Obaja s manželom sme na dne. Ako sa naštartovať do života?

7. feb 2021

Ahojte,moj muz je workoholik,ktory kvoli rodine polavil zo zivotneho tempa,no aj tak je stale okolo neho ruch,vkuse nieco riesi,zaroven chce pomahat mne s detmi,domacnostou,rodinou,rodičom, atd, proste chce vsetko.Minule som mu povedala,ze napriek tomu,ako sa snazi,je toho na mna hrozne vela,lebo casto je mimo domu,a taham to ja.Ma 2 prace,bud riesi jednu,alebo druhu.Zrazu ho zaseklo,lebo mu asi doslo,ze by sa mal v niecom obmedzit.Neviem,ako mu mam pomoct,ked sama mam co robit,aby som prezila tuto izolaciu,vyhorena a vycerpana.Myslite,ze by mu pomojol psycholog?Aj v intim.oblasti sme sa odcudzili,sme ako dvaja ludia v depke,a nikto nema zachranne koleso.

tosomja
7. feb 2021

Ja neviem. Ja ked si niekoho beriem, beriem si aj jeho povahu, aj jeho pracu, dlhy, zivotny styl. V niecom sa prisposobim, v niecom hladame kompromis, ale nikdy by som mu nevycitala, ze pracuje, ak to robil aj predtym.
Mozno sa boji, ze vas neuzivi, mozno hlada v praci utocisko.
Zaseklo ho mozno kvoli tvojim vycitkam, aj chut na intimnosti stratil, ked vidi, ze si nervozna.
Skuste byt ako predtym. Nikto nikomu nic nevycitat, vazit si co mate.
A ked psychologa, nie jemu, ale vam obom. Nie je navine on. Ste rodina.

martina1201
7. feb 2021

Ahoj, aké staré máte deti, čo všetko je na tebe? A v čom sa má muž obmedziť? Prečo má dve práce?
Ak ste vyhorenia, máte dve možnosti: buď psychológ alebo obrátiť život na ruby.

jankapepe
7. feb 2021

Deti máte koľko? Čo je to tvoje ,,je toho na mňa veľa,, ? Definuj presnejšie.

autor
7. feb 2021

Ma pracu, ktora nas uzivi, a potom ma hobby, ktore prerastli v pracu, vie financne pomoct, ale beriem to skor ako jeho priestor na relax.Dlho na tom pracoval, nechcen,aby tym sekol, len to zabera vela casu. Deti mame 2, (4 a 7 r.), manzel oracuje id 8-17.00 a potom ma to hobby,teda druhu pracu, casto ah cez bikend Cize cas pre mna neexistuje, len ked dam deti mame.No a ozvala som sa, ze takto sa mi to nepaci.Ze som frustrovana, vyhorena, vkuse doma, servis pre vsetkych a ze nevidim ani nadej, ze to bude inak, kym priestor neurobi on.A odvtedy ma depku. Vklada mi do ust vety, ake som nikdy nepovedala, ze je zly manzel, hrozny milenec,...Praveze mu vzdy poviem, ze je moj jediny chapavy clovek, ze ho lubim, ale on yo vzdy takto zabije cele,akoby som nemohla namietat na nic,lebo hned je vsetko zle.Ma isty pansky problem,kt.ho ako muza depta,ja mu tvrdim,ze mi to nevadi, no on ma problem sam so sebou.A tymito zalezitostami sme sa vzdialili jeden druhemu a neviem,ako naspat.
Ja si hladam psychologicku, lebo viem,v com mam problem ja, ale neviem,ako mu mam pomoct.

autor
7. feb 2021

Este by som dodala, ze sme vkuse spolu !!! a ja sa citim ako inventar, ktory si vsimne vtedy, ked chce sex.Akoby nepocuval, ked hovorim,ze ja nedokazem po jednej puse ,obzvlast vycerpana, len tak prepnut na naruzivu zenu....cize,pochopitelne nie som aktivna, no citim sa byt nepochopena.
Vadi mi,ze robi zavery z problemov a nehlada riesenia.

loginexistuje
7. feb 2021

isla by sim do prace na tvojom mieste deti su uz vacsie a jeho poslala na psychoterapiu a nech zvolni v praci ak je jediny zivitel tak je to mozno privelky tlak na neho a od toho sa to vsetko odvija

autor
7. feb 2021

@tosomja ludia sa menia, aj situacie v akych ziju sa menia, podla mna je normalne, ze casom zmenis nazor, nieco ti uz nevadi a nieco ta prave obmedzuje a potom je namieste sa ozvat, komunikovat s partnerom.Je lahke povedat, ze : vedela si, koho si beries....
Skor mam pocit, ze muz chce vsetko, a hned a tym robi tlaky na nas vsetkych.

autor
7. feb 2021

@loginexistuje ja chcem ist do prace a on sa toho strasne boji, lebo vie, ze bude musiet viac byt doma s detmi a robit veci aj za mna.....preto sa obhajuje tym, ze bud domka moha, ved ja zarobim....

jankapepe
7. feb 2021

Jednoznačne chod do práce. Pochopíš jeho svet a on pochopí ten tvoj. Žijete spolu ale každý inak.
PS: urazila si jeho ego, doteraz si myslel že sa super stará a necvaklo mu že jeho žena si ideál predstavuje inak.
Realizuj sa.... rozprávajte sa.... hľadajte kompromisy....ty prihliadni na jeho muzskost a on musí prihliadať na tvoju ženskosť.

autor
7. feb 2021

@jankapepe robim,co mozem za tu pracu 🙏 snad uz nieco vyjde.Aj ja si myslim,ze sa nam to len nakopilo, tato situacia+ dlho spolu doma,ale taky neplnohodnotny cas a jedno vplyva na druhe

macik34
7. feb 2021

Ako nehnevaj sa.. on 2 práce a tebe snáď niečo vyjde???Čo tak aspoň brigáda?

autor
7. feb 2021

@macik34 ale ved ja chcem a hladam, ja nie som doma dobrovolne. Kedze on zarobi viac v praci , nie v tom hobby, prvorady je jeho prac.cas ktory prinasa aj sluzobky. To je ,myslim,bezpredmetne v tejto diskusii.

martina1201
7. feb 2021

Autorka čo je to hobby čo ho baví a je to druhý príjem? Robí zákazky pre iných a je toho veľa? Ak áno treba nastaviť dlhšie dodacie termíny a stanoviť si koľko času s tým hobby týždenne bude tráviť. Ďalej si treba stanoviť pravidlo že cez víkend je rodina a ak práca tak max v sobotu doobeda. Začleniť ho potom do domácich prác a do organizovania programu pre deti.

Čo sa týka teba, verím že keď deti nechodili do školy a škôlky bolo toho veľa, jedno učiť, druhé strážiť a zamestnávať kým sa staršie učí, variť, upratovať a byť v kuse po ruke každému a vsetkym. Ale teraz začnú a bude priestor aj pre teba. Hľadaj si keď aj len polovičný úväzok. Alebo prácu z domu, ktorá by ťa bavila ( vyrábanie niečoho a následný predaj cez net).

Musíš medzi ľudí a ak sa nedá, tak aspoň cez net viac komunikovať a odreagovať sa, prípadne si nájsť svoje hobby, ktoré by si dokázala robiť aj doma. Bývate v dome, či v byte?

tosomja
7. feb 2021

Pises ze nie ste spolu, teraz ze ste vkuse spolu. Ze on nema chut na sex...potom ze ty sa nevies premoct.
Takze predsa len rezignoval a lepsie mu je v praci.
Co robite, ak ma volno?
A nepocuvaj muza, ze mas byt doma. Aj zena potrebuje kolektiv, zmenu prostredia, minimalne, ak je cele dni s detmi. A ty si uz asi dlho doma, tak sa ti ani necudujem, ze si vyhorena. Aspon brigadu.

kittykat22
7. feb 2021

mozete si najat pomoc na 2-3x do tyzdna od 14-17.00 ked budu deti doma zo skoly/skolky. 4 a 7 su uz velke deti. Vedia co maju povedat, vedia sa pytat na wc, nezadusia sa presnedavkou. Studentka strednej skoly dokaze strachat hrackami a povedat, nech si najstarsie dieta vymeni knihy a strcit pripraveny chlebik s maslom a uhorkou pod nos. Manzel moze robit svoje, ty chodit do prace a slecna da pozor na deti. Samozrejme ze si na dne, ked sa tvoj zivot toci okolo deti a manzela a na tvoju vlastnu sebarealizaciu nezostava cas.

retatka
7. feb 2021

ANONYM Nerozumiem ani ja ,píšeš raz že má dve prace ,nie ste spolu a potom ,že ste stále spolu a nemá chuť na sex .Tak kde je pravda ?A to v tej druhej práci robi aj vikendy ?A čo keď on už tiež má toho dosť a upol sa na prácu a hobby ?Preto v nej toľko času trávi ..

autor
7. feb 2021

ma pracu, od pondelka do piatka od 8-17.00 cca, z ktorej casto vyplyvaju sluzobne cesty
Okrem toho ma hobby, ktore sa stslo pracou, toto hobby byva vacsinou cez vikend,vale aj cez tyzdeb, ako sa ozvu ludia.Je pravda, ze si privyrobi, no nie je to gro prijmov, cize mat menej hobby by neznamenalo,ze to financne neprezijeme.
Ale on,ako chlap chce byt perfekny aj v pravi, aj v hobby, taka typickq chlapska jesitnost trosku. A tak ma toho vela a asi mu to prerasta cez hlavu, ked aj ja sa k tomu stazujem.

autor
7. feb 2021

Spolu sme doma, pracuje z domu aj mimo pandemie, to som asi ako dost podstatne zabudla povedat.Ale ten cas je o praci a povinnostiach, nie o nas ako partneroch.Cize chyba nam cas len pre nas, len pre mna a asi z toho ta vyhorenost prameni.Ja strasne chcem ist do prace, to mi verte, pohovory zatial nic nevyslo. U nas neotvorili skoly, tak zase ten isty kolotoc.Padam do postele polomrtva.

autor
7. feb 2021

Trochu ma dojala aj svokra, je na dochodku, ale naznacila mi,ze chce len starsieho syna, lebo s nim sa da uz viac robit, je taky ohybnejsi, nez maly vzdorovity tvrdohlavec.Aj to pomoze,ked mam len 1 dieta doma, ale je mi to divne,aby som ich rozdelovala,ze ty mozes ist k starkej a ty teraz nie 🤦

autor
7. feb 2021

@martina1201 tiez si myslim, ze je to prechodny stav, ze sme vycerpani z tohto ,ako zijeme.Ja mam vela hobby, zahrada, cvicenie, voleyball, ale teraz nic z toho nejde ! takze sa neviem dockat jari

nominativ
7. feb 2021

Ja ťa úplne chápem, mali sme kôli tomu veľkú krízu a tie názory, čo sa tu snažia urobiť z teba nevdacnu mrochtu sediacu doma na zadku nepočúvaj.

Tiež ta chápem v tom, že korona stav na teba vplýva a nepomáha v tejto situácii.

Len veľmi ti neporadim, u nás to bolo na rozvod a zrazu vyhorel. Pracovne. A bolo po workoholizme. Nejakú dobu sme pekne fungovali, musel zas nájsť zmysel vo svojej práci, ale bol už veľa doma a podobne.

Aktuálne - Povedala som mu, že akonahle budem mať príležitosť, tak idem do práce aj ja, lebo mi tu kvapka na mozog. Síce ešte mám rok možnosť byť na rodicaku, , ale ak sa nechce vracať k žene, čo je zaseknutá kdesi v domácnosti (a v dnešnej dobe doslova) a začína z toho bláznit, budeme musieť svoje životy a jeho prac.povinnosti prispôsobiť tomu, že budeme obaja pracovať. Deti máme spolu, nie len ja a ja teda naplnenie pri plienkach a hrncoch necítim.

autor
7. feb 2021

@nominativ Ďakujem.
Vazim si kazdy nazor, aj takt, co sa mi mozno nepaci. Materska je zlozita misia pre celu rodinu, ale tato pandemia priliala oleja do ohna veru.
Pracujem na tom, aby som sa vratila do prace, prihlasila som sa aj na jeden kurz z uradu prace, aby som sa dalej vzdelavala, tak aspon na to sa tesim.

hankm
7. feb 2021

Je vseobecne spolocensky prijaty uzus, ze muz je ten, ktory financne a hmotne zabezpecuje rodinu. Resp. Muz je ten ktory ma zarabat, idealne co najviac. Kedze ma moznost, tak to berie na seba. Je velmi pravdepodobne, ze ak by zarabal priemerne, tak by mu bolo vycitane, ze zaraba malo. Cize radsej zarobit viac a pocuvat vycitky ako malo a pocuvat vycitky. Jedna moha znama mi na rovinu povedala, jej predstava je 5000€ mesiac v cistom na zakladne fungovanie domacnosti.(vychod sr). A dodala, ze ked sa bavia s kamoskami, tak sbsolutna vecsina pracuje iba preto, ze este nie su na materskej, a po materskej sa vacsina vobec do prace ani nechce vratit. Jednoducho pracuju do momentu kym nemaju spolocensky akceptovatelny dovod ostat “zena v domacnosti”. Tym padom, muzom ani neostava ine ako zarabat. A aspon ma pokoj lebo ma argument $$$. Prinajhorsim rozvod a potom mlade frajerky. Easy life.

autor
8. feb 2021

@hankm fuha, to je celkom sila. 5000? vychod? to sa da normalne zarobit? tak mi sice asi zijeme skromnejsie, ale nic mi nechyba. To je ale na inu temu, je to o nastaveni sa.