Nové auto verzus ex

2. mar 2022

Zdravím vás priateľ má 3 deti ,2 dospelé a tretie 13 r.,spolu máme ďalšie dieťa 1r... S priateľom bývame už 3 roky v byte ktorý kúpil po rozvode.A ja mám pocit že vyzerá tak ako by sa bál stále svojej ex..Priatel mi kúpil auto s tým že mi naň prispel polovičnou sumou 2000€ a jeho názor na to bola že nevrav nikomu že som ti na to prispel (kúpil) lebo ex keby to zistí tak nemienim mať naťahovačky atď 🤔Alimenty platí ,to čo treba 13 dcére kúpi tak nechápem prečo rieši toto ? Môj názor je taký že to aj mne sa môže potom srať do vecí ako sú peniaze 💸 aj môj ex ?S ktorým mám tiež dieťa a mám ho v striedavej..😀Toto keď som mu povedala tak ostal ticho..Aj vy to máte tak?

autor
2. mar 2022

Ešte som mu dodala k tomu že ak má tvoja ex nejaký problém že hyčkaš teraz mňa tak sa nemala rozvádzať a nájsť náhradu za teba hneď ako si našla po xx rokoch prácu na TPP kedze väčšinou času bola doma a živil ju on aj celú rodinu... Takže nechápem čo to má znamenať 😄

irusa
2. mar 2022

možno sa bojí zvýšenia alimentov.....

petranelkova
2. mar 2022

Mozno ma obavu, ze keby sa to ex dozvedela, tak by zacala rypat do toho kolko plati na deti a to nechce, nechce aby vedela, ze ma viac ako sa tvari, tak zato.

autor
2. mar 2022

@irusa Na dcéru platí 150€ a ak by aj zvýšili tak som ho podržala až nemá obavy však môže byť ešte horšie 😀

nelca84
2. mar 2022

a ty mas potrebu povedat jeho ex, ze ti prispel na auto?

autor
2. mar 2022

@nelca84 Nie 😀a nemala by som ani svojmu ex povedať o Tom že som môjmu priateľovi zariadila celý byt ..😄Tak ako môj ex nemal potrebu mi rozprávať aký dom kúpili zo svojou terajšou priateľkou 🙂

simca06022011
2. mar 2022

proste si to nechaj pre seba a neries, moze mat natahovacky kvoli financiam s ex, nevies aka je povaha. Si zena povie, ze ej.. ten ma vela penazi ked dal novej priatelke na auto, tak idem si pytat od neho viac... A ked nemas potrebu to niekomu vykladat, tak uplne zbytocna debata, ved nikto to nikde nebude riesit niekde, ze? ;)

missdiva
2. mar 2022

150€ vyzivne na dieta v roku 2022 je podla mojho nazoru ubohe, takze sa necudujem,ze jej to nechce povedat. Zrejme by ziadala zvysenie alimentov.

zdenka11081983
2. mar 2022

@missdiva nemám pocit, ze by to bolo úbohé.. Pokiaľ tomu dieťaťu kúpi to co potrebuje, vezme k zubárovi, doktorovi, na výlet, na lyžovačku, podieľa sa na nepredvídaných výdavkoch. Mam pocit, že ženy by už chceli neviem co... Vies ty aký má plat, aké má výdavky? Ci sa o dcéru finančne stará pomimo tých 150 €?

deti95060810
2. mar 2022

celé zle...asi si len vykrikujete kto komu čo dal - exovi, taký vzťah je o ničom...
asi tvojmu manželovi záleží na tom čo hovorí ex.

nelca84
2. mar 2022

Spravate sa ako male deti 🤷‍♀️

nikolka1986
2. mar 2022

150,-? No byť tebou tak zoberiem tu polovicu a odnesiem tie peniaze jeho dcére, strašne úbohé.

autor
2. mar 2022

@simca06022011 Len má upozornil až nič nerozprávam ich spoločným znamim 😀 keď sa ma budú pýtať na auto 😄

rikarika
2. mar 2022

Tych tem, ze moje deti, tvoje deti, nase deti, moj ex, partnerova ex je tu v poslednom case neurekom...tak sa cudujem ci to tym ludom za to stoji. Nikdy by som do takehoto vztahu nevstupila, prave preto, ze taketo prkotiny sa v tychto vztahoch riesia na dennej baze....dnes je to auto, zajtra bude nieco dalsie...na to treba fakt vela energie....

huxy
2. mar 2022

@missdiva to nie je uplne mizerne vyzivne. Su ludia, co dostavaju napr.polovicu z toho. A co zmozu?

timing
2. mar 2022

Nerozumiem co sa tolko z toho rehoceš.
Tak bud som vdacna,ze mam auto na ktore mi prispel a budem drzat usta kto a ako ho financoval, alebo mu vrat tych 2000€ a vychvaluj sa,ze si si ho kupila sama.

Hypotez moze byt vela, on si svoju ex pozna. A ak ma dojem, zeby ho kvoli tomu dala na sud -zvysenie vyzivneho( ona sa moze domnievat,ze sa mu zvysil prijem, ak si moze financovat nove auto) tak je opatrny. A ty jeho zelanie respektuj

kubkovamama
2. mar 2022

Nie,nemáme to tak.😉 Všetci vedia,že sa vozím na jeho aute,bývam v jeho dome..Ale aj prispievam na to auto aj na ten dom a starám sa o jeho dieťa,moje dieťa,spoločné dieťa.U nás sa to berie,že spoločne.Nie debilne všetko deliť na moje,tvoje a ja som dal,ja som zariadila a teraz čo.Vyzivne je samostatná kapitola,o ktorej v konečnom dôsledku aj tak rozhodne súd či financie dotyčný má alebo nemá,či sa podieľa ešte navyše finančne alebo nepodieľa.Vyzivne je nadradené všetkým výdavkom,nech by rodič aj na vodu nemal,dieťaťu dať musí.Toto neznášam,ze len aby náhodou nechcela vyššie výživné.Tolko z pohľadu aj poberateľky výživného.

sasa1310
2. mar 2022

tieto utajovania z jeho strany a riešenia blbostí, aby neskôr nedobehli len teba.

horalka1986
2. mar 2022

Ako ex ti poviem, ze dostavam 100 na dieta a keby som zistila ze dal niekolko tisic ex na auto frajerke, okamzite podavam navth na zvysenie.

mimka1402
3. mar 2022

@missdiva No veru. Môj otec sa roky sťažuje že mi platí 50€ z niekoľko tisíc euroveho platu 😀

desore
4. mar 2022

@zdenka11081983 Ked otec nezaplati zubara, lyzovacku, oblecenie?

desore
4. mar 2022

Keby ti prispel 2000E na elektrobicykel alebo plastiku, tak stresujem. Auto v hodnote 4000E je vhodne vysokoskolakov. Urcite nebudu spolocni priatelia riesit, kde si ziskala financnu ciastku.