Nie som dosť dobrá pre svokru?

3. júl 2022

Ahojte, chcela by som sa spýtať na Váš názor. Neviem či som ja tak precitlivela, alebo naozaj mám oprávnene pocit toho, že niesom dosť dobrá pre svokru. Alebo skôr pocit, že áno, tolerujem ťa, rešpektujem, že si ťa môj syn vzal, ale nič viac...
Môj muž má ďalších dvoch súrodencov. Brata a sestru. Svokrovci žijú sami neďaleko nás. Najmladší brat žijem so ženou , ale neusporiadane. Žijú v podnájme, ledva využijú.on drie ako kôň za pár eur a ona je doma, . Prácu si ani nehľadá. Majú jedno dieťa, ktoré je od rána do večera v škôlke a cez víkend je stále u svokry.
To dieťa je emocne zanedbané, bojazlive ,úzkostlive. Ani sa niet čo čudovať .ono cíti a vie, že jeho mater ho splodila len za účelom €. Na túto tému sa už so svokrou baviť nebudem, neraz som jej povedala som názor . Svokra nedá dopustiť na toho môjho švagra snaží sa klamať samu seba aká sú dokonalá rodinka. Nedávno ma kontaktovala učiteľka toho chlapceka, keďže sme bývalé kolegyne. Rozprávala mi to, čo už dávno viem, ale čo ja už zmozem?on má rodičov. Berieme ho na výlety a tak, ale ja mu matku suplovať nemôžem, ale čo ma štve je to, že svokra si neschopnosť svojho druhého syna ventiluje na mne....ja mám život usporiadaný. Mám prácu po akej som vzdy túžila, dieťa vychovane, sikovne. Venovala a venujem dcére toľko času koľko mozem. Máme svoj dom, nemali sme to ľahké, lebo som bola na všetko sama. Muž v zahraničí, ja s dieťaťom sama a staval sa dom...nehovorím ani o tom, že naša dcéra je ťzp. Svokra mne nepomohla nikdy s ničím, práve naopak. Ja jediná som ju vozila všade kde trebalo robila jej nákupy atď....veď si treba pomáhať. Nikdy ma to neobťažovalo. V poslednej dobe na mňa začala drzo vyskakovať, hovoriť mi čo mám robiť. Keby mi to povedala slušne, ok. Ale takto drzo....Radšej keby riešila problémy tam, kde reálne sú. Čo mám robiť?

ckocka
3. júl 2022

Tolerancia úplne postačuje.
Pomáhaj len ak naozaj chceš.
Hovoriť može čo chce, nechápem prečo by si mala robiť čo svokra chce - alebo to nejako zvažovať.
Hodnotenie manželstva švagra by som si nechala pre seba.

pribinak
3. júl 2022

Na svokru a jej reči sa vykasli.

Ratuj toho chlapčeka. Mamu mu sice nenahradis, ale určite to že sa mu venuješ a Travis čas s tým dieťaťom mu veľmi pomôže a dá mu to do budúcnosti veľa

Ak tá reči svokry veľmi dráždia, tak povedz mužovi nech matku uzemní

autor
3. júl 2022

@pribinak nechcela som to riešiť, lebo môjmu mužovi sa tiež zdá nefér jednanie jeho matky. Ale na druhej strane, kebyže toto robila moja mama, už by bol oheň na streche. A na moju mamu veruze nemôže povedať ani pol slova, pretože ju vída raz za čas a sprava k nemu veľmi pekne.

@ckocka samozrejme, že to robiť nebudem, ale ja to niesom povinná počúvať. Z akého dôvodu by ona mne mala diktovať aky kvet si mám dať do obývačky a doslova má haniť za niečo , čo mám ja vo svojom vlastnom dome (špina ani bordel to nebola). Ona proste bude vyryvat aj tam , kde to vôbec nieje potrebné....

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. júl 2022

@matkamirko tak my sa poznáme veľmi dobre. Učili sme spolu 12 rokov v jednej triede a stále sme v kontakte. Chcela mu len pomôcť.

matullienka
3. júl 2022

A musíš sa s ňou stretávať? Ja by som obmedzila kontakt na nevyhnutné minimum a dovidenia. bude volať? Babka nemám čas nemôžem zavolám potom. Prečo som nebola? Toľko toho mám neviem kde mi hlava stojí dovidenia

autor
3. júl 2022

@matullienka to robím už pol roka, ale oni chodia k nám za vnučkou. (pritom si ju ani extra nevšíma ).
Dnes prišla zablahoželať manželovi, tak som ich samozrejme privítala. Dcéra sa pochválila s fotkami zo škôlky , keďže mali rozlúčku a tak a svokra nič. Tvárila sa, že ich ani nevidí. Absolútne nič, žiaden prejav vnučke....strašne sa má to dotklo, lebo o ostatných vnucatach básni. A na to zadrela, že si mám ísť pozametať pred dom, lebo mám tam bordel. ( Štátna cesta ). To je ako z toho príslovia, že kto chce psa bit, palicu si nájde....
Ja som ostala ako s mechom udreta a najviac sa na dotklo to, že ani môj vlastný muž jej nič nepovedal. Keby ste ju boli počuli.....och, nebudem ďalej písať, lebo mám také nervy....ale ráno bola v kostole. To je hlavné. 🤦

svetlonos
4. júl 2022

Ahoj, rovnako drzo ju posli do prdele. Ked sa nevie chovat, treba hovorit jej recou aby to pochopila. Si clovek ako ona, za to ze je svokra jej nedava pravo povisovat sa a sikanovat ta. Ty nie si povinna nic, mas svoju rodinu muza, dieta dokonca ztp - ty sa mas o koho a ci starat vo vlastnej domacnosti. Ju nech aj urve od zlosti, nie tvoj problem. Nech si pomoze sama. Svagrina nerobi, vichsdzaju ltt, dieta okrem vecera cely tyzden bez rodicov …. Nema svagrina nahodou depresiu alebo nieco podobne? Ved tie prispevky na dieta su smiesne, na tom nezarobi. Ohladom toho dietata, ani nekomentujem, takyto nezaujem je hrozny. Dopad to ma este horsi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariejenka
4. júl 2022

"Hmm,hmmm, malá vám ukazuje fotky?!" Trochu pochváliť vnučku, veď kôli nej ste tu,nie?" ..."vo svätú nedeľu Ja mam ísť zametať cestu? A vy ste boli ráno v kostole,ta viete jaky deň " a muža by som uz klala ocami......ak by zadrela ze v sobotu si mala, treba pokračovať ako píše @elizabet173 , 👍 úplný suhlas.

mariejenka
4. júl 2022

Ku svagrovi a jeho rodine, nezada sa mi ze je neschopný,ked pises ze drie celý den, a ostatné by som neriešila. Synovca aj naďalej berte medzi seba,ale do výchovy rodicom sa nemiesat. Chápem ze si nam tu chcela poukázať na to,ze tam švagriná je doma,leniva,bez záujmu o dieta a jej nic svokra nepovie,a na tebe nenechá nitku suchú....
Mne moja vravela na začiatku,ze ...aaa prečo,ste si toto tu tak dali?a toto prečo mate tak??? ..."lebo sme sa tak rozhodli" ked ma uz veľmi oné "Jany povedal" 😂 a co povie jej syn,moj muz ,to uz u nej ostáva bez argumentov. A hlavne môj muž si mamu vzdy vedel posadiť a povedať co a ako. Ani ja som na začiatku nebola po chuti, juuuj bolo všeličo, ale zajtrae s muzom 13 rokov co sme splu,a 6 rokov sme manželia.

komplikovana
4. júl 2022

V prvom rade prestan mysliet, ze nie si pre svokru dost dobra. Zacni akceptovat jej dirigentsku povahu. Neboj sa je slusne a asertivne povedat nie, ked zacne rypat. Dufam, ze manzel stoji na tvojej strane. Nieste uz deti, ale dospele svojpravne osoby.

tykat
4. júl 2022

Ma kontaktovať socialku a nie klebetiť s bývalou kolegyňou.

tykat
4. júl 2022

“… Dcéra sa pochválila s fotkami zo škôlky , keďže mali rozlúčku a tak a svokra nič. Tvárila sa, že ich ani nevidí…” na to by som povedala Babke neukazuj, ju to nezaujíma, ukazes druhej babke.
“… A na to zadrela, že si mám ísť pozametať pred dom, lebo mám tam bordel. ( Štátna cesta )...” …Metla je tamto, môžete pozametat ked vám to vadí.

jumama
4. júl 2022

Popieranie je jedna mozna reakcia na problem. Nevie ako riesit problemy, tak ich popiera, az tomu popieraniu uveri.

Ak jej ty ukazes, kde je problem, mozno ju to zahanbuje a tak ti to vracia vymyslanim malichernosti. Kto do teba kamenom, ty do neho este vacsim.

Cloveka neprerobis, leda tak svoj postoj k nemu, k roznym situaciam. Nedaj si diktovat a bud taka, ako chces byt.

autor
4. júl 2022

Čo sa týka tej učiteľky, povedala mi, že to bude riešiť aj na úradoch, len si chcela potvrdiť to, čo si myslela.
@mariejenka neschopnosť môjho švagra spočíva v tom, že si nevie dať rady so ženou. To nevidí ako to dieťa trpí??? Mňa toto tak vytáča....
Samozrejme, že mi nieje príjemné to, aké rozdiely robí svokra medzi nevestami. Nepaci sa mi, že na každú má iný meter. Rovnako aj na svoje deti. Z akého dôvodu jedno uprednostňuje až až a na druhé kašle. V minulosti robila takéto rozdiely aj medzi vnúčatami. Teraz už tak nie, manžel ju uzemnil. No najhoršie na tom je to, že moja dcéra ju má rada, stále sa za ňou pýta. Ja im brániť v stretávaní sa nebudem. Aj keď možno teraz sa budete pýtať , prečo tam dcéra chce chodiť keď je tá babka taká zlá. No totižto ona ju nakŕmiť kilom sladkostí a keď poviem, že kilom, tak naozaj tých sladkosti je extrémne veľa 😡. Ona to robí naschvál, už niekoľko rokov jej hovorím, nech do nej nepcha toľko sladkého. Nech si dá s mierou. Ale žeby sa s ňou zahrala, tak to nie....Ja som vydatá 8 rokov a z toho 6 sme bývali u nich .....nikdy to nebolo idealne, ale akosi s úctou sa ku mne správala. Ale teraz...ako k handre. Ale veď nech, ja som so svojim životom spokojná, ona nech v sebe naďalej dusí tú svoju zlobu a nenávisť.

matullienka
4. júl 2022

Keď ti robí takto napriek s tými sladkosťami ja by som tam dcéru veru tak často nepúšťala ak jej nechceš zarobiť ešte na väčšie zdravotné problémy. Za takéhoto prístupu svokry k vnučke by som veru kontakt veľmi obmedzoval

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariejenka
4. júl 2022

Samozrejme že dieťa ma rado sladké,a ked ma dcérka 4-5 rokov uz si vie spočítať ze u babky dostane, tak by som pobyt u tej babky regulovala, ... Ty si rovnako dospelá ako ona, cize bokom vsetky "patrí sa byť slušný, úcta k staršiemu" ked ten starší začína prekračovať medze slušného správania. A tobôž u Vas doma. Ona je tam na návšteve,a tak jej to aj povedať začať by mal jej syn,ak je z mamky pokakany,tak ty.

loldi2
4. júl 2022

Jednoducho to je tak, v tvojom dobe platia tvoje a mužove pravidlá. Ak sa ti jej správanie u vás doma nepozdáva, tak je to proste povedz. Právo na to máš. Síce si to s ňou mohol vybaviť manžel ale tak ten na to asi nemá odvahu

0kristina0
4. júl 2022

Autorka, svokra ai k tebe bude tolko dovolovat kolko jej ty sama dovolis. Takze vies co mas robit.

kolieskova232
4. júl 2022

Ak ti svokra nema zaujem pomahat, rob to iste. Ak sa budes chovat ako ona, mozno si uvedomi, ze nieco nie je v poriadku a zmeni aspon nieco na svojom spravani.

micusa2222
30. okt 2022

v prvom rade musíš byť dobrá pre muža a pre deti, na svokru sa vykašli...