Obaja pred rozvodom a so záväzkami

luvika
24. mar 2014

Ahoj všetci, táto téma sa nijako mňa osobne netýka, ale keďže nemám s kým veľmi diskutovať a som tvor zvedavý, tak zakladám tému, ktorá ma celkom zaujala u niekoho, kto takú situáciu momentálne rieši. On pred rozvodom, dve deti, ona pred rozvodom, dve deti. Všetky sú malé, od 2,5 do 7 rokov. Obaja chcú deti do svojej starostlivosti. Čiže ak spolu vytvoria rodinu, tak 4 deti, on a ona sa v podstate vo výchove deti zhodujú. Premýšľam však, je to dobrý nápad? nie je to pre deti príliš veľká zmena, rozvod rodičov, sťahovanie, nová rodina, noví súrodenci, škola, škôlka? je možné takú rodinu nejako zosúladiť, aby bola šťastná? celkom ma zaujíma názor hlavne tých, ktorí niečím takým prešli, aké mali začiatky, ako to vnímali oni ako rodičia a ako deti?

dossy
24. mar 2014

Vola sa to PATCHWORKFAMILIE a je to uplne normlne.

lelulenka
24. mar 2014

@luvika Do toho by som nesla. neni to normalne. Deti su zviknute na nieco ine a naco im davat novu matku alebo oca a surodencov? a co si ty davaj myslia ze bude harmonicka rodina? len hadky z toho budu.

janickacrazy
24. mar 2014

@luvika Možno mu deti ani nezveria do starostlivosti, kedže sme na Slovensku, vačšinou deti zveria žene....takže v tom prípade to bude inak.....týchto rodín je teraz pomerne dost, niekomu to vyjde, niekomu nie....to ukáže len čas.....ak si rodičia budú rozumiet, deti to zvládnu....

macamac
24. mar 2014

@luvika no neviem si predstaviť matku, ktorá sa jednoducho vzdá svojich detí po rozvode, aby jej expartner mohol s novou partnerkou vytvoriť krásnu veľkú rodinu 😝

luvika
autor
24. mar 2014

@janickacrazy myslím, že žena toho muža deti nechce, teda ak som to správne pochopila...alebo teda neviem či nechce je správne slovo, ale vraj chce, aby si ich vzal on. A on zas naopak ich chce, je rád.

luvika
autor
24. mar 2014

@macamac ver, že ani ja nie a predsa sa taká nájde...žiaľ, či pre toho muža chvalabohu?

victory1
24. mar 2014

@luvika Deti su velmi adaptabilne, obzvlast male deti...nevidim dovod, aby to nefungovalo uplne v pohode, ak ich partnersky vztah bude plnohodnotny a nebudu robit ziadne rozdiely medzi detmi... 😉

bubelko
24. mar 2014

@macamac tiez poznam pripad, kde sa matka deti pri rozvode vzdala, deti dodnes ziju s otcom. a boli to male deti - 1r. a 3,5r.

guinevre
24. mar 2014

Jedna moja suseda deti nechala manzelovi po rozvode, a na sude este aj povedala, ze nepotrebuje si ich brat na vikendy, ze nema cas ani peniaze. Podotykam, ze jej IQ aj tak nie je moc vysoky 🙂 Kebyze sud naozaj zverejnil deti v oboch pripadoch do ich starostlivosti, a su to normalni, zreli a rozumnmi ludia, tak nevidim v com by mal byt problem. Ano, je to zmena pre deti, ale je dobre, ze su stale male, a na to si casom zvyknu. Mozno im v tej novej rodine bude ovela lepsie ako v starej, mozno v starej rodine pocuvali iba hadky a citili napatie medzi rodicmi. Ked su deti male, tak je velka pravdepodobnost, ze si aj na novych surodencov zvyknu, a budu sa aj mat radi, ked budu spolu vyrastat. Najdvolezitejsie je ze si rodicia rozumeju, ze sa maju radi, a ze tie deti beru rovnako, nie moje-tvoje, ale nase.

maria1989
24. mar 2014

@luvika už minule si tu riešila cudzí problém 😉

luvika
autor
24. mar 2014

@maria1989 ano, ja viem :D vkuse cosi riesim, hihi...a diskutovat o veciach, ktore ma zaujimaju sama so sebou, to je o nicom 😀 snad to nikomu nevadi...a neviem, ci to je problem, ti dvaja to ako problem nevnimaju, to len mna zaujima, ako take rodiny funguju.

luvika
autor
24. mar 2014

@maria1989 inak mi teraz napadlo, to bude tym, ze som doma na MD, tak sa nudim a nemam s kym nejako kecat 😀 uz nech som v praci...

macamac
24. mar 2014

@luvika tak ak sa taká nájde a v zdá sa ich, je to pre nich lepšie. ak zostanú u otca,ktorý ich miluje a jeho nová partnerka ak si ich zamiluje tiež, bude to snáď ok 😉

janulabb
24. mar 2014

to bude ako v tom seriály Krok za krokom 😀

luvika
autor
24. mar 2014

@macamac No? tiež si to myslím...aj keď tá matka tie deti vraj rada má, ale asi to nebude taká typicky mamičkovská láska, si myslím...a má chvíľky, kedy sa aj snaží o ne starať 😀 teda, pardon, nesmejem sa, to nie je na smiech, ale na zaplakanie...

luvika
autor
24. mar 2014

@lelulenka prečo si myslíš, že z toho len hádky budú?

luvika
autor
24. mar 2014

@janulabb ten seriál je náhodou super 😀

jahodka8
24. mar 2014

@macamac Ja to neodsudzujem, lebo tá žena má na to iste dôvody. A niektorí muži sú takí hajzlíci, že si nájdu milenku, žena dá žiadosť o rozvod a ešte za to, že požiadala o rozvod, tak jej chcú zobrať deti a chcú sa hrať na šťastnú rodinu niekde inde, lebo v pôvodnej rodine nemali na to chuť, čas a podobne. Proste chcú žene pomstiť. Väčšinou sú to muži, čo nemajú šajnu, čo starostlivosť o deti obnáša a aj tak ich zavesia na krk tej novej partnerke a tak sa ide veselo dalej.

ritusuk
24. mar 2014

uplne bezny model rodiny v zahranici.tu tak zije fakt vela rodin a nikto to neriesi.ani priezviska,ani dovody.moja znama nechala rocneho syna otcovi.vida ho kazdy den,ale trvaly pobyt ma u otca,aj benefity berie otec.ona mu len oznamila,ze odchadza-sama.ale to je uz ina tema.

luvika
autor
24. mar 2014

@jahodka8 suhlasim, aj ked v tomto pripade je to aspon pokial ako ja viem inak. On sa prevazne stara o deti bez nej, ako keby tam niekedy ani nebola. Ma ine "starosti", aj ked nemozem tvrdit, ze absolutne nic nerobi, pretoze asi to tak nie je a ani ju nepoznam. Rozvod podava on, lebo uz s nou nedokaze zit, a je to aj zbytocne, pretoze ci je s nou, ci bez nej, ziadny rozdiel, mozno tak vacsi klud a deti navrhla ona sama, nech si vezme on. A zas ta jeho priatelka tie deti tiez chce, svoje i jeho a myslim si, ze dokaze byt natolko milujuca matka, ze bude lubit aj jeho deti, rovnako ako on tie jej bez rozdielu moje-tvoje.

kalea
24. mar 2014

Krok za krokom je seriál. Realita je úplne o inom. V tej rodine budú moje deti, tvoje deti, neskôr sa možno narodia ešte aj spoločné deti. Zložitá situácia, ale tak nejaká šanca tam je, že to bude fungovať, podľa mňa je ťažké pre rodičov v tomto prípade pristupovať k deťom rovnako a nerobiť medzi nimi rozdiely (hoci aj podvedome), z čoho potom môžu vznikať rôzne trenice a nezhody, pocity krivdy u detí a pod.

jamabe
24. mar 2014

Dobre, takže matka nechce deti, dostane ich otec. Jeho nová partnerka bude možno s tým v pohode, asi už o tej možnosti vie a keďže súhlasí tak OK.. Ale čo vzťahy - jeho deti a jej deti? Súrodenecká rivalita býva silná aj medzi pokrvnými súrodencami - toto vidím ako dosť veľký problém. Poznala som rodinu, kde on mal zverené 2 deti, ona svoje jedno a spoločne mali ešte jedného chlapčeka. Jeho deti doslova nenávideli jej deti a opačne, ale zaujímavé, že všetky deti milovali toho najmladšieho.. Tá rodina sa žiaľ rozpadla. Jeho synovia brojili proti nevlastnej matke až manželstvo rozbili.. 😝 (Na vlastnú škodu).

lelulenka
24. mar 2014

@jamabe presne. Deti su sebecke a nigdy neprijmu inu mater za svoju a ineho otca za svojho a dalsie deti budu len hrozba. Nakoniec to skonci tak ze sa rozpadne cela stastna rodina. Namiesto aby zachranili terajsie manzelstva,tak hura system ideme na rozvod. Nijaky problem neni taky, aby sa nedal vyriesit v manzelstve. Ale lahsie je zdupkat a hladat nieco nove.

luvika
autor
24. mar 2014

@jamabe to je smutné...ale asi závisí veľa od toho, ako sa k deťom rodičia stavajú. Ak nebudú lásku preukazovať len sebe, ale aj deťom a každému rovnakým dielom, možno to nemusí takto dopadnúť.

lelulenka
24. mar 2014

Ja by som deti tiez nechala muzovi. Deti stoja vela penazi, casu a ja mam pracu kde si nemozem dovolit kedykolvek behat, jak si zmyslia. To neni o tom, ze ich nemilujem. Chcem pre nich lepsie a lepsie bi im bolo pri ocovi.

luvika
autor
24. mar 2014

@lelulenka ??? deti stoja veľa peňazí a času?? a načo potom deti máš? ak teda máš, v profile nič neudávaš...ale súhlasím, radšej nech sú potom deti s otcom, než s takou matkou, ktorá takto premýšľa. Prepáč, ak som sa Ťa týmto nejako dotkla.

claudica
24. mar 2014

@lelulenka Prepáč, z vlastnej skúsenosti nemôžem súhlasiť.... Nie všetky deti sú sebecké, moji synovia prijali môjho priateľa a takto žijeme deväť rokov a takisto nesúhlasím s tým, že "nijaký problém neni taký, aby sa nedal vyriešiť v manželstve a ľahšie je zdupkať". Ver, že "zdupkanie" nie je ľahšie riešenie, ale niekedy nevyhnutné. Zároveň Ti prajem, aby si nikdy nemusela zdupkať a mala šťastné manželstvo... Toto jediné som od života chcela, no žiaľ, nevyšlo 😖

diskutujuci
24. mar 2014

@luvika laska vsetko prekona 🙂)
inak, zaujimave tey zakladas, radost ti piat, uz len najst spravne slova k pomoci.. 🙂

jamabe
24. mar 2014

@luvika Tá žena sa o nevlastných synov starala rovnako o vlastných - v nej problém nebol. Učila som 2 z nich (jeho a jej), tak som to videla. Chodila na rodičká, deti boli vždy pripravené, čisté. Keď od muža odišla, jeho syn sa veľmi pokazil v učení, chodil špinavý - otec asi nepral, nestaral sa 😝 .. Tam to bolo o sebeckosti detí, tie nechceli prijať novú rodinu...

jahodka8
24. mar 2014

@luvika No možno má nejaké zdravotné problémy, možno aj psychologické, že si potrebuje od detí oddýchnuť alebo od stereotypu na materskej. Ved to nevylučuje, že sa s nimi bude stretávať. A možno chce, aby si to ten muž vyskúšal aké je to starať sa o deti. No aj tak myslím, že sa vzťahu s manželkou nevenoval dosť, ked mal čas nájsť si milenku. Ja mám takú kamarátku - všetko okolo detí, domácnosti, stavby domu vybavuje ona a manžel si myslí, že ako on na ňu dopláca, že ona je doma v pohodičke na materskej. Ved nech si to chlapec vyskúša, po čase uvidí, že prešiel a dažďa pod odkvap. Viac žien, viac detí, viac problémov. A ked to nevyjde, tak bude hľadať tretiu ako riešenie? A deti zasa so sebou? No je to ich vec, ale vzniknú trenice medzi ex a súčasnou partnernou, medzi deťmi jeho a jej, medzi deťmi jeho a novou partnerkou, medzi deťmi novej partnerky a ním.