Nulová komunikácia

5. mar 2021

Ahoj, neviem co mam robiť, ja viem ze ma asi väčšina odsúdi ale... Mam priateľa ,sme spolu cca 5rokov. Mame 2r dieťa a na ceste druhé... Nas vzťah bol ako na kolotoči, najväčší problém bola vždy ,, komunikácia,, cize nulová..nevedeli sme problémy a hádky vyriešiť rozhovorom.vzdy len zdutim a ignoráciou. Často krát mi prišlo ze uz nieje medzí nami taká ta zdravá ucta. uz bolo obdobie kedy som s dieťaťom odišla na dlho preč, no vrátili sme sa, že skúsime žiť odzaciatku. Bolo to pekné, tak ,, vzniklo,, v tom očarení druhé bábo. Potom prišla jedna rana pre mňa, sklamala som sa v ňom ( nie nevera, skôr charakter jeho) odvtedy spm ho akosi prestála ľúbiť... Znova sme par dni v tichej domácnosti, pre úplnu blbosť. Proste akoby chcel ignorovať,a vinu vali na mňa, rozhovor nieje možný, snažila som sa ale márne,je arogantný a neda sa.. tieto dni som si uvedomila ze uz nevládzem s takým nevyzretym deckom žiť, ze ma to ničí tieto situácie. Ze proste je ťažká povaha a nevadí mu týždeň sa nebavit pre kraviny. Rozmýšľam teda co robiť. Tehotná s dieťaťom ,moc na výber nemám. Nasackovanych sa k rodičom moc netúžim,maju byt ,na dôchodku a bolo by nas plno. Podnájom neutiahnem asi, keďže mi klesne teraz materská...mam to vydržať ďalšie tri roky?a potom práca a ahoj? Som zúfalá z toho kam sme sa dostali, keď ani komunikovať nevieme ako dospelí... nechcem takto stráviť ceky život.

zooeynka
5. mar 2021

...hlavne si nevyrobte casom aj tretie lebo sa z toho nevymotas nikdy

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
5. mar 2021

Moc na vyber nemas ak nechces k rodicom. Co najviac priatela zamestnavat dietatom, neoduvat sa a pevne nervy na blba ktoreho si si vybrala za otca svojich deti. Lubis ho? Ak nie, tak zvaz odchod k rodicom ak oni suhlasia.

nikyball
5. mar 2021

Tebe to už nepomôže ale hádam si ďalšie ženy uvedomia , že dieťa pokazený vzťah neopraví.

zooeynka
5. mar 2021

@nikyball tak to druhe bolo nahodicka....co uz

viktoria1425
5. mar 2021

Nechcete ešte skúsiť manželskú poradňu?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikyball
5. mar 2021

Tak teraz už ti zas ostáva čakať kedy vám bude znovu krásne. Len si nerob hneď ďalšie . A dúfam že sa nejak uvedomí a bude vám dobre stale

maximilie
5. mar 2021

Ako sa hovorí ,,nie je dom bez kríža "
V každej jednej domácnosti su nejaké problémy. Väčšie ci menšie, ale sú. A ta ktorá tvrdí, že žijú rodinnú idylku bez problémov, never tomu. A uz vôbec never foto na fb šťastných rodiniek.
U vás je problém v komunikácii. S tým sa naozaj da nieco urobit. Podla mna by vám veľmi pomohla poradňa. Tam by sa partner viac rozhovoril. Naučili by ste sa komunikovať. Treba to skúsiť. Teraz s tebou lomcuju hormony. Mal by pochopiť, ze teraz by si mala byť hlavne v kľude. Snáď sa to zlepsi

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viktoria1425
5. mar 2021

Podľa mňa je to riešiteľné a určite skúste toho psychológa 🙂 . My sme s manželom mali tiež problém v komunikácii a šli sme na chviľu od seba a to nám pomohlo a odvtedy je to o inom.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maximilie
5. mar 2021

Urcite to pomôže. A pri najhoršom, budeš mat 2 deti s rovnakým ockom. Bude mat súrodenca. Tým, ze čakáš teraz druhe, nic nestratiš. To je to najviac, co môžeš dat svojmu prvemu- surodenca. Nelutuj to.

andreatytler
5. mar 2021

Aj moj manzel bol take decko ked sme sa pohadali a zduvat sa dokazal aj tyzden. Co ja absolutne nedokazem a strasne tym trpim. Trvalo to asi 8 rokov kym sme sa dopracovali na urcity system. Po hadke, ak chce, nech sa zduva ale nikdy nie dlhsie ako 24 hodin. Potom si sadneme za stol a pohovorime o tom co sa stalo. Niekedy sa ukaze, ze je este priskoro, ze jeden z nas je este stale nahnevany a tak to odlozime na dalsich 24 hodin. U nas sa osvedcilo kazdu hadku vydiskutovat aj ked muz (ako skoro kazdy chlap) neznasa debaty. Navzajom sa ospravedlnit. Lebo bez toho ta krivda z hadky ostane v cloveku a hromadi sa. Takze ono je to mozne naucit aj toho tvojho ako komunikovat. Koli tomu ze mate deti by som to este skusila s tou manzelskou poradnou. Mate tu vyhodu, ze vies co je vas problem a komunikovat sa skutocne da naucit.
Ale ak je jemu jedno ci zije v takomto nefunkcnom manzelstve a nevadi mu ze jeho zena je nestastna, tak tam nebude velka vola od neho do tej poradne ist. Ale urcite skus. Musis mu to predostriet velmi odhodlana a rozhodnuta.... povedz mu ze takto dalej ty zit nechces a nebudes a ides s tym nieco robit a potrebujes od neho aby ukazal ci je ochota aj v nom.

Ak sa rozhodnes odist, tak radsej pomaly ak sa da. Najskor porod druhe dieta a zotav sa. Ten cas vyuzi na planovanie odchodu. Mozno si usetri nejake peniaze, porad sa s pravnikom ohladom delenia spolocneho majetku a deti. Porozpravaj sa s rodinou a priatelmi aby si si vytvorila "kruh pomoci" o ktory sa budes moct opriet ked naozaj odides. Priatel bude prispievat na deti. Prvych 6 mesiacov ostan s novorodencom doma. Potom pojde starsie do skolky a malinky do jasiel a ty mozes ist do prace ak chces byt samostatna. Ale mozno lepsie skusit byvat u rodicov aspon kym bude mat malinky rok.
Vela stastia.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maximilie
5. mar 2021

Jej , ja dakujem ☺

jajka71
5. mar 2021

Potrebujete nájsť spoločnú reč. Potrebujete sa takpovediac nadýchnuť, lebo čoskoro budete rodičmi 2deti a nenaučili ste sa komunikovať s bolo by na škodu, keby si vaše deti z detstva pamätali len hádky.... Skúste sa naučiť skôr ako začnete kričať na chvíľu odísť von do inej izby alebo viac chodiť na vzduch.... Človek pod tlakom a v strese povie co by inak nepovedal a to vie ublížiť nielen babatku, ale aj účastníkom hádky. Niektorým pomohlo, keď išli načas od seba, niektorým pomohlo načas spávať v inej izbe (matka s dieťaťom), aby si dali čas nato, aby zistili ako to medzi nimi je, či sú len rodičmi, spolubývajúci mi alebo partnermi. Teraz je to o to náročnejšie, že čakáte babo, hormóny a obavy sa na sobia, u neho možno aj strach ako uživí 4clennu rodinu v pandémiu.... Každopádne ideálne by bolo konzultovať to s nestranným odborníkom, alebo aspoň si sadnúť a otvorene sa porozprávať aj o tom sko sa cítite, ....

zuzudrnda
5. mar 2021

Velmi drzim autorke palce. Deti maju milujucu maminu a budu mat aj seba navzajom. Tejto motivacii velmi rozumiem a suhlasim s maximilie, ze je surodenec najvacsi dar. Prihovaram sa za partnersku poradnu. A ak by nevysla, tak urcite za individualne konzultacie pre Vas. Verim, ze by pomohli najst cestu. Trosku som sa nasla vo Vasom prispevku, kedze komunikacia a zvlast ked su uz deti, unava a kopec povinnosti okolo, je vo vztahu vyzva. ✊🍀

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basska_b
6. mar 2021

Odveci, ale - klesne ti materská? Pokiaľ porodís pred 3. narodeninami malého a počas roku 2020 si nemala príjem z aktívnej pracovnej zmluvy (čiže popri rodičovskom si sa nevrátila do práce) - tak vyšiel nový zákon, že reťazova materská nesmie byť nižšia ako ta prvá

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basska_b
6. mar 2021

Jaaaj, áno. To keď už zmluva zanikla, tak materskú nebudeš mať, len rodičovský 😐 to je škoda, no. Teraz je aj ta dávka tehotenske od apríla. Ale to tiež len pre ženy, čo im vznikne nárok na materské.

Ježiš, no hrozna situácia... cítiť z toho, ako píšes, že si inteligentna žena, žiadna socka... triezvo uvažujes. Pripomenula si mi moju kamarátku. Tiež čaká druhé a majú krízu. Ale ide ďalej s ním, nech je aký je... lebo inak by to nezvládla resp. ani jej to srdce nedá. On je na ňu dobry, ale výbušný a ma svoju hlavu a svoje plány s ňou nekonzultuje. Nie sú zobrati... Ona už toľko vecí preskákala za život, že sa ani nedivim, že všetko vydrží...

katkati
6. mar 2021

Fakt vyzerá to, že si zlatá inteligentná baba. Záleží aj od toho, čím ťa sklamal a ci si ho ešte dokážeš vážiť a veriť mu. Zadlžíl sa, alebo niekomu ublížil? To, ako sa správa po hádkach, je naozaj infantilne a ty nie si jednoduché žieňa, ktoré to berie ako to príde a je jasné, že sa ti snažíš riešiť a štve ta to. Myslíš, že pri jeho povahe, bude chcieť ísť do poradne? Vyzerá na poriadneho tvrdohlavca.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkati
6. mar 2021

Tak toto by aj mňa veľmi sklamalo. Ale jeho sestru by som mala na háku, dovolila si len to, čo jej dovolil on. On sa správa doslova infantilne. Kým nedozrie ako ty, keď vôbec, budeš to mať s ním ťažké.

maximilie
6. mar 2021

Chlapi sú v tomto slabosi
Malo ktorý chlap sa dokáže zastať svojej zeny ako hrdina. Ked ste boli pohádani, tak by som tie jeho slova nebrala až tak vážne. Ked sme nazlosteni, dokážeme naozaj škaredo rozprávať. Aspon ti povedal, ze ho to mrzí? Veľa záleží aj na tom, ci on chce niečo pre vás vztah urobit? Mrzi ho to, ked ta vidi smutnú? Bojoval o teba, keď si prvy krát odišla? Co si myslíš, keby si chcela odísť znovu, zabojoval by? Lebo ak z jeho strany je aspon kúsok snahy, tak aj to sa da naučiť. Aby sa ta zastal a aby pochopil, ze on ma byt tvoj ochranca, tvoja opora a nie opak!!! Aj pred jeho sestrou ci mamou.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz