Nonstop hádky kvôli psovi

30. apr 2024

S priatelom sa nonstop hádame. Ja som človek, ktorý nikdy nemal psa (chcela osm ale rodičia nedovolili), priateľovi kúpili rodičia psa ako dieťaťu. Bývame spolu pol roka a psa máme "občas", inak je u jeho rodičov ale mňa to strašne nasiera.
Zvykla som strážiť asi troch psov pre kamarátov a žiadny z nich nebol takíto. On je prítulný, zlatý, všetko ale vyžaduje extrémne množstvo pozornosti. Nemôžem dať partnerovi ani pusu lebo v momente vreskot. Spáva v posteli tak, že cez pol postele. Jedlo musí mať zásadne varené ale to poviem okej, má nejaké zdravotné problémy. Ale partner mu proste variť nechce a robím to ja. Sám doma nevydrží takže sa tam striedame ako pri malom dieťati. Ten pes potrebuje ísť 3x denne aspoň na hodinu von lebo sa to nedá vydržať. Ja to fyzicky nedávam sa o neho starať a priatel o tom nechce ani počuť. Mávame ho úplne v pohode na tri týždne. Skúšala som vysvetľovať, že ja to fyzicky nezvládam, že som ochotná sa naučiť najprv na kratšiu dobu ale nechce o tom ani počuť.

0silvia0
30. apr 2024

O com nechce ani pocut? Aby sa staral o vlastneho psa? Ked mate psa, odid ku kamoske, nech si poradi

angeli121212
30. apr 2024

Robíš jednu veľkú chybu a to, že sa mu o psa staráš ty... Žiadne, že si ochotná sa naučiť, jeho pes, jeho zodpovednosť tak nech sa stará. A ty sa nenechaj prosím ťa ťahať za nos.

deti95060810
30. apr 2024

horšie ako s malým deckom...

melanta
30. apr 2024

To je priateľov pes? Ktorého mal predtým, než spoznal teba a začal s tebou žiť? V tom prípade akceptuj, že tam pes je a ber na vedomie, že kedykoľvek sa môže stať, že pes nebude u vás 3 týždne, ale navždy. Našla si si chlapa so psom. Ak ti to vadí, choď o dúm dál. Čo však robiť nemusíš, je variť psovi a chodiť s ním von. Jeho pes, jeho zodpovednosť. S ostatným neurobíš nič, on je psíčkar, ty nie.

zooeynka
30. apr 2024

Nerozumiem preco sa ty staras o priatelovho psa....

autor
30. apr 2024

@melanta Pes bol skôr ako ja. Ja nemám problém s tým ho postrážiť, mne vadí to, že celý život sa BEZ KOMPROMISOV prispôsobuje psovi. Nepríde mi normálne, že on nemôže byť sám doma ani 20 minút aby sme zbehli do obchodu.

zooeynka
30. apr 2024

Nemas problem so psom, ale s priatelom. Cim skor to pochopis, tym skor sa zariadis....

januska12323
30. apr 2024

Pes je frajerov tak nech sa stará. Maximálne by som šla na prechádzku. Kto sa o psa staral keď si ty nebola?

sevrin
30. apr 2024

Akosi mi mozek neberie, prečo sa ty staráš o jeho psa? Je to jeho pes, nech sa stará, čo teba je po tom? To mám rád takých psíčkarov, čo majú psa len na rozptýlenie.
Inak ja mám zásadu, nerandiť so ženami čo majú psov 😁 naposledy čo som sa bol s jednou prejsť, tak zobrala aj svojho psa, ale po celý čas som rozmýšľal, išla na rande so mnou a psa zobrala len tak alebo skôr išla na rande s tým psom a mňa zobrala len tak?

zmrzlinka2021
30. apr 2024

A preco sa staráš o jeho psa?

Inak vidíš budúcnosť vášho vzťahu, keď už teraz ťa má na háku?

syslik81
30. apr 2024

problem nieje pes ale priatel- neberie ohlad na teba a dava prednost psovi .. doma razne povedz-dost - varis a vencis si ho sam .. ja koncim a ak sa ti nepaci koncim aj s tebou ... ale mas aspon priklad toho ako to bude ak by ste mali deti-vsetko by bolo na tebe ... plus by si dostala aj psa

melanta
30. apr 2024

Tento muž ti bol pridelený nejakým úradom? Vadí ti, že všetko sa prispôsobuje psovi. Aj mne by to vadilo. Preto by som s takým mužom ani len nerandila, nieto s ním žiť. Ak ti teda nebol pridelený, vybrala si si ho dobrovoľne. Súhlasím so zmrzlinkou, pes je viac ako ty, čiže toto je budúcnosť vášho vzťahu. Ty nebudeš na prvom mieste. Ak to tak chceš, v poriadku. Ak nie, tak vieš čo máš robiť. Zmeniť sa to určite nezmení.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zdenka11081983
30. apr 2024

No a teraz si predstav, ze dakedy budete mat dieťa... tam sa pomoci nedočkas. Ako som mnou by pánko nepohol ani jeden ani druhý 🙂

mabenn
30. apr 2024

v prvom rade prestan psovi varit...ak to bude problem vo vztahu, tak sa ho zbav

hopsas
30. apr 2024

Presne preto som ja u nás doma.zvierata zakázala. Niežeby som ich nemala rada. Ale môj muž sa s nimi len hral a starať som sa musela ja. Takže prišiel deň keď si doniesol domov novú macku a psa a ja som od toho dala ruky preč. Do dvoch týždňov boli zvieratká u svokrovcov na dedine. Akože aby si sa ty starala o jeho zviera, keď to nestíhaš a nevládze? Jednoduché riešenie. Ruky preč.

mladena
30. apr 2024

To vážne toto?

koniarova
30. apr 2024

Už bolo predo mnou napísané všetko 👍👍👍👍 tak si to 100x sakra dobre prečítaj a začni konečne používať hlavu.

katica06
30. apr 2024

V prvom rade máš problémy s priateľom nie so psom. Keď teraz s@rie na všetko čo by ak by ste mali dieťa, čo by robil potom, zamysli sa nad tým

rozculena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
30. apr 2024

Aloze CELY ZIVOT? Vsak ste soolu pol roka, cize max pol roka sa vas vztah toci okolo psa ked si ho priatel vezme... ja by som to asi nedala. Kolko rokov ma pes? Bude chciet dalsieho? Nech mu vari

betulinka1
1. máj 2024

Vzdy som nala psov okolo seba ale toto je moc. Koho je pes, ten sa stara hlavne ak je rozmaznaný. Pes neostal sam??? A co zlikviduje byt? Pes sa da pekne naucit aby ostal sam. Varit pri diétach je ok. Ved to hodis do vody a varis, tam nemusis okolo toho skakat. Uvar mu na dva dni dopredu, das do chladnicky a mas. Alebo uvar a zamraz. Potom iba rano vytiahnes a vecer vies podavat. S tych chodením von, Ved sa striedajte. Jedna hodinová prechadzka je aj pre teba dobra. Ak nechces, tak to proste nerob. Ale co skor vidim problem ja je tvrdohlavosť tvojho chlapa. Tak to musi byt a hotovo. Toto by mne vadilo, lebo potom pri detoch a domacnosti by som ho s takymto prístupom asi zabila a to ja mam tiez tvrdohlavého chlapa ale on aspon, ked chce nieco podla seba spravi si to sam a nezatajuje ma do toho😉. Neviem. Musis si to premysliet.

sashabb
1. máj 2024

@melanta ja by som ťa trošku poopravila, on psíčkar nie je, veď celú zodpovednosť a starostlivosť hádže na ňu.

belaaaaaaaaa
1. máj 2024

Ahoj. Akože ja som najväčší milovník zvieratiek. Nechápem, že človeka môže zaťažovať starostlivosť o zvieratko. Či psík alebo mačička, je to jedno. Bože, sú to najlepšie stvorenia na svete. Človek Ti nikdy nedá to čo oni. To, že on nechce,sorry totálny úbožiak. A mimochodom, nezvaľuj to, že on je sebec na psíka. Je to fakt úbohé. Zvieratká milujú ľudí a ľudia si totální egoisti. Problém nemôže byť zvieratko, problém máš so svojím akože priateľom. Inak to nazvať neviem. Buď je sebec alebo zle vychovaný. Daj si odpoveď. A ty tiež nie si bezchybná. Skús sa nad svojím postojom zamyslieť... A áno ani ja nie som bez chyby. No život má naučil, že netreba hľadať vinníka, ale otvoriť oči.

syslik81
2. máj 2024

@belaaaaaaaaa to akoze fakt? Ona si nevybrala mat zviera..nedal jej moznost vyveru... nebola vychovana so psom a nema k nemu taky vztah.. nikto sa jej nepytal,ci bude mat cas 3h cencit a vzdat sa jej zivota v prospech psa.. ano pre niekoho je to obtazujuce a nepochopitelne ale to nieje jeho chyba. Sama mam zvierata a sama viem ake to je..ale mat ich bolo moje rozhodnutie a nikdy by som ich starostlivost nehodila na niekoho ineho.. takze odsudit aj autorku je zcestne a nespravodlive.. ona nema problem pomoct ale v miere normalnej starostlivosti

autor
2. máj 2024

@belaaaaaaaaa Nerozumiem tomuto komentáru. Ja nemám problém starať sa o psíka a ako som napísala v príspevku starala som sa dočasne nie o jedného. Sama by som o sebe povedala, že mám rada psíky. Tu je problém v tom, že fyzicky nezvládal chodiť na 3 hodiny so psom denne von a mám pocit, že celý môj život sa točí okolo psíka na ktorého sa ma nikto nepýtal či sa o neho zvládnem postarať.

sashabb
2. máj 2024

Autorka nemali sa pýtať či sa o neho zvládneš postarať, mali sa pýtať či si ochotná sa o neho starať.

feb13
2. máj 2024

A pred tebou sa o psa staral kto? Snad nie jeho mama...

feb13
6. máj 2024

@belaaaaaaaaa Prepac, ale neda sa mi to nenapisat. Moja skusenost je, ze ludia, ktori maju podobny pristup k zvieratam a ludom ako ty, su problematicki konfliktni ludia, ktori nie su si schopni budovat zdrave vztahy a obvinuju z toho ostatnych ludi, citia sa ako obet miesto toho, aby si priznali, ze sami za to mozu. Preco to tak je - velakrat za to mozu traumy z detstva a vychova, jednoducho niektori sami nikdy nenazili zdrave vztahy a tym padom nevedia ako na to. A kompenzuju to zvieratami.