Novorodenec a pes

lesankavh
23. jan 2019

Dobrý deň,s priateľom bývame v jednej domácnosti a čakáme naše prvé bábätko .Náš problém je v tom,že mame psíka kríženca ktorý je cez deň von na dvore a na noc ide spat k nám do domu .Malej prerábame izbu (maľujeme,nové podlahy)ja som mu povedala že nechcem aby pes chodil do novej izby k malému bábätku .On má opačný názor ,chce aby pes spal s nami v novej izbe,samozrejme na zemi.Ja sa toho trošku bojím 😕Táto téma je pre nás dvoch veľmi nepríjemná,na tom sa vieme pohádať.Chcela by som vedieť názor aj niekoho iného preto píšem sem .Čo by ste robili na mojom mieste vy?

bibiankaka
23. jan 2019

Pokiaľ sa o psa staráte, občas okúpete - rozumej že neopadáva z neho blato, nemá žiadne parazity - blchy atď, je pravidelne odčervený a očkovaný nemyslím že by vadilo aby niekde v dome spal na zemi prípadne v pelechu. Veľa ludí má doma psa a mimino a nikomu nič nieje.

lesankavh
autor
23. jan 2019

@bibiankaka staráme sa o neho aj odčrevnený aj očkovaním je ,len začal viac plznúť.Nemožu chlpy robiť problém bábätku ?Vysávam pravidelne ale aj tak stále nachádzam chlpy po dome 😕

st44
23. jan 2019

Ved nemusi pes spat v izbe s babatkom. Spravte kompromis zatvor ho do kuchyne alebo inam. Aj mbe by vadil pes pri malinkom babatku

lesankavh
autor
23. jan 2019

@st44 takto som to chcela spraviť ,lenže priateľ je na psa naviazaný a chce aby spal s nami v izbe kde bude aj postieľka...neviem ako mu to mám vyhovoriť 😭

bibiankaka
23. jan 2019

Pokial nie je dieťa alergické a v dome udržujete primeranú čistotu, nenecháte dieťa oblizovať zem 🙂 tak si nemyslím že by to vadilo. Osobnú skúsenosť nemám ale poznám veľa detí blízkych kamarátok kde bolo dieťa aj s dvoma pĺznucími psami v byte a nič im nieje 🙂 je to o dohode medzi vami ale kvôli tomuto by som nestresovala 🙂

janinah
23. jan 2019

Cez den je vonku,nech pochytá kdečo a potom na noc to donesie dieťaťu pod nos,super,fakt....už vám niet pomoci poniektorým....

dominidi
23. jan 2019

Nedavno som citala clanok ( asi aj tu na MK) o vyskume myslim vo Svedsku, kde na pomerne velkej vzorke skumali tuto otazku. Vysledok bol ze deti, ktore vyrastali v pritomnosti zvieratka boli ovela menej chore, a dokonca cim viac zvierat, tym boli deti zdravsie. 🤷‍♀️
Ja som tiez vyrastala so zvieratkami, oblizovala psy, macky, dazdovky, sliepky, no proste vsetko co som dokazala chytit😂 a vazne som bola velmi zdrave dieta, obchadzali ma aj klasicke skolske epidemie, nikdy som nemala parazity🤷‍♀️

janinah
23. jan 2019

@lesankavh nech si spí so psom,ale v inej izbe....nevie,čo ho čaká,ak pribudne dieťa

lesankavh
autor
23. jan 2019

@janinah to si myslím aj ja 😔

lucie0505
23. jan 2019

Moj syn je od narodenia medzi zvieratami. Psa som mala, ked sa narodil a od 9 mesiacov so mnou chodil kazdy den ku konom. Boli tam aj ine zvierata - ovce, macky, sliepky, kraliky. Obycajne dvorove zvierata a nikdy od nich nic nechytil, v podstate este poriadne chory nebol. Ak je o psa pravidelne starane, tak by to malo byt ok, dieta si lepsie vybuduje imunitu aj proti alergiam .. Ak sa kvôli tomu tak straaasne hadate, hladala by som kompromis, aby vam to vyhovovalo obom. Ale ak mas len obavy z chorob, tak si myslim, ze zbytocne . Okrem toho si dieta vybuduje k zvieratam vztah ❤

tosomja
23. jan 2019

Ved v postieľke spat nebude, a tak ci tak s nim do styku príde. Tak ked pes spal doteraz s vami, tak by som ho nevyhanala.

janinah
23. jan 2019

@dominidi môj syn "vďaka " susedovmu psovi sa dopracoval k alergii,dovtedy bol zdravý,kým nezačal denne chodiť ku psíkovi☹

martinka13
23. jan 2019

No my sme to mali presne rovnaké. Jack russel, v lete cez deň vonku, na noc dnu. Ma obdobia, kedy aj viac plzne. Nič sme nemenili, psík ale nespí s nami v izbe, spí v obývačke vo svojom pelechu..... akurát vysávame každý deň, keď plzne.

evitka83
23. jan 2019

@lesankavh na zaciatku pes spal s nami aj s malou, potom som psa vystahovala pred dvere len kvoli tomu, ze nas budil v noci ked sa mrvil alebo knucal zo sna, ale chlpy v spalni sme nejako extra neriesili.
Skor mi vadili v obyvacke, ked mala zacala lozit po styroch, vysavala som kazdy den. Ale to je nieco s cim sa musis ty vyrovnat, ze to skratka k tomu patri 😊 a nejake studie hovoria o tom, ze deti ktore vyrastaju so psom maju 5x nizsiu nachylnost na alergie 😉 pokial je ten pes standardne udrziavany nebala by som sa toho

st44
23. jan 2019

Treba drahemu vysvetlit, ze malinke babatko este nema taku imunitu. Je super ze ma psika rad, ale nech porozmysla, ci je mu psikovo pohodlie prednejsie ako zdravie dietatka

lesankavh
autor
23. jan 2019

@st44 snažila som sa mu to vysvetlit,ale jeho argument bol ,že to preháňam a že budem dieťa vychovávať v sterilnom prostredí a to on nechce.

st44
23. jan 2019

@lesankavh riadny tvrdohlavec. Sak ked pan nema rozum mozno to nebude bavit psa, ked to male bude plakat 10 x za noc. Skus mu potom nachystat pelech pred izbu alebo nieke na kludne miesto. Hlavne sa ty teraz netrap a nestresuj.

dominidi
23. jan 2019

@janinah prepac ale pises to akoby ten pes bol vinnik. Tak treba zakazat detom ovoniavat kvety, lebo dostanu alergiu na pel? Ci ako tomu mam rozumiet?

bmuller
23. jan 2019

urobte kompromis - pes kludne v dome na noc (vyhovene priatelovi), ale v inej izbe (vyhovene tebe).

ninka9293
23. jan 2019

@lesankavh to vieš. V tomto sú ľudia rozdelení na dva tábory. Ja mám tiež doma a dokonca 3 psov. Našťastie sme s partnerom urobili kompromis, že v žiadnom prípade nesmú byť pri ňom na posteli, to že budú psy v pelechu na zemi, neublíži babatku. Sú to síce len vnútorné psy ale aj tak chodia von na prechádzky. Zas na druhej strane sa babatku buduje imunita, kým samo uz neskôr bude s nimi v úplnom kontakte. Oddeľovať deti od alergenov a obcasnych a beznych bakterii tiež vraj nieje dobre, pretože akonáhle sa prvýkrát stretne napr. so psom, mackou az v roku, tak vraj vtedy byvaju deti alegicke a chorlave. Len samozrejme to záleží len na vašom kompromise, tak dúfam, že sa nejako zhodnete.

lesankavh
autor
23. jan 2019

@ninka9293 ďakujem za odpovede,najlepší bude kompromis 🤔takže nás čaká rozhovor 🙂

ninka9293
23. jan 2019

@lesankavh určite sa da dohodnúť 🙂 by si neverila akého mám tvrdohlaveho chlapa, ale ked som mu dala jednu vyhodu preňho, ktora mne neprekazala az tak veľmi, tak on dal mne dve výhody v tomto. Len to dobre premysli predom :D

dominidi
23. jan 2019

@lesankavh ja by som na zaver len tolko, ze cim skor rozhodnutie urobite tym lepsie. Navykajte psika hned teraz, nie ze pride babo domov a psika premiestnite zrazu inam ako je zvyknuty. pretoze by ho prirodzene mohol zacat vnimat ako votrelca ktory zato moze a potom bude hygiena ten mensi problem.
Drzim palce✊

lesankavh
autor
23. jan 2019

@dominidi v izbe ktorú prerábame pre malú sme nikdy nespali my ani pes,bola to izba pre návštevy .Kedže spálňu máme na poschodí tak sme sa rozhodli že si prerobíme hosťovskú izbu,aby som nemusela s bábom chodiť po schodoch.Takže psík tu izbu vôbec nepozná,môže zostať v starej spálni ktorú pozná a preňho sa nič nezmení.Tak uvažujem ja ,priateľ opačne 😢

beky1813
23. jan 2019

Ak je pes vycviceny, tak nevidim problem, ked bude spat na zemi. Aj tak vy chodite hore dole a tie chlpy si donesiete na oblečení

beky1813
23. jan 2019

@janinah to ako si dueta v sterilnom prostredi bez pristupu ku zvieratám?

prevenar
23. jan 2019

@lesankavh ..zalezi , aky je to psik co sa tyka povahy. my mame psika , co si pobeha vonku, ale v noci vzdy spi s nami 🙂 ..cize casto spaval spolu s babatkom. mala ho miluje a dodnes spavaju spolu 🙂

v zasade sa psik da vycvicit na to co chcete vy ..cizu uz vy dvaja si musite ujasnit ,ze co chcete 🙂

bmuller
23. jan 2019

@lesankavh no tak to len nahrava body v prospech toho, aby pes nesiel k vam do novej izby (=miesto mu menit nebudete, spat bude tam, kde je zvyknuty). inak, to sa nezda priatelovi privela, ze vsetky 4 zive tvory v domacnosti budu v jednej miestnosti, aj ked ma dom viac izieb? a ake ma vlastne argumenty v zaujme psa? to bude mat pes nejaku traumu, ze nespi pri panovi? ved aj v tej druhej izbe je psik v teple, suchu, blizko ludi...to sa priatelovi zda, ze je pre psika malo? co by kolke ine psy za to dali ☹ navyse, ked si pes zvykne spat s vami v novej izbe a babo bude v noci plakat, aj pes sa moze budit a byt nekludny... ved to bude blazinec 🙈 takto v osobitnej izbe bude mat klud a vy viac miesta na chodenie okolo babatka

lesankavh
autor
23. jan 2019

@bmuller Argumenty má také že on chce aby bol pes pri ňom pri posteli,aby ho mal v blízkosti.Že ten psík tu bude oveľa kratšie ako my ľudia a zaslúži si lásku.Je naňho naviazaný,ale už to začínam vnímať tak že to preháňa,pes má veľa priestoru v dome ale on ho musí mať pri sebe .Lebo on tak vyrastal že mal v posteli psa,mačku ale mne sa to nepáči ....

sajmiona
23. jan 2019

100 ľuďom sa to môže zdať ok, ale to je jedno keď sa to tebe nepáči. Vy sa musíte na niečom zhodnúť. Ja som taka, ze mame psa len vonku. Keby bol stále len vnútri ze sem tam ide na prechádzku a umyjes mu nohy hneď by to bolo ešte ok spat v pelechu. Ale ked beha celý deň vonku, psíky radi všeličo olizuju zjedia, stupia do všeličo ho, prichádzajú do styku s inými psami a mačkami, ktoré behajú pri plote alebo mačky dobehnu aj na dvor ako u nas tak by som nedovolila aby s mojim novorodencov spal. Neskôr aj lozenie, stvornozkovanie, bábätku niečo spadne na zem ty si nevšimnes a ono to už má aj s chlpmi v puse naspäť 😁 Véd pekný vzťah môžu mať spolu aj keď budu na dvore sa hrať neskôr a jasit sa. Ale to je len môj pohľad