Nie som sympatická priateľovej rodine

94kika94
18. jan 2021

Ahoj, chcela by som sa tu tak trochu vyrozprávať a zistiť, či to náhodou niekto nemá podobne.
Dlhodobo žijem v Česku. Po 6 ročnom vzťahu kde sme sa dosť v zlom rozišli, mám tri roky úžasného priateľa (dva roky spolu bývame a rok sme boli spolu na dialku).
Teraz sa tretí mesiac snažíme o miminko. A naozaj som s ním šťastná. Samozrejme, že sa aj pohádame, ale vždy si všetko vysvetlíme a vyriešime. Pomáhame si v domácnosti a celkovo.
No ide o to, že ja mám celú rodinu aj všetky kamarátky na Slovensku. Nie žeby som tu kamošky nemala, ale sú to všetko kolegyne a v práci sa striedame takže nemáme toľko možností sa stretávať mimo práce. Priateľova rodina ma veľmi nemá rada, pretože som viac taká tichá introvertná povaha. Vraj im nie som sympatická a oni by si pre svojho syna predstavovali nejakú ráznejšiu a spoločenskejšiu ženu. Ani z jeho kamarátmi a súrodencami sa veľmi nevyhladávame a keď už sa stretneme, tak sa bavíme len tak zo slušnosti "o počasí." Niekedy ma proste hrozne frustruje, že na Slovensku mám veľkú rodinu a aj keď tiež tie vzťahy nie sú ideálne tak mi proste chýbajú a trápi ma že sa vidíme len raz za rok.
Mám pocit, že priateľova rodina furt čaká, kedy sa rozídeme, aj keď nahlas to nikto nepovie.
Nemám v pláne sa preto rozchádzať. Na Slovensko by priateľ nešiel lebo tu má dobrú prácu a ja tu ešte splácam jeden úver. Len proste aj keď mám jeho a som s ním šťastná, tak ma to, že tu vlastne nikoho iného nemám, teda že ma aspoň jeho rodina úplne neprijala psychicky ničí.

ivkazba
18. jan 2021

Tak ja hlavne odporúčam počkať s dieťaťom až keď si toto v sebe vysporiadaš. Hovorí sa tomu zodpovednosť. Buď treba hľadať spôsob, ako s jeho rodinou a priateľmi vychádzať, možno sa to dá a ani by to nebolelo, len treba niečo pre to urobiť. A ak nie, tak potom popracovať na tom, aby ťa nedeprimovali myšlienky, že všetkých máš na Slovensku. Až potom riešiť dieťa. Držím palce.

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
18. jan 2021

Ešte podotknem, píšeš že "Samozrejme, že sa aj pohádame"... no ja nemyslím, že hádať sa je samozrejmé. A hlavne už po 2 rokoch spoločného bývania.

94kika94
autor
18. jan 2021

@ivkazba nemyslela som to ako žeby sme na seba kričali, ale že sa proste nie na všetkom hneď zhodneme.

hellwant
18. jan 2021

@ivkazba ja s manzelkou sme sa zas najviac hadali v prvych 5 rokoch spolocneho zitia, kym sme si nasli svoje spolocne zvyky, niektore casti vychovy sme museli zahodit ako nepouzitelne, nastavili si fungovanie domacnosti, plus- to najdolezitejsie, preto to bolo dlhe- eliminovali sme svokru- dovtedajsieho manzelkinho generala-, ziadne zasahy. Zene trvalo kym pochopila, ze nie je dolezite vediet co mama chce a urobit to a predpokladat ako to chce, ale vediet si obhajit svoje rozhodnutie a byt s nim spokojna. To dlho v podvedomi nanzelku skrelo, ze urobime nieco podla seba a co ak sa to mamicke znevidi. Ale ustali sme to.🙂

94kika94
autor
18. jan 2021

@tomyhardy s tým súhlasím, on už dlho o svadbe rozpráva, ale oficiálne ma ešte nepožiadal. Bývanie máme a peniaze šetríme. Jeho mama je niekoľkokrát rozvedená,a každé dieťa mala z iným manželom,
takže to takto neberie.

janickacrazy
18. jan 2021

@94kika94 keď budeš na materskej, tak budeš môcť ísť častejšie na Slovensko na pár dní a možno si nájdeš nejaké nové kamošky aj v ČR, keď budeš mať dieťa, na ihrisku sa ľahko zoznamis

94kika94
autor
18. jan 2021

@hellwant My spolu práve dokážeme fungovať, aj keď sme sa rozprávali o výchove tak máme rovnaké názory, ale hlavne jeho mama sa na to, žeby sme sa mali brať a mať spolu deti tvári dosť nesúhlasne. A povedala, že sme na také veci vraj ešte mladí. Ja mám 26 a on 33 rokov. Ona už jedno vnúča má a nevýdava ho, pretože sa zo synom toho vnúčaťa pohádala a prerušila sním kontakt.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
18. jan 2021

@94kika94 tiez si myslim, ze pocas MD budes mat vacsie moznosti sa zoznamit a na Slovensko to nemas daleko. Podstatne je, aby ste sa mali radi, mali spolocne predstavy o zivote, jeho rodina ta zboznovat nemusi.

sasanka605
18. jan 2021

Vydrzala som take 10 rokov skoro, podla mna to nie je trvalo udržateľné. Jeho rodina ma ale ze ozaj nemusela, stále si našli nieco co sa dalo vytknut

94kika94
autor
18. jan 2021

@elizabet173 No ja by som tiež chcela najprv svadbu a potom dieťa, ale to že on sa na svadbu neponáhľa nie je niečo kvoli čomu by som mala potrebu sa rozchádzať. Ja zas nie som na nejaké striedanie partnerov a toto je moj druhý vzťah a v tom prvom som riešila oveľa horšie veci ako to, že si ma nevzal.
Už sme sa o deťoch bavili pred rokom a šetríme na materskú, aj keď by sme to nutne nepotrebovali, ale chceme mať istotu.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasanka605
18. jan 2021

@beata_k ak je fakt introvert nemusi to byt pre nu take zle.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
94kika94
autor
18. jan 2021

@elizabet173 ja som to vravela tak, že vnímam hlavne svadbu nie tak pre seba, ale kvoli deťom. Ale ešte ani tehotná nie som, ani to tak rýchlo asi nepojde.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dazdovka
18. jan 2021

@94kika94 každá Slovenka je v českých filmoch zobrazena ako náruživá a vypočítavá, Česi nás tak berú vseobecne, že nám ide len o to nájsť si nejakého truhlika, získať si postavenie a zlomiť mu srdce. Najmä ak si tichá, hneď si aj podozrivá, lebo už určite kujes pikle.
Ja by som ti radila nájsť si nejakú aktivitu, napr. jazykový krúžok, kde budeš donútená komunikovať o rôznych témach s rôznymi ľuďmi a popracovať na sebavedomí. S paňmámou nevybojujes žiadnu vojnu, len si ju skús nejako postupne získať, napr. pribliz sa jej nejakým vasim spoločným koníčkom, alebo záujmom o nejakú jej špeciálnu aktivitku. Nedaj sa odradiť a buď kreatívna, ak ti mladý muž za to stojí.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sashabb
18. jan 2021

@tomyhardy síce píšeš pekne, ale sám sa podla toho neriadiš, tak načo to vôbec píšeš?

babovka2321
18. jan 2021

@94kika94 hlavne si zvaz, ci mas v partnerovi 100% istotu do dalekej buducnosti. Ak by si mala konflikt s niekym z jeho rodiny, na ciu stranu by sa postavil? Ked si beries muza, beries si ho aj celou jeho blizkou rodinou (niekedy na smolu) a nemozes ocakavat, ze sa s nimi vidat nebudes. Pri dietati to plati duplom. V com je hlavny problem podla mna je to, ze ak budes mat toho dost, svokra sa ti bude napriklad starat do vychovy a podobne, bez suhlasu otca dietata sa pobrat nazad na Slovensko za rodinou nemozes - jedine bez dietata.

teleskop
18. jan 2021

@94kika94 prepac ale toto ma fakt rozosmialo, cast manzelovej rodiny ma nemusi, a svokor ma az nenavidi LEBO OTVORENE POVIEM CO SI MYSLIM, som akcna, vybavim (aj pre nich) proste opak putky...Takze ak si spravne pochopila, zrejme by si im vadila aj keby si bola ako ja...🙂 Skor tipujem ze im vadi, ze si Slovenska

miadi
18. jan 2021

Z Ciech chodis domov raz za rok ? Ale to je o tebe. Ja som chodila domov z Anglicka 4x za rok z Canada chodim raz za rok lebo na letenky dam niekolko tisic z ciech sa da aj kazdy vikend ..

miadi
18. jan 2021

Priatelovu rodinu si nevyberas vyberas si partnera. Takze vobec neries ich nazor na teba to nezmeniš. Najlepsie urobis ked sa naucis netrapit sa koli ludom ktori Ta nemaju radi, Ani jeho kamosi nemusia byt aj tvoji. Najdes si svojich. A ked budes mama budes skor potrebovat sebe podobne mamicky s detmi, V podstate nemas problem. 😊

hopsadobrandejsa
18. jan 2021

@94kika94

Ze ta jeho rodina nemusi je skor nestastne, ale clovek si vybera partnera, rodinni prislusnici idu s nim ruka v ruke cize bud mas stastie alebo nie.

Skor mi to pride komicke, ze zena ktora ma kazde dieta s inym muzom ide sudit synovu volbu partnerky.

Ona na dobrych partnerov cuch zrejme nemala cize na tvojom mieste by som si z toho hlavu prilis nelamal

hopsadobrandejsa
18. jan 2021

Inak to s tym, ze si Slovenka a preto im "vadis" tiez nie je uplne nemozne. Mne tiez mama vravela nech si neberiem "pepinu" za zenu 😀🤷🏻 cize tam mozu byt aj akesi predsudky v ramci narodnosti.

lienocka2808
18. jan 2021

@tomyhardy po spravnosti poziadat o ruku? po koho spravnosti? po tvojej? krestanskej?