Nikto ma nemá rád

23. mar 2022

Ja neviem ako mám byť priatelskejsia k ľuďom. Som introvert a malo sa smejem, som málo spontánna a komunikácia mi robí stres, teda small talk. Alebo na hodine anglictiny, keď mám rozprávať o sebe, to je dvojitý problém pre mňa. Nechcem tak pôsobiť, aby ma ľudia obchádzali. 😢

nikol_l
23. mar 2022

Aj takí sú ľudia, ktorí niesu tak otvorení, extrovertní ako si aj ty. To nieje nič zlé, nikomu neublizujes to je podstatné. To ako ťa budú vnímať ľudia niekedy neovplyvnis a nezapáčiš sa každému. Hlavne nie v tejto dobe a nič si z toho nerob 🙂. Ja som mala XY kamarátov a čím som staršia tým ich teraz zrátam na jednej ruke naozaj. A absolútne mi to stačí..Ak máš aspoň jednu kamarátku/kamaráta je fajn kľudne to môže byť aj niekto z rodiny🙂. Nájdi si svoje konciky, čo ťa robí šťastnú. Športuj, vzdelávaj sa, peč/var, čítaj, choj sa kľudne aj sama prejsť, rob čo ta baví a tí správny ľudia ti prídu do života uvidíš😉 viem o čom rozprávam a to mám "len" 24r. Hore hlavu 🙂🙏

ckocka
23. mar 2022

Nechaj ich nech ti rozprávajú o sebe. To je najoblúbenejšie ludské téma, a z tvojej strany stačí iba pár otázok a zvyšok času budeš len počúvať.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slovakboy
23. mar 2022

Aj ja som introvert. Keď som v spoločnosti zabávajúcich sa ľudí som skôr len pozorovateľ. Extroverti sú herci na javisku introverti sú diváci. Zmier sa s touto rolou a uvedom si svoju hodnotu v nej. Introverti sa spájajú a rozumejú si. Ale neodsudzuj extrovertov. Ber ich takých aki sú a ber ich s rezervou. Uvedom si že často blufuju a preháňajú ale to nevadi. Posmej sa s nimi na ich vtipoch a historkách. Ich vnútorný život nemusí byt taký bohatý ako tvoj. Snívaj a užívaj si sny. Sú to tiez zážitky a obohacujú ťa. Ak obdivuješ extroverta nejakeho a chcela by si byt ako on tak skôr sa snaž byt s ním priateľka. Sú aj úspešne páry take a niektorí extroverti majú radi inteovertov. Napríklad Máziková ma takého muža a funguje im to. Každý z nich sa musí zmieriť so sebou so svojou rolou a s tým druhým a s jeho rolou. Na strednej je to žiaľ tak že extroverti si užívajú obdiv triedy a introverti posmech. No v živote to už tak nie je. Introvert tichý dokáže prekvapiť a svojim umom a schopnosťami ohúriť. Čo sa smiechu týka to sa dá veľmi ľahko naučiť. Nemusíš sa umelo smiať na vtipoch a chichotat. Nauč sa ale pre začiatok dve jednoduché veci: usmej sa na ľudí. Keď ideš po chodbe alebo vojdeš do triedy a stretnú sa ti pohľady s niekym tak sa hoci aj nasilu usmej a povedz: Ahoj Janka. A daj silný prízvuk na to A. Ako keby si milo zvolala. A usmej sa na ňu. Druha vec: skús sa opýtať ľudí: ako sa máš? Nie furt ale pri zvítaní alebo rano keď sa stretnete. Hneď po pozdrave. Tým nadviažeš kontakt. Nauč sa usmievať. Nie smiať ale milo usmievať. A ešte jedna vec: keď niekoho počúvaš jemne prikyvuj hlavou. Na znak súhlasu, že s tým čo hovorí súhlasíš a rozumieš čo rozpráva. Uvidis ako rýchlo sa ti zlepší nálada. A ľudia ťa budú mat radi. Budú ťa považovať stále za introvertku tichu ale milu. Bude im s tebou dobre a budú k tebe chodiť sa spovedať. Povedia ti o sebe tajomstva. Lebo ti budú dôverovať.

slovakboy
23. mar 2022

Nauč sa byt pozorovateľkou sveta ľudí prírody a spoločnosti. Buď ako hlavná hrdinka filmu s názvom Tvoj život.

moonlight1210
24. mar 2022

V zivote sa daju nadvazovat kontakty aj inak, ako hovorenim s ludmi.

Venuj sa tomu, co ta bavi. Rozvijaj sa v tom, zlepsuj sa. Daj o vysledkoch svojej prace vediet. Ukaz ich.
Nemusis k nim nic hovorit. Ludia, ktorych to zaujme, pridu sami a sami budu mat zaujem ziskat tvoju pozornost a hovorit s tebou.

Ja som introvert, skor ludi pozorujem. Ale bola som dobra ziacka a velmi rada som kreslila. Takze nudzu o kamaratky som nemala. Jednak so mnou chceli sediet a na oplatku zas poradili oni mne, co vedeli.
Jednak sa im moje obrazky zdali cool a ja som sa bavila tym, ze som im ich kreslila. Taka win-win situacia.

Nebola som sice sucast elity triedy, ale nikdy som nebola sama bokom. I ked som bola placha, vzdy sa nasiel niekto, kto ma vdaka tomuto zatiahol medzi ostatnych do viru zabavy.
A tam som sa otukala do istej miery, ako sa bavit s ludmi.

Moje deti bojovali spociatku s podobnymi problemami. Odporucila som im moju odskusanu taktiku - bud sam sebou, rob, co ta bavi, prestan sa snazit zapadnut. A ti, pre ktorych si zaujimavy, pridu sami za tebou.
Vyhodou je, ze najskor s nimi budes zdielat podobne myslienky a nazory, kedze vas zaujimaju podobne veci. A tym je velka sanca, ze si medzi nimi najdes aj par blizkych kamaratov.
I stalo sa. Maju aj svoje zaluby, aj vdaka nim svojich par velmi dobrych kamaratov.

lea43
24. mar 2022

Pocuj,svojim sposobom si jedinecna 🙂 ja som napr.papula ale tiez mam svoje dni ze sa hanbim alebo v danej situacii ked mam rozpravat napr.o sebe..klud, mozno by bolo dobre aby si sa opytala inych na seba a nech ti povedia ako ta vnimaju,mozno ta to milo prekvapi a dvihne sebavedomie a prides na to ze sa len zbytocne blokujes...zijeme jediny zivot 🙂

bloger
24. mar 2022

Netráp sa patrí to k tvojej osobnosti. Si jedinečná, úžasná a je na nich aby ťa prijali. Rozumiem ti je ťažké hovoriť o sebe. Je to úplne v poriadku.

ola101
24. mar 2022

Ono musíš mať hlavne sama seba rada. Užívaj si život svojím spôsobom a ono nadväzovanie priateľstva nemusí hneď znamenať prílišnú komunikáciu. Možno na niekoho narazíš len tak a jazyk sa ti rozviaže

ericka_l
24. mar 2022

Treba sa to naučiť, maličkými krokmi to pôjde. Treba aby si mala aj viac sebavedomia a celkovo ti bude lepšie, budeš otvorenejšia. Ja tiež mám so spontánnosťou problém, uletená nejako nie som, čiže to tiež.