Nič ma nebaví, neviem sa tešiť zo života

bazar3333
17. jún 2024

Ahojte, v krátkosti sa predstavím, mám 32 rokov a úžasnú dcérku 7 ročnú lenže nič ma nebaví neviem sa tešiť zo života. Partnerom sme sa rozišli pred 3 rokmi a ja som za tento čas nikoho nemala, kdež to on si našiel priateľku hneď po päť mesiacoch, o dieťa sa nejako extra nezaujíma vidaju sa dvakrát 3x do mesiaca na niekoľko hodín, ale mala ho zbožňuje a teši sa vždy na neho. Rozchod som iniciovala ja keďže u nás boli dlhoročné problémy a rozdielne názory na život. Lenže mne je ľúto že ja nikoho nemám v podstate ani na nič nemám čas keďže celý môj život sa točí okolo dieťaťa, áno sem tam vybehnem s kamoškami von, aj na nejaké pardňové tripy pretože mám rodičov ktorí mi s ňou ozaj pomáhajú. Len to na mňa doľahla keď vidím ako si môj bývalý užíva život zariaduje domček s už snúbenicou, žije šťastne a ja som stále na Tom istom mieste. Chlapi o mňa záujem majú ale ja som skôr taká odmietavá voči nim, na druhej strane by som rada aj ja niekoho našla mala svadbu dieťa dom, len mám pocit že som vadna, pretože nič v podstate preto nerobím a najhorsie že ani neviem ako. Veľakrát nestíham som v ustavičnom strese, pridružili sa mi z toho aj zdravotné problémy, liečim sa antidepresíva mi, sú dni kedy nespím. Jednoducho neviem byť spokojná a šťastná aj keď viem že mám byť v živote za čo vďačná, zároveň si myslim že som v živote zlyhala. Ako si pomôcť? Ako sa inak nastaviť? Ja to fakt neviem 😔

mojemenonikto
17. jún 2024

Čo tak začať tým, že sa odpútaš od svojho bývalého partnera? Podľa toho, čo píšeš, tam by som asi začal hľadať problém. Nevyčítaj si, že si to skončila. Nech boli dôvody akékoľvek. A rozchod určite neznamená zlyhanie. Niekedy je to práve naopak.

teo3971
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
em22222
17. jún 2024

Ahoj, je mi ľúto, že sa takto cítiš. Navštevuješ aj psychológa? Antidepresíva vedia byť veľmi nápomocné, no z dlhodobého hľadiska je potrebné pracovať aj so svojimi myšlienkami- teda kombinovať farmakologickú liečbu s psychoterapiou. Verím, že by to pomohlo. Prajem veľa síl!

ka_3_na
17. jún 2024

@bazar3333 lutujes ze si sa rozisla s byvalym? Ze ste mohli mat to co teraz planuje so snubenicou? Alebo aky je dovod ze porovnavas vase zivoty? Nik nevie co ho caka a to ze teraz navonok preziva stastne obdobie nic neznamena…v zivote si raz hore a raz dole. Mna ako matku by viac stval ten maly zaujem o dceru a skor by som ho nechcela ani vidiet ani o nom pocut lebo velmi rychlo sa oklepal z vasho vztahu a z otcovstva a vyhovuje mu novy zivot len ci nie dovtedy kym don nepribudne dalsie dieta ale to vies ty lepsie aky je naozaj chlap a otec. Ty sa sustred viac na seba a na to co od zivota chces ak chces partnera tak zacni randit nie hned vztah ale zacni pomaly v kamaratskej rovine a tak sa dostanes aj medzi novych ludi na nove miesta a mozno najdes toho koho hladas, byvaly asi tiez nesedel doma a neplakal za tebou a dcerou. Tak sa vzchop chyt zivot do vlastnych ruk lebo nie si bezmocna a mas moznost zmenit ako zijes a ovplyvnit svoju buducnost tym ako sa rozhodnes a co urobis