Nezvládam situácie

15. júl 2023

Ahojte idem sa vyrozprávať možno mi aj poradíte . Ide o to že nezvladam situácie napríklad keď sa mojim deťom niečo stane nejaký úraz . Vtedy začnem byt histericka je mi zle na odpadnutie trasiem sa. Aj keď dieťaťu potom nič nieje mne je zle pociťujem úzkosť strach . Predtým som takáto nebola teraz si prípadam veľmi slabá 😒 veľmi ma poznačilo to že sme jedno dieťa stratili hneď po narodení 😔 Dá sa s týmto pracovať ? O deti sa veľmi bojím mozno az prehnane a už keď idú niekam bezomna tak len tŕpnem 🤦🏾‍♀️

deti95060810
15. júl 2023

ako rýchlu pomoc si daj magnézium...
vyhľadaj psychol., naučí ťa dýchacie cvičenia vďaka ktorým budeš zvládať stres aj bez akýchkoĺvek liekov...
inak takéto stavy má veľa maminiek - jednoducho strach o dieťa akosi patrí k materstvu

zuzuliatko18
15. júl 2023

Nastuduj si prvú pomoc v prípade, že sa niečo stane. Napr. Ako neprísť o dieta, základne postupy. Každá mama sa boji, ale v prvom rade treba poskytnúť pomoc, až potom sa zrútiť.
Chápem tvoj strach, tiez som prišla o deti, no keď mal drobec úraz, volala som na 112 a milá pani odtial mi povedala, čo mám robiť, aby som mu pomohla, takže kým prišla sanitka, sme sa s mužom museli ukľudniť a pomáhať.

hladamematku
15. júl 2023

Emdr terapia

patka06
15. júl 2023

Dá sa s tým pracovať, odporúčam návštevu psychológa.
Samozrejme, že každá matka sa bojí o dieťa, strach však musí mať svoje hranice, aby dieťaťu neubližoval a neobmedzoval.
Kurz prvej pomoci je super vec, no aj pri ňom je základom zachovať pokoj v kritickej situácii, aj keď ide o vlastné dieťa.