Nezhody vo vzťahu

peter4321
7. jún 2021

Ahojte rad by som sa podelil o svoju skuenost/problem :-/
S partnerkou sme uz daky ten cas slolu cca 6rokov zijeme v zahranici sme v trochu skomplikovanom vztahu moj brat ze s jej sestrou pricom su manzelia cize zostalo to v rodine ja mam 29 a ona 30.
Planujeme si rodinu ale nastali vo mne obavy ake uz boli davno ale teraz uz dlhsi cas sa coraz viac prehlbuju.
Dost casto sa hadame koly hlupostiam a ona je typ cloveka ktory neustupi je tvrdohlava po hadke stale chodim ja s hlavou dole po hadke neustale krici ked sa snqzime nieco resit, nedostavam sa k slovu ale co ma najviac boli je to ze mi nadava alebo uraza ma, mali sme o tom rozhovori ale dako sa to nevyriesilo... Urcite ja niesom svaty niekedy ju dakazem nastvat ale podla mna respekt voci druhemu bybtam mal byt a hlavne bez urazok :-/ .
Nazor mojho brata a inych bol jednoznacny nemali by sme byt spoku sme rozne charaktery ona je ambiciozna a tvrdohkava velmi a VELMI EMOCIONALNA AZ MOC ☹
Ja som skor pohodak a viacej citlivi ako sa zda ...
Mal uz niekto podobnu skusenost?
Ospravedlnujem sa za gram. Chiby 🙂
Nase

monka105
7. jún 2021

@peter4321 ste spolu 6 rokov a ty si až teraz zistil, že ste rozdielne charaktery? Mimochodom sám si si v tom príspevku aj odpovedal na svoju otázku.

78787878
7. jún 2021

@peter4321 Tvoj brat Vas pozna oboch, dala by som na jeho nazor. Bez respektu ziadny vztah nevydrzi, to ma byt uplny zaklad. Ako laska a komunikacia.

0silvia0
7. jún 2021

@peter4321 urazanie druheho vo vztahu je nepripustne, hadam nechces byt cely zivot za somara😏

peter4321
autor
7. jún 2021

@monka105 to ze sme rozdielne vieme obaja ale vzdy sme sa to dako snazili vyriesit ale je to horsie a horse hadame sa o hluposti :-/

peter4321
autor
7. jún 2021

@78787878 vela krat sa stane ze jej hovorim preco nadavas ale kricis jej odpoved kebo som ju sprovokoval ale ze je to odraz toho ako sa spravam urcite niekedy prekrocim hranice nie som svetec ake az takto...
Vceraj sa so mnou pohadala lebo som siel pre mikser... brat si ho pozical tak ho mal aj priniest ano rozumiem tejto zasade ale oni maju 2deti a ja som mal cas tak som siel a bol s toho priblem...
Urcite vela veci som spravil vo vztahu aj ja nemam problem sa priznat ale niektore veci su moc...
To nehovorim ze mi dala raz facku ze mi vonkajsi bubienok praskol bolo to s hadky ....

lenkakravcova
7. jún 2021

@peter4321 To ako dlho si s ňou uz?
Vidíš to na nejaké zlepšenie dobuducna? Ak nie, tak sa rozidte.

stanulienkat
7. jún 2021

No a s detmi to bude uz len horsie.

lucmirka124
7. jún 2021

@peter4321 ja na svojho tiez ked ma nasere vrestim, a slovnik mam ze och, a nemam pocit ze by ho nelubila ako kona. Sme spolu 7 rokov. Tiez to nesie vselijak ze ked ma vytoci vrestim, lenze je to otom ze on si tak ci tak po vsetkych proseniach s argumentoch odo mna spravi tak ako uzna za vhodne.on si sice moj nazor na vec vypocuje ale spravi posvojom.takze tak. A uz ked sa na mna priblblo usmieva ked ja som nahnevana tak vtedy by ho naozaj ovalila. No neber to tak ze by ho nelubila. Len on nasu rodinu stale prisposobuje ako sa to jeho zamestnaniu hodi. Vsetky dohody padaju, len jeho robota. Takze ano je karierista, workoholik, i ked sa lubime. A ver mi ze keby som sem tam ozaj nevrestala a nevynadala mu on sa stale na mna usmievka co od neho chcem, vsak on len pracuje.to ze kvoli zamestnaniu uz nehne s nicim je iny level. Ste spolu 6 r. Takze sa zamysli preco ona vybuchuje. A co ty v tej chvili robis? Ci ju nevytacas este viac.Aj ju vnimas co ti hovori? Ci totalny ignor? A ano moj muz je totalka z rodiny kde je pohodicka svata,, a nic nespravim lebo potrebujem pohodicku,, a vsetko pocka lebo potrebujem pohodicku...

bosorka2302
7. jún 2021

a jej to nevadi ze ta bije a uraza? sam s tym nepohnes, ona ma problem ona musi chciet riesit svoju vybusnost.

peter4321
autor
7. jún 2021

@lenkakravcova sme spolu 6 rokov... niekedy je dobre a niekedy je velmu zle ze sa cudujem ako to zvladam este ale potom zase je dobre a potom zase zle niekolko krat sme sa rozisli a potom a potom zase spolu.

bosorka2302
7. jún 2021

@peter4321 nemoze byt hraniciarka? tam su take vybusne vykyvy bezne aj odchody a navraty a celkovo chaos

peter4321
autor
7. jún 2021

@lucmirka124 nie je mi jedno snazim sa riesit situaciu ale inak ako ona, nie krikom ale potichu...casami ju urcite dostanem na pokraj zufalstva nebudem klamat ale necitim ze by to bolo az tak ze musi nadavat a kricat a urazat ma a s jednej situacie hovori a celom mojom zivote.
Ona je rozumna, pracovita a ako kamaratka super ale vo vztahu to je uz ine boli veci ktore som spravil ja a aj ona to nas velmi zmenilo.
Ona sa dokazala hadan zo sestrou na maxa pricom bola vo 8mesiaci.
Smrtou mojho brata som si prechadzal sam, bola pri mne ale viacej bolo hadok ako pomoci ano bol som nemili a neviem aky ale cez co som si vtedy prechadzal som jej nevedel ani vyavetlit ☹

lenkakravcova
7. jún 2021

@peter4321 No ja ti neviem. Ale keby že sa tak správa muž tak je to považované za týranie.
Ja by som s tebou osobou čo mi nadáva a strieľa facky, nežila.

peter4321
autor
7. jún 2021

@bosorka2302 po hadke ja pridem lebo ticho je hrozne a nic sa tym neriesi.
Po rozchode som sa snazil dako ko ulepit ona mi hovorila preco co sa deje a ja zase jej ona sa rozisla potom sme boli spolu o tom ci ma lubi nepochybujem ale to ze si nevie udrzat na uzde ma nici.
Urazanie,hadky ak sa pohadame ci je to koly nej alebo koly mne ja pridem lebo to ticho nic nevyriesi a rozhovorom sa tiez nikam nedostavame ☹

liljana
7. jún 2021

Co chces pocut? ze sa to zlepsi? Nie, nezlepsi. Rozdielnost povah sa bude casom vyostrovat.

bosorka2302
7. jún 2021

@peter4321 no ona musi chciet sa zmenit ty s tym sam moc nepohnes. Lebo hadky kvoli mixeru su banality

kkovacovak
7. jún 2021

@peter4321 si si istý že sa voláš Peter? Lebo toto ako keby písal sesternicin muž. Podobná povaha ako tvoja priateľka. Ja sa s nimi ani kvôli tomu moc nestretávam lebo mne samej je z toho nepríjemne. Uráža ho, zhadzuje ho, stále počuť aký je neschopný, keď sa hádajú tak vrieska že jeho ani počuť nie je, je hysterická, impulzívna, veľmi ambiciózna a ako píšeš extrémne emotívna. Neviem ako tvoja partnerka ale ona ho vie takto poriešiť aj medzi inými ľuďmi alebo kľudne na verejnosti. No a názory na ich vzťah sú v okolí nasledovné...všetci si o nej myslia to čo si človek proste pri tejto osobe myslieť musí, jeho bud ľutujú alebo si myslia že je sprostý že je s ňou. Možno mu to tak vyhovuje a možno len drží hubu lebo majú dieťa a čo už chudák zmôže. Ja osobne by som nikdy nechcela byť v pozícii aby si o mne druhí hovorili ako ma ľutujú že s niekym som alebo ľutovali môjho priateľa že je so mnou. Hanbila by som sa neskutočne. Ak je raz taká povaha tak ju asi ťažko zmeníš. Ako píšeš tvoje okolie to vidí ale ty si to možno doteraz nevnímal alebo si sa snažil nevnímať. Je to podľa mňa na tebe či si schopný to stráviť alebo nie a či ti to tvoja hrdosť a ego dovolia. Ona podľa mňa iná nebude. Možno potrebuje facku od života alebo si je tebou moc istá. Rešpekt vo vzťahu je podľa mňa jedna z najdôležitejších vecí. Bez toho to proste nejde.

amedeofelisa
7. jún 2021

@peter4321 Na vašom mieste by som sa vykaslala na takú fúriu čo vám nadáva, neváži si vás a ešte aj otĺka. Radšej by som sa poobzerala po partnerovi, ktorý si vás bude vážiť a mať naozaj rád a možno bude aj rovnakej tichej a nekonfliktnej povahy. Myslím že láska vyzerá inak ako to čo s dotyčnou medzi sebou máte. Škoda márniť krásne roky života s takou osobou

peter4321
autor
7. jún 2021

@lenkakravcova aby som vysvetlil tu situaciu s fackou : boli sme na navsteve ona zacala hovorit o mojej ex co lubim atd pred kazdym chvala boku dufam ze oni tomu nepochopili dufam... a potom som jej hovoril sa mi to nepacilo nebolo to ok od nej a zacal som ja (viem ze to je detinske a povedal som jej ze to co teraz bovorim neni ok ale chcel som jej dat priklad ze to vie cloveku ublizit... nevydrzala to s nevami a udrela ma.
2 situaciu bola ked nieco hovorila skocil som jej do reci tak ma chitila za sanku... ja som jej ruku dal prec a povedal som jej ze to co spravila bolonposlwdny krat.
Problem je aj ten ze ked sa zacne diakusia hovori ona, ona, ona a potom je koniec alebo ked nieco poviem tak si vybera slovka ktore potom vyuziva...

0silvia0
7. jún 2021

@peter4321 nepisal si tu uz niekedy? Zbytocne tu budes opisovat situacie, sam dobre vies ze to nie je ok. Bud je to furia alebo ma poruchu osobnosti. Ale to sa tazko zmeni. Tieto zeny si vyberaju submisivnych partnerov, aby mali nad nimi nadvladu. Dobre vies, ze takto nechces zit, tak na co este cakas?

komplikovana
7. jún 2021

tak ako existuju tyrane zeny, tak isto existuju aj tyrani chlapi a ty patris medzi nich. Ak sa takto spravala celych 6 rokov, lepsie uz to nebude. Partneri maju byt rovnocenni a respektovat sa, nie po sebe slapat a kricat. Ja by som na to nervy nemala, ja mam rada v zivote klud. Uz aj tak je zivot dost komplikovany, tak preco ho este viac kazit takym sposobom zivota. Este nieco- ludia sa nemenia preto lebo to my chceme...

0silvia0
7. jún 2021

@peter4321 tu mas podobneho kamosa petra s rovnakou furiou, mozes citat:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/uz-to-vzdavam/?page=3&scrollto=first

peter4321
autor
7. jún 2021

@kkovacovak tak ako si to opisala to az nie je.
Je velmi emocionalna ale ma aj respektuje kwd sa mi nieco nepaci poviem to a vtedy nastava konflikt niekedy sa stazujem na zbytocnost ale pre mna to je casami vazne...a vtedy to zacina: hnev, krik, nedostanem sa k slovu vybera si slova z vety...
Ale zase na jej obranu ja tiez niesom svetec takze tiez mam poviel.
Este sotuacia ... co je hroza varim obed ona pride s prace preto ze jej nespravim kavu alebo caj pricom varim ... mi povie ze sa o nu nestaram omg ☹ koly kave alebo caju mi to povie

kkovacovak
7. jún 2021

@peter4321 mne z toho čo píšeš príde že si ťa neváži ako chlapa a berie všetko ako samozrejmosť. Tak ako som písala je si tebou moc istá. Niekedy chlap pre ženu spraví prvé-posledné v dobrej vôli a žena to začne zneužívať a vyžadovať stále viac a viac. Musí v tom byť nejaká rovnováha. Ako píšeš každý má svoje chyby a ty si uvedomuješ tie svoje. Aj ja mám chyby aj môj priateľ má chyby ale ja viem s tými jeho žiť lebo mi to vykompenzuje inak a pozitíva predbiehajú negatíva. To sa musíš aj ty zamyslieť či ti to pozitívne od nej za to stojí.

peter4321
autor
7. jún 2021

@kkovacovak aby som sa zase zastal jej ja verim ze ma lubi o tom ani nepochybujem pretoze to ona je clovek ktory organizuje nas volny cas dost cestujeme ona to rada robi hori atd takze cas travi rada so mnou uvari atd tuli sa ku mne ked slime takze nvm kde je problem ale jej hnev a agresivita ten je ako tornado :-/

kkovacovak
7. jún 2021

@peter4321 tak vidíš...má pre teba veľa pozitív a váš vzťah je v mnohých ohľadoch fajn 🙂 To už my ale nevieme a nevidíme. Ty sám si musíš povedať čo je pre teba zásadnejšie. To že je taká je jej povahou možno by bolo fajn jej to skúsiť nejako naznačiť aj keď podľa toho čo píšeš asi nebude nadšená. Je ale možné že keď jej to povieš častejšie a s kľudom tak si možno začne niečo uvedomovať. Ty už musíš vedieť ako na ňu aby sa jej to až moc nedotklo a nezačala scénu. Inak ako rozhovorom to nepôjde

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter4321
autor
7. jún 2021

@kkovacovak je tam vela pozitiv pracovita je, ambiziozna, financne je nezalezna, neni fajnova ani hlupa ale negativa si tiez velmi velke vybusna, emocionalna, casami arogantna ...
Ona je typ cloveka ku kamaratom ked potrebuju pomoc vzdy im pomoze ak sa da a s detmi to je tiez ok niekedy im az vela dovoluje pomahala sa starat znamim o babo aj bratovi brava ho k nam spat ... takze je vela + ale aj - voci mne je tam vela - co ma bola a velmi sa o nic nevieme porozpravat lebo to skonci hadkou zacneme kludne a v priebuhu ju musim ukludnovat aby nekricala a nezvisovala ton hlasu lebo neni na to dvod...
Ja viem kde som spravil chybu a to velku ked sme sa rozisli to bolo davno som sa zveril bratovi a jeho zene co je jej seatra a malo to vpliv na vztah nas vsetkych ale zase oni uz mali na nu svoj nazor uz davno na nu aka je a ako sa sprava.

peter4321
autor
7. jún 2021

@kkovacovak snazime sa veci delit ako ma kto cas varenie atd ale teraz ja mam viacej casu takze robim ja ale zase niekedy aj ona ak jej nieco kupim vzdy podakuje za jedlo az ked jej nieco kupim a ona kupuje aj mne veci.
Niekedy mam pocit ze robim az zavela a ze si na niektore veci zvika az velmi.
Dnes spravim nieco som super ale zajtra ked zabudem to som uz clovek ktoremu je vsetko jedno a nezalezi mi na nej podla jej slov... co ma trapi lebo vidi to co sa stalo zle ale uz nie to co bolo uz den dozadu nie

sari24
7. jún 2021

@peter4321 bolo to tu spomenuté ale je to forma psychického tyrania, len pri žene sa to tak neklasifikuje. Je na tebe či to chces ďalej znášať alebo nie. Ja osobne by som nechcela. Ak ale máš odhodlanie s ňou zostať tak sa prestaň báť postaviť za svoj názor. Čo najhoršie sa stane? Vybuchne, bude kričať, nadávať ale to je jej problém nie tvoj. Ona musí pochopiť, že si nevydupe v živote veci ako 5 ročná rozmaznana skolkarka.
Po ďalšie je dôležité si stat za tým čo povieš - ešte raz mi povieš niečo vulgárne, odchádzam. Ešte raz zdvihnes ruku - odchádzam. Vydierať sa tiež nenechaj, je to manipulatívne chovanie.
Facka do vzťahu ale nepatrí, ani zo strany chlapa a ani od ženy. Ženy si len častokrát myslia že oni môžu, veď muž znesie veľa. Neviem čo by sa muselo stať aby som chlapovi vylepila. Možno som teraz naivná ale aj pri nevere by som tu facku nedala, pretože všetko sa dá riešiť mimo fyzického násilia, to je proste už strop a konečná.