Potrebujem pomôcť,vyhovoriť sa .Neviem čo daľej ,ide o to .S priatelom ,máme bábatko,vzdy sme si rozumeli ,nikdy sme medzi sebou nemali konflikty .Pre tých čo budú rýpať že som si nemala robiť dieťa,bolo neplánované a potrat /adopcia pre nikoho nešla do uvahy!🙂
Po nejakom čase ,ako mame babatko ,sa medzi nami a rodinami strašne zmenili vzťahy .Priatelova rodina si velmi privlastnuje násho syna ,neustále si ho podávajú z rúk do rúk,bozkajú ho ,aj po mojoj požiadaní aby to nerobili,vyhadzuje sa na líčkach .A je čoraz nervóznejší...S priatelom nie sme vzatý a rodičia sú kresťania ,aj naši aj jeho ,sme obaja dospelý ,máme vyriešené spoločné bývanie .Kedže bývať u rodičov sa naozaj nedalo ,ci už zo súkromia alebo sa hrozne zasahovalo do výchovy ,bavenia babatka ...K tomu hádky a nezhody ktoré sa vôbec nevedeli dať do poriadku .Kedže ako som spomínala ,rodiny sú kresťania ,nedovolia aby s nami žil v jednej domácnosti ,alebo s nami prespal cez noc .Kedze nemôžeme žiť ako manželia ,pokúsali sme sa dohodnúť ale naozaj sa to nedalo ...Sme dospelý máme svoje slovo ,ale situacie pred ktorymi sme boli vystavený nimi,boli a sú naozaj strašné ,obaja chceme pokoj a mať svoj život ...Nikdy sme od nich nepýtali žiadne peniaze alebo sme u nich neprespali ,samozrejme v izbách od seba ,že nás volali a chceli nás tam .Malého živíme obaja bez ich peňazí ,bývanie mame vybavene,ale kedze niesme manželia ,nechcú mu dovoliť tam somnou žiť ,svadbu nám vykričali ,zajednali nám aj sálu ,boli s nami vyberať jedlá a pozývali rodiny za nás,svadbu sme chceli o niečo neskôr ,a som z toho smutná lebo priatela mám rada ale chceme spolu aj s malým vybudovať nejaký systém a vzťah ,naučiť sa spolu poriadne niekde žiť a nasledne sami spraviť svadbu.Nonstop sme od seba lebo si to svokrovci neželajú a robia hrozné veci aby s nami nezostal v noci alebo býval...Som smutná ...dúfam že to zvládneme ,budú na to strašné spomienky ale snáď to dáme do poriadku :( Hlúpe výrazy si prosím nechajte ! Chcem len vedieť váš názor na vec a ci sa niektorá s niečím takým stretla taktiež...
Akože mu nechcú dovoliť? A on sa prečo nevzoprie? Veď nie je malý chlapec.
Takže dieťa už spolu mate ale spat/bývať spolu nemôžete či ako?
Pre mňa je zvláštne, že ak plánujete byť aj manželmi, čo je dôvodom že sa nevezmete. Ísť na úrad, o dvoch svedkov. Alebo stále ste si zatiaľ nie istí? Určite by som nešla do manželstva kvôli iným ľuďom. Ak je akákoľvek pochybnosť, treba radšej počkať
Od svokrovcov sa treba odstrihnúť, hlavne priateľa od jeho matere ... a zariadiť si vlastný život ... čím skôr, tým lepšie ... lebo vám pokazia vzťah.
Obaja ste dospeli, rodičia vás nezivia tak ako ze vám nedovolia spolu žiť? To co máš za partnera?
Ist na faru. Zobrat sa , vy a dvaja svedkovia..a môžu sa zduvat kolko chcu
Ako to, že máte vlastné bývanie, ale nemôžete tam bývať spolu? Čo ste nesvojprávni? Proste si urobte po svojom a rodičia to buď budú rešpektovať, alebo sa môžu aj na hlavu postaviť. Keď ste raz dospelí a samostatní, tak sa podľa toho správajte.
@zmrzlinka2021 Ak rodina trvá na svadbe v kostole, svadba na úrade im stačiť nebude, aby boli spokojní. ☹️
@dievcacitajucelist ano tak ,je to smiešne ,ale sme dospelí,dieťa spolu už máme ,vychovavane ho spolu ale nemôže s nami prepspávať,robia zvratene veci aby s nami v noci nebol,či sa on snažil alebo ja ,naozaj sa to nedá
@h2 aj sa správame ale nikto nemôže za to ako niektorí ľudia berú cirkevne prikazania až tak vážne ,až cez mrtvoly .
Cooooooo? Tak potom oni aj veria, ze si neposkvrnene pocala, ine mi z toho nevychadza 😜
no a ako tvárili keď si ostala tehotná? to nebolo peklo?
Nie, nesprávate sa tak. Keby ste sa tak správali, bývali by ste spolu. Pokiaľ teda naozaj máte svoje vlastné bývanie, nie nejaké poschodie u rodičov.
To ze nie ste zobraty, vôbec nevadí, nechoď do svadby ak je to nútené nasilu...
To ze mate dieťatko nevadí,..
Moja rada: bývať sami, spolu ako rodina, čo najďalej od rodičov, svokrovcov, ujasniť si s mužom iste pravidla, aj co sa týka rodinkarstva. Nepraješ aby ti dieťa bozkávali, musia to rešpektovať, ak nerešpektujú nebudú sa s ním stykat a môžu aj kotrmelce robiť...
By ma zaujímalo názor tvojho muža, on sa co ma vo pýtať rodičov? Jooj zažila som podobné... Ja som koli tomu zanevrela na celú cirkev, jedine co ostalo je viera v Boha.
Takže je to v muzovych rukách, mal by si ta zastať.
Pýtaš sa v poslednej vete, či sa s tým niekto stretol. Povedz dievča ako sa s takým niecim mohol človek stretnúť. Pokiaľ bol ten dotyčný svojpravny teda. Ako moze KTOKOĽVEK diktovať ČOKOĽVEK dvom dospelým ľuďom do života, do bývania? A ako si to tí dospelí ľudia, rodičia - môžu nechať?? 😯 Ved to sa nedá ani čítať co si práve napísala. Nič im nedlzite pre boha, nech si tvoj chlap pohlada tie mini gule ak nejaké medzi nohami ešte má a narobí s nimi poriadky!
Uprimne... Je mi ta strašne ľúto...
Do pekla so všetkými žite si svoj život!
Vzala by som sa bez nich o dvoch svedkoch, zablokovala v mobile a žila si svoj život. Toto nie je a nebude len o svadbe, vždy sa vám budú vo všetkom montovať do života 🙄
takze zasukat to ano ale prespat vedla seba na jednej lozi to nie :D :D sorry ale smejem sa....cele ich krestanske moresy by som mala vies kde..to co je ze spat v oddelenej izbe a mate spolu dieta to co akoze vzislo z ducha svateho? to je fakt retardovane na hlavu take zmyslanie starych.....muz je snad nejaky chlap a asi by si mohol otvorit usta ja ked mam problem co sa tyka svokry on jej narovinu povie nech sa oduje ako chce hlavne ked ide o maleho ak mi nieco vadi co robi tak sa jej to povie bodka...a este nieco hladajte si byvanie daleko od nich taka drobna rada
Toto mi hlava neberie, že nedovolia. To ako mu zabránia aby ste žili spolu? Priviazu o reťaz či ako?? Proste sa zoberiem a presťahujem sa. Zvlášť keď máte dieťa = mali ste sex 🤦 To by som chcela vedieť ako reagovali keď ste oznámili, že čakáte dieťa?? Prežili to, že mal sex pred svadbou? Nerýpem, len ma to zaujíma.
Veď muž ide do práce, príde k tebe domov a zamkne dvere. Čo môžu urobiť oni? Vlupat sa k vám a vyvalit dvere? Nasilu odvliect 80-kg chlapa za uši domov k mame? Nechápem.
Pride mi to hrozne smutne a smiesne zaroven ved ked ste obaja dospely a mate spolocne byvanie ako vam mozu zakat byt spolu?Ved nech sa zbali prestahuje a keby mu vyvolavali tak si vypnem mobil a hotovo ......neviem si predstavit aby mne dospelej rodicia hoc co zakazali je to moj zivot a moje rozhodnutia mozu povedat svoj nazor ano kludne ale aby mi nieco zakazovali😂 to isto nie .........ved nechcu aby bola rodina pohromade aj my s muzom sme zili spolu rok a pol uz aj so synom az potom sme sa vzali podla mna je vacsi hriech to ze drzia otca a partnera od rodiny ako to ze by s vami spal v jednom domove
Nerozumiem a teda tá svadba sa zrušila či?keď máte zajednane bývanie choďte tam či čo spravia prídu preňho s políciou?celému nerozumiem
Odstahujte sa na druhy koniec republiky. Toto je už cez čiaru.
Admin nech Ma v klude zablokuje Ale to sa Musi povedat co Su to za jebnuti Ludia, je Toto nejake krestanstvo rozhadavat mladu rodinu.
Neverím,že toto sa niekde deje. A ak áno,tak autorka s priateľom viac ako 16 rokov asi nemajú. Dospelý,svojpravny človek by toto nedovolil.
Priateľ má koľko rokov?
Priatelovi by som dala na vyber. Bud ja a dieta alebo rodicia. Bohuzial tu nic ine,nez tvrdo bojovat nepomoze
A teda este mozno,by som sa vydala na urade,nech mam papier a krestansku svadbu neskor a podla predstav
A priateľ ma koľko rokov že sa nevie postaviť za svoju ženu (teba - aj keď nie ste zobratý) ale počúva čo mu rozprávajú jeho rodičia? Veď vy ste už rodina, ktoru v podstate oni rozbíjajú….