Nezhody v manželstve. Cítim sa hrozne, som na všetko sama.

zufalamamicka
13. júl 2019

Ani neviem ci chcem daku radu alebo len dostat zo seba von co mam v hlave. Sedim v obyvacke na gauci v uplnom tichu, na poschodi v izbe pri starsom syncekovi zbaleny kufor a v druhej izbe ofucany manzel. Viem ze nie som idealna manzelka a matka ale uz nevladzem takto dalej. V hlave mam hrozne myslienky, nervozita vo mne len kypy a musim sa riadne ovladat aby som nevybuchla uplne. Mam pocit ze na vsetko som sama, ze ma nik nepocuva a ja len kricim do prazdna. Ked aj poviem niekomu co ma trapi jedina odpoved "neboj to prejde"; " to je preto tak lebo deti su male"; " vies chcela si dve deti kratko po sebe, to tak byva". Manzel sa obcas snazi mi pomahat no pomaha mi s vecami s ktorymi pomoct nepotrebujem a potom som z toho nervozna a hadame sa ako priklad dnes sme isli doobeda s detmi von a 3x som povedala ze idem im zobrat ponozky a mikini, kym sa vratim z detskej izby s vecami mladsi syncek obudy a na sebe krasny pomaly novy svetrik. Islo ma roztrhnut od jedu ze ma zase nepocuva a zase mi chcel pomoct tak ako nemal. Uz aj deti su zo mna nervozne. Najradsej by som zabuchla dvere a utekala prec. Daleko daleko daleko prec. Cez vikend je muz vacsinu casu na mobile alebo notebooku. Povie mi ze sa ide prezliect 20 min nikde a on v splani na mobile kuka daku blbost, ide na zachod 20 min nikde sedi na hajzli a fajci elektoronicku cigaretu. Uz som z toho na prasky. Minule som mu povedala ze mam asi poporodnu depresiu a on mi nato to je blbost ved uz si rok a pol po porode. Vobec ho netrklo ze sa takto citim uz rok a pol. Frustrovana, vycerpana, unavena, prazdna. Neustale pocuvam ako nemame sex, ako mame doma bordel, uz najnovsie aj varim gebuziny ktore sa nedaju jest. Opat ma zacal posielat do p**e a vraviet ze som krava a mam drzat hubu. Naozaj rozmyslam ze odidem ale bojim sa toho. Bojim sa ako bude reagovat. Som mozno hlupa ale rozviest sa nechcem. Rozmyslala som aj nad antidepresivami no aj tych sa bojim ze ako ovplvnia moje reflexi a pohotovost pri detoch. Uz teraz mam pocit ze som pomala ze sa len vleciem, casto mi padaju veci z ruk a o tom ze veci hladam po celom dome lebo neviem kde som ich dala uz ani nehovorim. Tesila som sa ze starsieho synceka mi zoberu od septembra do skolky a ja budem moct ist k psychologicke doobeda no vyzera to s jeho prijatim velmi biedne. Uz som fakt zufala a zacinam sa bat svojich myslienok a predstav. V noci uz ani nespavam lebo mavam uplne zive sny a potom uz ani neviem co je realita. Je to hrozny pocit. Mam dvoch nadhernych usmiatych synov a ja sa nedokazem tesit zo zivota, nedokazem sa tesit z nich, hrat sa s nimi. Vecer pred spanim si vycitam aka som hrozna matka ako malo som s nimi bola, ako malo som sa im venovala a oni sa ku mne aj napriek tomu kazdu noc tulia a chcu byt pri mne...

pribinak
13. júl 2019

No a preco nejdes k psychiatricke ked si myslis, ze mas poporodnu depresii?

fialka1318
13. júl 2019

@zufalamamicka hm deticky citia ze nie si vo svojej kozi tak preto sa k tebe tisnu maju ta velmi radi 🙂 nemala by si to vzdavat a ak sa necitis dobre vyhladaj pomoc hodina v kresle ta nezabije a antidepresiva ti pomozu 🙂 ja som ich brala ked ma rodicia tyrali a dlho som sa z toho spamatavala a aj sedenia som mala a velmi to pomoze 🙂 neviem ako inak ti dodat energiu..musis sa odhodlat riesit svoje problemy ktore mas lebo potom ste z toho vsetci nervozni a ked nevyhladas pomoc s tvojim trapenim tak sa ti zruti cely svet a rodina hlavne :( a deti takto budu len trpiet :( a urcite by ste mali casom ked ti bude lepsie navstivit podarnu aj s manzelom aby ho naucili ze nadavat zene sa nema a najst nejaky kompromis ako riesit svoje problemy v manzelstve inak 🙂 drzim prsteky 🙂

nevludna
13. júl 2019

@zufalamamicka rodicia si ich nemozu na par dni zobrat a ty by si si oddychla

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@pribinak mam strach tam ist.

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@fialka1318 k psychologicke som chodila ked bol starsi syncek minuly rok cez leto v jaslickach ale asi iba 4x potom nam synceka vratili ze bol zly... teraz tiez dufam ze ho od septembra zoberu a ja si budem moct opat zajednat termin. Neviem si predstavit byt na sedeni s dvoma malymi detmi. Psychiatra a antidepresiv sa dost bojim neviem preco

pribinak
13. júl 2019

@zufalamamicka preco? Antidepresíva nie su koniec sveta
Ukludnis sa, bude ti lepsie a aj deti budu citit ze ti je lepsie a si kľudnejšia
Ved nedostaneš take lieky ako vo filme ze budes sedieť v kúte a sliny ti budu tiecť po brade
Dostanes len nieco aby si sa cítila lepsie
S AD normalne matky fungujú, ludia chodia do prče, staraju aa o rodiny
Drzim ti palce

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@nevludna mozu aj by si ich zobrali. Dokonca som chcela muza prekvapit na nase 5 vyrocie svadby ze ich odveziem v piatok k rodicom a v sobotu po nich pridem a mi budeme spolu sami. Tak mi bolo povedane ze nase deti nie su psy ze ich mozem kedykolvek odlozit.

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@pribinak dakujem. A vie ich predpisat aj vseobecny lekar?

pribinak
13. júl 2019
zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@pribinak a este aj preto sa bojim ja som jeden cas bola uz rozhodnuta ze si ich dam predpisat a muz sa ma opytal ci som az taka slaba ze potrebujem lieky.

pribinak
13. júl 2019

@zufalamamicka neboj, lepsie brat AD na nejaky cas ako sa takto vnútorne ničiť
Lekári maju pochopenie a nemusis sa bat. Bude to normalny rozhovor o tom ako sa cítiš

nevludna
13. júl 2019

@zufalamamicka no tak to mas potom na kkt muza, ktori ta psychicky nici a lepsie to nebude.

pribinak
13. júl 2019

@zufalamamicka muz to ani nemusi vediet. To nie je o slabosti, niekedy je to aj o smútku, vyčerpanosti, osamelosti
A nebudes ich brat naveky. Mozno rok - dva

galioska
13. júl 2019

@zufalamamicka toto som uz tu tuším čítala...neviem čo chceš počuť, tu tá iba podporia v Tom čo cítiš a poradia ti odíď....žiť v partnerstve, vzťahu, manželstve sú rôzne etapy , kde musíte veľa veci prekonať ale aj sa motivovať, vieme o tebe čo cítiš ale čo muž? Nieje unavený neustálym riešením deti?, Čo určite si aj ty...deti dať bankám a choďte niekde sami, toto je ponorkovw obdobie aj keď nadávať by ti nemal, vôbec tá ponižovať...

maskotka812
13. júl 2019

@zufalamamicka deti potrebujú vyrovnanú maminku, treba sa dat dokopy. Vyhľadať pomoc a riešiť aj s manželom. Žena je obraz muža. To znamená, že viazne komunikácia vo vašom prípade. Mužovi treba hovoriť veci jasne a na rovinu, im nič netrkne a ani si veľa vecí nevšimnú. (hovorím z vlastnej skúsenosti). Deti ta ľúbia, ved si pre ne ich dokonalý svet ♥ držím palce celej rodinke ♥

elementissa
13. júl 2019

No, MK nie je psychologicka poradňa, tu ti barskto napíše hocijakú blbosť, hlavne, aby si rýchlo od muža odišla a blabla.
Z tvojho rozprávania vidím, že naozaj poporodnu depresiu máš. Cítiš sa frustrovana, nezvladas to. Kašli na to, či ti syna vezmú do škôlky alebo nie. Za psychológom začni chodiť tak ci tak. Popros mamu alebo svokru, kamošku... Hocikoho, nech ti ich postrazia a začni sa venovať sebe. Takto sa cítiš otrokom svojich detí, svojej domácnosti, svojej "neschopnosti" byť dobrou matkou. Nemusí to tak byt. Ale ak to nebudeš riešiť s niekym, kto má naozaj účinné metódy, kto ti naozaj pomôže, môže to skončiť veľmi zle... Neriesena depresia vedie častokrát k samovražde, lebo ten človek to už nezvláda. Sama si uvedomujes, že pomoc chceš, potrebuješ. Tak si chod po ňu. Určite nechces nechať svoje deti bez mamy

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@galioska dnes sme mali riesit dovolenku a ubytovanie. Namiesto toho on je zamknuty hore v spalni a ja sedim dole na gauci.

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@maskotka812 dakujem za krasne slova. Opat mam slzy v ociach z toho ze neviem udrzat svoje nervy na uzde. Som blba ale tebe naozaj dakujem ❤

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@elementissa to nechcem a hlavne v daka nim rychlo zahodim blbe myslienky.

diewcatqoo
13. júl 2019

@zufalamamicka ahoj, deti nechaj muzovi kazdy den na krku aspon pol hodku. A chod sa vonku vyvetrat, hoci len budes sama chodit okolo baraku. Kazdy potrebuje byt na chvilu sam so svojimi myslienkami a s dvoma detmi nie je takmer ziadna sanca, aby si si takto psychicky odpocinula bez podpory okolia. Potom si zla na deti a na manzela. Lebo nakricat na manzela kvoli tomu, ze synovi obliekol svetrik a nie mikinu, je totalna blbost. Takze sa necuduj ani jemu, ze je nervozny. Aj ked ja ti rozumiem, tiez som si presla poporodnou depkou a tiez som kricala na muza pre totalne kraviny. Ak sa nedas dokopy, tak sa vam vztah nemusi podarit zachranit.
Takze moja rada znie, vyuzi pomoc okolia. Zapriahni muza do chodu domacnosti, nehanbi sa poprosiť rodicov o obcasnu vypomoc s detmi a chod k psychologovi/psychiatrovi. Ked sa bojis brat lieky, aspon sa vyrozpravas a ziskas na vec nezaujaty nazor.. niekedy pomoze aj to. A chod s detmi von. Nesed doma, chod do detských centier, rozpravaj sa s mamickami v okoli. Zistis, ze mozno nie si jedina s takymto problemom a niekedy uz len to staci, aby ta to nakoplo - ak sa porozpravas s niekym, kto prechadza niecim podobnym. Drzim palce

0martina0
13. júl 2019

ja by som asi namiesto zbalenych kufrou zavolala na 112 a pytala si radu,čo mam robiť,zrobila to tak znama a hned ju sanitka zobrala na psychiatriu,nasadilijej lieky a je z nej uplne fungujuca manželka a matka,ale ak ti je tak ako pišeš tak odborna pomoc musi prisť čo najskôr,aspon podľa mna

diewcatqoo
13. júl 2019

@zufalamamicka a este ti poradim... ked da muz zatvara na wc na pol hodiny, zatvor sa aj ty, povedz, ze mas hnacku. Ja som si skryvala aj sladkosti do roliek od toaletaku a vyzierala som ich na wc od nervov :D boze, to bola moja oaza pokoja.. este som rozmyslala, ci sa tam neda nejako prepasovat kava, ale to sa mi nepodarilo :D
Vazne.. necuduj sa chlapovi, ze je zatvoreny ma wcku, ked okolo neho behaju vrestiace deti a zena. Kazdy potrebuje chvilku kludu pre seba. Ak by ste mali garaz alebo nejaku pivnicu alebo co, urcite by sa chodil zasivat tam. Takze raz za tyzden sa vyhovor na poriadnu stacku a sed na zachode so sluchadlami v usiach a s davkou sladkosti :D

tatisna
13. júl 2019

@zufalamamicka ako prepáč ale tvoj muž sa chová otrasne...ja by som ho už zabila...to je ako tretie veľké decko na krku, niečo urob lebo sa zbláznis a on Ti ešte nahovori, že si za to môžeš sama...kkt

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@0martina0 uz aj nad tym som rozmyslala a nie raz.

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@diewcatqoo je pravda ze aj zato som na neho nasrata. Chodi tam pomaly kazdych 30 min a sedi tam 15-20 min a ja opat sama s dvoma detmi. Ale zdvihla si mi naladu dakujem ❤

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@tatisna tiez som mu to povedala ze ked pride domov este okolo neho obskakovat a nedajboze aby som na deti nakricala alebo ich nutila ist jest ked maju jest.

hindakus
13. júl 2019

ideálny stav: vyrozprávaš sa mamke alebo svokre, tá si pohovorí s mužom, vysvetlí, že ak nechce prísť o rodinu, musí urobiť zmeny (tebe vyčleniť jasný čas pre seba, povedať ti, že skvelá matka, len máš toho veľa, prípadne nájsť psychológa a zariadiť stráženie detí v tom období, zariadiť dovolenku bez detí a podobne, pravidelná večera vonku bez detí) a on to skutočne urobí.
bežný stav: neporozumiete si, on si nájde milenku, ktorej popíše, aká si ty hrozná, ona ho poľutuje, ty na to prídeš, vzťah sa rozpadne.
Inak je mi moc ľúto, čo prežívaš, a prajem lepší ako bežný koniec.

diewcatqoo
13. júl 2019

@zufalamamicka moj chlap sa vkuse zasival. Akonahle syn plakal, on sa zasil na zachod alebo zrazu bolo treba nieco opravit na aute alebo ho osvietilo, ze zacne sportovat - len aby vypadol z domu a ja aby som bola zas sama s vrestiacim deckom. Treba mu to opatovat, nech vidi, ake to je. Chcel byt otcom, nech sa stara aj on. Ked uvidi, co vsetko obnasa starostlivost o deti a o domacnost, mozno pochopi, ze sa sprava ako dement. Lebo to kde sme, aby ta muz posielal do pi**?
Moj chlap je aky je, je tiez "otec roka", ale nikdy by si nedovolil poslat ma tam a nadavat mi. Rozumiem, ze muzom prekaza detsky plac a asi nie kazdy chlap je stavany na to, aby sa vedel uplne super postarat o male deti, ale sakra, ked som chcel decka a mam zenu, ktoru asi lubim, ked som si s nou tie deti spravil, tak sa trochu vzchopim a zene pomozem. A ak nie, tak aspon si zahryznem do jazyka a nebudem na nu kydat, aka je neschopna.
A porozpravajte sa. Bez vycitiek, bez kriku, uznat si chyby a najst spolocne riesenia, ako by mohla domacnost fungovat.

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

@hindakus svokre som sa uz x snazila vyrozpravat a x krat sa mu snazila dohovorit. Reci o tom ako on chce byt so mnou berem s rezervou. Preco. Priklad v piatok ked bol sviatok boli u nas moji rodicia s ktorymi sa on moc nemusi teda hlavne s mojim ocom kvoli tomu uz ku mojim rodicom ani nechodi. Rodicia prisli lebo som mala oboch syncekov chorych a on este vo stvrtok poobede isiel do popradu pomahat kamaratovi. Bola som s tym ok lebo ten kamarat nam tiez velmi pomohol takze muz isiel na revaz a keby neboli chlapci chory isli by sme vsetci v piatok do tatralandie. Ale k veci on sa nasral ze tu boli moji rodicia ze rano o 4 vstaval a vsetkych duril aby to rychlo porobili co mali aby bol o 1 doma ked budu deti spat aby sme mohli mat sex. Kedze tu boli moji rodicia nerealne a on "cakal za dverami" kedy od nas odidu namiesto toho aby mi napisal sms super budem sa ponahlat a skus sa s rodicimi dohodnut ci by ich aj napriek chorobe nepostrazili na 2 hodinky. Namiesto toho aby bol rad ze mi bol niekto pomoct s dvoma chorimi detmi pomoct on bol urazeny ze nemal sex ktory by nemal tak ci tak lebo o pol 2 som isla so starsim na pohotovost aby mu dali atb.

zufalamamicka
autor
13. júl 2019

Ja fakt zienky moje neviem ci som taky retard alebo co. Na jednej strane mi vravi ako on chce byt s nami a na druhej strane je kazdu chvilu niekde zavrety aby mal klud a ked moze byt so mnou sam tak sa oduje ako pampuch a dobre ze u nas doma taniere nelietaju.