Nikdy nemôžu byť pokojné Vianoce

23. dec 2023

Zaujímalo by ma, prečo vždy dotyčný, ktorý tvrdí, aké pokojné Vianoce chce mať, tak zrovná on je ten, ktorý vyvoláva vo svojej rodine najväčšie nepokoje. A potom sa sám sťažuje na ostatných, že kvoli ním nemá pokojné Vianoce. A takto je to vždy. A ani si to nikdy neuvedomí. Nepokoje samozrejme sa snaží vyvolávať vždy, keď sa dá, ale Vianoce sú to obdobie, kedy sa extrémne snaží.
Už chápem, keď sa každému prajú pokojné Vianoce, lebo zrejme takýchto ľudí je fakt veľa, ktorí sa silou mocou snažia, aby pokojné neboli a paradoxne potom sami plačú...

ivangeline
23. dec 2023

trauma?

pribinak
23. dec 2023

Keď viem aký ten človek je, tak sa mu vyhnem z ďaleka

katka700
23. dec 2023

Pokojné Vianoce si prajeme lebo málokto ich má pokojné 😂
Ťažko čakať kľud keď do 3-izboveho rodičovského bytu prídu 4 dospelý a 3-5 detí 😂 Ľudia čo majú domy sú na tom lepšie ale ešte do hry vstupujú rôzne názory, snahy hrať v rodine prvé husle, patriarchatom / matriarchatom odôvodnený egocentrizmus, veľa ťažkého jedla, hyper glykemia z vianočného pečiva a alkohol ktorý všetky zlé charakterové črty amplifikuje.

dori2
23. dec 2023

@katka700 to je ale pekne zhrnutie :D

marcellka32
23. dec 2023

@katka700 podľa mňa toto si prehnala, ja to nevidím až tak zle...jednoducho ľudia sa správajú celý rok rovnako a nejaké Vianoce ich neobmakcia správať sa inak

tykat
23. dec 2023

U niektorych jedincov to moze byt aj z nejedenia na stedry den, hypoglykemia je starter agresivity.

minka201
23. dec 2023

Mnoho ľudí cíti tesne pred Vianocami stres. Zlosť, výbuchy hnevu či hádky sú dôsledkom toho. Preto si nemyslím, že by niekto chcel vedome kaziť Vianoce.

katkami123
23. dec 2023

A možno je hlavná chyba v tom, že veríš tomu, že si to ten človek neuvedomuje…. Ja som tomu tiež dlhé roky chcela veriť, zvôvodňovala si, sama sebe ospravedlňovala, že to tak tá osoba nemyslela. Len mi časom došlo, že myslela. Agresori sa radi hraju na obete.

autor
24. dec 2023

@katkami123 áno presne tak. Taký je ten človek. Len škoda že na Vianoce sa aspoň trošku nezmierni, že mu to proste nie je blbé začať sa hádať pri stole. A potom sa pozrieš na ostatných a vidíš, že by všetko najradšej odišli, no my sme tie typy detí (i keď už s nim nebyvame) že tam radšej sme aby sme si to raz nevycitali keď tu nebude. No každopádne Vianoce sú pre mňa peklo

katkami123
24. dec 2023

Tak aby si si nevycitala raz, že si pri tom stole sedela zakazdym a trpela to. Ty nenesieš zodpovednosť za jeho/jej chovanie, ale ani nie si povinná sa tváriť, ze všetko je v poriadku, keď nie je. Práve týmto tolerovaním robite veľkú chybu.

mareka49
24. dec 2023

Otec/mama?
Môžu to byť posledné Vianoce takto krásne "v kruhu" vôbec nemusíš.
Iba preto že sa to tak patrí.
Nemusíš.
Môžeš to pretrpieť ale budúci rok nemusíš.
Možno keď začnú ľudia od neho nej odchádzať trošku sa spamata

sidicek
24. dec 2023

Napíš jasne kto je problémový a kto ste vy ostatní. A hlavne prečo to znasate každé vianoce?Je ten človek smrteľne chorý a inak by bol na vianoce sam ?

anketkarka
25. dec 2023

No možno by sa zmenil, keby ste mu povedali, že sú pre vás Vianoce vďaka nemu peklo a už viac neprídete. Ty od neho chceš, aby vám zahral divadlo na milujúceho rodiča na Vianoce. To je načo dobré. Mal by dosť času sa nad sebou zamyslieť do ďalších Vianoc, ak by ste neprišli. Nie ste povinní znášať peklo.