Zdravím dámy,..
Prišla som si sem po názor, možno radu. Som tehotná, na dieťa sa teším. Finančne som na tom okej, o materiálne veci v tomto príspevku vôbec nepôjde. Ide o to, že to dieťa bolo neplánované, vzniklo z polročnej známosti. Prečo som nebrala antikoncepciu? Nemala som žiadny vzťah, s nikým som ani neudržiavala sexuálny kontakt. Táto “nehoda” vznikla po jednom, jedinom sexe. Ale späť k problému - toho muža nemilujem, neľúbim. Žili sme spolu mesiac a po tom mesiaci som to nevydržala a odišla od neho. Hnusí sa mi, už len myšlienka naňho mi spôsobí nervy a ťažkosti od žalúdka. Mlaská pri jedle, neustále robí divné zvuky, používa slovné výrazy ako “mojka, vianky, vyčilujem sa, sexíček..” a to ma prosím pekne 2 doktoráty z ťažkých odborov. Aj keby som chcela, už len kvôli dieťaťu, nedokážem s ním žiť. Okrem vyššie spomenutého, je aj veľký bordelár a povahou je agresívny, domýšľavý a extrémne náladový. Toto všetko som zistila, až keď som bola tehotná (aktuálne som v 12tt a doteraz som mala MS ani som netušila, že som tehotná..)
Oboznamila si nas s faktami, za co dakujeme. Mas aj nejaku otazku?
tak pol roka, mesiac či náhodný sex, nejako sa v tom strácam
@lucka_ke Polročná známosť - po 5tich mesiacoch sme spolu začali bývať, predtým sme mesiac nemali sex kvôli mojim zdravotným problémom, jeden krát sme sa spolu vyspali ( z toho sexu som ostala tehotná) a rozišli sme sa, odišla som. Snáď je to zrozumiteľnejšie
@stefi_k je to hormónmi a môže sa to zmeniť, je to diagnóza a mám sa ist ja liečiť, mame si dat dieta do striedavej starostlivosti.. ja naozaj neviem čo robiť, dieťaťu nechcem brať otca a ukrátiť ho o to
OK, chápem lepšie, a problém je??? chceš aby sa s dieťaťom stretával/platil na neho alebo kde je problém? on o dieťati vie?
Tento odpor si začala cítiť v tom čase, ako si už bola tehu? Ak.ano, budú to hormóny.
@katarinka89 práveže už pred, preto som odišla. Ale teraz je to asi 1000x silnejšie, on ma vraj stále lubi a chce byt so mnou, ale ja viem, že to nedám
@katarinka89 hormóny sa budú davat do normalu po pôrode.....neboj zvládneš.skus si ukludnovat nervy sladkým, možno ťa ta líčka čokolády dá do pohody, alebo magnézium.
@lucka_ke áno vie a chce ho. Ja neviem či to zvládnem sama, resp len tu starostlivosť v noci a následne cez deň fungovať a byť celé dni len s bábom ☹️
Tak keď to bolo už pred, asi tam tých citov z tvojej strany niet. Skôr zodpovednosť voči dieťaťu a vzťahu s otcom. Ešte by som to nechala tak, skus vyčkať, do pôrodu, možno sa ukáže ako starostlivý tatko, bude ti nápomocný a možno sa budeš inak na neho pozerať.
Statisice matiek zvladaju starostlivost o deti vo dne v noci a bez pomoci. A, zial, nie su to len osamele matky ale aj matky, ktore maju partnera. A striedava starostlivost? Aj to je cesta, ale nie od babatka.
Do striedavej babatko asi nie, ja by som sa s nim normalne stretavala po narodeni dietata, nech si vytvoria vztah. Moze chodit kocikovat alebo inak s nim travit cas. Po case uvidis, ale su tvoje city k nemu. Ono ked je chlap dobry otec a vie podrzat aj matku dietata, tak to vie s citmi spravit divy. Moze sa ale ukazat aj ako nic moc, vsak uvidis.
no ak chce a teší sa tak to je super správa, nemusíte spolu žiť, skús mu vysvetliť, že potrebuješ byť teraz sama, máš tehotenské nálady a časom uvidíš ako sa to vyvrbí... ak je ochotný a schopný sa postarať o dieťa určite to nezahadzuj, starostlivosť o bábätko je náročná
Mne počas tehotenstva extrémne vadil môj manžel, vsetko mi liezlo na nervy, ešte aj spôsob akým dýcha 😅 tým chcem povedať, že hormóny sú silná vec a možno že po tom ho budeš vnímať úplne inak. Teraz to nerieš, proste ak máte byť ešte niekedy spolu tak budete. Ak nie tak nie, veď dieťa sa môže vídať so svojim otcom aj tak.
Nie je povinnosť bývať s otcom dieťaťa. Dohodnite si čas kedy budete spolu komunikovať, informuj ho o vývoji, čo máš nakúpené, čo nech kúpi on. Nebráň mu byť s dieťaťom keď sa teší. Možno si ho časom obľúbiš a možno aj nie, teraz nič záväzné nerieš.
Na to, že má dva tituly, je nevychovaný, mľaská, sprosto sa vyjadruje a sexíkuje, neovláda jednu zásadnú vec...že pri pohlavnom styku treba použiť adekvátnu ochranu, aby nevzniklo "náhodne dieťa".
Teraz nech prevezme zodpovednosť aj on, nebráň mu v tom, ty s ním žiť nemusíš.
Nechaj to teraz tak, mozes ho zobrat so sebou na sono ked budete chciet, nech vidi dieta, ked sa tesi. Kludne sa moze podielat a pomahat ti aj pocas tehotenstva napr s vybavickou, nabytkom, ale nemusite spolu zit, ako kamarat. Po porode ti tiez dobre padne ked sa postara aj ked len polhodinku a ty sa v klude osprchujes, odpocinies si. Neskor moze byt aj striedava starostlivost. Hormony sa daju do kludu a mozno sa z neho vykluje dobry otec a mozno aj partner. Kazdej druhej pocas tehu liezol manzel na nervy.
@tosomja ja mu v tom nechcem ani nebudem brániť, hladam spôsoby ako zabudnut na to, aký je, nevidieť len tie zle vlastnosti a aby moje dieta otca ktorý ho bude lubit 🙂
Ved moze sa o dieta starat aj ked nebudete partneri. Ja by som ho nevyclenovala ked uz je to dieta jeho a ma zaujem. Moze ho bravat zo zaciatku kocikovat, neskor na vikendy. Uvidis ako ti to dobre padne.
nieje on znamenie skorpion:D ?
Mlaska pri jedle, sexiček a k tomu je aj bordelar?
Tak na slaktrafenie z takeho chlspa mi netreba ani tehotenske hormony 🤯 A moze mat tituly trebars aj z jadrovej fyziky!
Pri prvom tehotenstve sa mi objavila mizofonia. Ked manzel - a to ho milujem! - zacal jest, prehltat, sustat s papierikmu od cukrokov/cipsov, a este ako v spalenom filme ..... bola by som mu najradsej taku plestila 😶🌫️.
Pocula som tie zvuky cez dvoje zavrete dvere, vyletela som ako nepricetna, buchla mu mysu na
stol, nasypala mu tam cipsy. Upozornila som ho, nech sa neopovazi ten vecer uz dotknut nicoho co susti a aj vodu nech pijrle ticho a neglgo e pri tom.
Normalne sa zlakol.
A znasat toto pri chlapovi, ktoreho nemilujem?
Asi by som bola malo od toho aby som ho prizabila.
V pripade mojho muza mi bolo zaroven do placu, ze som boci nemu zla, nerobil mi to nadsval. Proste to je dg.
Ale u cudzieho by som mala ozaj problem sa ovladat.
A este by si aj po nom bordel mala upratovat? Hmm...
Budes rada, ked sa ako tak vyspis, nieto este jedovat sa s bordelom druhych...
Po kaj po porode, mne to potom trochu zmiernilo- ake nezmyzlo! Ividis, ako bude tebe.
Ja teda za camanie by som ozaj vrazdila, odchadzam z miestnosti.
Uvidis ake to u teba bude, ci sa to polepsi.
Mas rodinu akebo si vies zohnat/zaplatit opazrovazelku? Ta je velka pomoc. Ked budes vediet, ze dieta sa ma dobre u nej, mozes ist v tom case do prace, ci si upratat alebo kludne aj dospat 😃😁.
Aj 2 doktoraty sa moze rovnat debil. Aj bez vysokej skoly sa moze rovnat dobry clovek..
Tak potom aký problém? Veď zabudni a daj mu šancu. Byť otcom.
Môžeš formulovať, kde vidíš problém? Dieťa si chceš nechať, financie máš, otec dieťaťa má záujem a tiež ho chce, ty chceš, aby mal otec s dieťaťom dobrý vzťah…. S čím si teda chcela poradiť?
@sisaka neviem či zvladnem tu starostlivosť sama, aj cele tehotenstvo
No dobre robíš . Deti nemôžu vyrastať pri naladovom človeku ,agresívnom ,egoistickom . Prajem aby si si našla niekoho kto vás bude ľúbiť obidvoch a budete šťastní
Zvládneš starostlivosť sama! Kúp nosič, navar a zamraz si jedlo, resp.si ho aj zavar na prvé týždne. Ohriať ho zvládneš.
Začni nakupovať online, a s babom v nosiči zídeš len dole.
Zvládneš všetko a nič iné si nepripúšťaj. Je skvelé, že základ ako financie máš pokryté, teda stres z prežitia odpadá.
Radšej sama ako s niekým z koho zvukov sa mi ježia chlpy.
A otazka je ?