Neznesiteľná matka

ala2012
8. nov 2013

Baby, dlho som vahala, ci sa s vami podelit o moj problem, ale potrebujem pocut nazor vas ostatnych, ktore mozno prezili nieco podobne. Skusim to napisat co najstrucnejsie, aj ked mohla by som napisat knihu o tom...od malicka ma matka bila, ponizovala, zakazovala mi navstevy mojich kamaratok, vymyslala si klamstva o mne mojmu otcovi atd, skratka psychicke aj fyzicke tyranie. Moj otec dobrak od kosti chodil do Ruska na kamione, v tych casoch to nebolo med lizat, raz ho chudaka skoro zastrelili ukrajinci a ked sa vratil domov, prve co sa matka ho spytala bolo kedy dostanes vyplatu ☹( prikladov je neskutocne vela, ako hrozne sa chovala k nemu aj ku mne, nakoniec sa tatino uchylil k alkoholu a zomrel.....nesiem to stale tazko aj po 11r viem, ze kedy mal lepsiu manzelku, tak zije....matka si vzala otca, lebo bola tehotna s inym, moj nevlastny brat je rovnaky podliak ako matka....ozenil sa a nemoze mat so zenou dieta(jeho zena rovnaka intrigarka ako brat=vrana k vrane sada...) ked bol otec v kome, plakala som pri jeho posteli a matka mi povedala co reves, aj tak mu uz nepomozes.....v 18-tich som odisla do zahranicia, domov som sa vracala raz za rok aj to len v lete, lebo mi matka povedala, ze ak jej nebudem davat viac penazi tak nemam chodit na vianoce domov......ona pracuje za min.mzdu ale rada utraca na cigy a vinko s kamoskami....vzdy si navymyslala ze jej prisiel nedoplatok za elektrinu, tak som jej posielala kao blba, az raz som s tym sekla a odvtedy este vacsie peklo, po 10r som sa vratila na SK, kvoli priatelovi a mame uz spolu synceka, staviame dom, no momentalne este byvam v rodicovskom dome, je to horor, stale ma vyhadzuje, pritom ona dom nepostavila, ale mojho otca rodicia, otcovu sestru(moju krstnu) vyhodila, ta sa nevie branit, chce mat radsej od mojej matky pokoj a pritom vlastni 1/2 domu. Matka mi cez pravnika uz 2x poslala vyzvu aby som jej neublizovala, nevyhadzovala z domu a vraj ked neuposluchnem, tak aj s mojim bratom daju na sud vysporiadanie podieloveho spoluvlastnictva......je mi a vzdy mi bolo jasne, ze je to bestia, ktora ide po majetkoch (s vlastnym bratom sa nerozprava, lebo si myslela. ze ich matka nieco zanechala po smrti, no nezanechala, lebo bola tazko chora a ani sa na nu moja matka nesla pozriet)....moj syn ma 11mes a videla ho len 3x a viac jej uz ho nechcem ukazat, ked sa odstahujem, uz ju nechcem vidiet, znicila mi zivot. dokonca ked som bola tehotna, tak ma udrela, ked som potratila, tak sa prisli aj s "mojim" bratom kuknut namna a povedlai, ze to ma Boh tresta, no ked som 2x porodila zdraveho synceka, tak ich 100% slo roztrhnut od ziarlivosti......ano aj takyto ludia su na svete a nicia zivoty tym, ktori su ich rodina,,,,nechapem, ako ma mohla porodit....

ala2012
autor
8. nov 2013

boze pisem pisem a uplne som zabudla otazku...ci su niektore z vas, co tiez pretrhli kontakt s matkou.....a nevideli si vnucata....ja nedokazem byt viac na nu mila, odpustat.....potrebujem zit bez jej pritomnosti a nechcem aby mala zly vplyv na moje deti....

ala2012
autor
8. nov 2013

@ala2012 a este som chcela dodat, ze mojho tatina podvadzala, mesiac po jeho smrti si nasla ineho, nieje to zly chlap, ale aj jeho uz depta chudaka....on je stary mladenec z nasej dediny, ona chodi k nemu spavat, ale vzdy po praci pride aj sem na kontrolu, vyprat si veci, umyt sa atd, ja platim spriatelom ucty a ona len rype...

sedrik
8. nov 2013

ahoj, to sa neda ani citat, je to viac nez hrozne. musis vydrzat a zacat svoj novy zivot s rodinou a zabudnut na minulost , aj to pojde urcite tazko,drzim prstz

aristka
8. nov 2013

nedá sa vám ísť do podnájmu alebo k niekomu kým a zabývate a túto osobu zo života eliminuješ a budeš mať pokoj.....

ala2012
autor
8. nov 2013

uz len par mesaciov, po zime ideme do noveho....

digysa
8. nov 2013

@ala2012 Ak idete po zime do noveho, tak sa zatni a dotiahni ten boj dokonca....uz si pri cielovej ciare. Uz je jedno, co ti povie, alebo urobi....uz to musis vydrzat a tes sa na odchod.
Ale po finisi sa uz dozadu nepozeraj. Ja by som svojim detom ani o takej babke nehovorila. Ide z nej strach. Uplne by som s nou odrezala kontakt. Myslim, ze by si to mala urobit nie iba koli detom, ale aj koli vlastnemu psychickemu zdraviu.... Dieta potrebuje zdravu mamu, plnu elanu. Tvoja mama mi pripada ako pijavica, ktora z teba cuca vsetku energiu.

limoncino
8. nov 2013

@ala2012 neviem, či by som stála o takú starú mamu pre moje deti. Vydrž to a ako píše @digysa odíď a už sa neobzeraj... Nezaslúži si, aby si sa kvôli nej trápila.

m_ij_ka
8. nov 2013

@ala2012 to je strašné čítať, ale prajem ti aby si to ten krátky čas ešte vydržala a potom keď sa odsťahuješ od mami tak by som s ňou prerušila všetky kontakty. Prajem Ti veľa šťastia

ala2012
autor
8. nov 2013

@digysa presne ide z nej strach, to mi uz nejedna kmoska povedala, sama to tak citim, neikedy si pripadam ako chora, lebo som zacala robit to, ze ked z domu odide, ja hned vetram, zle mi je z jej pachu

ala2012
autor
8. nov 2013

dakujem vam za podporu, aj teraz je tu, nataca si tie svoje uzasne vlasy a fuci ako slon od jedu, ze tu tkam do pc 🙂 keby som nebola dospela tak ma chyti za vlasy a umyva s nimi dlazku....

limoncino
8. nov 2013

@ala2012 svoje úžasné vlasy 😀 😀

jana293
8. nov 2013

to je strasne ako sa dokaze matka spravat k vlastnemu dietatu,vela sil prajem nech si uz v zivote iba statsna

ala2012
autor
8. nov 2013

@limoncino no keby si ju videla, tak povies, ze vyzera aka bacharka v base

limoncino
8. nov 2013

@ala2012 nechcem ju vidieť, ďakujem 😝 stačí mi jej opis, nechápem, ako sa takto môže správať matka k vlastnému dieťaťu.....

libka1
8. nov 2013

ak je pravda to co pises, tak nie je o co stat, treba par tyzdnov este vydrzat a potom ju vyskrtnut zo zivota. ale ze uplne, ani minimalny styk. takato babka aj tak pre dieta prinosom nebude a teba len obera o pozitivnu energiu! vampir 😝

janickacrazy
8. nov 2013

@ala2012 rodičov si človek nevyberá 😒 určite to máš ťažké, ale treba len vydržat a potom prerušit kontakt a bude klud 🙂

maminuska
8. nov 2013

@libka1 presne tak toto je čistý vampirizmus, vycicavanie energie, manipulácie, citové vydieranie.

barcelona94901
8. nov 2013

@ala2012 rodinu si nevyberáš a ak chceš byť šťastná a spokojná ,prestrihni kábel ,
nebud obeťou,stan sa víťazom svojho života 😉

danusskaaa
8. nov 2013

ako pises sama, len vydrzat par mesiacov a potom sup do svojho a kaslat na nu!!! nedaj sa znicit a hlavne nedaj znicict svoju rodinu! nestoji ti ani za mak lasky a nejakej vdaky, ked je takato!!! ale neboj, vsetko sa raz vrati-a bude to v takej chvili ked to bude najmenej cakat!!! prajem ti nech cas s nou este rychlo prebehne a potom aby si bola spokojna a stastna v kruhu svojej rodiny a ludi, ktori za to stoja!!! a jasne ze v myslienkach a spomienkach aj so svojim ocinom!

ala2012
autor
8. nov 2013

dakujem vam! mala by si ona uvedomit, ze nikto nebude vecne mlady a vladat, ked bude stara tak bude potrebovat nasu pomoc, ked jej to pripominam, tak vzdy odvrkne, ze odomna pomoc ona nechce, len ci jej pomoze jej drahy synacik aj s jeho zenou...bodaj by.

majka209
8. nov 2013

ja by som sa asi aj tak odstahovala, bala by som sa ze ked sa bude blizit den D, ci ju nechyti nejaky amok (ci prekusne ze mas kam ist a nebudes jej prispievat) aby nieco nevyviedla.Za takou babkou vnucence nemusia banovat.

seemani
8. nov 2013

@ala2012 no tak ja mám niečo podobné, ale nie až takýto extrém. Moja mama je v podstate normálne, len sa ma tiež zriekla, pre vlastnú hrdosť.
S priateľom sme sa dali dokopy pred 9timi rokmi, oblúbila si ho celá moja rodina a takisto aj mňa tá jeho. Po dvoch rokoch sme zoznámili naše matky, padli si do oka, hneď si potykali a ja som sa tešila, ako sa svokry majú radi. Po troch rokoch priateľovej mamine moja mama vybavila prácu u nich v robote a tam začalo peklo.. Znenávideli sa, moja mama z doposiaľ neznámych príčin kydala na moju terajšiu svokru, anonymne písala listy riaditeľke a všemožne sa snažila postarať o to, aby ju vyhodili. Veľmi sa znenávideli, a nakoniec moju svokru po roku aj vyhodili, čo sa veľmi odzrkadlilo na jej psychike, keďže milovala danú robotu. Moja mama mi vkuse doma rozprávala o nej, aká je zlá a jak zel pracuje a čo ja viem čo, vždy som ju odbila, že to počúvať nechcem. Až potom začala útočiť na môjho priateľa, začala ho ohovárať po meste a išla proti nám. Stále mi rozprávala ako ma využíva, ako ma opustí určite a podobné drísty.. Svokra ma znenávidela, prestala sa mi aj zdraviť, čo bolo dosť ťažké, lebo vtom čase sme bývala obaja u svojich rodičov a chodila som len ja k nim, keďže k nám neprichádzalo v úvahu. Mamu to už začalo riadne štvať, že stým nevie nič urobiť, tak začala inú taktiku. Nedokázala zniesť ani to, že u priateľa prespávam, a to som mala už cez 20 a prácu. Začala ma vyhadzovať z bytu, že sa mám nasťahovať k nim, psychicky ma ničila, stále mi vyhadzovala do očí peniaze, že mám prispievať, aj keď vedela,. že nezarobím veľa.. Hustila a hustila a ja som chodila len s plačom a stále sme sa len hádali, pričom my sme pred danou situáciou celou mali perfektný vzťah.. A keď už sa nato drahý nemohol pozerať, nasral sa a povedal mi, nech zoženiem hocijakú prácu hocikde, že pôjde so mnou hocikam. Tak sme odišli do Čiech, maminka si ma pekne vyprevadila, pokúpila mi aj nejaké veci a zrazu bolo všetko ok. Šťastná, že padám z domu.. Priateľova mamina si však uvedomila, prečo odchádzame, že nemáme oporu v rodine a preto chceme od nich odísť, a vyprevádzala nás s ťažkým srdcom a plakali sme všetci. Zrazu sa mi aj pozdravila 🙂 . V Čechách som hneď prvý mesiac otehotnela /nemali sme TV 😀 / , tak sme sa po troch mesiacoch vrátili domov stým, že sa dáme dokopy ako rodina, však bábo veľa spraví a bdeume spolu bývať u priateľa, keďže dom bol už na neho stým, že svokra a dedko tam majú doživotné bývanie. Lenže problém bol vtom, že sme do domu museli zainvestovať nejaké peniaze, čiže čo sme tam zarobili, šlo do domu. Priateľ si tu hľadal prácu a ja som potrebovala asi mesiac ostať bývať ešte doma, kým nenájde prácu a nebude na energie a jedlo.. To je dlhý príbeh 😉 Vtedy sa začalo peklo, matka ma len vyháňala, ledva čakala, prešlapovala, že kedy už vypadnem a prečo nejdem hneď nie a nie pochopiť, že finančná situácia nebola taká, aby sme hneď všetci sa uživili. A keď som jej šťastná oznámila, že sa konečne sťahujem a že som tehotná, tak skamenela a jediné, čo z nej liezlo,boli otázky typu, načo nám to bolo, budeme mať len starosti a že sme si zavarili a blabla... Ani raz!!! sa ma nespýtala ako sa mám, či je všetko ok. A keď som sa odsťahovala, tak ma prestala totálne riešiť, ani nezavolala ani nič. Až som arz prišla domov a jej priateľ / mimochodom je mi ako otec/ sa ma spýtal, prečo moja mama tak nenávidí svokru. A ja som začala práíbeh stým, že keď boli kolegyne... a on nato vystrelil, že ona mu tvrdila, že sa vôbec nepoznajú a že ho klame a on s takou ženou nechce byť a že jak ju on zje*e keď príde domov. A už som vedela, že je prúser, že mama to bude brať tak, že som prišla domov robiť hriechy.. A tak aj bolo, večer mi prišla sms že mám zabudnúť že existuje. ☹
Do nemocnice som šla o mesiac skôr tak som jej písala /skúsila som to /, že budem rada, keď ma príde pozrieť. Nereagovala. Po pôrode som písala sms jej priateľovi, že sa narodil zdravý krásny synček a ona vtom čase sedela vedľa neho, čítal jej sms nahlas a že ona nato nič.. 😠
Vnuka s nevidela, ani nemá záujem, kašle na mňa totálne, kvôli obyčajnej hlúposti, zato, že ona klamala a ja som to nevedela... Nedokáže sa asi vysporiadať stým, že mám rodinu, ktorú ona nemusí, ale my sme šťatsný, so svokrou máme dobrý vzťah, žijeme všetci spolu a veľmi mi pomáha. Som rada, že ju má, všetko porobí a ja sa môžem naplno venovať malému.. Kvôli mame som preplakala nejednu noc, ale nikdy to už nedám dokopy, je tak zaťatá a tvrdohlavá, že hoci by ju to možno aj trápilo, nikdy si to neprizná a neurobí ten prvý krok. Ja som to odvtedy párkrát skúsila, ale stále mi odpísala nejakú krutú sms, s ktorou ma odpísala a bolo mi ešte horšie,. Tak už na to kašlem, mám už vlastnú rodinu a ona nemá nikoho, len mňa. A priateľa, ktorý je ale o hodne starší, tak neviem, bojím sa, že ostane na starobu sama.. 😢
Ale som sa rozpísala, no aspoň vidíš, že nie si sama. A ja si vždy poviem, nebudem sa trápiť pre osobu, ktorá o mňa nestojí.. I keď nikdy nepochopím, prečo 😒

seemani
8. nov 2013

mimochodom, asi si poviete, čo stále s tými sms.. 😀 No za prvé, mám ich zadara a za druhé, mama mi tak ublížila, že som nenabrala odvahu jej zavolať a počuť jej hlas, no proste sama neviem, cez sms sa mi komunikovalo ľahšie 😒

mamina855
8. nov 2013

moja zlata si strojcom svojho času a života mať taku mamu to je život za prt sprepačeným ale cieľ tvojho odchodu sa blíži a ty si musíš za tým životom urobiť sakra hrubu čiaru a ani raz sa tam neotočiť lebo cestu ste si vybrali staviate domček čo nie je na terajšiu dobu žiaden špás a tu trha od zlosti pretože vy ste dokazali viac neš ona a to je to najväčšie zlo ludska zavisť a zlomyselnosť je najvačší nepriatel moja držim všetky prsty aby ta zima prešla coby dup a vy ste v novom uš 😀 😀 😀 mate to ťažke hlavne vtedy ked bi si maminu potrebovala tak ta ťa ani nepozna ale si silná aj bez nej si super maminka 😎 😎 😎 pekný večer eva s rodinou

jahodka8
8. nov 2013

Veci z minulosti sa už nedajú zmeniť, najlepšie je zmieriť sa s nimi. Musíš zobrať do úvahy, že sa o Teba starala, inak by si tu nebola. Každý má zlé stránky, no len z pekných slov by Ste neprežili. Niekedy sú materiálne veci naozaj prednejšie ako pekné slová. Keď bola tehotná a zobrala si Tvojho otca aj keď nebol otcom jej dieťaťa, tak to pre ňu určite nebolo ľahké. Keď bude staršia, tak asi zmení názor, hlavne na dôchodku. Veľa vecí môže prameniť z jej detstva, často sa takto správajú ľudia, ktorí vyrástli v chudobe. Skús sa jej na to spýtať alebo ľudí z okolia, to by ti mohlo pomôcť pochopiť jej správanie.

adri266
8. nov 2013

@ala2012 dufam, ze aspon riadne daleko sa ides stahovat...lebo nakoniec to tak dopadne, ze ona ochorie a Ty ju budes musiet doopatrit. Inak, to sa stalo mojej svokre, ked sa vydala, tak ju jej svokra hrozne psychicky tyrala, dokonca, ked sa odstahovali konecne po 6 rokoch do noveho bytu, tak prisla na Stedry vecer po svojho syna, ktory bez slova vzal jedneho zo synov /teda mojho svagra/ a odisiel na Vianoce k matke 🙄 🙄 🙄 No a nakoniec, ked svokra mojej svokry ochorela, tak to bola ta moja svokra, ktora ju doopatrovala, este s nou aj pri smrtelnej posteli bola 😔

No nic, este vydrz, kasli na nu, nechapem, ake dokazu byt niektore matky 😔 😔 😔 Mala si velmi tazky zivot, snad so svojou rodinkou uz konecne budes mat pokoj, klud a rodinnu pohodu.

ala2012
autor
8. nov 2013

@jahodka8 nikto nic o nej z nasej dediny nevie, ona o minulosti mlci a nepochadza odtialto, ja si myslim, ze za prve nemala dobre detstvo, jej matka bola podobna (nahanala dedka po dvore s vidlami) a myslim si aj ze toho chlapa co s nim otehotnela lubila a v tych casoch ostat slobodnou mamickou bol velky hriech, tak sa vydala za otca bez lasky a casom ho az znenavidela, zoziera sa ze si pokazila zivot....lenze keby nevidela len seba, tak by prisla nato, ze mala velke stastie ze stretla mojho otca, ktory jej nikdy nic nevycital, svokrovci ju tiez prijali bezevseho, ona mala mojmu otcovi stolicku utierat na ktoru si sadal a nie ho nicit! To je neospravedlnitelne, mala si toto uvedomit a ked nie vtedy, tak aj davno potom, ma kde byvat, otec dobre zarabal, ona vsetko prehajdakala, chodila krajcirke stale, nosila sa ako pavica, otec makal stale bol prec a ona si uzivala...mne davala nosit obnosene veci po sesterniciach.....fuuuuu, skoro vsetci z nas sme vyrastli v skromnych pomeroch, prave preto si mame vazit, co mame, ale ked niekto chce len majetok tak co caka???

ala2012
autor
8. nov 2013

@seemani to mi je luto, ako sa chova tvoja mama, je to pre mna nepochopitelne, ze ste donedavna mali fajn vztah a zrazu sa to takto zvrtlo......nechapem, co ju doviedlo k tomu.

moonlight1210
8. nov 2013

@seemani jeden dovod ma napada - ziarlivost. Tipujem, ze tvoja svokra ako nastupila a pracu mala rada, tak jej aj sla od ruky. Oblubili si ju atd, a prosto tvoja mama zacala na nu ziarlit. Stacilo ze ktosi povedal napr. na pracu, ktoru mala urobit tvoja mama, ze daj to tej druhej ta je sikovnejsia/rychlejsia/vie to vybavit lepsie a bolo semienko zasiate.
Hocico. Trebars aj to ze rychlo zapadla medzi kolegov. Mamine kamosky sa javili zrazu viac kamosky so svokrou lebo si lepsie sadli. cokolvek, niekedy hlupo trivialne, ale pre tvoju mamu velmi podstatne, mohlo sposobit ze ju tvoja mama znenavidela.
Preto tvoja mama ziaden dovod neuvadza a klame, lebo ta "krivda" ju este nepresla a v podstate tusi, ze povedat naozajstny dovod nahlas, smiali by sa jej. A toto zvycajne vedie k tomu ze uz sa to len nabaluje na seba. Pravdu si tvoja mama zastiera lzou a tu zase dalsimi lzami, lebo ego. Priznat pravdu je "bolestive", preto radsej lzi a ladovy odstup. Nehovoriac o tom, ze ty mas styk s tou pre nu nenavidenou zenou - zrejme ta berie ako cistu zradkynu co je na strane tej zlej zeny.
(nieco ako ked chlap dennne huci do zeny ako si nici zdravie, ako neberie ohlad na rodinu, ked chodi na nocne, fakt je, ze ziarli ze sa tam asi vala s kolegami, len tu ziarlivost nechce priznat, tak to zastiera ochranou jej zdravia. A kludne to dotiahne k tomu ze by ju vlacil po vysetreniach ze ma pravdu ze sa ona musi setrit a zmenit pracu a chce sa preto rozvadzat, ze neocenuje jeho starostlivost. Pravdu nepovie a nikto nechape co ho to s tym zdravim tak fanaticky posadlo, ze z toho robi alfu a omegu ich manzelstva).

tjarka1
8. nov 2013

@ala2012 nepríjemné zážitky. neviem si predstaviť taký extrém ☹ ale ani ja nemám nejaký dobrý vzťah s mamou. vela mi ublížila a nedá sa to zabudnúť. takže asi chápem aké máš pocity. neviem si pomôcť, ale asi by som to ukončila. ešte vydrž a keď sa presťahujete venuj sa mužovi a malému. buď sa uvedomí a príde si sypať popol na hlavu, alebo sa vaše cesty rozídu. budem ti držať palce nech ti to dopadne tak, aby si bola spokojná. tak vela vela šťastia a trpezlivosti 😉