Obeta pre muža

jancullik353
15. feb 2023

Myslíte, že sa mám obetovať pre muža, opustiť rodinu, kamarátov, prácu a odísť za ním do zahraničia ? On sa rozhodol opustiť SR aby zabudol na minulosť a rozhodol sa tam ostať lebo sa mu tam páči žiť. Nechce žiť viac na SR.

heni79
15. feb 2023

On sa rozhodol bez ohľadu na teba? A je to tvoj ... čo? Manžel?

jancullik353
autor
15. feb 2023

@heni79 priateľ, ale sme spolu veľmi krátko

evka258
15. feb 2023

@jancullik353 myslim, ze to je az moc velka obeta...

a_alexandra_a
15. feb 2023

@jancullik353 v tom prípade by som určite neodišla od všetkého, kvôli mužovi, ktorý chce odísť aby zabudol na minulosť... bohvie čo má za ušami a ak ste spolu "veľmi krátko" ako píšeš, v podstate ho ešte poriadne nepoznáš

tosomja
15. feb 2023

@jancullik353 všetko opustis pre jedného muža, ktorého ani nepoznáš? Neblázni. On ti dal na výber?

babulkomale
15. feb 2023

@jancullik353 nemala by to byt obet ale tvoja slobodna volba pokial zvazis pre a proti. Aby si tam neuviazla v pasci s dietatom a bez penazi s nasilnikom, ako sem zeny casto pisu.

heni79
15. feb 2023

@jancullik353 Tak máš odpoveď jasnú. Ani sa poriadne nepoznáte, on sa rozhoduje sám za seba, bez ohľadu na teba. Nešla by som. Mimochodom, on ťa žiada, aby si šla s ním?

jancullik353
autor
15. feb 2023

@heni79 nežiada, vie že to nemôže žiadať. Ale bol by rád kebyže idem za ním. A chce mať pri sebe človeka ktorý tam bude s ním. Nie vzťah na diaľku.

jancullik353
autor
15. feb 2023

Ako povedal že musím niečo obetovať.. že nechce aby som si vybrala ale že mala by som vedieť či chcem obetí ať vzťah alebo tu všetko na SR ... ale on neobetuje nič ..

mysicka36
15. feb 2023

@jancullik353 počkať, to akože ak s partnerom odídeš do zahraničia, opúšťaš rodinu? Ja som žila v nemecku 800km od rodiny a kamarátov a nikoho som neopustila. A nieje to ani nafurt ak sa ti tam niečo (niekto😀) znepáči. Ale ak to tak cítiš, že sa ty máš obetovať, tak s ním nechoď. On si tam nájde inú a bude aj on spokojný aj ty ostaneš sedieť doma.

heni79
15. feb 2023

@jancullik353 A ešte jedna otázka. Do akej krajiny?

kvetinka75
15. feb 2023

kamaráti a práca sa nájde aj v zahraničí. Polož si otázku, aký život si predstavuješ. Či chceš zostať tu - žiť a pracovať alebo ťa láka aj zahraničie. Ja som vždy chcela ísť von a keby môj priateľ pracoval tam, išla by som za ním. Naučila sa jazyk, nabrala skúsenosti, niečo si našetrila a čas ukáže.... Ak ťa to neláka, radšej zostaň tu. Veľa ľudí mladých takto odišlo a zostali v zahraničí alebo sa vrátili. Nikto netvrdí že tam musíš byť celý život. Ak by sa vzťah nevyvíjal podľa tvojich predstáv, vždy môžeš prísť naspäť. Neviem koľko máš rokov, akú máš prácu ale ja, ak by som mala cez cca 20-25, je jedno akú prácu, išla by som, skúsila by som.
A hlavne by som sa ho aj spýtala, čoho sa týka tá jeho minulosť, na čo chce zabudnúť. Ak na vzťah, tak po nevydarenom vzťahu, ja som sa vždy pratala čo najďalej. Ono, nejdete sa brať, nebudete spolu nič vlastniť, všetko je otvorené.
A čo sa týka rodiny - rodinu neopúšťaš, stále môžete byť v kontakte. Veľa ľudí žije aj 300 km aj 2000 km od rodiny.

lucka_ke
15. feb 2023

keby som bola mladá tak neváham a idem, však vrátiť sa môžeš vždy

anne_mary2
15. feb 2023

@jancullik353 a tak podla mna veelmi dolezite je, ake zazemie tu mas ty, co ta tu drzi? Mas tu dobre miesto pracovne? vlastne byvanie? rodina v zmysle treba sa mi starat o starsiu mamu a pod tu?…
Alebo nemas velmi co stratit ze pojdes do zahranicia- skusis vztah, mozno zarobis viac? Nevyjde, mozno sa ti tam zapaci, zostanes, alebo sa vratis..
Aka krajina? ovladas jazyk? kde sa tam mozes zamestnat? Bola si niekedy v zahranici zit / laka ta to?
Ci by si nerobila len by ta frajer zivil? - a teda dovolenka? 🙂)
Noo je toho vela, a da sa na to pozerat rozne, nie preboha ako na obetu, ak to tak vnimas tak asi nie 🙈🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

melanta
15. feb 2023

@jancullik353 zabudnúť na minulosť? Zabúdame nie preto, že zmeníme lokalitu, ale preto, že si upraceme v hlave. Čiže už toto by pre mňa bol veľký otáznik. A čo sa teba týka, čo budeš robiť v tom zahraničí? Máš možnosť robiť tam prácu, ktorú robíš tu na Slovensku? Akú kvalitu bývania tam on má? Čo ti ponúka v tomto smere? Odchodom neopúšťaš nikoho, ak nejdete do Austrálie ale v rámci Európy, tak kedykoľvek vieš prísť za lacnú letenku domov na pár dní. Otázka je, či budeš mať rovnakú lvalitu bývania, práce ako doma a aký je skutočný dôvod jeho odchodu. Pretože zabudnúť na minulosť je blbosť. Ak sa s minulosťou nevie vyrovnať tu, nevyrovná sa s ňou ani v zahraničí.

rumba01
15. feb 2023

zabudnut chce prosim ta na co a kam by teda chcel ist, lebo to si sem nenapisala. ono vies, ste spolu kratko, ale zas preco nie ak sa mas teda kam vratit, ak by vam to tam nevyslo

jancullik353
autor
15. feb 2023

@mysicka36 on je rozhodnutý tam ostať žiť už na stálo.

jancullik353
autor
15. feb 2023

@melanta Nemecko. Práveže nemám možnosť tam robiť to čo tu na SR, neviem ani po nemecky . Takže si to neviem ani vôbec predstaviť

diewcatqoo
15. feb 2023

Aky mas z toho vztahu pocit? Ja som bola v podobnej situacii, ale vo vztahu som sa necitila stastna, navyse som vtedy studovala a nevedela som si predstavit s dotycnym niekde odist.
Presiel nejaky cas, prisiel dalsi muz a kvoli tomu som odisla najprv z rodneho mesta, potom aj z rodnej krajiny. A ani na sekundu som nezapochybovala o tom, ci je moje rozhodnutie spravne. Sme spolu 17 rokov.

danica2711
15. feb 2023

@jancullik353 a vieš presne, na čo z minulosti tam chce zabudnúť? To by totiž mohlo tiež hrať veľkú úlohu v tvojom rozhodovaní

jancullik353
autor
15. feb 2023

@diewcatqoo dosť zmatene, lebo neviem či si ide iba za svojím a na mňa nepozerá alebo vážne ho tak očarilo Nemecko.

jancullik353
autor
15. feb 2023

@danica2711 áno viem, podviedla ho priateľka

liljana
15. feb 2023

Urcite chod. Vela ludi by chcelo ist do zahranicia, ale nevedia ako a kde zacat. A nikdy sa na to neodvazia. Nevedia vybavit byvanie, pracu,... Ty mas moznost, ze uz mas vsetko zariadene. Mozes ist za nim, par mesiacov budes doma, v klude sa naucis nemecky, na zaciatok bude mozno stacit anglictina. A ked to nevyjde, sa proste vratis domov. Slovensko a rodina ti nikam neujdu ... Skype, whatsup, navstevy domov,... Ide len o to, ci chlapec je co k comu.

diewcatqoo
15. feb 2023

@jancullik353 ked pochybujes a ste este len v uplnych zaciatkoch, tak kasli na to. Pride dalsi

kvetinka75
15. feb 2023

@jancullik353 nikdy nevieš čo sa stane, človek mieni..... Teraz možno je rozhodnutý, stať sa môže všeličo. V Nemecku mám časť rodiny. Majú sa lepšie ako by sa mali na SK. Ale ak to mať brať ako obetu, zostaň tu. Čo sa týka jazyka, pokiaľ žiješ v konkrétnej krajine a chceš, jazyk sa rýchlo naučíš a nejaká práca sa určite nájde. Je tam veľa slovákov. Mne keby môj priateľ , teraz už muž na začiatku vzťahu povedal, že ide do zahraničia, neváham ani minútu, že tu nechám prácu, kamarátov a rodina zostáva tu.
Čo sa týka nového života, úplne ho chápem. Človek sa s tým skôr vyrovná keď je inde, iná lokalita, ľudia, nič mu ju tam nepripomína.
Je to len na tebe

melanta
15. feb 2023

@jancullik353 jazyk nevieš. Otázka je, akú prácu robíš teraz doma a či ti nevadí robiť tam nekvalifikovanú prácu. Mne by to vadilo. A že ho podviedla priateľka, tak on sa musí odsťahovať do zahraničia? Každý životný neúspech bude riešiť útekom? Ale hlavne, ste spolu krátko, ešte sa ani poriadne nepoznáte. Ak vnímaš svoj možný odchod ako obetu, tak to je odpoveď. Nechoď. Ak by bolo správne rozhodnutie odísť, tak by si to necítila ako obetu.

miskamicha
15. feb 2023

@jancullik353 ty ho pozbas najlepsie
. Ale ak by si sa obetovat chcela..nepises tu na MK..evidentne po tom netuzis
Janosobne by som.to nerobila.. pruatelia rodina a kamosintu budu vzdy.. on nemusi

reanda
15. feb 2023

podviedla ho priatelka.. teba teraz testuje, ci ho milujes natolko, aby si kvoli nemu vsetko opustila.. potrebujes mat taky vztah, kde musis takto dokazovat lasku? on si len potrebuje hojit ego.. ak by islo o nieco ine, neriesi to takto pre teba radikalne..

jancullik353
autor
15. feb 2023

Popravde ma to tam neláka veľmi, mám aj strach. Aj som dosť rodinne založený typ a je mi ťažko už len keď mesiac nevidím rodinu.. Tu mám dobrú prácu. Tam si neviem predstaviť čo by som mala a chcela robiť. Mam už 30 rokov takže najmladšia nie som.. 😃

simonettasimonova
15. feb 2023

@jancullik353 vyskúšať môžeš nebudeš ani prvá ani posledná a kam chce ísť?