Nič nestíham

23. feb 2024

Jedno dieta 5r chodí do škôlky druhé dieťa 10r do školy. Robím vo výrobe umožnili mi od 7 do 15 pracovný čas. Ráno utekám s deťmi do škôlky a školy potom do práce. V práci celý deň na nohách často ani na záchod nemôžem ísť nie to ešte najesť sa v kľude. Poobede rýchlo pre deti, so staršou robiť úlohy, variť, prať, upratovať neviem čo skôr. Pri staršej musím sedieť lebo sama nespraví úlohy, mladšia sa chce hrať stále ma ťahá preč. Do toho domáce práce. Na varenie som vykašľala jeme cez týždeň chleba so salamom alebo pasteky parky atď niečo rýchle na prípravu. Veď sa najeme v práci deti v škôlke škole. Milujem keď rodina mi povie že mám manžela nech mi pomáha v domácnosti, lenže on pracuje od rána do 17 pokiaľ dôjde domov je 18 hodín. Doma nerobí nič, zapne si telku trochu sa pohrá s deťmi. Kamošky ma chápu a ľutujú že mám 2 malé deti za sebou a je to sakra ťažké starať sa o ne. No nevedia mi poradiť kde si nájsť čas na seba. Stále som nervózna dôjdem domov neviem co skôr robiť, potom len kričím na deti nech mi dajú pokoj nech si môžem na chvilu si sadnúť a mať ticho. Je to na zblaznenie. Cez víkend dohanam čo cez týždeň nestíham. Chodíme von s deťmi aj s manželom no nevládzem ani na výlet ísť. Potrebujem si oddýchnuť a nič neriešiť len bohužiaľ to sa nedá.

barbora0308
23. feb 2024

Rodina ma pravdu...🫤

deti95060810
23. feb 2024

2 deti za sebou? však jedno má 5 a druhé 10 - 5 ročný rozdiel... ja mám 3 deti za 4 roky...😉
musíš 10 r. dieťa viesť k väčšej samostatnosti.... alebo kým ty robíš s dieťa´tom úlohy, ocinko nech sa hrá s tým menším.... alebo ak je v práci tak sa menší musí prehrať aj sám.... S tým varením si to vymyslela super.... 👍

kukuk29
23. feb 2024

Ved ked koncis o 15:00 tak to je super cas, pises ze musis varit ...potom. ze nevaris a jete chlieb s niecim, vy nemate automaticku pracku doma ked pises ze peries lebo to za pracu nepovazujem nahadzat do pracky a stlacit gombik 🤔 max to potom vyvesat to je tak 10-15 min.

autor
23. feb 2024

@barbora0308 Lenže ja nemám manžela doma tak mi nemôže pomôcť.
@deti95060810 Áno 2 deti za sebou lebo stále sa im musím venovať stále nemôžem ich nechať samých že no zabavte sa ja si potrebujem oddýchnuť si.
@kukuk29 Nevarím varené jedlo ale aj chleba so salamom alebo s parkom treba spraviť nachystať to tiež zaberie čas. Potom riad umyť. A áno mám práčku no treba naložiť potom keď doperie vyložiť, proste nič sa nespraví samé.

barbora0308
23. feb 2024

A po 18-tej uz nemoze pomoct? Napriklad navarit teplu veceru?

autor
23. feb 2024

@barbora0308 On nevie variť. Dôjde domov zapni si telku sedí a pozerá. Trochu sa zahrá s deťmi a ideme spať.

mclissa
23. feb 2024

Vsak pridi aj ty domov, pohraj sa s detmi a sadni za telku.

kukuk29
23. feb 2024

tak nech aspon umyje riad, sprace kuchynu a trosku poupratuje kym sa ty ucis so starsou 🤔

dskjhfdlkdjhl
23. feb 2024

Ja teda neviem, tiez mam podobne dve deti "za sebou", aj ked doteraz som si myslela, ze sa tym mysli vekovy rozdiel tak do 2 rokov. Ja uz mam teda velke deti, ale ked boli takto male, tak ta starsia uz bola tak samostatna, ze aj na kruzky chodila sama, s mladsou som rovno zo skolky isla na ihrisko a domov sme prisli az na veceru-tu som mala navarenu, lebo som si ju navarila den predtym-vecer. A take ako upratovanie, pranie, zehlenie som stihala tiez. A to si ja este nosim aj pracu domov. Bud si nevies zorganizovat cas, alebo mas nejaky iny problem.

barbora0308
23. feb 2024

A toto je podla teba v poriadku? 🤔

autor
23. feb 2024

@mclissa Ja nemôžem ani telku pozerať lebo deti stále niečo chcú ťahajú ma preč a treba sa učiť so staršou, treba aj navariť aj poupratovať stále niečo.
@dskjhfdlkdjhl Staršiu aj mladšiu nosím na krúžky, ešte samé nemôžu chodiť.
@barbora0308 Nie nie je veď píšem že nestíham.

dskjhfdlkdjhl
23. feb 2024

No, moje deti v 10-tich rokoch chodili na kruzky same, mala si ich viest k samostatnosti. Tak trochu na tom zapracuj.

mclissa
23. feb 2024

Neupratovala by som, nevarila, a keby ma deti tahali tak by som ich poslala za otcom. Ty mozes aj na hubu padnut a on sa bude divat na TV? U nas pracujeme obaja, ale domace prace mame 50-50.

h2
23. feb 2024

Prečo tvoj muž doma nič nerobí?! Prečo nevodí deti ráno do školy a škôlky?!

zuzubb007
23. feb 2024

To nieje vôbec vek detí po sebe, podľa mňa sa len opúšťas, máš super pracovnú dobu, plno mamiciek takto funguje, na margo tohto všetkého ja mám dve školopovinné deti s ktorými sa učím sama, zvládam na nákupy chodiť, variť teplé jedlo, zo psom chodiť vonku a ešte aj cvičím doma 3-4x do týždňa, ale pravda, je že skončím 22:30, neupratujem furt len riady odložím a povysávam cez tyzden a cez víkend poriadim viac a pohoda, 10 ročne dieťa je samostatne, zapájať do vylozenia prádla na sušiak, naloženie umývačky atd., učenie samé ty už len kontrola a preskúšanie

januska12323
23. feb 2024

V prvom rade nemáš doma dve deti ale tri. Najstaršie dieťa môže robiť všetky domáce práce aj sa postarať o ďalšie dve deti kým sa ty na hodinu večer hodíš do vane.
Prečo decká neucíš samostatnosti? 10 ročná si má úlohy robiť sama a za tebou prísť len keď niečomu nerozumie alebo potrebuje vyskúšať. Chlieb si tiež dokáže natrieť na večeru, dokonca aj 5 ročná to už môže skúšať. Hrať sa s ňou môžeš keď spravíš čo treba, môže ti aj pomáhať, aj do práčky naložiť veci. Nauč ich "keď mama pije kávu tak sa hrať nebude". Hneď budeš mať čas aj na seba.

mclissa
23. feb 2024

@zuzubb007 toto neni o sutazi ktora kolko stihne. Ale pan manzel si sadne za telku a ona sa moze roztrhat. Preco by sa mala ona nahanat zato, ze konci o 15?

methexis
23. feb 2024

Sorry, ale keď má muž čas sadnúť k telke, má čas aj na deti. Je rodič rovnako, ako ty, je člen domácnosti rovnako ako ty. Že nevie variť? Výhovorka. Natrieť chleba zvládne aj on. Upratať zvládne tiež. Od 18 do 19 sa napr. môže učiť so staršou. Zahrať sa môžu dievčatá aj samé spolu, 5 a 10 sú už dosť veľké. Môj 2,5 ročný sa prehrá aj 2-3 hodiny sám. 5 ročná má síce tiež ťahá aby som sa hrala s ňou, niekedy idem,niekedy nie, musia sa vedieť zabaviť aj bez teba.
Jednoznačne je chyba u manžela, moc ho rozmaznavas. Chcel deti rovnako, ako ty, tak sa má aj rovnako starať.

zuzubb007
23. feb 2024

@mclissa ako nehnevaj sa ale muž príde o 18tej, to už sú moje deti dávno naučené a pobalene do školy, navecerane, osprchovane a majú veget telky alebo Pc, tam už veľmi ani nemá čo muz, môže navariť alebo nákup zariadiť a takéto, nevidím do nich, nikdo sa tu nenahana čo dokáže, ale dá sa všetko no nie každý je prispôsobený na také tempo a životný štýl s detmi

autor
23. feb 2024

@dskjhfdlkdjhl Bývame v Bratislave deti sú ešte malé na to aby chodili samé do mesta.
@mclissa Asi tak ja môžem sa aj zosypat no on mi nepomôže. Ešte mi povie že druhé ženy zvládajú všetko a ja som neschopná postarať sa.
@h2 Lebo nestíha ich nosiť, chodí na 7 hod do práce no hodinu mu trvá len cesta.
@zuzubb007 Môže byť že sa opúšťam no fakt nevládzem som každý deň utahana jak pes. Môže byť že plno mamičiek to zvláda no ja neviem ako to zvládnuť všetko.
@januska12323 To sa ľahko radí no moje sú neposedné a keď sa spolu hrajú robia si zle mladšia staršej a ona to nenechá tak tiež jej robí zle.
@methexis No nevedia sa zahrať samé stále im musím robiť policajta.
@zuzubb007 Presne o 18tej už je dcéra dávno naučená aj okupana a pozerajú rozprávky alebo sa hrajú na pc

dskjhfdlkdjhl
23. feb 2024

Vyhovorky, moje deti v takom veku v pohode zvladali presun elektrickou a rozne prestupy. Nie si jedina vo velkom meste.

h2
23. feb 2024

Tak keď pán manžel nestíha vodiť deti áno do školy, ani zo školy, tak nech sa podieľa aspoň na iných prácach! To on nevidí, že on si sedí a oddychuje a ty nevieš, kam máš skôr skočiť?! Prečo si to necháš!

h2
23. feb 2024

A teraz pozerám, že manžel pracuje od 7:00 do 17:00. To akože každý jeden deň robí 10 hodín???

dusankomoj
23. feb 2024

Asi to máš na prd zorganizované. Môj má 6r a dokáže rozdeliť prádlo a napchať do práčky. Prečo to nevie 10r? Po chlebe s paštékou určite nemáš plný drez riadov. Robíš doma slúžku a nevládzeš. Decká si robia zle? Dostanú prácu! Aj 5r vie utrieť prach,alebo spárovať ponožky,upratať skrinky.... chováš si princezničky,tak sa sťažuj iba sebe. A tatinko je lemra,lebo mu to toleruješ.

autor
23. feb 2024

@h2 Vidí no nezaujíma ho to.Ano 10 hodín plus hodina ráno a hodina večer cesta.
@dusankomoj Akú prácu keď deti nič nebaví nadlho.

ivik4
23. feb 2024

Kriste ... pri 10rocnom dietati by som davno nad ulohami nesedela,vyskusala a hotovo a stopro by som mu nerobila animatorku, to sa musi vediet prebavit davno aj same a ked to nevie tak nech sa nudi alebo sa bude venovat tomu mensiemu, zas batolata doma nemas. Mas dobru pracovnu dobu, v pohode by si aspon raz do tyzdna poobede navarila keby chces . A stary by tiez kludne jeden dva vecere nieco mohol spravit .
Spravila si zo seba otroka pre vsetkych.
Hrozny zivot,zblaznila by som sa

nykkushka
23. feb 2024

Autorka prepáč, určite má tú zvozia pod čiernu zem, budem hnusná a necitlivá, ale nemám rada takýchto ľudí - čo nič nemôžu, nič sa nedá, na nič nemajú čas 🤦🏼‍♀️.
Verím, že keby trosku zmeníš myslenie a výchovu, ide to.
* 5 ročne dieťa sa už v pohode zahrá samo, eventuálne s 10r. Je moc veľký problém ak sa dve deti hašteria a robia si zle? Či musia len pekne sedieť a potichu sa hrať? Sú to deti 🤦🏼‍♀️
* obe deti by už malo byť zapájanie do domácich prác - zametanie, vysávanie, prach, zavesenie prádla zo sušiaku, utieranie riadu
* okej ak manžel maká každý deň 10h, je asi unavený ale aj tak by som netolerovala, keby príde domov a sadne k telke. Je rovnako súčasť domácnosti a rodič 🤦🏼‍♀️ čiže pána manžela by som od 18:30 do 20:00 nechala s deťmi a ja by som išla von, cvičiť, do horúcej vane a pod...
* a hlavne sa neopúšťaj, že sa to nedá, dá.. Pevné verím, že je kopec žien, ktoré to majú ťažšie ako ty a zvládajú domácnosť, deti aj seba.... Len treba chcieť a nie všetky rady negovat.
Pan manžel by sa veľmi čudoval, keby jeden deň príde z práce a je doma bordel, neuvarene a deti nevychystane 😉

h2
23. feb 2024

Tak nech ani teba nezaujíma. Povedz mu "Postaraj sa o deti, idem von" a choď.

dusankomoj
23. feb 2024

Nebaví? To nemajú mať na bavenie! KAŽDÝ člen rodiny sa má podielať na chode domácnosti primerane svojmu veku a schopnostiam.

kukuk29
23. feb 2024

@dusankomoj 😆😆😆