Ahojte, zaujímalo by ma, keď idete aj s dietatom na návštevu k svokrovcom na sviatky, (asi raz za rok), varíte svokre vy? Robíte všetky domáce práce za nich ? Ako pomáhate? Môžete si dovoliť nechať 4rocne dieťa pol dna u svokrovcov a vy s mužom mat (asi tak1-2*za rok) čas pre seba, ísť sami do wellnessu, prejsť sa? Mali sme totiž mensiu nezhodu keďže svokor si to predstavoval inak - že ja ako ,,správna gazdiná,, budem robiť vsetko (a práve on je ten, ktorý doma ani prstom nepohne). (Samozrejme keď môžem poumyvam riady, pomôžem svokre v kuchyni ale neorganizujem varenie). Vdaka
Svokra čo na to?
Keby som tam bola 2x v roku tak som s nimi a nebeham po welnes.A robím co vidím,že urobit treba,ak vari svokra,tak ja môžem koláč upiecť. A pre tu zrobenu svokru urobím aspoň to,že ju pozvem na obed do restiky.
@mogaa tak podľa mňa nie je nič zlé nechať dieťa zopár hodín počas 2 dni u babky a ísť niekam len vo dvojici. Ved tam nebolo dieťa samé týždeň.
@mia2906 mne by sa napr. nepáčilo keby u mňa niekto varil a ja by som akože čo, sedela na gauči? Samozrejme pomôcť, priložiť ruku k dielu áno ale chovať sa tam úplne ako doma zas nie. A svokor je asi človek, ktorý mudruje do všetkého podľa toho čo píšes. Hlavne keď sa ho to ani netýka a sám doma nič nepomôže. Neriešila by som to, budúce sviatky aspoň vieš ako sa máš zariadiť....
U partnerovych rodičov nerobím nič, ale ani im nechávam dieta ono by tam ani neostalo a nie je to ich vnuca. na návšteve u mamy pomôžem čo treba a dieťa tak nechám ak tam chce ostať . Ale teda už je dosť veľké na to že môže byť aj pár hodín samo
@koniarova
@janinah no svokre nevadí starať sa o malého a navariť. Aj malý je uplne ok s tým že je s nimi sam... Svokra by ma ani nenechala variť tam. S pečením koláča som pomohla. Sama svokra napr. navrhla nech si ideme oddýchnuť aj sami niekam, vravím vadilo to len svokrovi len sa potrebuje hádať s každým, on nám to potom vykrical
@mia2906 nam svokrovci pravidelne strazia dieta aj niekolko noci (aj u nas ale aj u nich a my ideme prec) ale vzdy sa vopred dohodneme, cez sviatky primarne chodime za nimi, vari svokra (ona to tak chce, tvrdi, ze si mame oddychnut, ked sme tam a aj s malym chcu co najviac travit cas), ak by sme si chceli odbehnut napr. na pol dna na wellness, vopred by sme jej to povedali, kazdopadne v domacnosti mojej svokry je gazdina jedna, moja svokra (rada jej pomozem, upraceme po sebe, aj ine domace prace, ked sme tam dlhsie ale dobrovolne sa ponukam, ona nechce a ani neocakava), evidentne s tym mal problem svokor a nie svokra, boli ste tam prvykrat alebo preco prave teraz citil potrebu nieco riesit?
Aha tak svokor je problem 😵💫
@mia2906 kasli na to Hlavne ze svokra je stym ok . Ona je ta co sa starala o jedlo domacnost a vnuca. Ked sa to svokrovi zdalo moc mohol jej pomoct. Asi mu vadilo ze sa netocila len okolo neho . Uvidis ich o pol roka dovtedy sa na to zabudne. A pojdete zas na wellness a nebudes varit 😁Hlavne ked svokra nema problem .
@mia2906 ked som u svokry, tak varenie menazuje ona, ked je ona u nas, tak varenie riesim ja. Spratat kuchynu, vylozit/nalozit umyvacku, tj “pomocne” prace to ano.
@mia2906 a on ako správny gazda nenavari, neuprace?
@mia2906 ako nechápem prečo by som mala niečo robiť keď prídem na návštevu však som návšteva a to akože nenechávajte deti u rodičov a vy si trochu oddýchnete však je to normálne keď to chcú moji rodičia vždy chceli deti na víkend a tak sme my s mužom mali voľno
Napisem ako potenc.svokra... ked pride syn s priatelkou cca 3-4x rocne na par dni, teraz konkretne od soboty do utorka boli u nas, tak ja som stastna, staram sa o nich, varim, chystam, obskakujem, hoci buduca nevesta ma snahu pomoct, to ano, ale nechcem to. Maju proste dovolenku a oddych, chodia na vylety a kade tade, ak ma zoberu, potesim sa, ale nemusi to byt. Odchadzaju nabaleni na par dni jedlom. Som proste taka a robi mi to radost. Ak pribudne vnucatko, o to krajsie to bude.. 🙂)
@la_dolce_vita áno asi takto to svokra berie , robí až moc, skáče okolo nás (čo ja úplne nemám rada keď mi niekto aj jedlo naberá😁), skáče okolo svokra, ja sa ponúkam s pomocou a umývam aspoň ten riad, aspoň to mi dovoli 😁 ale problem je ten svokor a áno, on nerobí doma vobec nič (aj kávu mu treba doniesť pod nos)..stará sa nam do výchovy atď, len som chcela vedieť názor druhých ako to majú. Svokra bez neho nemôže veľmi prísť k nám ( to by sa nasral a vykrikoval) a my tam už chodiť tiež nechceme .. Ale to je už na inú debatu žiaľ o ňom, je to veľmi narocne 🙁
Mozno svokor videl, ze jeho zena cele sviatky beha a obskakuje tak uz mal nervy.ja ho uplne chapem, cele sviatky som tu mala rodinu a naozaj som sa o vsetko starala, varila, obskakovala ich s laskou a usmevom.ale moj muz uz tiez bol po par dnoch alergicky na to, ked som si konecne po obede sadla ku kave a niekto hned odomna nieco chcel.a tiez trochu "vrčal"
Svokrovcov by hanba fackovala , ak by som robila v ich kuchyni nieco ine ako jedla - samozrejme sú pri plnom zdraví a tešia sa návšteve . A deti si pýtajú strazit sami , aj keď to velmi nevyužívam a nezneužívam ( ešte u nich ani nespali , ale take 2-6 hodinovky áno)
Svokra by som neriešila, tomu by vadilo aj keby si celý deň behala s handrou. Ale tiež si neviem predstaviť byť u niekoho 5 dní na návšteve.
@mia2906 ako dlho ste tam boli?