Ahojte.
Ani neviem prečo píšem, asi sa len potrebujem vyrozprávať tak ako väčšina ľudí čo sem píše.
Co od toho čakám? Sám neviem. Viem ze čakať nejaký originálny návrh na riešenie situácie sa nedá. Ani to nečakám. Viem ze bude aj hejt, aj bludne rady aj normálne aj cenné..
V poslednej dobe už neviem ako ďalej. Celkovo v živote...
Často tu prídem a Viem ze veľa z vás je tak isto vyhorenych, vzťahové, aj pracovné. A ja som na to rovnako.
Niekedy mám pocit že by som najradšej odišiel preč. Niekde na ostrov a venoval sa tam nejakým papagájom alebo záchrane nejakej veveričky... Viem ze je to smiešne ale možno ma niekto chápe. Absolútne sa nejako neposuvam nijak. Vsetko som si predstavoval v svojom živote trochu ináč. Nemyslím materiálne veci, tú som zabezpečený aj rodina. Urobil som pre to všetko.
Myslím tak osobnostne.
Nemali ste nikdy taky pocit? Nechať všetko a ísť preč? Isto vám radili ze zober si dovolenku, venuj sa niečomu. Ale nejde to. Je to ako stena.
Manželka ktorá ma podviedla.
Rodina ktorá je ďaleko.
Rodič ktorý má na zrejme rakovinu.
Práca v ktorej som 17 rokov a vyhoreny.
Psycholog ktorý mi ukoncil spoluprácu lebo ma nevedel posunúť (podľa neho).
Jedine co ma drží deň po dni je moja dcéra. Je to tonjedine co ma drží pri zmysloch. Co mam pocit ze je zmysel.
Nie som uzavretý. Kto sa ku mne správa pekne a normálne tak mu to 10 krát vrátim. Kto má spozná vie že som otvorený a viem.byt veselý ale len docasu...
Asi som si ten život idealizoval a nechcel žiť ako moji rodicia ci svokrovci. Na druhej strane si neviem predstaviť ze by som odišiel len tak. Nechal všetko a šiel.. hlavne pre dcéru.
Ona je jediná co drží túto pyramídu z karát pokope...
Prepáčte za to aké je to dlhé. Aj za zmatocne pisane.
Dnes som v práci v nočnej a cele to nejak na mňa doľahlo.
Mesiace bežia, roky bežia. A ja nič netvorím len žijem ako otrok systému práca, domov, povinnosti a dookola. Nepomáha ani dovolenka, ani oddych, ani fitko, ani nič.
Mozno sa ľutujem áno. Možno je to cele len o vzťahu ktorý má žiaľ už nenapĺňa. Mozno mam len naivne predstavy o tom všetkom.
Ešte raz prepáčte ak to bolo odveci čítanie...
Pekný večer
Nie si sám, takýto pocit má množstvo ľudí. Stačí sa pozrieť okolo seba.
kolko ma dcera?
@jozeffezoj zijete so zenou dalej spolu?
@gribka1 ja viem. Viem že si to každí idealizuje ale asi raz človek príde na to ze všetko je ináč... Ja žiaľ mam tuto fázu predsebou.
Šťastie nehľadaj na iných miestach, ani v iných ľuďoch. Šťastie musíš nájsť v sebe. Ak myslíš, že ti odchod prospeje, tak choď. Žiješ len raz. Pri čom si šťastný? Začni maličkosťami a hlavne vďačnosťou. Ja som šťastná, že som sa ráno zobudila v teplej posteli, že nie je vojna, že mám voňavú kávu, raňajky, môžem si zacvičiť, dať si teplú sprchu, pustiť si s deťmi rozprávky a zababušiť sa do deky. Podľa mňa je dôležité si uvedomiť, ako veľa toho máš a nemyslieť na to, čo všetko je zlé.
Veľa ľudí má aspoň občas chuť všetko nechať tak a odísť, otázka ale je kedy by to pomohlo a kedy by to bol len pokus o útek.
Nedovolím si tvrdiť, čo by bolo v tvojej situácii najlepšie,
ale je dôležité aby si robil veci pre seba, ty si to najdôležitejšie čo máš a bohužiaľ, nie je nikto iný na koho sa môžeš na 100 % spoľahnúť. Tak nestrácaj sám seba
@jozeffezoj psychológ, ktorý ťa nevedel posunúť🤔 to znamená v praxi čo?
@mamamasama chápem to, a poviem ti ze závidím ľuďom ktorý to tak vedia. Včera som o tom pozeral video. Ze pohár nie je poloprazdny, ale plný do polovice ale dôležité je ze proste je. Ze si do neho môžeš niečo naliať. Ja to tak neviem. Nebol som šťastný už ani neviem. Nenapĺňa ma nič. Stále mám pocit že ak si niečo napríklad kúpim ze ma to bude tešiť, nie je to pravda. Možno hodinu. Kúpil som si lístok na lov rýb. Nebol som ani raz. Proste neviem... Mam pocit niekedy ze len prežívam ako zombie.
@aandrea9 ze som aj ja do istej miery celkom nespolupracoval. Konečne som našiel jienoho kto mi ľudský sadol ale žiaľ ja nie som na tabuľkové veci typu píš si, spisu si, predstavy a diagramy. Páčila sa mi na no ľudská stránka. Možnosť porozprávať sa sním o tom ako sa mam, čo mám nové. On to bral profesné ako posunúť človeka ďalej. Lenže keď ja mam blok ktorý mam tak je to ťažko. Navyše on nevie celom a zmeniť iného človeka....
@tyrkysova_lentilka asi len pokus o útek.
Niekedy som to ani nebral do hlavy takú myšlienku. Teraz by som bok schopný aj odísť. Bojí.s a ze sa mením alebo zmením a všetko čo je mi je svätá raz upadne alebo spravím nejakú hlúposť. (Iňa žena alebo neviem co)
@mamamasama paráda! Mnohí v extrémnej chudobe čo im hrozí bezdomovectvo atď. By boli radi keby to “len” materiálne zabezpečenie mali. A prácu na 17 rokov. Niekoho po mesiaci vyhodia.
@jozeffezoj tam vidim najvacsi problem, toto mas v podvedomi, toto ta ubija. Zena sa ako teraz sprava?
Aj vztahy kde to ten "nevernik" olutoval a snazi sa s tym mavaju velky problem a stane sa ze to vo vypatych situaciach vybuble. Niekedy je lepsie ist od seba a nezozierat sa ked s tym ten druhy nie je vysporiadany a len to v sebe dusi.
@thunderdome Tak toto tiež nie je správny pohľad na život, porovnávať sa s najslabšími článkami spoločnosti. Ale pravdou je, že prílišná náročnosť a očakávania dajú psychike zabrať.
@tykat žena sa zmenila. Nehadame sa toľko, snaží sa. Ale stále mi chyba ten taky láskavý úprimný dotyk, objatie, kľudná debata, nenahananie sa za materiálnych vecami. Proste také tie prve 2,3 roky vzťahu. Asi som naivný. Vieš ja som taky človek ze ak mi dáš lásku ja ti ju 10x vrátim ale ak nie tak to všetko vrátim tiež. A po tom všetkom neviem prejsť cez ten blok. Roky sa odcudzujes a potom sa stane co sa stane. Raz ju milujem, raz nenávidím, raz potrebujem, raz by som ju už najradšej nevidel. Už chápem tomu ze môžeš človeka ľúbiť aj nenávidieť zároveň. Dá sa to...
@thunderdome za to ja nemôžem. Pomáham aj útulnom aj obyčajným ľuďom. Nemám s tým problém zas nie son milionár. Ale stredná trieda. Ci mam na to som si zarobil hlavou a rukami. Nikoho som nikdy neokradol ani nepodviedol.
@jozeffezoj ako dlho to je od nevery, ako dlho trvala a co uviedla ako dovod? Lubi ta?
@jozeffezoj ale psychológ nie je o tom, že si tam sadneš do kresielka a budete sa baviť o tom, čo máš nové. To nie je tvoj kamarát. Tipujem, ze ti možno dával aj nejaké domáce ulohy(aj o tom je kvalitný psycholog) a ty si sa na ne vykašľal. Robíš veľkú chybu, ak ten svoj blok dusis v sebe. Psychológ je aj o riešení blokov.
@jozeffezoj Viera v Boha napĺňa život človeka a dáva mu vyšší zmysel💛
@jozeffezoj poznám ten pocit, proste žiť jednoduchý spokojný život s kľudom na duši. Odporúčam si zobrať neplatené voľno v práci a ísť do inej krajiny prísť na iné myšlienky. Na nejaký čas úplne vypnúť a venovať sa úplne niečomu inému ako bežným povinnostiam.
Dosť ma vypol aj ten psycholog. Bol to jediný človek s ktorým som sa vedel o tom porozprávať. Co ma trápi aj keď to bolo stále dookola. Nemám kamaráta, rodinu komu by som to povedal keďže nikto nienje tak nad ve ou aby to spracoval a chápal a neodcudzoval ani manželku ani mňa ani nič... Dobrý kamarát je na nezaplatenie. Žiaľ o tých so prišiel pred rokmi keď som sa odsťahoval na druhý koniec republiky a prišli deti tu aj tam aj u každého...
@karolinakovac ja som mal možnosť byť sám 2 týždne pracovné, ale taka easy práca len doobeda a poobede ede ísť na welness, d9 hôr. Aj tak som to po týždni vzdal a venoval s malej. Škola vizenie do školy a všetko... Nevyhol som. Bolo mi jej ľúto ze nie som doma s nou.. Nerobím dobre viem
@morusha qno viem.
Riešil som to aj s farárom. Dobrý človek. Ale nie som natoľko veriaci aby som sedel v kostole a modlil sa.. žiaľ. Nebudem farizej. Rád by som našiel cestu a hlavne cestu odpustenia. Lebo už neviem ako z toho kruhu vyjsť.
@aandrea9 áno máš pravdu. Robil ale väčšinu som nerobil z rôznych dôvodov. Mizno som nechápal tomu co tým sleduje a nevidel do toho. Beriem aj jeho stránku aj som.mu to napísal ze rozumiem prečo to tak berie. Som veľmi racionálny človek vo veľa veciach a tým som si to ponáhľal. Máš pravdu táto stránka závažia určite...
neviem ci by to v praci dovolili, ale vybrat si mesiac dva neplatene volno a ist hoci aj ako dobrovolnik za jedlo a ubytovanie do Afriky, hoci aj ploty natierat, ja mam niekedy take myslienky, ze by mi velmi prospelo ist niekde meditovat, jest ryzu a fyzicky robit, samozrejme musis si zariadit veci ostatne, ak mas male deti bude problem, inak ta to ubije
@tykat sú to 2 roky. Áno je to veľa. Ale ja mam pocit ako by to bolo včera. Mesiace a roky letia strašne rýchlo. Aj mala rastie pred ocami. Dôvod? Nejaké odcudzenie sa od seba, zlá komunikácia a moje problémy v posteli. Kombinácia všetkého.
Trvalá viac než rok.
Vraví ze ľúbi. Ale aj ona ma v sebe blok. Nespime spolu odvtedy sexuálne. A ja neviem. Co je ľúbiť?
Nie je ľúbiť sadnúť si vecer vedľa partnera. Hľadať dotyk, oprieť sa o neho? Nikdy nebola až taká tykavka ale mne to veľmi chýba. Zas ja mam tiež problém ísť k nej. Cítim hnev stále. O odpustenie sa nedá hovoriť.
Ak by neboli bežné starosti dňa tak neviem co by bolo. Tak čas plynie a nejako zijeme
@zobaka žiaľ to sa nedá. Mam prácu kde musím chodiť.Vies ja sa toho aj bojím.
Aj psycholog mi radio rob to hento a tamto.
Ale čo ak prídem na to ze mi je tak lepšie? Ze tak chcem žiť. Ze mi mebude chýbať žena. Bojím sa ze pocítim ten pocit a bude koniec
@jozeffezoj
Neboj sa toho, že sa meníš. Zmena je prirodzená a potrebná, len nie je dobré ak je impulzívna.
Vyrozprávali ste si to s manželkou? Zabudnúť sa na to určite nedá, ale dalo by sa začať odznovu, kvôli vám dvom, nie len kvôli malej?
@jozeffezoj píšeš že si vyhoreny z prace, prečo si teda nedáš pauzu od práce? Tieto všetky faktory Ťa úplne položili, rodinná situácia práca atď.
Človek si vždy vyberie známe peklo, pred neznámym nebom.
Čo ak by Ti zmena vyšla, prospela Ti a zistil si že je to ono?
@tyrkysova_lentilka vyrozprávali. Ona mi dodnes nepovedala ze PREPÁČ mrzí ma to. Pxoul som plač aj slzy aj ze ss to nemalo stať. Ale nikdy nie PREPAC Odpusť. Aj to ma ťaží. Ja som jej vykrical aj vypovedal všetko čo som mal ma srdci aj preto sa mením. Uzavrel som veľa dverí v sebe a už ich veľa nie je.
Neviem sa jej dotknúť, priemer si v praci ze od dneska to tak nejde ze zmeň to, ľúbiť ju. Prídem domov a nič. Proste stena. Nič. Nejde to.
Mam ju asi len rad alebo neviem. Chápem chybám ktoré som spravil ale toto som si nezaslúžil.
Bojím sa ze zlyhám aj ja. Intimita mi chyba a v práci je veľa žien, ktoré sa rady usmeje a pokecaju a co keď spravím niečo čo budem ľutovať. Mam na to právo? Mam, nemám, chcem, nechcem... Ťažko je to všetko.
@jozeffezoj odkiaľ si? Manželského poradcu ste neskúšali?
@jozeffezoj ak si nechápal, mal si sa spýtať. Akoze prepáč, ale na jednej strane hľadáš pomoc a na strane druhej sa na tie úlohy vykašleš. Tie úlohy mali svoju úlohu a ver, že psychológ nedáva rovnaké úlohy každému klientovi. Sú na mieru a práve za tým účelom, aby ta "posunuli". Nie je všetko len o "ráciu" človeče.
@jozeffezoj skoda, prave ked urobime nieco mimo nasej komfortnej zony pochopime kam patrime a to co pises sa moze stat a nemusi a aj keby vysli na povrch veci s ktorymi momentalne nie si stotozneny neznamena, ze je to zle
btw. psychologa vies stale zmenit
@jozeffezoj Hojoj, mávam také pocity a ešte horšie.
Super je na tom, že keď sa väčšiny ľudí spýtaš, kedy by boli šťastní, tak to vlastne ani nevedia.