Mamicky toto je prieskum 🙂)) Starame sa doma o deti, upratujeme, varime atd... A predsa ked chlapi pridu z prace domov tak nam povedia ze nic sme nespravili.
Prosim prispejte do tejto diskusie a podelte sa s prispevkom 🙂
@llenickaa ja tomu sama hovorím, že hovno robím (sorry za výraz). ale to je tak, upracem, a za hodinu to nie je badať, navarím, a ostane len kopa riadu. tak asi tak 🙂 mne keď to môj zahlásil dva roky dozadu, že čo som robila celý deň, tak som na dva dni "ušla" a nechala mu všetko na krku. viac mi to nepovedal, a odvtedy občasne aj pomôže
moj muz mi nehovorieval, ze nic nerobim. Nemam takuto skusenost.
Ked som bola na materskej (2x), tak som si ten cas uzivala. Mozno uz zo mna hovori spomienkovy optimizmus, ale ozaj mam na casy materskej pekne spomienky. Ked dietatko spinkalo, lahla som si k nemu a pospala si tiez. Varila som na cas nenarocne, zdrave a chutne jedla, nevypekala som, nezavarala atd., nepridavala som si zbytocne robotu. Ked som navarila, riady som supla raz dva do mycky a kuchyna bola ok. Prala pracka, zehlila som len to, co nevyhnutne treba. Na upratovanie mam uz dlhodobo 1-2x do tyzdna vypomoc, nie som otrok domacnosti.
@aaddeelliinnaa no ma tiez ide vtedy rozdrapit.mam tiez toho dost pri mojich dvoch detickach.a to nehovorim este domacnost 🙂
@vefi89 ved ja som aj manzelovi navrhla ze v poriadku vymenme sa a on povedal dobre a ty chod namiesto mna do prace.On dekoruje domy tak povedal hlasku ze ja malovat neviem :-/ takze sa menit nechcel... to by sa chlapi cudovali keby vedeli ake su ich zeny talentovane 🙂
@llenickaa to nie navrhnúť a dohadovať 😅 to by som pekne povedala, na víkend idem na masáž, cestou sa stavím na večeru, do kina, a ty sa budeš točiť okolo domácnosti 😀 ja som sa veru nepýtala, ja som povedala odchádzam a hotovo. ale dala som to vedieť dva týždne dopredu, aby sa nevyhováral, že som ho prekvapila 😉
@llenickaa ..ono vies...ked mas doma stale vyluxovane....deticky krasne cistucke...napapane,vonave....chlap to berie ako samozrejmost.)...spravilo sa to samo.....ono raz to urobit netreba..a chlap hned dvihne obocie..a povie....maminka si chora?🙂))....
@aaddeelliinnaa to je pravda maminka si chora 😀 😀 😀 😀
@llenickaa 😀 😀 😀
@aaddeelliinnaa to som sa zchuti zasmiala
moj chlap mi povie....lavou zadnou... 😀
priklad...teraz je momentalne doma...marod...tak si chodievam vecer zabehat.....vysledok?
pridem....male babo...este nespi 😀 ....akosi sa mu neda 😀 😀 😀 ...inac,zvycajne uz davnooooooo krasne spinka
mala si zabudla umyt zubky...ved jasne...raz nemusi 😀 😀 😀
vanicka v kupelni...plna vody..a hraciek 😀 ...mokry uterak na zemi...pohodaaaaaa 😀
riad v kuchyni...tak ako som odisla...bez pohnutia... 😀
ja si hodim sprchu....a poviem...dobru noc,laska.... 😀 😀 😀
a on...super.....ja som dnes este neveceral 😀 😀 😀 ...a ja.....nevadi,raz nemusis 😀 😀 😀
to je to...lavou zadnou 😀 😀 😀
@aaddeelliinnaa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
aqj ja vam poviem vtip mala som 3deti v priebehu 4a pol roka tak si viete predstavit prisiel mm domov z prace a ked som mu povedala ze som unavena tak mi nato povedal ze z coho ja mozem byt unavena ked som doma a nic nerobím 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@katecameron ..ani ja nechapem 😀 😀 😀 ..z coho?:DDD
ale z coho bol on to zas nechapem ja 😀
@aaddeelliinnaa no zrejme s toho nic nerobenia 😀 vies ake je to unavne cely den nic nerobit ? len sa o 3deti starat ved to zvladne predsa kazdí ci?
@katecameron ... 😀 ....joj..toto je super tema.....akoze ti chlapi su zvlastni...ale aj napriek tomu ich milujeme.....len keby nemali tolkooooooo silackych reciiiiiiiiiiiiiiiiii..svet by bol hned krajsi 😀
@aaddeelliinnaa my zo svagrinou sme chlapom deti nechali na 2 hodky a sli sme na nakup.ja 2 deti svagrina jedno.Prideme naspat.Deti mamiiiiii mamiiiii cele stastneee.Pytame sa chlapov jedli????hej jedli.a co???taaam tycinky ci keksik.prebalene????nie plienky plne.v obyvacke podlaha a koberec od cokolady....pytame sa boli poslusne deti?heeeej.o 5 minut joj ja som unaveny mna toto boli....takze cokolada kade tade v kuchyni a nikde nepopratane navarit ja musim .... takze vysledok ja to vsetko dokazem za den dat do poriadku a dvaja chlapi maju problemy postarat sa o deti a domacnost.Sranda ze vacsina chlapov hovori to iste.chichi
no tie ich reci!!! a predsa ich milujeme 🙂
moje zlate som rada ze niesom sama co nic nerobi 😀 😀 😀
No tak to si už vyskúšal aj môj mužík na mesiac amá dosť 😀 On nedá dopustiť na pohodu ked príde domov z práce aje navarené upratané avyprané,vie už čo to obnášaZa obed mi podakuje apochváli ma dá mi pusinku 😀
tak presne toto sa riesi aj u nas doma...mam skoro 11mesacnu dcerku, ktora vsetko rozhadzuje, chyta, nici...ked upracem 1 izbu, narobi mi spust v druhej...ked umyjem doobeda podlahy, kym pride muz vecer z prace, uz su upatlane napr. od chrumiek...moj muz hovori, ze ja sa tu cely den valam na nete alebo spim...pritom poobedny spanok som mala naposledy, ked sa mala narodila...ked mu mala nieco poskodi, najhorsia som ja, lebo mam cely den chodit za nou a nedovolit jej to...ked som mu povedala, ze sa moze o nu skusit starat aspon raz na cely den a noc, odvetil, ze az ked ja pojdem do prace...no co uz...najhorsie je, ze aj ked ma volno, tak sa o malu velmi nestara...najlepsie pre mna je, ked nie je doma, aspon sa nemusim na nikoho spoliehat...a zboznujem, ked pride z prace a povie, ze on ide na kofolu, lebo sa potrebuje odreagovat!!!
Tak skus 1 den nerobit fakt nic, mam na mysli varenie, pranie, upratovanie. Proste sa na to uplne vykasli a potom nech sa cuduje 🙂 , mozes mu s kludnym svedomim odpovedat na to co si robila: sak nic.
Kamoska mi raz na toto konkretne povedala vtip, ale nebudem pisat lebo si to poriadne nepamatam. Bolo to o tom, ze sa to muz pytal zeny a jedneho dna ked prisiel domov tak bol dom hore nohami. No a na otazku co robila cely den mu odpovedala, ze nic.
@soniatko nechcem mudrovat, ale tomu, aby si mala "upatlane" podlahy od chrumiek, sa da lahko zabranit. Proste neumoznit dietatku pobehovat s jedlom po byte.Moje deti jedavaju za jedalenskym stolom, ked boli mali ,tak v detskej stolicke. pobiehanie s jedlom, rozhadzovanie jedla nehrozilo.
ja ked som povedala muzovi, ze som unavena, ze mi ide na nervy tento môj kazdodenny stereotip uz 5 rokov, plienky, hrnce, deti, tak mi povedal ze však ja som za to od státu platená. pokus o humor u mna nemal ziadny uspech.
@llenickaa Manžel sa vráti domov z práce a nájde svojich 5 detí vonku, ešte stále v pyžame, ako sa hrajú v blate, prázdne krabice a obaly od jedla sú pohádzané na záhrade. Manželkine auto bolo otvorené, rovnako ako hlavné dvere do domu. Po psovi ani pamiatky, no po vstupe do domu našiel ešte väčší neporiadok. Prevrátená lampa, koberec zhrnutý na druhej strane miestnosti, v televízii beží veľmi hlasno detský program, obývačka plná hračiek, vrátane rôznych častí oblečenia. V kuchyni je drez plný špinavého riadu, raňajky sú pohádzané po celej kuchyni, jedlo pre psa pomimo vysypané na podlahe, rozbitý pohár pod stolom. Dvere od chladničky sú otvorené dokorán a všade je piesok. Rýchlo vybehol hore do spálne v predtuche, že sa niečo zlé stalo jeho manželke. Poprekračoval hromady hračiek a oblečenia, kilometre toaletného papiera a hľadal ju. Bál sa, že je chorá, alebo že sa niečo vážneho stalo. Našiel ju v spálni, bola ešte v pyžame a čítala si svoj obľúbený román. Pozrela na neho, usmiala sa a spýtala sa, aký mal dnes deň. Zmätene sa na ňu pozrel a spýtal sa: "Čo sa tu dnes stalo?" Znovu sa na neho usmiala a odpovedala: "Vieš, keď sa ma každý deň, keď sa vrátiš z práce, opýtaš, že čo som tu preboha celý deň robila?" "Áno", pritakal. A ona odpovedala: "No, tak dnes som to nerobila ......
😀 😀 😀
ja som raz po ďalšom presvedčení, že nič nerobím a vďaka kopancu od múzy stvorila fajný status, ktorý (myslím) zostane večne živý: Milujem materskú dovolenku. Žiadna iná "dovolenka" vám neumožní také zmysluplné trávenie voľného času. Realita: Naplánujete si konkrétnu činnosť "A". Za normálnych okolností by ste ju spravili za max. 20 minút (pr. pozametať a umyť podlahu v kuchyni). Blížite sa k svojmu cieľu v kuchyni, keď si všimnete, že vaše dieťa rozlialo nejakú tekutinu na chodbe "B", nechalo pustený kohútik v kúpeľni "C". Kým rýchlo odstraňujete vodu a bežíte zastaviť kohútik, všimnete si, že dieťa práve dočiahlo nožničky v obývačke a práve strihá určite dôležitý papier, medzitým vysypalo polku kvetináča... Potom treba pomôcť nakresliť dinosaura, "plastelínovať", jesť, uspávať.... K bodu "A" sa (možno) dostanete, až dieťa zaspí.... (ak zaspí). Alebo to v zúfalstve necháte tak. V tom sa z práce vráti vaša polovička a pýta sa: A čo si celý deň robila? ....už len zúfalo ironická odpoveď: "Hovno."
...jasne...to pozname🙂....mna pri otazke,co si dnes cely den robila...triafa slak 🙂 ...mam 2 deticky...a cely den sa krutim okolo nich..
chlap to pochopi az vtedy...ked si to sam vyskusa na vlastnej koži....inac ..ako keby ste hrach o stenu hadzali🙂))...NEPOCHOPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII 🙂