Ahojte musela som sa dnes zaregistrovat aby som sa podelila o svoje mensie problemy so svokrou a ostatnou priatelovou rodinou. Priatel zavolal svokru k nam aby 'pomohla' s nasim 4 rocnym synom a domacnostou. Uz je tu viac ako mesiac a nechysta sa domov. Poriadne mi to uz lezie na nervy. Asi dva tyzdne po tom ako prisla mi sestricka namerala zvyseny krvny tlak. Nestalo sa mi to nikdy pred tym. Lezie mi na nervy ked varim alebo cokolvek robim, vkuse je za mojim chrbtom a stara sa. Niekedy rano nemam chut sa najest aby mi nepozerala do taniera, minule som si kupila ranajky vonku ked som bola zaniest syna do skolky. Zvycajne ked sa vratim zo skolky domov ona este spi. Rada hra hry na facebooku do noci. Minule som jej dala najavo ze som videla ze svieti v izbe, a ona hovori velmi dorazne ze 'maly kaslal, velmi kaslal v noci'. Akoze bola hore preto aby ho strazila. Maly obcas v noci zakasle, vtedy nebol chory ani nic, a pritom som bola hore vacsiu cast noci a nepocula som ho. Vyhovorky ako male decko. Raz som nieco povedala na nu a hned sa zacala priatelovi stazovat ze ma v moci krv. Vydieranie. Tak jej vravim ze v tom pripade ideme k lekarovi. Hned zacala hovorit ze nie nie to je v poriadku, dam si kvapky a prejde ma. Vkuse po nej musim umyvat zachod. Kedze je trochu viac pri sebe nemoze si sadnut na zachod normalne ale zboku. Vzdy su na spodnej strane dosky flaky od mocu, obcas aj zvrchu na doske, raz tam uz bola mlaka mocu a obcas nesplachnuty zachod. Hroza. V podstate mam este viac roboty ako pred tym. A najlepsie na tom je ze sa stazuje ako jej chybaju vnucata, prisla tu za nasim synom a hra si hry na facebooku alebo je na skype kym sa maly hra sam. Smutne. Alebo spolu pozeraju televizor. To je super program pre dieta. Hlavne ze ona aj svokor nam hovorili ze mame maleho doniest k nim na mesiac alebo dva lebo nemame na neho cas, nevenujeme sa mu atd pritom jediny clovek kto sa mu venuje som ja. Este musim podotknut ked som bola naposledy sama s malym u svokrovcoch na nutenej dovolenke, svokor mi povedala ze on ma mozno radsej nasho syna ako ja. Psychopati. A to zdaleka nie je vsetko o nich...
To nie je take jednoduche. My zijeme v anglicku a ona nema kupenu letenku naspat. V kazdom pripade ked odide poviem priatelovi ze nabuduce ak chce niekto z jeho rodiny prist k nam tak len pod podmienkou ze bude mat spiatocnu letenku a pride na tyzden alebo dva 🙂
@amelia07 Nechapem, ake to malo vyznam pristahovat si svokru...ja by som sa na tvojom mieste porozpravala s priatelom. Povedala mu uprimne, co si tu napisala....a ako tu pise dadia, posli ju domov. Nech si doma robi bordel a nech sa doma hra. Ved ako si citam, nic z nej nemate! Bud silna!! 🙂
Hm dosť blbé,,,ale Tvoj priateľ by mal v prvom rade tolerovať Tvoje požiadavky a priania.Ak nie tak neviem neviem...No tak ako sa svokre kupila letenka tam tak sa jej može kupi´ˇt aj spať
Jééééé, teraz som čítala pekný vtip. Vieš ako sa povie svokra po poľsky? Baba prebytočna! 😀
Tak jej urobte rozlúčkovú párty a ako darček jej kúpte letenku.
ak ju mienite mat u seba doma tak v prvom rade cez den odpoj net zo zasuvky a tvar ze sa ze je nejaky vypadok..alebo aspon v noci! stara ked teda prisla pomahat tak jej daj handru do ruky a podme utierat prach, nie za pocitacom vysedavat.... ale teraz vazne. ja fakt vidim jedine riesenie v tom povedat priatelovi narovinu ze uz potrebujes klud a ze chces aby ste zas mali sukromie (ty on a vase dieta), taktiez mu povedz o neustalom vysedavani svokry za pocitacom, ze sa bojis o jej zdravotny stav, ze si tym nici oci a bude mat zdravotne problemy 😀 a taktiez ze zdlhave sedenie nepomaha tomu jej choremu mocovemu mechuru a ze z toho moze mat tu krv v moči 😠 a taktiez vypinaj u vas televizor, argumentuj ze je to nezdrave pre dieta a to je prvorade! toto musi respektovat aj ona a priatel jak by dal! ak je normalny tak voci tomuto namietat nebude. takymto sposobom sa u vas baba jaga mozno zacne nudit aj sama a pojde prec. musis ist na to vyspekulovano 😔
Takl na toto je jednoduchy recept:
kup jej letenku, zbal kufre (ked bude prave mimo vasho bytu) a ked sa vrati, cakaj ju s kuframi a listkom na chodbe.
@amelia07 Ja mám svokru ako z filmu!! Viem čo to je, mám ju stále za riťou. Nervujem sa už 10 rokov. Snažila som sa po dobrom, po zlom, ignorujem atď... Ale ona je taká studená, bez citu a nič ju neurazí! Nepochopí, keď jej aj do očí povieš, že nie, nemožeš prísť na návštevu, tak len povie chichichi, ale ja chcem a už je dnu...
Moja svokra ani nočník nedokázala vyliať keď občas bola s malou sama! Nikdy som jej ju nedala, lebo záruky potravín ona nerieši, riadi možno 2x do roka byt, takže je tam bordel... Ani šteňa by som jej nezverila na viac dní.
Raz sme jej nechali zajaca, čo má malá doma a mal brať 4 dni antibiotiká. Nakreslili sme jej čiarky na injekciu že mu to má na 4 dni. Prídeme domov po 2 dňoch a injekcia prázdna... Jeeebla mu to na 2x a hotovo. A reakcia? Chichichi no a čo... Raz som bola preč a dávala spať malú. A vravím jej, lieky jej nedávaj, ja ju zobudím keď prídem (lebo to bolo jednoduchšie, ako hlúpej svokre vysvetlovať čo a ako) Prídem domov a ona mi povedala, že lieky jej dala. Lebo malá jej povedala, že kolko čoho jej má dať!!!!! Malá mala vtedy 3 roky!!!!!!! ☹
Moja rada z vlastnej skúsenosti! - určiť si jasné hranice! Ty si pani u seba, ona u seba! Povedz priatelovi, čo ti vadí, dúfaj, že ti chytí stranu a ak áno, tak nastúpte obaja a pekne jej povedzte, že je fajn že bola u vás, že pomohla bla bla, ale že by ste už chceli byť samy a že zase keď budete potrebovať "určite" 😀 sa jej ozveš....
Držím palce, ale neomedzuj sa, nestresuj sa, je to zle. Velmi zle pre teba, tvojho priatela aj dieťa nakoniec. Sú z toho velmi vážne následky, keď budeš napatá dlhšiu dobu.
Ja by som ti mohla rozprávať, ale už ani nechcem, lebo sa iba naserem!!!
Ju už neprerobíš, možeš len určiť hranice!!
Držím palce.
@amelia07 normalne ta chapem ty máš aspoň stastie že z noi nebyvas, ja byvam zo svokrou a je hrozná do vsetkeho sa stara robi zo sena že jaká je poriadna a pritom to není pravda ja som z něj na nervy tiež už mám zviseny tlak z nej keď to poviem manželovi on len že prehanam lebo není nikdy doma chodí na kamione. to ešte nemáme deti. držím ti palce nech coskoro odijde preč kup jej letenku co najskor. a svokor ti také povie to není normalne ešte že mám svokra normalneho a vela krát povie svokre že jaká je. ti chlapi su tak naviknuty na svoje mámy že to už nieje normalne.
@cerez jasne aj to, treba najst co najviac diagnoz ktore sposobuje dlhe sedenie za pocitacom sledovanie televizora a pozeranie do monitoru.
takze tu mame hemeroidy,krv v moci, bolesti chrbta, migreny, nespavost, este som nieco zabudla? 😀 a tymto treba ist na svokru, nech ma co najmenej zabavnych aktivit, treba vsetko stopnut, v zaujme ochrany jej zdravia a aj maleho dietata 😉 a proti tomu sa namietat neda
@sendy182 žiadna prdel to nie je. zožrala mi nervy, fakt. zostarla som, stratila energiu, mala som jej viac. za tie roky čo som sa prisťahovala! V živote by som už nešla do bývania so svokrou. Ani keby som mala byť na ulici. Fakt, radšej!!!
teraz síce býva o poschodie vyššie, ale to mi je na nič, keď ona stojí na chodbe za dverami 😀 ťava. A manžel nastavil svetlo dotykáč tak, že keď tam ide, tak sa rozsvieti a ona sprostá na to za tie roky vobec neprišla 😀
co najskor sa jej zbavte cim dlhsie tmy horsie to bude.net vypni stara na to nepride co kde treba napojit a ked sa jej nieco nepaci tak nech ide domou co este ju budete zivit 😠 .mate vlastne starosti a extra clovek vo vasej malej rodinke to moze mat zle nasledky na manzelstvo ,co najkor prec s nou
@sendy182 ani náhodou!!! to by ma už odviezli. radšej ju dám do ústavu, fakt. za to všetko??? Ani náhodou. Peniaze našťastie máme, takže nie. pojde kade lahšie 😀
A ona je ešte dosť vitálna, len je leniváááá ako voš! Fakt. Ona ani nevarí, lebo sa jej nechce. kúpi si jogurt a potom príde a ja ako taká ťava, jej ponúknem a zožuje všetko!!!
@123lenka veď opatrovateľský ti právom patrí keď sa o to chúďatko tak staráš........aj moja svokra je lenivá ráno vstať a vyhovára sa na to že celú noc nespala a pritom spala ako zabitá........len moja sa nestará do nás lebo nemôže.........naobtiaž nie je.......ale moje deti ju nemusia......... 😉 😉 😉 😉 majú svoj rozum 🙂 🙂 🙂
tak to je velmi smutne ked ma clovek takuto pomoc od najblizsej rodiny 😢 poprosila by som priatela nech sa jej slusne opyta dokedy chce byt lebo by si uz rada mala svoje sukromie a kedze si so vsetkym poradis sama, pomoc nepotrebujes, nech ide pekne za svokrom, vsak aj jemu uz urcite svokra chyba 😀 a skutocne radsej obetovat uspory a kupit jej co najskor letenku ako toto ...brrrrrrr
@sendy182 ja som si vzala jedináčika, ktorý žil iba s mamou, bola rozvedená... takže opičia láska je u nás ako z knižky. Syn ju nemusí, ja ju neznášam a ešte aj to dieťa to už zistilo, že booože zase je tu babička, ona furt iba stene a nehrá sa so mnou 😀
Ešte jej priplatím nech už ide niekde... 😀
Poďakuj sa za starostlivosť a pošli ju domov.Ale tak pekne ju pošli 😉