Ahojte idem sa vyrozprávať možno mi aj poradíte . Ide o to že nezvladam situácie napríklad keď sa mojim deťom niečo stane nejaký úraz . Vtedy začnem byt histericka je mi zle na odpadnutie trasiem sa. Aj keď dieťaťu potom nič nieje mne je zle pociťujem úzkosť strach . Predtým som takáto nebola teraz si prípadam veľmi slabá 😒 veľmi ma poznačilo to že sme jedno dieťa stratili hneď po narodení 😔 Dá sa s týmto pracovať ? O deti sa veľmi bojím mozno az prehnane a už keď idú niekam bezomna tak len tŕpnem 🤦🏾♀️
Nastuduj si prvú pomoc v prípade, že sa niečo stane. Napr. Ako neprísť o dieta, základne postupy. Každá mama sa boji, ale v prvom rade treba poskytnúť pomoc, až potom sa zrútiť.
Chápem tvoj strach, tiez som prišla o deti, no keď mal drobec úraz, volala som na 112 a milá pani odtial mi povedala, čo mám robiť, aby som mu pomohla, takže kým prišla sanitka, sme sa s mužom museli ukľudniť a pomáhať.
Emdr terapia
Dá sa s tým pracovať, odporúčam návštevu psychológa.
Samozrejme, že každá matka sa bojí o dieťa, strach však musí mať svoje hranice, aby dieťaťu neubližoval a neobmedzoval.
Kurz prvej pomoci je super vec, no aj pri ňom je základom zachovať pokoj v kritickej situácii, aj keď ide o vlastné dieťa.
ako rýchlu pomoc si daj magnézium...
vyhľadaj psychol., naučí ťa dýchacie cvičenia vďaka ktorým budeš zvládať stres aj bez akýchkoĺvek liekov...
inak takéto stavy má veľa maminiek - jednoducho strach o dieťa akosi patrí k materstvu