Ahojte,neznášam chodiť von vo svojej obci,kde sme sa pred rokmi presťahovali.Totiz mám skúsenosti,že mi niekedy ľudia neodzdravia a podobne.Potom mi je blbé ich obchádzať.Fakt mi to žerie nervy,keď chodím s deťmi von.Ze sa snažím slušne pozdraviť a niektorí neodzdravia očividne z nafukanosti.Da sa to v poho hodiť za hlavu a nezdtavot?To opačne mi nejde.Zdtavit,aj keď neodzdravia.To mi nevyhovuje.
A si povinná sa uzdraviť každému? Ja som to nikdy nerobila, nechodím po ulici a neusmuevam sa na každého ani každému nepozdravim.
Len susedom ktorych poznám, v obchode, škole, atď, kde je to samozrejmosť a slušnosť.
V pohode to hádžem za hlavu. Odzdravím vždy, ale tiež nezdravím úplne každému, aj keď často áno.
Jasne, ze sa to da hodit za hlavu. Taketo veci ja napriklad vobec neriesim, ani nechapem, ako vobec moze toto niekoho trapit (ale rozumiem, ze kazdy sme iny a kazdeho trapi nieco ine).
Ak som niekoho niekolkokrat pozdravila a dotycny mi nikdy neodzdravil, tak ho uz viac zdravit nebudem. Urcite by som sa kvoli tomu nezabednila doma.
@denisa_deniska práveže tu to tak je a keď niekto,o kom vieš,poznáte sa z videnia a ešte na teba Kika a je starší a ty pozdraviť a on nie🤔
To si potom vravím,že fakt už akože vek neznamená životnú mudrost
Ale k veci,je to môj problém,viem.No snažím sa nejako si to uľahčiť,aby z toho nebola fóbia al .čo.
To tak proste je, väčšinou tí starší neodzdravia, aj keď očakávajú, že ty ako mladšia sa máš zdraviť prvá.. ale ako ozaj, toto keby je môj jediný problém, že si to beriem príliš k srdcu, tak som najšťastnejší človek na svete 🙂
Ja som raz mala takúto pántu s jednou staršou pani, ktorú som zdravila vždy, bývala kúsok od nás (občas pozdravila, občas nie), sa sťažovala našim, že som nevychovaná, že sa ani pozdraviť neviem. Pri ďalšom stretnutí na ulici som pri nej zastala, zadívala sa do očí, hlasno som povedala “dobrý deň TETA”, a ešte hlavou tak naznačila, že no poď, teraz si ty na rade pozdraviť.. bolo dosť evidentne na nej vidieť, že ju to šokovalo a zároveň strápnilo, odvtedy sa zdravila prvá 🙂 ale tak toto sa ozaj len odosobniť, neriešiť to
Je tak ťažké proste nezdraviť?
Ved pozdrav a hlad si svoje. Kolko krat okolo mna prefrci niekto a kym stihnem odzravit dotycny uz by ma ani nepocul.
Tak asi keď kyva (ci co chcelo byt to kika) na teba tak ta zdravi prvý a ty už len odzdravis ústne ... Nechápem to zdravenie sa silou mocou cudzím ludom...fajn sused vpravo vľavo, kamarátov ale zdravit random cudzích okoloidúcich je odveci....
@kavasmliekom odzdravit je elementárna slušnosť. No hej, na Slovensku sa slušnosť nenosí
Ale kedysi bola taka ľudová múdrosť, že pozdraviť je slušnosť, odzdravit nutnosť
@autorka nič si z toho nerob, je to ich nevychovanost. My sme mali v paneláku tiež take čudo, 100 titulov okolo mena, ale odzdravit nevedel. Raz pri výťahu som ho ako 100x predtým pozdravila a on nič. Syn vtedy asi 4 ročný sa opýtal či je ujo hluchý. Si mala vidieť vyraz tej tvare 🤣🤣🤣🤣
@pribinak ale nie každému koho uvidím vonku. To by som nič nerobila, len otacala hlavu zo strany na stranu a dobrý deň, dobrý večer, pochvalen... 😀
Pozdravím sa tomu, koho poznám. Keď prídem niekde do skupiny, miestnosti. Ale nie na ulici.
@kavasmliekom no asi tak, ja neviem, človek si ide po ulici a zrazu niekto koho nepozná a ani netuší o jeho existencii ho pozdraví a potom aby človek rozmýšľal kto to bol, ja to tak nemám rada 😅....a tiež v takom veľkom OC keď každý meter prejdú okolo mna desiatky cudzich ľudí ich zdravit je uplne divne....
Moj profesor vzdy hovoril, ze pozdravit je slusnost, odzdravit povinnost.
Nerozumiem preco ta to znervoznuje. Ved je to vizitka tvojho okolia a nie tvoja vlastna. Ja to vobec nejak neriesim ak sa clovek neodzdravi. Nie kazdy ma zaklady elementarnej slusnosti.
AUTORKA, nedal by som si znechutit miesto (dedinku), kde zijem. Podla mna dalej zdrav, usmev nic nepokazi a mozno ta rodaci "casom prijmu za svoju", alebo aspon si ta zafixuju ako mileho, vludneho, slusneho cloveka. Svet mame taky, aky si ho urobime. Mna napr. velmi potesi, ked sa na vyletoch motkam po dedinkach/malych mesteckach (priznavam, ze najma na Morave) a ludia (aj mladi, dokonca aj "pubosi") ma pozdravia - vzdy im odzdravim a poviem si, ze ten svet este nie je celkom skazeny.
@valikasikulova porovnávať OC a dedinu kde roky žijem je dosť odveci
@madeincssr mne sa veľmi páči, keď hodíme na výlety, či už les, niekde do tatier...sa pozdraví každý každému. Lebo aj mňa učili, že v lese som na návšteve.
Stalo sa aj mne. Vždy som potom deťom povedala že je slušné pozdraviť a odzdraviť sa vždy musí. Inak je človek nevýhodný. Povedala som to tak, aby to dotyčný počul. Následne som sa už nepozdravila. Inak rozumiem, že Ti to ide na nervy. Aj mne. Ale teda neobmedzujem sa kvôli tomu.
Ja teda zdravim aj ked druha strana nie. A netrapi ma to. To ze sa slusne pozdravim je moja vizitka, to ze drzi tlamu jak tela je zase jeho
Zdrabim iba priatelov ludi co konkretne poznam. Vacsinou aj prehodime par slov.
Naucila som sa zdravit kazdeho koho poznam (a ejak automaticky zdravim aj tych co nepoznam) a je mi celkom jedno ci odzdravia, ci nie. Vypoveda to o nich, nie o mne. Nebudem si s tym zatazovat hlavu, ze preco...
Ty zdravis aj ludi ktorych nepoznas?
@yelena159 vieš čo,skúšam to.Je mi to koľkokrát aj blbé,že nepozerám po nikom,alebo pozriem a idem ďalej už sa mu stáva,že má starší niekyogi zdravia prví.No je mi to príjemnejšie ako keď pozdravom a ľudia neodzdravia.Tu na dedine sa ľudia zdravia.No žijú tu aj nevychovanci
A kvôli tým nevychovancom sa chceš obmedzovať?
bývame v malej dedine a zdravím rad radom všetkých a nie každý odzdraví a je jedno, či som vonku s deťmi, alebo idem sama. keď sa ma deti opýtajú, prečo nás neodzdravili, vysvetlím, že buď nepočuli, alebo sú nevychovaní. ďalej neriešim. dokonca zdravím aj pubertiakov. neodzdravia sa raz, neodzdravia druhý, na tretí raz sa už zdravia z diaľky a skôr ako ja :D
To pre toto neznášas chodiť von?Ak máš v živote len takýto problém,pogratuluj si a s úsmevom šup na prechádzku😉
Booože, tak nezdrav... už hádam vieš, kto ti odzdraví a kto nie, tak zdrav len tých, čo ti odzdravia a na ostatných kašli... a hlavne to tak neprežívaj, hádam si nedáš pár v podstate neznámym hulvátom znechutiť život tak, že sa ti nechce chodiť von. Vieš, pokiaľ nejde o život, ide o h...o
Neodzdraví sa raz, nepozdravím už druhý. Berieš to až príliš vážne.. to, že je to dedina, nemusí nutne znamenať byť kamarát s každým 🙂