Nezvládam bývanie u priateľa

23. máj 2023

Ahojte. Ja si ani nejdem po radu lebo neviem ako by ste mi poradili. Skôr sa chcem vyrozprávať. Som s priateľom 5 rokov z toho 2 bývame spolu s mojim synom u neho v dome. Ale ja to už nezvládam. On sa neustále na niečo zduva a potom to otočí na mňa ze vlastne ja som začala hádku. Po včerajšku mam také uskostne ataky ze to nejdem rozdychat. Minulý týždeň obvinil malého ze niečo spravil, navrieskal a zdul sa. Nakoniec sa ukázalo ze nič z toho sa nestalo. Ako naštvať sa ze malý niečo vysypal a potom vrieskat ze keď sa nám nepáči môžeme sa zbaliť. Ženy ja by som rada odišla. Veľmi rada ale ja nemám kam. Mama byva v inom meste v jednoizbovom byte. Ja mam pracu 60km od nej a maly skolu takisto. Na hypotéky nemám plat. Nemám žiadnu inú rodinu kam by som mohla ísť. Aj s malym . Ja normalne plačem od včera lebo som sprostá a som v situácii ktorá nemá riešenie. Ja proste neviem co mam robiť. S mužom sa nedá rozprávať on si len svoje melie a za vsetko môžem ja aj za hádky aj za všetko. Včera sa zdul za to ze som srandovné ze keď bude starý tak ho dám do starobinca. Ja viem ze to znie hrozne ale ja som to vážne len zo srandy a on to tak vážne zobral ze do mňa navrieskat ako do takej handry. A to si len malé kúsky za čo sa dokáže zdut a navrieskat do mňa. Ja neviem co robiť. Nemáme kam ísť. Tak ľutujem ze sme sa k nemu nasťahovali. Úplne mi je zle z tých hádok.

h2
23. máj 2023

A predtým, ako si sa k nemu nasťahovala, si bývala kde?

salamistka
23. máj 2023

Hm, viem si predstaviť, že to máš hrozné, zažila som v rodine, keď sa baba zdúvala prakticky za všetko, aj zato, že ju niekto pochválil, ako dobre napiekla...

autor
23. máj 2023

@h2 v podnájme

nickpick
23. máj 2023

mas nejake uspory aby si si vedela prenajat trebars 1-izbovy byt v blizkosti prace alebo synovej skoly? alebo co tak ist k mame a najst si pracu blizsie k miestu kde zije? podla mna je lepsie prehladit dieta do inej skoly ako trpiet permanente hadky…znami, rodina ti nevedia pomoct s inou lepsie platenou pracou ci ubytovanim?

sense
23. máj 2023

Véd predtým si niekde so synom musela bývať? Hľadala by som podnájom hoci aj garsónku.
Ja by som teda nedovolila aby môj partner bezdôvodne za niečo navrieskal na moju dcéru

melanta
23. máj 2023

Si matka, takže prvé čo máš urobiť je nedovoliť, aby tvoje dieťa žilo v takomto prostredí. Mňa to úplne vytáča, ak počujem či čítam, že jedna žena dovolí, aby jej dieťa existovalo v takomto prostredí. Takže zbaliť sa a okamžite vypadnúť od takto toxického človeka. Riešiť podnájom, krízové domy, ale hlavne odísť okamžite. Ak tak neurobíš, tak si v prvom rade zlá matka. Chudák decko, žiť s vrieskajúcim človekom.

derdia
23. máj 2023

Kolko ma syn rokov?

dkethe
23. máj 2023

Klud.
Hlavne neotehotni.
Identifikovala si problem, takto zit nechces. Super. Treba najst cestu von.

Hladaj: lepsie platenu pracu, garsonku do najmu, ine osamele matky na zdielane byvanie.
Nehladaj ineho frajera, ktory ta prichyli. Zvladnes to. Drz sa

h2
23. máj 2023

A bráni ti niečo ísť znovu do podnájmu?

haley7897
23. máj 2023

Okay. Dnes asi nič nevyriesis, čo ale ideš urobiť je, že začneš plánovať cestu von. To, že nevieš odísť hneď, neznamená, že na tom nemôžeš začať potichu pracovať. Potrebuješ vidieť ono svetlo na konci tunela. Potom sa ti budu aj tie jeho excesy a blbé reči znášať ľahšie keď budeš vedieť, že mu beží čas. Poberás na svoje dieťa výživné? Ak nie začni vybavovať. Od otca, náhradné, je jedno ze to môže trvať začni vybavovať. Nepíšeš aké veľké je dieťa. Škôlka, škola predpokladám keď píšeš, že pracuješ. Začni šetriť, potajomky odkladaj. Začni si vytvárať podmienky do budúcna, budovať cestu von.

januska12323
23. máj 2023

Odísť, kým nenašetríš na podnájom nevyvolávaj hádky.

autor
23. máj 2023

@salamistka ja mam strašnú úzkosť. Ja proste neviem co robiť. Ako z tejto situácie odísť.
@nickpick u nás idú byť po 400-500 eur. Už som samozrejme pozerala.
@sense ja som to ale ani nedovolila. V prvom rade je môj syn.
@derdia skoro 10.
@h2 momentálne výška podnájmu. Ako som písala u nás idú byť tak. A môj plat je okolo 700.
@haley7897 ďakujem
Šetrím už dávno. Mam výživné založené na dohode. Nemám to súdne.

autor
23. máj 2023

@januska12323 ale ja ich ani nevyvolávam ale on proste ešte aj mojej mame vypisuje ze som sa urazila a podobne pritom to zas prekrutil. A celý vinu na mňa stále. Ja nevládzem

lenka567899
23. máj 2023

Toto sa vola psychické tyranie. A prečo si sa do neho zaľúbila?

h2
23. máj 2023

No ale s priateľom bývaš len 2 roky. Čiže keby si s ním nebola, tak by si to nejako musela zvládnuť.

derdia
23. máj 2023

S babatkom by to bolo na tazko, ale so starsim, mozes ist neboj sa. Ono vzdy situacia vyzera neriesitelna... Ale fakt je pravda, ze pokial nejde o zivot tak sa da vyriesit vsetko.
Ked by si nasla na zaciatok aj chranene byvanie, neboj potom postupom casu by si sa poposuvala dalej... Nezufaj, mas len 1 dieta, nie 4...
Drz sa!! Hladaj chranene byvanie... Pobal veci a ujdi prec

sissy27
23. máj 2023

na tvojom mieste som si už včera našla podnájom a odišla. Toto sama vieš, že nemá budúcnosť a iné riešenie ako odísť nie je. Nemá zmysel čakať na zázrak, on vás tam už očividne nechce.

negymama
23. máj 2023

mas plat 700 eur, vyzivne, plus rod. pridavky, plus dan. bonus /ci to uz je v plate?/.
Cize mas prijem dokopy 800-850 eur
Najdi si aspon garsonku , tu mozno zozenies za 400 e/mesiac. 10 rocny moze uz chodit sam zo skoly a pripadne aj ostat doma sam - ak je to zodpovedne dieta. Mozes chodit do prace a cez vikendy nejake brigady, v lete sa v mnohych prevadzkach vykryvaju dovolenky brigadnikmi. Cize mozes zarobit este nejakych 150-250 eur mesacne. Radsej zit skromnejsie ako potom riesit psychicke problemy syna aj seba. Plus sa ti zo stresu mozu vyvrbit aj dalsie choroby. Aspon na prazdniny by ti mama syna nemohla vziat? To by si mohla viac pobrigadovat aj zarobit. Dokonca aj v zahranici.
hlavne si odkladaj na zabezpeku pri najme. To mozu byt 2-3 najmy dopredu.

deginko
23. máj 2023

Ja na tvojom mieste by som sa dohodla s tvojou mamou,žeby ste si spoločne prenajali väčší byt,v lokalite ,ktorá bude obom vyhovovať na dochádzanie...a jej byt,môže dať ona do prenájmu,z toho bude platiť ona svoju časť nájmu a ty zvyšok.Po čase,keď budeš na tom finančné lepšie,sa mama môže vrátiť do svojho...alebo si nájdi na prenájom ,nejakú babu a orebsjmite si 3i byt .

januska12323
23. máj 2023

Hlavne si niečo nájdi skôr ako vás naozaj vyhodí. Čo by si robila potom? Prinajhoršom k mame na gauč. Aj to je lepšie ako toto.

moonlight1210
23. máj 2023

Hladaj podnajom. Nevzdavaj sa. Natrafis na prijatelny, uvidis. Len hladaj priebezne stale. Nie iba vtedy, ked je zase zle.

Urob to preto, lebo tvoje dieta sa uci.
Kamoska ma znamu, ktora bola v azylovom dome. A tam bola mama, ktora usla od manzela tyrana. S asi stvorrocnym dietatom. A kym doma ju skusalo branit pred otcom, po odchode naopak ono zacalo byt agresivne a zacalo bit mamu. Ked chytilo nervy, ze nieco nemoze mat po svojom, skocilo do nej a buchalo ju pastami, kde zasiahlo. Kludne aj do tvare. Bolo vidiet, ze vedome utoci a chce ublizit (aj ked bolo samozrejme na to slabe). Ale odkukany vzorec spravania k nej uz bol.

Tak necakaj.

pribinak
23. máj 2023

Podnájom, krízové centrum, azylak

negymama
23. máj 2023

@moonlight1210 no tu aspon nehrozi od otca genetika

negymama
23. máj 2023

urcite aj teraz niecim financne prispievas "priatelovi" na byvanie a stravu, takze naklady by sa ti nezvysili od nuly. Nehovoriac, ze urcite mu za to zduvanie poskytujes aj sluzby zadarmo typu upratovanie, varenie atd.

liljana
23. máj 2023

Leziete si na nervy, je asi otazka casu, kedy skoncite. Zacni skor, ci neskor riesit odchod a vlastne byvanie. A nie prenajmom, to je zase iba docasne riesenie, ktore si uz dnes, ked pracujes za nizku mzdu a neskor v dochodku uz vobec nebudes moct dovolit. Byvanie sa neda donekonecna riesit novymi priatelmi s byvanim. Vztah skonci a co potom.

autor
23. máj 2023

@h2 ja som predtým platila nájom 300 eur. Následne prišla inflácia alebo ako to nazývajú a najmi u nás išli hore na 500 eur.

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. máj 2023

@liljana ja by som to aj tak chcela ver mi. Ale ja nemám šancu na hypotéku. Sama určite nie.

kvetinka75
23. máj 2023

autorka - mama je v podnájme? Pracuje ešte? Napadlo mi - predať mamin byt, kúpiť väčší - 2 izbový, ak nepracuje, môže ísť do tvojho mesta , ak pracuje - ty si nevieš nájsť tam prácu? Škola sa ľahko zmení.
A na ten rozdiel medzi bytmi dostaneš hypo

stanulienkat
23. máj 2023

Skus najst mamicku v podobnej situacii a prenajmite si byt. Je velmi chvalyhodne, ze to chces riesit. Hlavne kvoli tomu malemu.