Zdraim žienky...poslednykrat som tu bola zaregistrovana asi pred 6 rokmi..zalozila som si novy nick lebo by som sa rada vyrozpravala nezaujatym osobam a vypocula si Váš nazor poprípade ci to mate niektora v rodine podobné..Ja som vydata uz 8 rokov mam 4 rocnu dcerku, mam mladsiu sestru a starsieho brata..s bratom a jeho zenou vychadzame fantasticky ale mladsia sestra..to je na zaplakanie..Presne pred 5 rokmi sa dala dokopy s jej terajsim muzom a odvtedy isiel nas vztah dole vodou.Ide o to ze jej muz je jeden povysenecky arogantny primtivny kus imbecila a to sa vyjadrujem ešte fakt velmi mierne a zdrzanlivo..nik z rodiny ho nemusi..kazdy ho toleruje len koli sestre a pretvaruje sa ale ja to nedokazem..Neustale sa hra na nieco co nieje..kazdý kto nezaraba aspon 2000 eur je prenho uboha socka..pritom on sam je uz rok bez práce..robil v rakusku tam zarabal dobre a žil si nákladne a luxusne..(to ešte predtym ako sa spoznal so sestrou)..ked sa dal so sestrou dokopy dal v rakusku vypoved ..ale nakladny zivotny styl mu ostal..resp. financuje ho teraz moja sestra..robil barmana tu na slovensku v bare svojho kamarata..a to sa tvaril ako spolumajitel baru nie ako zamestnanec...po 4 rokoch toho uz mal ten jeho kamarat dost tak ho vyhodil (pritom on tvrdi ze odisiel sam lebo v takom pajzli robit je pod jeho uroven)..Netaji sa tým ze ženy su prenho menejcenne bytosti..a ak sa niekedy nejaka zena dostane na vysoku poziciu tak sa tam musela jedine pret*tkat..(jeho slová)..To ako sa správa k sestre ani nekomentujem..proste ako k poslednej handre..neustale ju prezyva vselijakymi prezyvkami..najradsej "ty blbka"..sestra sa pritom z toho smeje a neustale ho ospravedlnuje..ako mne to je jedno je to ich vztah ich vec..ale co mi vadi je ze sestra sa na mna strasne hneva ked sa mu vyhybam..alebo ked sa s nim pohadam (co sa stava dost casto kedze rad provokuje)..Neustale mi chodi vycitat ze ona ma s mojim muzom dobry vztah ze preco nemozem mat aj ja s jej..hovorim nech si pozrie na to ako sa sprava moj muz a ako ten jej..len zial ona to nevidi..on je pre nu boh.Ked sme si kupili nove auto (renault kadjar)..na ktore sme dlho setrili a tesili sa z neho tak jeho reakcia: By som sa hanbil do takeho auta aj sadnut..proste uboziak..ja sa proste nemienim ani koli sestre pretvarovat ze ho mam rada a stretavat sa s nim..nedokazem to proste...ale je mi to luto koli sestre lebo kym jej neprisiel do zivota mali sme super vztah..
@elisa1910
Sestra ma este asi ruzove okuliare...preto ho tak nevidi....neviem ci by nieco zmenil hlbsi rozhovor....so sestrou.
Nie si povinná sa s ním stretávať, sestra či chce alebo nie musí to akceptovať
Možno by pomohlo keby sa s ňou porozprával tvoj muž, že mu vadí ako mužovi počúvať take reči o ženách, alebo mu vadí ako sa k tebe správa, lebo on si ju - sestru váži
uz sa mi zacala aj tak vyhrazat ze ako sa budem ja spravat k jej muzovi tak sa bude ona k mojmu..len sranda je ze moj muz je dobracisko ktoreho maju vsetci radi ( aj ona)..aj keby chcela nevie ho neznasat..ale ze aj ona sa mu bude vyhybat a podobne..ked to robim ja jej muzovi..to ze ma ruzove okuliare to je ešte slaby vyraz..ona vobec nevidi ze sa mu vsetci vyhybaju ..nik z rodiny si s nim nema co povedat..aj nas otec ma uz voci nemu averziu zatial co mojho muza berie ako dalsieho syna..ale neustale nuti celu rodinu aby ho mali radi vsade ho vláči..minule som sa s nou dohodla na moje meniny ze pojdeme sadnut do cukrarne a poklebetime ako kedysi..no jasne ze tam dopratala aj jeho..sedela som s nimi asi 15 minut a viac som nevydrzala..zacal komentovat uroven cukrarne..ze ake špaty tam predavaju a podobne..tak som sa zdvihla a odisla som..
@elisa1910 toto poznam maximalne ...
@elisa1910 prestante sa navstevovat a mas pokoj. U nas v rodine je to podobne,svagrinu nemusim uz dlho a oddmietam sa pretvarovat len aby dobre bolo a vsetci spokojni. Nevidela som ich uz rok,ani brata,sem tam si s nim napisem,zavolam,ale stretko so svagrinou nehrozi. On vie co si o nej myslim,brani si ju samozrejme,je jeho manzelka tak bodaj by nie. Ale ja mam dost problemov aj bez toho, nemienim sa tvarit ako sa mame rady ked to tak nieje. Nasi su nazoru ako ja,ale je to ich syn a nepovedia mu nic len aby nebola hadka v rodine
Treba ai precitat 4 dohody. Tam najdes odpoved.
Povedz sestre, že ju ľúbiš a že má u teba vždy dvere otvorené (raz to bude potrebovať) ale že jej muž sa k ľudom chová ako k handrám a to ty tolerovať nemôžeš lebo nikto nemá právo sa k tebe ako k handre správať. Ak máte niekto toxickú povahu, musí si niesť následky svojho správania a všetci tí, ktorí sa ho držia znášajú dobrovoľne tieto následky tiež.
Takže teda prerušuješ kontakt ale opäť pripomeň, že ju máš rada ale všetko má svoje hranice.
Nechaj segru tak... Ak mas pravdu raz to uvidi a ked bude treba ponuknes jej kapesnicky a rameno na vyplakanie. Obmezd kontakt ale neodstrihni sa nech si v obraze. Cim viac by si do nej hustila o to viac bude tvrdohlava (poznam sama na sebe)
ach. my sme tri segry a kazda z nas raz chodila s debilom... teraz sme spatne vsetky tri rady ze ani jedna z nas s tym debilom neostala. vdaka bohu ze mame chlapov akych mame. zial... spytala by som sa sestry ze preco ho do teh cukrarne priviedla ak to mala byt babsla jazda? podla mna je dovre ze s nin ides do otvoreneho konfliktu ak je taky pako. mne by take reci tiez vadili
@elisa1910 máš to ťažké. Úplne ta chápem, mne tento typ ľudí tiež ide na nervy. Ale zase nevidieť sa so sestrou koli blbcovi je tiež o ničom. Ideálne sa snažiť byt so sestrou co najviac osamote, fakt vyložene babské jazdy a spoločným akciám s partnermi sa co najviac vyhýbať.
Tým ze jej budeš hovoriť aký je to debil nič nedosiahnes, ona pochopí skôr prednes poézie v cinstine ako nejakú kritiku jej milého. Takže tadiaľ cesta nevedie.
No neviem, asi kontakty obmedziť na znesitelne minimum ale nie úplne. Ja by som sa neudržala bola asi aj poriadne sarkasticka na takého tupoňa a nenápadne ho doberala pri každej príležitosti, len neviem ci je to dobrá cesta. Ale aspoň sa ti v duchu uľaví.
@lujza123 ja by som rada chodila len s nou..ale ona ma vzdy podmienku ze aj on musi prist..vsade ho vlaci..ona strasne chce aby ho mali vsetci radi a nuti nas s nim byt v kontakte za kazdu cenu..lebo vidi ze kazdy ma v rodine rad mojho muza..aj bratovu zenu..tak zakonite musia mat vsetci radi aj jej muza..a ked nemaju tak je to len tym ze ho malo poznaju..proste jej hrabe z neho..
Nakolkonnosť a mať niekoho rad sa nedá vynútiť, to o čo sa pokúša tvoja sestra je choré. To sú veci, ktoré sa budujú a môžu sa sj veľmi rýchlo zničiť. K takemu blbov treba byť asertívny, čím viac budete ticho, tým viac vam bude skákať po hlave. Druha vec, mozes povedať sestre, ze keď sa chce teda správať k tvojmu mužovi tak, ako sa ty spravas ku nej, že nech sa potom nečuduje, ak sa tvoj muž začne správať ku nej tak isto ako ten jej ku tebe. Sestre otvorene povedať, ze ty len reaguješ na provokácie jej muza, ty nie si ten agresor. A jeho spravanie sa ťa dotýka, nechápeš, prečo sa snaží stále niečo zľahčovať a ospravedlňovať. To s tým autom je z jeho strany čistá závisť, opýtala by som sa ho, aké ma on. Každý ma svoje slabiny, aj on ich má, keby do teba zabŕdol, pekne plnou silou a s úsmevom by som mu to rovnako vrátila slovne presne na to jeho najcitlivejšie miesto nejakou ironickou poznámkou tvariac sa tak, ze však si s ním chcela srandivať na rovnakej urovni ako on s vami a konečne si pochopila štýl jeho humoru. Len nebud ticho, aj keby si na začiatku mala povedať hocijakú blbosť, že či si dnes stihol umyť zuby 😀 pár krát schyta takéto údery a on sám ťa nebude chciet vidieť. Sestre len povedz, ze však ty sa ku nemu spravas tak isto ako on ku tebe a keď on tak môže vtipkovat, snáď to bude tak isto brat s nadhľadom aj pri tebe. Jedného dňa si sestra bude ešte veľmi hlavu o stenu búchať koho si vybrala. Povedz sestre, ze ty ho rešpektuješ ako jej muza, nech rešpektuje aj on teba, ak s tým nezačne, správať sa budeš tak ako on. Či sa urazí ti môže byt jedno (on), lebo tento typ ľudí si mysli, ze k druhým si môže dovoliť všetko, ale ku nemu nikto nič.
@elisa1910 tam už nevymyslíš nič, keď si ho vzala. Ona na to síce príde, aký je, ale bude už neskoro. Bude tak opantaná, že ani nebude vedieť, čo je správne. A aby sa on vyhol tomu, aby jej hocikto na neho niečo zlé povedal a začala premýšľať,...nastane čas, keď ju odstrihne od vás všetkých.
Ked nedokaze tvoja sestra pochopit tak to uz je len jej problem, zial musi to akceptovat, ze sa nechces s takym blbom stretavat a nutit ta do toho nemoze. Tebe zostava len dufat, ze sa tvoja sestra raz prebere a dostane rozum. Dovtedy mozes len cakat.