Nezodpovedný otec

khuliniova
31. jan 2022

Ahojte. Ex si berie deti každý druhý víkend od piatku do nedele. Niekedy si ich vyzdvihne zo škôlky v piatok a niekedy ich tam v pondelok aj za nesie.. No v poslednej dobe, čo sa stalo už viac krát mi syn hovorí.. Mamina tatino nás viezol bez autosedaciek.. Raz ich aj mne priviezol bez sedaciek a raz si ich aj bral bez sedaciek.. Pisal mi sms, či si môže v piatok deti zobrat so škôlky, ak s tým nemám problém. Moja odpoveď bola, že nemám s tým žiadny problém ale problem je to, že ich nosí bez sedaciek. V nedeľu mi ich priviezol síce so sedačkami ale tie neboli vôbec pripútane. Dneska mi syn hovorí, ze mamina tie sedačky neboli vôbec pripútane a vieš kedy som nato prišiel, keď som sa so sedačkou prevrátil (počas jazdy). Deti majú 3 a 5 rokov. Moja otázka je ako mam tuto situáciu riešiť? Rozmýšľala som nad kontaktovaním sociálnej kurátor tky, v inom prípade to na hlásim na políciu ale ci je niečo také vôbec možné.. Alebo mu ich vôbec nedám ak sa má niečo takéto opakovať... Veľmi pekne ďakujem. Nechcem robiť žiadne problémy nikomu ale život mojich detí je nadovšetko...

katyann
31. jan 2022

a nedá sa s ním o tom porozprávať?

khuliniova
autor
31. jan 2022

@katyann myslíte, že som to neskúsila? A za ďalšie to vážne sa mam rozprávať s dospelým človekom o tomto aby chránil svoje deti?

katyann
31. jan 2022

veď robte ako myslíte

vanda323
31. jan 2022

@khuliniova Ako ho chces prinútiť....povedz.mu že ti na Tom ozaj záleží

anjelicek26
31. jan 2022

Skontroluj ked prijde, ako su tie sedacky priputane. Ak budu zle - pripni ich. Ak nema - deti mu nedas, povedz, ze nech zajde po sedacky, pockate na neho... a ano, evidentne to niektorym treba jasne povedat...

aaliyah2
31. jan 2022

@khuliniova Poslala by som mu videá crash testov áut s nepripútanými deťmi , možno potom by mu doplo, ako hazarduje so životmi svojich detí.....

zuzana9393
31. jan 2022

Ja si myslim, ze ked pride bez sedaciek, tak ty mu deti vibec dat nemusis. Asi by som to robila tak. Horsie ked ich donesie bez nich....

tenerifka
31. jan 2022

Ak je chlap pako, tazko s nim....

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
khuliniova
autor
31. jan 2022

@mamula20 ja som mu ponúkala sedacky na darovanie, mam dve navyše.. Nereagoval nato, hovorila som mu to 2krat... Zapnúť tie sedačky vie veľmi dobre...

puklica13
31. jan 2022

@khuliniova odkazujem mu, že je debil..nie ako nadávky, ale ako konštatovanie stavu výšky jeho IQ

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1gramofon
31. jan 2022

Len aby sa im niečo nestalo. keď ta ignoruje, nedaj mu deti. A upozorní ho na to, že to budeš riešiť cez súd. Tak ako ste cez súd riešili pri rozvode kolko bude s deťmi, tak to môžete riešiť znova

mariejenka
31. jan 2022

Ak spolu voláte pred jeho príchodom po deti, pripomeň mu sedačky,keby príde bez nich,deti do auta nenasadnu. Akokoľvek ta to možno otravuje, pripomínať toto dospelému otcovi dvoch detí, robila by som to, pre ich s bezpečnosť. L

mogaa
31. jan 2022

@khuliniova tiež si myslím že sa s ním treba najskôr porozprávať a až potom voliť riešenie čo si napísala...kontaktovať sociálneho kurátora je asi to najhoršie riešenie a malo by byť ako posledné.....mysli na to, že aj on potom môže volať kurátorke za každú blbosť napr.keď neskôr necháš deti samé na chvílu doma a ty vybehneš do obchodu..ono to sú situácie s ktorými sa stretne každá mamička....alebo ho budeš čakať aj s deťmi že si ich vyzdvihne a nepríde a toto ti bude robiť v čase prázdnin- deti prázdniny a ty musíš chodiť do práce....

amelie2017
31. jan 2022

Kedze si sa s nim o tom uz bavila a nema to ziadny efekt, meilom alebo sms by som mu napisala, ze mu deti neodovzdas, pokial ich nevyzdvihne s riadne nainstalovanymi autosedackami. Bud nech pride po ne peso, alebo tak, ako sa v aute ma s detmi jazdit. Ak by ani potom nereagoval ako ma, deti by som mu nedala a pravdepodobne sa o tom porozpravala so socialnou.

syslik81
31. jan 2022

tak naucit syna aby povedal nech ich zaputa inak nikam nejdu ..ma 5 rokov uz by mohol vediet povedat otcovi

tanja111
31. jan 2022

@khuliniova ak ich zoberie a nebudu priputany, zavolat 158 a nahlasit ho.. Nech ho zastavia, skotroluju a pokutuju a nauci sa...

khuliniova
autor
31. jan 2022

@tanja111 na toto som myslela tiež.. Skúsit takú možnosť

khuliniova
autor
31. jan 2022

Milé žienky. Ako som písala, ja nechcem žiadne konflikty a rozpory. Ale malo by to byt v jeho záujme chránit svoje deti.. Navyše keď sedacky ma k dispozícii od jeho rodičov, odomna.. A tak ďalej. Poznám ho natoľko, že viem, že je to len jeho lajdackost.. Budem sa to snažiť riešiť nejakým,, napomenutim '' a ak nepomôže tak budem musieť inak a to tým, že mu deti nedám..

janinah
31. jan 2022

Nedovolila by som ich brať rovno zo školky,ale odo mňa z domu a sama by som mu ich posadila aj zapla v aute,ak by došiel bez sedačiek,tak tie tvoje nahradné by som mala poruke nachystané a bez nich by teda neodišiel...ako s nimi príde už neovplyvníš,ale pri odovzdavke sa pred otcom pýtaj syna,či boli riadne pripútaní...ak ho budeš stále s týmto otravovať,tak si zvykne a bude to robiť,len aby nemusel počúvať tvoje poznámky

tanja111
1. feb 2022

@janinah ako otecko ma mat vsetko k dispozicii ak chce brat svoje deti... Nema v aute sedacky, neberie deti a nech zavola policajtov.. Tak by si hned rozmyslel.

hacula1816
1. feb 2022

@tanja111 aj to ma napadlo, proste aj ak napriek tomu, ze mu je to pripomienkovane, mu je zatazko poriadne upevnit sedacky do auta a vozit deti tak ako sa ma. tak by som mu ich asi proste nedala

janinah
1. feb 2022

@tanja111 jasné,policajti vzťahom medzi rozvedenými rodičmi len "pomôžu"