Ahojte, je mi jasne ze ma minimálne jedna z vás do uráža a poníži ako to je v každej diskusii. Chcem sa asi len vyplácať alebo niečo podobné. Mam dve deti a bohužiaľ som znova tehotná. To by ani nebol problém lenže chcela som odísť od manžela a zrazu som zistila ze som tehotná. Manžel si sem tam tak raz za týždeň dva rad vypije s kamarátmi. Vždy mi však klame ze nie on nepije ale ja sprostá niesom. Nonstop hádky kvôli alkoholu. Teraz zase. Vie ze zajtra ráno idem na kontrolu potrebujem si po chystať všetky veci lebo mam. Aj viac vybavovaciek a povedala som mu aby prišiel domov skôr. No vždy keď mu to poviem vždy sa ozere. Som z neho na nervy. Ja už ani ne dúfam ze toto dieťa bude zdravé lebo to co prežívam posledné dni je už fakt hrôza. Mam chuť spáchať vraždu len kvôli tomu ze on chodí do roboty a jeho viac nezaujíma. Syn má obdobie vzdoru. Normálne chcem pri nom už vyskočiť z okna niekedy. Viem ze mi budete písať, mali ste si dávať pozor, načo si s ním a bla bla. No ja som už bola vážne rozhodnutá ze odídem a v tom mi neprišiel menzes a tie dve čiarky som preplakala 2 týždne. On len povedal tak nás bude viac. Ale to je len viac pre mňa. Viac prace viac nervov viac všetkého. V jeho živote sa nezmení nič. Akurát to ze zase bude mať dôvod zapijat. Už som ho aj niekoľko krát vyhodila, vymkla poslala do riti. No on sa vždy na ďalší deň vráti akoby sa nič nestalo. Baby ja nechcem takto žiť, ale ja sa ho ani nemôžem zbaviť. Syn je na ňom závislý ale viem ze sa o neho postarať sám nedokáže.. Už má to fakt unavuje.
@panelacikova len som to zo seba potrebovala dostať...
Vydržať rok, kým malé nepodrastie a odísť. Máš pomoc od rodičov? Lebo keď mu nezáleží na Vás, načo zbytočne ostávať s takým chlapom.
Nezávidím ti túto situáciu, súcitim s tebou a verím tomu že sa ti rodinná situácia nejak vykryštalizuje k lepšiemu. Držím silno palce.
A len tak na okraj, žena ktorá ťa tu začne urážať alebo ponižovať si sama takýmto spôsobom rieši svoje problémy. A áno tých urážajúcich a ponižujúcich žien je tu na MK požehnane. Je to smutné.
A ty si na materskej/rodičovskej? Lebo mne toto príde tak... Proste v jednom kolotoči, muž stále v práci a potom zas len zdrhne z domu aby mal pokoj... Moja kamoška to nazvala slovom "psychiatria"... Neviem poradiť. Asi najlepšie nejakú fakt dobrú kamošku, ktorá vie vypočuť bez toho aby hneď odsúdila. Ja mám jednu takú a je to na nezaplatenie. Človek vypustí paru. Myslím si že teraz si v psychicky veľmi zlej situácii (dve malé deti plus tretie na ceste, plus manžel, ktorý nepomôže). Neviem či ti to pomôže, keď sa teraz cítiš už vyhorene a to je tretie ešte len v brušku, ale u nás sa to zlomilo keď zrazu boli všetci v škole a škôlke a ja v robote. Zmenila som prostredie, finančne to bolo lepšie a aj sa teším na decká poobede, nie ako keď som bola s nimi nonstop noc deň.
Mrzi ma co prezivas a do akeho prostredia sa narodi to male.Naozaj treba predvidat a riesit antikoncepciu,ale uz je neskoro..Teraz uz moc nemas na vyber len zapojit rodinu-sestru,mamu,svokru?! a poprosit o pomoc.
Vy ste nespokojná celkovo, vo všeobecnosti. Muž je len ten, na koho to všetko zvalíte, aby ste sa necítili ako nevďačná a nespokojná osoba, pekne povedané. Nie ste spokojná s mužom, deťmi, susedmi, okolím, všetkým. Vaša duša stále niečo hľadá a nebude spokojná, kým to nenájde. Skúste viac myslieť na iných než na seba a hľadajte sa. Blúdite. Škoda. Ľutujem vaše deti.
Poziadaj o rozvod, lebo vymknutie a posielanie kadelahsie nic neporiesi. Neviem ci teraz, alebo az ked sa dieta narodi... to uz si zvaz sama... vela sil❤
@asia83 ja na neho som nič nezvalila, on deti nedokáže po strážiť 2 hodiny lebo on ich nezvláda. On im nevie urobiť normálne jedlo, malému dá chrumky a jagurt alebo čokoládu a mysli si ze je po probléme. Navyše mne je teraz nanič pretože skoro stále vraciam. Snažím sa aspoň variť aby sme mali čo jesť. Upratujem fakt keď mi to stav dovolí, čiže to ako to sem vyzerá ani nekomentujem. Robím všetko čo môžem. On príde a je nervózny ze je tu neporiadok, že celý deň iba vyvalujem šunky.
Mimochodom, jeho brat sa o chvíľu rozvádza, jeho žena od neho odišla kvôli tomu ze tiež si takto zvykol vypiť
Autorka: V tvojej situácii by som volila UPT a čau, dovi dopo. Tretie dieťa do tejto situácie by som neporodila.
No s takym neschopnym chlapom a k tomu alkoholikom, by som nebola vobec. Bez ohladu na tehotenstvo. On ti nepomaha teraz, nebude ani po narodeni dietata. Teraz mas akoby 3 deti, ak od neho odides a narodi sa male, stale budes mat tri deti. A on, ako ako stvrte, ti ubudne. Nech ti pomize rodina, kym saz toho vystrabis. Drzim palce.
veľa možnosti momentálne nemáš...
1. zvolíš interupciu - ak je to ešte možné a máš volnú cestu k rozvodu
2. bábo sa šťastne narodí a ty zas budeš doma niekoľko mesiacov a budeš znášať manžel. alkoholové exesy...
ešte otázka máš kde teraz odísť? Manžel je násilnej povahy a či skôr miernej po alkohole...
@zuzanockamt vieš, mám aj také myšlienky. Lenže som veriaca. A toto by som tomu dieťaťu nikdy Neurobila. Véd co ak ono bude to ktoré ma má v budúcnosti zachrániť, pomôcť mi? Pre niečo sa to stalo ze som ostala tehotná. Verím že to takto malo byt.
tak mu zajtra povedz, že aj ako tehotná si dosť veríš a podás o rozvod ako švagriná.On sa nezmení a alkohol je cesta do pekla.V kolkom si týždni?a, keď nechodí za kamošmi pomôže nejako, bežne deti von, pohrá sa?
Joj mojko, hneď by som ťa pozvala na kávu, keby sa dalo! Prajem veľa síl, s mužom sa to hádam utrasie, veď sa s nim porozprávaj, že to takto nejde. Viem, už ste sa isto bavili, ale skúste ešte raz, neviem.
Zdržím palce! Kľudne napíš, ak budeš mat chuť, aspoň prečítam, napíšem k tomu vetu.
Je dôležité sa vyrozprávať.
Autorka: To,že si tehotná sa stalo preto, lebo nebola dostatočná antikoncepcia.
Rozhodnutie je na tebe, ja by som sa rozhodla inak ako ty.
Áno, má zachrániť, ale tvojho muža, aby sa spamätal!!tak mu to povedz...tiež som sa preto pýtala v kolkom si týždni aj, keď odsudzujem interrupcie, ale...
Som len v 7tt, baby my bývame v dome po starkej takže ja s deťmi mam kde byt. Lenže už som mu hovorila aj o rozvode a ze to myslím vážne. No on si z toho robí srandu stále. Nedá sa s ním vôbec vážne porozprávať. Mysli si ze som taka náladová.. Lenže ja už k nemu akoby nič necítim. A spávam s nim len pre to že "sme manzelia' ale už ani pri tom to nieje to co kedysi a on sám to vidí. Vidí ze už sa z neho neroztrasiem ako kedysi.
A rodina, vie o tom?
Toto tehotenstvo mi jednoducho nejde do hlavy, tým ze sme si vždy dávali riadny poroz aj sme sa chránili. Mam pocit ze on cítil ze chcem odísť tak preto to urobil. Aj keď hovorí ze nevie kedy sa to stalo. Lebo ja teda netuším kedy.
Vieš, keď si s takýmto človekom urobíš jedno dieťa, OK, stane sa, mnoho charakterov sa prejaví až potom ako sa narodí dieťa, prídu problémy, záväzky atď. ... neviem, kus zvláštne mi to príde ... že s ním vôbec spávaš, keď je taký, aký je, že sa nechrániš, keď je taký, aký je ... si v nezávideniahodnej situácii, kus aj vlastnou vinou ... ťažko radiť ... no alkoholik vždy zostane alkoholikom, lepšie to nebude, podľa toho, čo píšeš, je alkohol jeho osudovou láskou ... a kde by si išla s troma deťmi? Dnes je svet iný, ako bol, mnohokrát sa rodina otočí chrbtom, lebo nechce mať "zbytočné problémy".
@annamalaga rodina vie už o mojom tehotenstve, vie aj o tom ze on si sem tam vypije. Ale pravdu? Moji rodičia si zo mňa utahuju, nikdy ma nepodporili. Príde im to smiešne. Jeho rodičia bývali alkoholici. Nezaujíma ich život ich deti lebo ani nevedia ako ich vychovali
máš nejaké kamarátky alebo niekoho, kto by ti na chvíľu pomohol, keď ti niečo treba? Lebo na muža sa očividne spoľahnúť nedá. Keď mi napíšeš správu, môžeme porozprávať viac. A múdre reči o antike ani nepočúvaj, po vojne je každý generál a neveriaci nechápu, že niekto verí v niečo viac. Koľké páry neotehotnejú a nie je tam nijaká logika a koľké páry otehotnejú "nevedia ako".
Aspoň máš vlastný dom. Vykopni ho a rozveď sa. Bude to pre teba najlepšie.
@dzulli1980 on nebol takýto, keď sa nám narodil prvý tak sa z prace ponáhľal len aby ho on mohol okúpať, nakŕmiť, uspať, dokázal s nim celý deň vydržať aj sam. Preto som sa tešila na druhé. No po pôrode sa všetko zmenilo. Je odomna starí áno o 10 rokov. No nikdy sme to nepocitovali. Lenže on akoby sa zasekol a stále si myslí že ma 20, kamaráti sa s 20rocnymi. S nimi aj pije. Jednému sa v pondelok narodila dcéra a tak predpokladám ze je s ním. A teda, ti kamaráti sú jedna hrôza, jeho žena leží na pôrodnej sále a on chodí po bordeloch. Proste úplne ako malé deti. A on akoby im strašne závidel ze majú "slobodný" život
@spadnutaslivka moje kamarátky už majú deti a rodiny alebo sa odsťahovali. Jednoducho ja mam už iba deti a tie majú mňa
a? v čom potrebuješ poradiť? či len sa vykecať?