Dostala som tvrdy verdikt, ze dietatko mat nebudeme. Odvtedy len placem a trapim sa. Muz to tiez zle znasa kedze ani adopcia nam nepresla a do pestustva nechcem ist lebo to dietatko nikdy nebude moje. Odvtedy mam strasne depresie. Mam pocit, ze stracam xmysel svojho zivota. V praci pocuvam len komenty, ze aka skoda, bola by som skvela mama. Je mi hrozne...co mam robit? Kedy to preboli?
@doriiis muz nepresiel na testoch a udajne nemame vhodne prostredie pre male dieta
A nechcete ist v Zline do surrogate? Cize nahradnej matky? S tym, ze mozno iba jeden by bol darca Bio materialu? Alebo zmenit krajinu pobytu a neskor skusit nejaku formu adopcie tam.
@kiki68 ale to musis mat na to peniaze ci?
Co znamena ze nemate vhodne prostredie pre male dieta?
Ved postielka teplo jedlo a maly priestor na hracky ja asi jedine co hodnotia-ci co bolo prosim, to ma velmi zaujima🙂
Odvolať ste sa neskúsili? S iným posudkom. Aj keď nerozumiem, že prečo pestunstvo schválili a adopciu nie. Možno po tých 2 rokoch by vám dali aj adopciu. Ja som bola v podobnej situácii, kedy som sa už v podstate zmierila s tým, že deti nebudú (u nás sa na adopciu čaká aj 7 rokov a my sme už styridsiatnici v podstate). Jednoducho som to brala ako životný fakt, nakoniec sa nám podarilo posledné IVF. Surogacia je finančne veľmi náročná.
Prvýkrát počujem, že niekomu neprešla adopcia. Neviete napraviť to prečo neprešla?
Všetko v živote sa nám pre niečo deje a všetko má svoj význam. Nezúfajte. Nájdeš aj ty nový zmysel.
Ano musis, urcite nejako okolo 15 tis eur alebo tak. Ale nemam info okolo toho, iba som citala rozhovor s lekarom, co to ponukaju ako CAR
Ja len k tomuto : " do pestustva nechcem ist lebo to dietatko nikdy nebude moje. " Ani biologické dieťa nie je "tvoje" v zmysle, že my tie deti nevlastníme. Deti nemajú byť zmyslom života. Prídu a "odídu" aj tie biologické. Ak nemáš podmienky na adopciu, máš podmienky na dieťa celkovo?
Mame tiez cez 40. A pani ktora to s nami riesila nebola zrovna 2x prijemna. Mala narazky na to, ze muz malo zarobi a ja tiez navyse na dieta sa caka velmi dlho a nepresli sme aj tym, ze byvame v malej garzonke a, ze kde by dieta malo svoju izbu atd. Navyse muz to dorazil tym, ze povedal, ze on romske dieta nechce s cim ja tiez suhlasim na co ta pani vyzerala pohorsene.
@koniarova proti nam hra vek lebo ak by nam presla tak sa caka strasne dlho a to uz budem mat pred 50 a chceli sme babatko
Tak upustite z nárokov😉
Bývate v garsonke, nízky príjem, pomaly pred 50 a túžite po deťoch? Prepáč ale mali by ste sa na to pozrieť triezvo.
No tá garzónka... nám bolo tiež povedané, že dieťa musí mať miesto. Ale to je snáď vec, ktorú viete vyriešiť. Rasu u nás nikto neriešil, veď preto sa dáva dotaznik, kde definujete požiadavky. My sme do adopcie išli s tým, že ak dieťatko nebude do 2 rokov, kedy sa robí aktualizácia, tak jednoducho nebude. V okolí máme mnoho bezdetných párov a vieš, ten život sa dá žiť pekne aj vtedy, keď nejde úplne tak, ako si si ho predstavovala. Máte s mužom jeden druhého a pred sebou ešte veľa pekných rokov. Skús sa sústrediť na váš vzťah a časom možno nájdeš iný smer ako dieťa.
A prečo nemôžeš mať dieťatko máš nejaký zdravotný problém od kedy riešite bábo? A umelé oplodnenie nemôžeš?
Tiež si myslím,že v takomto veku a v podmienkach by nebolo správne mať dieťa.Prepac autorka
Na tvojom mieste by som vyvesila po meste letáky na "starých rodičov" pre tých, ktorý nemajú a potrebujú deti postrážiť a tak.
stale su moznosti ako mat dieta
mrzi ma to musi to byt narocne tazke
ale kopec deti je bez domova
a vy ste zdravi a nazive
nestracaj zmysel zivota.
adopcia. profesionalny rodic
vela mpznpsti
popripade praca v skolke? skola?
Neboj sa zmysel zivota nie je o tom, ze mas deti alebo nemas. Skuste nejake OZ, kde robia s detmi a mozete im ako dobrovoľníci pomahat. Ak mas lasky na rozdávanie je kopec dediciek, ktorym ju mozes dat aj takto.
Snaž sa nájsť zmysel v života v ľuďoch a veciach, ktoré máš. Nemá zmysel sa trápiť nad tým, čo nebudeš mať, ale snaž sa tešiť z toho, čo máš.
co znamena ze muz nepresiel na testoch?
Je mi to luto, ze to teraz vyzera tak beznadejne. Nestracaj hlavu, nieco urcite vymyslite.
Ja len ti chcem povedat, ze ja deti mam a viem s istotou povedat, ze zmysel zivota to teda nie je. Urcite najdete aj vy ten svoj
Prečo myslíš, že len dieťa má byť tvoj zmysel života? To sú veľmi naivné predstavy.
Ja som dlho nemohla najst partnera az teraz sa mi to podarilo a s dietatom som dlho otalala. Muz je zdravy a nevidim zmysel zostavat spolu ked dieta mat nebudeme. Mne nerobi dobre vidiet tehotne zeny a male babatka. Uplne ma to dava dole. Kolegyna teraz oznamila tehotenstvo a ja som sa uplne zlozila. Nikto nepochopi tu tuzbu. Do umeleho nemozeme ist mam poskodene tie vajcovody a maternicu. Nie som schopna byt oplodnena ani donosit dieta. Doktor vravel, ze vlastne dieta nemozem mat. Nepomohlo by ani umele oplodnenie
Tak načase nájsť psychológa aby si sa zmierila so svojim životom.
Je to čerstvé, preto máš tieto pocity. Ver mi, sme tu aj také, ktoré sme na tom rovnako.
Prečo vám neprešla adopcia? Nedá sa spraviť,napraviť niečo,aby prešla?