Ahojte, chcem sa spýtať. Tie čo máte mladších partnerov, ako sa vyvíjal váš vzťah? Ja budem mať 42 a priateľ má za mesiac 32. Sme polu necelé 2 roky z toho viac ako rok spolu bývame. Všetko klape tak ako má, na viac ako 100%. Miluje moje deti ako vlastné, on deti nemá (nechcel ich doteraz mať, lebo vraj ešte žiadna nebola tá pravá), je usilovný, pomáha v domácnosti. Naozaj nemám čo vytknúť. Veľmi dobre si spolu rozumieme, máme toľko toho spoločného. A aj po intímnej stránke to nemôže byť asi už lepšie. Posledné dni spomína stále častejšie svadbu a dieťatko. Ja by som teda popravde skákala od radosti, no trošku mám obavu z toho ako to bude za pár rokov. Bojím sa, že mu raz začne predsa len vadiť ten vekový rozdiel, čo je asi samozrejmé, aj keď on tvrdí, že ma miluje a vôbec nevníma to, koľko mám rokov, ale to aká som čo si vieme navzájom dať.
Chcela by som vedieť ako sa to u vás vyvíja. Asi iba zo zvedavosti. O tom čo on ku mne cíti vôbec nepochybujem. Verím mu po všetkých stránkach.
Prosím o reakcie iba naozaj tých čo majú s tým skúsenosť. Blbé poznámky si nechajte pre seba prosím. Tie už som si tu raz vypočula. Na začiatku nášho vzťahu, kedy ste mi viaceré radili, aby som sa na to vykašlala, že sa na mňa vyserie skôr ako "zapadne slnko". Pritom mi tento človek dáva viac ako môj predchádzajúci partner, ktorý bol "vekovo" viac "vhodný"........ ( o 7 rokov starší a boli sme spolu 15 rokov, z ktorých veľká časť bola doslova utrpením)
Ste stastni? Co riesis? Vsetko je ako ma byt.
Tak na každého raz ten pud príde len otázka je čo teraz?Nikto nemá čarovnú guľu a nevidí čo bude o roky.Nekric hop...neprajem Ti to, ale môže sa stat, že dieťa už neporodis a potom čo?Chce vlastne biologicke čo je pochopiteľné.Ak si spokojná, šťastná nechaj to v rukách osudu a uvidíš.Tu nemáš čo špekulovať a už vôbec nie rozmýšľať čo s vekovým rozdielom.Ja by som taký rozdiel nikdy nechcela, ale to sa nepytas.
Myslím si, že práve táto doba nám ukazuje, že veľa vecí nie je samozrejmosť a život netreba premrhať ;)
už teraz je neskoro na ďalšie dieťa. - beriem to z tvojho vekového hľadiska...a to on chce až potom o niekoľko rokov - čo je akosi už za tvojim horizontom...
ale ak ste šťastní tak nerieš radšej nič a užívaj si to momentálne šťastie....🙂
On nepovedal, že chce deti o niekoľko rokov
Ale ona sa bojí, ako ten vzťah bude vyzerať o niekoľko rokov, asi o ňom pochybuje.
Som staršia, veľmi dlho sme manželia, zatiaľ to nevyzerá na rozchod, ale ... Je to tvoja veľmi osobná vec, či mať spoločné dieťa, nechcem ti radiť, iba môj osobný názor: dieťa s o toľko mladším partnerom by som mala iba vtedy, keby som aj ja po dieťati veľmi túžila a bola by som presvedčená, že to zvládnem s tromi deťmi aj vtedy, keby som zostala na ne sama. Keď má rád tvoje deti a berie ich ako svoje, tak zostať pri tom - môj názor.
mam 39, muz 31. vsetko ok, tretie dieta tot nedavno som porodila. no a uprimne ocakavam, ze za par rokov budem zosuverena ovisnuta mozno aj tucna slivka a pojde o dum dal. teda moc mu to neodporucam, ale som moc vytazena na to aby som spekulovala co bude za pat desat rokov. Da sa povedat, ze uz som tov hkave preberala, na zaciatku vztahu ( sme spolu tusim 8 rokov) a proste som vyrovnana a co pride pride pohoda jazz 🤜🏽🤛🏽
Ahoj.Moja rada znie,konaj tak ako to citis ty.Ja mam opacny vekovy rozdiel,moj manzel je odomna starsi o 20r.Tiez ma kazdy odhovaral ale ja som ho lubila a povedala som si ze je to moj zivot a co bude dalej uvidime.Sme spolu 10r,presli sme si tym najtazsim co sa moze rodicom stat a nelutujem ze sme spolu.Co sa tyka babatka u teba to bude tazsie ale nie nemozne len netreba dlho cakat.Zelam ti vsetko dobre.
The power of now...naco riesite co bude v buducnosti? Ved ju vobec nepoznate. Ak chces dieta a svadbu - chod do toho!
@unicornlady nikto nevie ako jeho vzťah bude vyzerat😀môže sa stať, že autorkine deti neprijmú ďalšieho súrodenca, on sa zmení vo vzťahu k nim, lebo to bude jeho vlastné, neporadí sa jej otehotnieť, nechá ju s 3 detmi, porodí a ťažko si nájde prácu v takom veku.Toto je len pár veci, ktoré má napadli.A ešte ich môže byť ďalších 15.
jediné pozitívum, že to povedal teraz a nie o pár rokov neskôr.
zober si Bártu a Mičkovicovú, oni majú rozdiel 8 rokov, možno to vydrží, ak budete mať bábo 🙂 ale bude mu stačiť jedno? pretože zase si zober Čekovského alebo Mihála, našli si mladšie
Tak nikto ti nepovie, čo bude o 5,10 rokov, to v nijakom vzťahu sa nedá predpovedat. Skôr je otázka, či ty chceš mať ešte dieťa, a ci nebude problém s počatím, tehotenstvom a podobne. Ja som tiež staršia od manžela, skoro 6 rokov,a v podstate som sa hlavne preto bála, či nebude problém s deťmi, keďže porodim prvýkrát v 37.A keďže by sme aspon dve chceli, ak to pôjde, čiže tiež už času vela ja nemám, lebo 40 je pre mňa už taká "hranica" po nej už ja by som asi neriskovala. Čiže skôr z toho hľadiska si to zvážte...A tiež potom je na zváženie, aký bude jeho vzťah k tvojim deťom, či nebude robiť rozdiely, medzi vlastným a "vyzenenymi".
Jasné,že mu to bude vadiť....keď nie teraz,tak časom, chlap totiž môže vždy....na tvojom mieste by som si užívala prítomný čas a neriešila budúcnosť...ja som mala partnera o 11 rokov staršieho a jasné,že som ho opustila a to som žena.chlap je chlap od prírody lovec a časom ho "teta doma" prestane baviť. A vekom môže prestať baviť on teba. on bude na vrchole,ty budeš v prechode a možno budeš chcieť mať tiež svoj kľud,súkromie a žiadne povinnosti voči chlapovi. Btw, predpokladám,že žijete u teba. Zbytočne si komplikujes život. Uži si,ale neviaž sa na neho. A pripust teoreticky možnosť,že by si ešte otehotnenela, v 50 budeš s vyplazeným jazykom,dieťaťom na krku,zatiaľ čo mladý pán bude plný síl a možnosti zbaliť aj 20-tku.
@ledgerka neriešim tu deti, to je iná téma. V tom má jasno, vieme čo máme čakať a čo nie.
jediný problém tu vidím to dieťa , lebo vek ktorý máš je z pohľadu otehotnenai nie práve že TOP, hoci ja som posledný krát otehotnela ako 42 ročná , porodila 43 ročná . Môj posledný syn má 2 roky. Prvé čo by som ti poradila aby si si dala urobiť hormonálny profil a vajíčkovú rezervu ak bude dobrá , od toho sa odpichla. Lebo od toho či budeš mať alebo nebudeš mať s ním dieťa je významných faktorom v úspešnosti vášho vzťahu .
@unicornlady nepochybujem o ňom.... prosím čítajte pozorne čo píšem.....
práve tie deti by si mala riešiť.
A potom čo vlastne riešiš?Deti neriešis, o chlapovi nepochybujes tak?
To sa neda pausalizovat, zalezi od povahy kazdeho z paru. Mame znamych, chalan je o 10r. mladsi ako jeho manzelka, zena vypada fantasticky, na pohlad su ako rovesnici... Ale mentalne su uplne inde, chalan (teraz ma nieco malo po tridsiatke) je este stale taky detsky, sice dobry clovek, ma svoje konicky, ale stale sa vracia ku maminke a baba je uz vyzreta, hlbava a emocne ukotvena, cize celkom by sa tak osobnostne doplnali, no nefunguje im to, kazdy je mentalne v inej sfere, on je este stale chlapcek. Podla mojho nazoru to skonci rozvodom, lebo on uz byva u rodicov...
To neznamena, ze to tak skonci aj u vas, ale sla by som do toho iba ak by som bola financne sebestacna, emocne vyrovnana a v plnej kondicii...
@eliska13 ja niečo riešim? Ja sa len pýtam ako sa vyvíjali iné vzťahy s takýmto rozdielom... obaja máme jasno v deťoch, v tom ako si predstavujeme budúcnosť.... len som proste zvedavá ako je to u iných, to je všetko....
Aj mne manžel hovorí, že ma miluje, aj keď bola veľká kríza pred dvoma rokmi a trochu sa to ťahalo, ale u nás sa to vyvíjalo tak, že čím ja som vekom vyrovnanejšia a zrelšia v názoroch, narážame na seba kvôli tomu, že pri ňom ako "večnom chlapcovi" si pripadám niekedy ako staršia sestra alebo mama. Hoci zo začiatku to tak vôbec nebolo, užívali sme si, že ja som pri ňom omladla, jemu som sa páčila, mal u mňa dobré zázemie. Ale za mňa, už by som do manželstva s takým vekovým rozdielom neišla.
Ja t teda napíšem ako je to u mojej dobrej kamarátky ktorá mi bola za svedka na svadbe. Má o 8 rokov mladšieho manžela , ona má 43 , vzdelaná žena , manžel 35 a , sú spolu 7 ( 2 roky manželia )rokov a je to teraz katastrofa. Deti spolu nemajú hoci on by veľmi chcel , ona až tak nie už ,ale prirodzene to nejde. Hnevá ju že je ako decko , lebo ona dozrela a jeho názory jej prídu úplne " debilné " .
@anita6666 obetovať svoj kľud??? Kravina nad mraky a strašne sebecký uhoľ pohľadu...... nikdy som sa necítila lepšia ako teraz. Nemám pocit, že niečo obetujem. Práve naopak.......
Pochopíš to neskôr.
Lebo máš ešte ružové okuliare,ja mám cca tvoj vek aj partnera,tiež občas riešim pubertálne problémy okolo vzťahu a lásky a zamýšľam sa nad kadecim,no žiť by som s ním nežila a dieťa ani omylom....užívam si prítomnosť,nič viac...proste žene dobre padne,keď aj v tomto veku je ešte o ňu záujem,lebo to nie je zas taká samozrejmosť,ale zase odtiaľ.potial
máš 42 , počkaj ešte chvíľu .. pochopíš to neskôr. Ja keby som sa teraz vo veku 45 rokov rozviedla , posledné čo by som si priala mať doma ďalšieho chlapa, denno denne.
ten vekovy rozdiel by bol v poriadku. Otazka je skor ci ty ako 42 rocna este chces deti a ci ich vobec mozes mat. V tomto veku ti asi nikto nezaruci ze otehotnies. Je si toho vedomy? Co ked sa to nepodari? Necha ta a najde si inu?