Nezvládam život, začínam upadať do depresie a som strhaná

1. nov 2023

Ahojte ženy samoživiteľky, asi je to iba výkrik do tmy, ale zúfalý človek, robí zúfalé činy. Ako zvládate situáciu, ako ste zvládali prvý ťažký pol rok/rok? Ako sa vôbec nejako pozbierať a žiť normálne?
Ukončenie vzťahu po rokoch ma nemrzí, v tomto cítim naozaj úľavu, dlhodobo sme boli vo fáze, kde sme sa obaja už iba trápili, prerástlo to do vzájomného znechutenia sa.
A tak som sa odsťahovala. No žijem v byte kde niesom vôbec spokojná. Kuchyňa bez všetkého potrebného zariadenia, vlhkosť, no, všetko.. Pracujem v inom meste, lebo tu je málo práce (denne precestujem 70km). Nemám žiadnu extra pozíciu, pol výplaty ide na bývanie, zvyšok na ostatné výdavky. Toto bývanie je ale stále jediná možnosť, na ktorú momentálne ako tak mám. Ostatné byty sú o 150-200e drahšie. V práci začínam byť rovnako znechutená, bez motivácie. Chcela by som lepšie miesto, lepší plat, krajší byt,trochu mať opäť radosť zo života. Momentálne sa často cítim nešťastná, neschopná, kedykoľvek sa rozplačem. Syn je školák, sťahovanie by dával ťažko, poznám ho, je povaha, ktorá ťažko zvláda zmeny. Zostala som tu teda hlavne kvôli nemu.
Neviem ani čo chcem povedať. Asi som to iba potrebovala dať zo seba von a možno si vypočuť silnejšie ženy ako ja, ktoré si tým prešli.
Ďakujem každej za prečítanie. Ospravedlňujem sa, že je to také dlhé...

kvietok2012
1. nov 2023

Odkial si?

miamia04
1. nov 2023

💙

vesimelonimarsista
1. nov 2023

Ani Rim nepostavili za jediný den. Mozes byt rada, ze ukoncenie vztahu prinieslo do tvojho zivota ulavu. Pre dieta tiez. Zialbohu, zivot osamelych matiek je tazky, povacsine maju vela ohnisk na hasenie. Skus si vsetko, co ti vadi a chces zmenit, rozkuskovat a ist na to postupne. Kazdy mesiac si nieco, co potrebujes do kuchyne ci inam do bytu, kup. Co sa tyka prace, obzeraj sa po inych miestach, mozno by ti pomohlo aj zvysenie kvalifikacie. A hlavne, nerob si vycitky, ze si nejaka neschopna...

mirage
1. nov 2023

drzim ti palce

beata_k
1. nov 2023

Musis sa prestahovat lebo takto sa iba utrapis a v konecnom vysledku dietatu ublizis. Ja ta chapem, ja mam tiez dieta s citlivou povahou, ale budeme sa stahovat. Par mesiacov v jeho zivote bude na ... Ale potom sa to podda a uz bude len dobre. Drz sa 💪

viera27
1. nov 2023

Neboj sa,bude len lepsie 🙂. Kym ste so synom zdravi,vsetko je ako ma byt.

roja01
1. nov 2023

Pomoct mozem iba niecim materialnym, stacilo by napisat do spravy co ti chyba. Psychicku podporu by som hladala u kamaradky, ak nie je nablizku dobra rodina. Snaz sa nejaku najst. Myslim, ze v zivote sa strieda obdobie, kedy si dole s tym, kedy sa dostanes hore. Cakaj, ze uz bude len dobre. Prajem ti vela sil a lasky.

baboadel
1. nov 2023

Ahoj, úplne viem pochopiť čím prechádzaš. Po 28 rokoch som tiež z nefungujúceho manželstva odišla Dcéra mala 7 rokov. Pre mňa bola výhoda, že som mala zázemie v rodičovskom dome. A taktiež veľkú podporu zo strany mojej maminy. Aj ty si silná, čo už svedčí, že si odišla z nefungujúceho vzťahu. Niekedy aj mňa zamrzí, že dcére nemôžem dať veľa vecí, čo by potrebovala. Financie nedovolia. Ale som rada a teším sa že je šikovná v škole a je skromnejšia. Všetko to pôjde postupne. Hlavne teraz sa teš a venuj sa synovi, to sa ti určite vráti. Aj ja som niekedy smutná, že si napr. nemôžem dovoliť ani dovolenku alebo kúpiť niečo do bytu. Ale potom si poviem, že iní nemajú ani strechu nad hlavou. Hlavne si nehovor, že si neschopná. Je dobré mať kamošku, ktorá ťa v horších chvíľach vypočuje. Držím palce.

aurora33
1. nov 2023

Si veľmi silná žena ❤️❤️ drzim ti palce, nech čím skôr prídu krajšie dni. Ak treba s niečím pomôcť pokojne napis súkromnú spravu

bluka2
1. nov 2023

Ja ti len môžem povedať, že každý ďalší rok je lepší a lepší. Po tej ceste si môžeš niečo citat (ak povedzme ideš vlakom)? Dala by som všetku energiu do nájdenia ideálnej práce pre single ženu s dietatom - nejaký menej náročný flexibilný homeoffice…

stanulienkat
1. nov 2023

K rodine, k rodicom nemozes ist? Napis z ktoreho mesta si, urcite ti niekto daruje periny, hrnce, taniere. Aj oblecko pre syna. To nie je hanba. Hanba by bola zostat v patologickom vztahu. Si velmi silna, ak si toto dokazala. Bohuzial, chce to cas. Ak si z Ba, tak napis.

bluka2
1. nov 2023

Podľa mňa na začiatok celkom fajn. Sama sebe si pánom, nikto ti nekeca do výchovy, radšej zohnať odvlhcovac nez k rodičom. Predsalen si dospelý človek…

kukuk29
1. nov 2023

Vzdy sa hovori ,ze najhorsie je zacat ;) ty uz to mas za sebou tak uz to bude iba lepsie a lepsie..
drz sa das to 💪💪💪🙏

zuzanna33
1. nov 2023

Po búrke víde slnko je ale obdivuhodné ako to zvládaš.Mnohe matky sa museli vzdať detí byť po Azilakoch vždy si povedz že sú na tom horšie a dávaj si ciele pomaly si ich nič nieje hneď.Zufalstvo ,beznádej je normálna ale hľadala by som si takú butlavu vŕbu či v práci v okolí alebo v rodine nikdy človek nedokáže byť sám potrebuješ sa niekomu vyrozprávať...Ďakuj za každý nový deň a ver že bude lepšie a bude neboj🍀

martina7578
1. nov 2023

Skús si doplniť vzdelanie a spraviť nejaké kurzy. Vyhraď si napríklad 5 hodín týždenne na zvýšenie kvalifikácie. Makaj na sebe a určite sa ti podarí nájsť lepšiu prácu.

autor
1. nov 2023

Na začiatok ďakujem za ponuky na pomoc, ale diskusiu som nepísala kvôli tomu. Určite sa nájde viac prípadov, kde by taká pomoc bola potrebná. Ja sa naozaj snažím pozerať sa na to pozitívne. Že máme bývanie, každý má aspoň aké také súkromie za prijateľnú cenu. Nejaké veci som sem priniesla, vyhadzovať peniazie na doplnky nechcem, radšej sa snažím robiť aspoň malú rezervu každý mesiac, ak to ide. Lacnejšie bývanie už nezoženiem, toto splnilo potrebné podmienky ktoré som mala, syn má blízko školu, z družiny príde domov, naje sa, urobí úlohy, zahrá sa pod., kým prídem domov. Zvýšenie kvalifikácie by bolo fajn, no to je beh na dlhú trať (tu si uvedomujem, že som už dosť času premárnila) naozaj by som bola asi iba rada za lepšie platenú prácu, prípadne lepší prac.čas. Čakám, že v terajšej práci príde niečo pozitívne, povýšenie, zvýšenie platu, nejaký impulz, proste niečo lepšie. Neprichádza a asi aj to je dôvod, že všetko prežívam ešte horšie. Takže som sa zatiaľ nastavila, že počkám do konca roka a ak sa ani v januári nič neudeje, budem hľadať niečo iné. Či sa podarí, netuším. Bežné pozície sú platovo nízko a výdavky sú vysoké. Toto bývanie je štartovacie, jednoducho to bolo najvhodnejšie, na čo ako tak mám a mohla som urobiť ten krok a odísť. Len je to veľmi náročné. Kamošku veľmi obťažovať nechcem, preberáme vzájomne aj problémy, ale snažím sa, aby toho nebolo z mojej strany prehnané. Predsa len, každý máme svoje starosti.
Asi som naozaj len v slabej chvíľke potrebovala počuť niečo pozitívne. Takže naozaj ďakujem každej jednej z vás, za vaše slová a váš čas🍀 veľmi si to vážim

thekacicaa
2. nov 2023

V tvojej situacii by som hladala byvanie aj pracu vo vacsom meste. Ano, byvanie bude lepsie a drahsie, ale aj plat lepsi. Nebudes musiet cestovat za pracou, usetris peniaze, cas i nervy. Syn si bude musiet zvyknut. Horsie veci sa deju v zivote ako stahovanie. Ja som sa v detstve stahovala x-krat, prvy krat to bolo s placom, potom to uz bola normalka a nemam z toho ziadne traumy. Naucilo ma to zvykat si na nove podmienky a nove zaciatky a vzdy sa ne tesim.

autor
2. nov 2023

@thekacicaa ja už pracujem vo väčšom meste, takže plat sa mi priveľmi nezmení. Bývanie je v meste kde nepracujem drahšie o 200-300eur podľa lokality a tiež zariadenia bytu. Ale bežne sa 2izbove byty prenajímaju od 650€ vyššie.