Keď k vám domov prídu na návštevu svokrovci tak nosia jedlo myslím uvarený obed?
@pribinak tak ku nám keď prídu svokrovci nosia uvarený obed
@veronika19895 a to je podľa teba dobré alebo zlé? 🙂
to akože pre seba, ale aj pre vás - pre všetkých...
Čo sa boja že ich otravis? 🙈🙈
Priateľova mama to ma dlhu cestu, tak nenosí, moja občas donesie, keď spraví niečo čo my bežne nevaríme, máme radi a oni majú veľa… každá rodina má iné zvyky, porovnávať to nevidím zmysel, povedz rovno kam touto diskusiou smeruješ 😅
@lindous či by vás to neurazillo ak by oni mali doniesť jedlo.
@veronika19895 nosia pre vás, či sebe v dozach? Ak pre vás, tak bud rada, možno to berie, že ti tým chcú pomôcť, aby si nemusela každý deň variť. Ak sebe, tak by som sa ich opýtala, prečo, či im nechuti, alebo majú nejaké špeciálne diéty 😁
Mňa nie, priateľova mama varí výborne, jedlo od nej je vždy super a ešte by som mala aj o starosť menej, keby doniesla, len hovorím ma to ďaleko a ani nechodí často 😊 ale ty už musíš vedieť aké sú vaše vzťahy a čo za tym hľadať, či sú tam aj nejake blbe poznámky alebo vás chcú jednoducho potešiť, dopriať, neprísť na návštevu s prázdnymi rukami… u mňa je jedlo jazykom lásky, keď niekomu navarím a donesiem, vždy to myslím v dobrom…
Moji zase nikdy nejedia. Fakt nikdy a nikde u nikoho. Len doma, v hoteli ak sú a v reštaurácii. Celý život.
Neurazilo...bola by som vďačná...aspoň by som nemusela variť ja 😃
@veronika19895 ja som vždy rada keď prinesie... Šetrím čas
Ak donesu pre kazdeho, tak je to v poriadku. Ulahcia ti pracu s pripravou. Mozes sa s nimi dohodnut, ze raz donesu a raz navaris ty. Vacsinou to byva tak, ze cez vikend sa ide k starym rodicom a babka navari klasicky obed. U vas je to inak, ze oni pridu, babka navari a donesie.
@veronika19895 nosia pre vsetkych? mne by to bolo divne ak teda nemaju nejaku extra speci dietu
Moja mama ked k nam pride zvykne aj nakupit a navarit 🙂 ona to berie ako pomoc a ja som jej vdacna. Ak by to bola taka zdvorilostna navsteva na 2-3 hodiny a priniesli si pre seba v tegliku tak by to bolo divne, ak je to blizka rodina a prinesu jedlo aby ty si mala viac casu je to ok. Ja tiez obcas ked idem k babke, ktora byva aj s mojou tetou donesieme hotove jedlo k nim-pre nas aj pre nich samozrejme. Hlavne ked ideme na cely den. Beriem to tak ze nemaju s nami ostaru…
@veronika19895 mama aj svokra zvuknu doniest,ale pre vsetkych a aby nam pomohli a nemuseli sme varit my..takze mi to vyhovuje.ked sa dohodneme ,ze varime my a ich pozyvame na obed,vtedy samozrejme nenesu nic..zalezi od toho,ci beru len sebe,alebo beru aj ked vyslovene poviete ,ze budete varit a aj tak donesu..vtedy by mi to vadilo,inak ak sa dohodneme tak som s tym ok
Ja by som sa potešila 😃
Okolností je mnoho. Prečo to robia, kde je problém ?
Moja svokra si naposledy na truc priniesla lepený chleba :D :D :D Prišla mojej dcére na oslavu, takže na stole boli pagáče, chlebíčky, zákusky, torta a obed. Všetko som piekla a chystala ja, to je asi ten dôvod prečo si pri slávnostnom obede vybalila chleba z alobalu a pred všetkými ho jedla :D :D :D
@veronika19895 Moja odpoveď je presne ako @earlgrey - Neurazilo...bola by som vďačná...aspoň by som nemusela variť ja👍
Za jedlo som vždy rada. Svokra vari výborne. A niekedy niečo prinesie ale teda len pre nás, nie ze oni sú to zjedia tu. Rovnako aj ja im niečo občas donesiem.
@lucinka12356 len mi to je divné keď niekto ide niekto niekomu na návštevu tak naco má nosiť jedlo?? Nepamätám si že by babky nosili našim jedlo na obed. A tak isto naši nenosia bratovi jedlo. Veď nech sa nevesta ukáže ako varí. Neviem ako by sa im páčilo kebyže si k nim jedlo nosim podľa seba a nie podľa druhého m aj tak musím variť pre deti
Ľudia už stratili aj vďačnosť...poniektorí...
@tatiana288 jemne, necítila sa hlúpo!?
no podla toho ako sa dohodnete, ak zavolame ich my, ze nech pridu, robime obed, tak by som sa aj urazila keby doniesli.. ale ak povedia ze pridu a donesu, tak sa nebudem hadat... Ine je ak donesu len sebe a ostani jeme ine.. to uz je potom na dohode doma...
Ak sa chces ukazat ako varis, tak predsa povedz, ze tentokrat varis ty, nech obed nenosia... a ked donesu aj tak, tak im povedz, ze budu jest co si navarila :DDD
@tatiana288 tak ked mala chut, mozno to mala pre pripad nudze urobene, ak by bola hladna a bolo jej luto to vyhodit :DD
ja napr. dcere peciem tortu, od malicka, kazdy rok.. a zavolali sme na oslavu rodinu prvy krat a jasne ze musela doniest aj ona tortu :DDD Mne to prislo usmevne, zbytocne, ale teda neriesila som... jej to muselo byt hlupe asi, lebo uz viac nikdy to neurobila :D
@ejbyk Nie, ona sa nikdy necíti hlúpo, takýchto situácií a ešte oveľa horších bolo za osem rokov snáď milión. Beriem ju s rezervou, pretože v prvom rade je to matka môjho milovaného manžela. Snažím sa k nej pristupovať s úctou a rešpektom, ale teda niekedy to je fakt fuška :D
@tatiana288 viem ta pochopiť...
Ja mám dobrú svokru, dobre si syna vychovala... ale niekedy mi tiež rozum zastane...
@veronika19895 moja svokra obcas prinesie navarene jedlo a teda vzdy sa tomu potesim. Jedina situacia, ked ma to vytocilo nastala vtedy, ked som jasne odkomunikovala, ze jedlo uvarim ja a svokra dosla so zvyskami z predosleho dna s tym, ze ich musime tiez dojest. Vobec to nesedelo k mojmu Menü a vytocilo ma to. Aj som to tak komunikovala…ale ak sa dohodneme, ze obed prinesie ona, nemam a tym ziaden problem. Ulahci mi to pracu…
@veronika19895 nie. Varím ja a muž pomáha