Nie je 35 rokov neskoro na dieťa?

18. jan 2023

Mame dve deti, 1,5r a 4r.

Ja chcem este jedno, vždy som chcela tri deti..muz o tom nechce ani počuť,skrz to co sa deje na svk a povedal že by to už nezvládol,este jeden krk... aj ked teraz sa mame ok, finančne sme v pohode a zvládanme ro...Tak som sa stým stotožnila a povedala som si ze dobre tak pojdem do práce pred skončením RD a potom sa uvidí.( Do práce sa velmi teším) . mohla by som si odrobiť toľko aby som mala narok na vyššiu materskú a zas skúsiť babo LENŽE.. teráz mam 31r... Nieje to už neskoro? Ked by som otehotnela dajme tomu v 34-35r ... A ten veľký vekový rozdiel medzi deťmi 😔

Chcela som.mat deti po sebe.. akože na jedinej strane isla by som do práce uz aj hneď... ( No počkám aspoň dokym mala bude mať 2,5r) nebiem si ale predstaviť zabehnúť sa do roboty a zrazu znova materská.. radšej by som si to odbuchala teraz a potom uz len práca.... Lenže neviem sa o tom.z mužom baviť, bojím sa ze ma hned uzemni ze NIE a basta.. on nevie ako to cítim, nechce sa o tom baviť..

Ja sa veľmi bojím, že potom mi to bude ľúto a bude mi chýbať to tretie v živote...

panelacikova
18. jan 2023

súhlasím s manželom. a čo sa týka veku, ide paralelná diskusia, za mňa po 35 nie, obzvlášť, ak máš deti, čiže nič ťa nepáli mať dieťa tak (podľa mňa) neskoro...

marci77
18. jan 2023

35rokov nie je neskoro, ale uz som sa aj ja citim viac unavena, vycerpana pri dietati, ktore som mala neskor, ako pri prvom
a mame rozdiel medzi detmi 7rokov a je to veru uz dost, nemaju vobec spolocne zaujmy, mladsia sa chce so starsim hrat, ale ten o nu nejavi velky zaujem...... akoze trochu sa s nou zahra, ale ona ho otravuje vkuse

anjelicek26
18. jan 2023

Tak si doma 4 roky, kym otehotnies a porodis si doma 6 rokov a potom dalsie 2-3, kym to najmladsie do skolky? Bez prijmu 8 rokov? 9 rokov?

Urcite chod do prace, potrebujes zavriet tu obrovsku dieru v zivotopise, prevetrat hlavu a muz babatko aj tak nechce... ci zmeni/nezmeni nazor ukaze cas, ale momentalne ti predsa povedal, ze nie... mate dve nadherne - a skutocne este malicke deti, vylepsi rodinny rozpocet, uzi si pracu, uzi si tych dvoch malych a ked pojdu napr. do prvej triedy to mladsie, tak si "hodis" este poslednu matersku ak muz zmeni nazor (stara este proste nebudes)... podla mna idealny cas, kedy starsie deti budu potrebovat vela maminej starostlivosti a casu a pomoc s ucenim...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
18. jan 2023

Odpovedz si na jednu otázku....teraz máš 35,keby si mala 3.dieta kým sa budeš môcť vrátiť do práce ( a chcieť) budeš mať 40 rokov.40 ročná s troma malými deťmi.Bez urážky,ale nepobiju sa o teba.Si ochotná toto riskovať?

queen_mary
18. jan 2023

Ten vek 35 je podla mna v pohode. Mam vela kolegyn, ktore v tom veku maju prve dieta.

aliby28
18. jan 2023

Ja som druhú dcéru rodila ako 35 ročná, pred 5-mi rokmi. Ako tehotenstvo som mala bezproblémové, možno viac oddychu som si dopriala. Takže vek je v pohode a finančne keď to budete zvládať pre čo nie.

fomelka
18. jan 2023

Nie je, ak po dieťaťku skutočne túžiš, tak by som neriešila. Aj sestra momentálne bojuje s pocitmi, že by ešte chcela, ale jej mužovi sa to už nepozdáva. Jednoznačne by som do toho šla, sú aj staršie ženy, ktoré rodili.

ivik4
18. jan 2023

Mna si pobavila ze velky vekovy rozdiel medzi detmi 😄. 35 co ja viem, za mna to je dost na dieta. Ano 35tka je mlada šupa ale dieta by som nechcela vtedy dalsie. Ak muz nechce tak ho nenut len kvoli sebe

autor
18. jan 2023

@elizabet173 LEBO to tak cítim???? Takéto otázky.. nemôžem uz ani tu sa vyspovedať? Otvoriť si srdce? Je zle že cítim ze chcem tri detí??

Ďakujem ostatným za odpovede. Uvažujem racionálne, viem ze treba peniažky a pomôcť do rozpočtu uz.. je zla doba a netlačim na pílu skrz dieťa. Viem zeby to nebol najlepší krok, urobiť si tretie teraz. Preto mužovi o tom nic extra nehovorím. Povedal mi raz ze sa na to necíti a dala som pokoj... Ja len vediem vnútorný boj a potrebovala som.sa vykecat. Teraz by som. dieťa zvládla fyzicky aj psychicky.. preto tá túžba.

Neviem co bude o 5 r no teraz mi príde že budem už stará 😀

maranta_leuconeura
18. jan 2023

Chudak muz. Zivi vas 4 roky, prenho to nie su len nununu zlate deticky ale hlavne zodpovednost za vas vsetkych. Pri predstave, ze by si aj hned teraz otehotnela, su to dalsie roky, co bude vsetko na nom, s tym rozdielom, ze budete +1. Medzitym 4rocne pojde do skoly, vies, ako vam stupnu vydavky? Mozno ti to nepovie narovinu, ale moze mat toho uz plne zuby. Druha vec ked sa tesis do prace, preco nejdes? Moze ist muz na matersku.

autor
18. jan 2023

@ivik4 ved práve.. v 35 uz by som sa chcela venovať deťom, práci,sebe...

autor
18. jan 2023

@maranta_leuconeura vážne? Muz vyzera byt ok... Prácu ma dobrú a zarába fajn. Len mu vyhovuje to ako to je teraz.. nechce nič meniť.teraz je nam fajn..a keď ja pôjdem do práce bude este lepšie...ok to tak vníma. A aj ja..

Chcem si užiť malú.. niesme na tom finančne zle , tak ma nic nenúti ísť.. len sa teším ked príde ten čas, ta zmena že pôjdem ale neponáhľam sa. Naco aj?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. jan 2023

@elizabet173

Skoda reči , asi si sedis na kabli.

danculka25
18. jan 2023

Ja neviem,tretiu dceru som mala ako 31 rocna a dlhsie mi trvalo aj sa zotavit po porode.Kazdy,ako sa citi,tiez som este k nej rozmyslala este jedno dieta,nech su dve,kedze starsie dcery boli vtedy uz v puberte,ale nakoniec nie,ja som sa uz na dalsie zdravotne necitila.Prirodu neokasles.
Je super,ked niekto ma v 40 prve dieta,ale ked bude mat 18,rodic uz bude skoro sestdesiatnik a pri takomto trende sa uz ani vnucat nedozije.

ada12345
18. jan 2023

V 34-35 mat 3. dieta je v pohode, ja som tiez tak mala. Mna by ale na tvojom mieste odradzal velky vekovy rozdiel medzi detmi. Podla mna je lepsie si vybavit materske/rodicovske naraz. Aj to skladovanie veci po starsich detoch...no nechcelo by sa mi to opatrovat tolke roky.

autor
18. jan 2023

@ada12345 ved toto...

Mam.to v hlave tak, ze bud teraz ,alebo už vôbec.

No viem ze rozumnejšia bude, ta druhá možnosť. Len sa bojím ze to neskôr budem ľutovať nejak...

Účelom témy bolo moje vykecanie sa, mužovi stým nechcem zaťažovať hlavu ( chápem ho a nechcem mu prikladať na ramená viac akoby dokáže zvládnuť)

Len žena ktorá viedla tento vnútorný bok to vie pochopiť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. jan 2023

@ada12345 mne je aj ľúto tie veci predať , stále nejak vnutorne dúfam,ze čo ak... No predávam vecičky ( dopyt zatiaľ minimálny) no ak sa rozhodne ze uz nebude ďalšie, určite sa tých vwci hned chcem zbaviť aby ma to nedrazdilo.. opatrovať ich roky nebudem

autor
18. jan 2023

@elizabet173 ved ja viem. Ked ma.chapes,vies ake to je.. ked ja by som bola najradšej keby muž príde a sam povie ze podme este urobiť jedno dieťa .... 😀

No samozrejme, niesom egoisticka trúba, uvedomujem si realitu a ze ked on nechce,ja môžem snívať večer

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
18. jan 2023

súhlasím s manželom. Deti sú ešte malé, treba sa venovať im. Ako budú rásť, budú rásť aj finančné požiadavky - a nikdy nevieš čo sa môže stať. Väčšia časť peňazí je na pleciach muža - hlavne keď je žena na materskej, takže úplne ho chápem, že ďalšie už nechce. Aj po časovej stránke. Choď do práce, začni sa realizovať a možno zistíš že je to dobre tak, ako to je.

anjelicek26
18. jan 2023

Ono je fakt pravda, ze tie neporovnatelne vyssie naklady prijdu, ked deti nastupia do skoly... kruzky, jazykovka, sporty, vozenie, skolske pomocky, narodeninove oslavy s kamosmi, vyssie naroky na darceky a rychly rast... baby oblecenie kupis aj bazarove, taky pubertiak ti bazarove moc na seba davat nebude chciet... je toho vela... Nechaj to teraz v hlave ulezat a uvidis... Momentalne sli naklady energii a stravy hore o 20-25%, je jedno, kolko tvoj muz zaraba, kazda rodina to citi. Uplne kazda.

svetlonos
18. jan 2023

Autorka 🙂
ja ti celkom rozumiem. Prvy krat som rodila v 36 rokoch, druhy krat budem skoro v 40tke. Tehotenstvo ok s mini diskonfortom - trochu krcove zily na nohe, prve 3 mesiace brutalna unava ( aj koli nedostatku zeleza). Teraz tiez ok. Ked sa naladis hlavou, ze 35 je v pohode, niet co riesit.
ALE…
Ja chapem aj tvojho muza. Teraz ste v pohode financne, ale co ak by jeho prijem vypadol pri troch detoch? Nevies ci budu deti byvat chore, ma vam kto strazit?
Vies aj moj muz sa tvari v pohode, druhe dieta planovane ( chceli sme skor no nedarilo sa). Na jednej strane by bol rad, keby som mohla byt doma 3 roky, ze aj pre deti je to fajn. Na druhej vidim, ako znasa vnutorny boj so sebou. On toho o pocitoch vela nepovie, len ked sa preriekne… A minule sa preriekol.
Po 2,5 roku som isla do prace na skrateny uvazok - super zamestnavatel. Uz som bola naladena na zarabanie pracu, tesila som sa. Tehotenstvo som uz neriesila, ze ved to dlho trva tak snad nebudem sediet doma a cakat. Povedala som si fajn, ked aj v 41-42 otehotniem aspom budem medzi tym v praci.
Tehotna som bola uz pri nastupe do terajsej prace - netusila som to ani omylom.
A aj ked bolo planovane, zaskocilo ma to. Bola som uz inak nastavena.
Planujem ist popri materskej po 1,5 roku do prace - ak Boh da a bude vsetko s deturencami ok, nech si aj manzel vydichne.
O tretim sme zartovali 😁 ze skusime do tretice dievku 😂. Moja dr tiez mi tak chcela - maju 3 synov.
Keby sme boli financne na tom nad pomery, alebo by muz tuez velmi chcel tretie, uvazovala by som.
Ale nechcem tretie dieta na ukor vztahu a keby mi muz jasne povedal nie, skusila by som ho chapat.
Ved aj on sa musi v rodine citit dobre a nie kazdy muz ci zena vie zarobit 2-3-4000€.
Kamaratka dlho deti mat nemohli, asi aj 9 rokov. S pomocou otehotnela okolo 40 tky. Boli stastni. O dva roky bum a znova - nechapali ako je to mozne 🙂
Takze, vies, ak ma byt pride. Minule jedna pani tu pisala, ze aj po vasektomii mali este 2 deti 😁
Ale naozaj by som to nesilila, budte stastni zatial aj 4 ria. Prajem ti krasny den 🙂

ada12345
18. jan 2023

No ved to, ja myslim, ze je lepsie nad tym tolko nemeditovat a nespekulovat. Lebo vzdy clovek najde milion veci proti. Ale teraz vidim ako sa mladsi dvaja spolu pekne pohraju, ked najstarsia uz skolacka ma uz ine zaujmy. Tiez, to financne podla mna nevyjde az tak vela, ked mas teraz takmer vsetko po starsich detoch. Plus to tretie dieta akoby nas doplnilo. Uplne ina povaha, temperament. Super k nam zapadlo. Ale poviem ti, ze pred 40tkou je to uz s tou energiou na deti horsie ako pred rokmi. Clovek menej vladze, uz aj nejake zdrav. problemy sa objavuju

lauriik
18. jan 2023

Ved pockaj este a uvidis. Mozno ta ta tuzba postupne opusti alebo muz zmeni nazor, mozno najdes super pracu a uz nebudes chcet ist znova na MD 🤷🏼‍♀️ Ja by som isla na tvojom mieste aspon na chvilku medzi materskymi do prace a tam si viac utriedis myslienky. Nikto nevie co bude o 4 roky.

autor
18. jan 2023

@anjelicek26 možno potom.este budem rada ze mame ,,len,, dve..vsak?

Skusim si to uz nejak vyhodiť z hlavy. Zrejme potrebujem nejaku zmenu,z toho stereotypu..

teleskop
18. jan 2023

toto su nerelevantne otazky, ochoriet mozes smrtelene kedykovlke, mozes prist o prachy o pracu, proste bud to risknes alebo nie ak mas teraz podmienky a myslis, ze si prirpava do buducnosti do zalohy, aby si si potom nehladala pracu ako prostitutka (bola tu tema dva dni dozadu, samozivitelka sla do bordelu robit)

anjelicek26
18. jan 2023

Neviem, co budes citit potom, my mame styri a je to financne a teda hlavne casovo zaberak...clovek niektore dni v aute otaca tri kruzky tam a nazad rozne deti rozne miesto 🙂 Ale mas cas si to utriedit, aj zmenit nazor, aj sa rozhodnut inak - este velmi dlhu dobu... uvidis ako bude stabilna ekonomika, rodina, financie, vztah a aky bude na to babo mat nazor muz... teraz by som sa sustredila na tie mini osobky doma, poriadne si to uzila a smer praca...