Nezhody so švagrinou

bublinka0811
7. feb 2024

Na uvod: som tehotna s druhym dietatkom v 8 mesiaci a doma mame 2,5 rocne dieta. Cez vikend som zavolala svokrovcov na kolac, pretoze som mala sviatok. Prisli aj s mojou svagrinou a jej dcerou. Asi po hodine navstevy mi len tak medzi recou spomenuli, ze mala den predtym 4x zvracala. Kukam na nich ako puk, ale nic som nepovedala. Nasledky na seba nedali dlho cakat, o 2 dni na to, mi uz bolo zle, najprv hnacka, potom zvracanie a zimnica. Hovorim si, kym to nedostal prvorodeny, tak je dobre, ja to nejako zvladnem. Lenze vecer zacal zvracat dost intenzivne. Vedela som, ze nam tuto pliagu doniesla svagrinina mala. Velmi som sa nahnevala, ze takto vedome a nezodpovedne ohrozila male dieta a tehotnu zenu. Zavolala som jej a podakovala sa, ze k nam nosi zvracajuce dieta a este o tom aj povie. Sama bola asi pred rokom kvoli rotavirusu s malou v nemocnici, takze velmi dobre vie, co to obnasa. Doteraz som bola ticho, ale uz nebudem. Manzel sa do toho nechce starat, ale dobre videl, ako nam je, ako maly chudacik zvracia a nevie co sa s nim deje. Odvtedy mi ani nezavolala alebo nenapisala prepac, volala iba muzovi, ale ten ju nezdvihol. Som velmi nahnevana. Preco toto ludia robia a este k tomu aj vedome?

januska12323
7. feb 2024

Lebo sú na hlavu. Na to iná odpoveď nie je.

melanta
7. feb 2024

No ak by sa toto stalo u nás a to nie som tehotná, tak ak by mužova rodina zahlásila, že niekto z nich bol deň predtým chorý a aj tak prišiel na návštevu, tak ani by som nestihla niečo povedať. Muž by to vlastnej rodine veľmi rýchlo vysvetlil, že takéto veci sa nerobia. Ja by som teda nechcela muža, ktorý sa nechce starať do toho, že k jeho tehotnej žene a malému dieťaťu príde jeho sestra s dieťaťom s virózou. Kde na takýchto chmulov chodíte ženy?

aeruginosa
7. feb 2024

Nie su dostatocne zdravotne uvedomeli a zaroven aj lahostajni voci svojmu okoliu.

euie
7. feb 2024

Sebci

ivangeline
7. feb 2024

Je to blbe. My sme sa stranili 2t a aj tak sme preniesli nejako.. :( Doteraz ma to stve.

chvostik1
7. feb 2024

Ja mám tiež takúto budúcu "švagrinú". Nemala mi problém dotrepať na stráženie choré decko (ale o tom, že je choré mi samozrejme nepovedala), kým ona išla s ďalším chorým k dr (nechápem prečo si ich k dr nemohla vziat obe) a moje vlastné bolo v škôlke.

Stačilo jedno vypláchnutie žalúdka za nezodpovedný pristup a mam od nej pokoj svätý. Až na to, že to dosť nasrtbilo môj dovtedy ukážkový vzťah s bratom. Ale čo už.

mamina7070
7. feb 2024

rovno ste ich mali vsetkych vyhodit ked to povedala alebo sa zobrat odist a nechat ich nech ich vyprevadi muz

ty teraz oddychuj zavodnuj sa a o maleho nech sa stara chlap a nech to aj on dostane aby si vedel nabuduce usta otvorit a chranit si zenu a deti

slovenka753
7. feb 2024

Ako chápem ťa. Na druhú stranu pomaly sa už bojím ísť niekam na návštevu lebo minule som bola obvinená z toho že som niekoho nakazila koronou hoci som mala príznaky neskôr ako dotyčná osoba. Takže ak decku nič nebolo po celej noci, len 4x vracalo bez teploty, osobne by som to brala len ako virózu alebo reakciu na jedlo a tiež by som sa kvôli tomu nezabarikadovala doma. A teraz do mňa 😀

animus
7. feb 2024

@bublinka0811 mám takú istú švagrinú. Prestali sme ju preto pozývať na návštevy, prišla vždy bez poznania aj so svokrou. Od vtedy už nepozyvame ani svokru, povedali sme si ok budeme chodiť za svokrou my. Vždy keď sme jej zavolali že prídeme, dotrepala sa tam aj švagriná. Tak sa manžel rozhodol, že bude svokre volať doslova ako sa hovorí o 5min/ 12 s tým, či sú doma že prídeme. Naposledy, keď sme tam takto boli sa po hodine návštevy rozdrapili dvere a tam švagriná so slovami "prekvapenie" (prišla sama so synom, muž že leží doma v horúčkach, ona s malým že sú zdraví, pričom s malým bola dva dni nazad na pohotovosti). Od vtedy sme sa prestali stretávať úplne. (Toto všetko sa udialo v časovom horizonte troch mesiacov, pričom švagrinej syn bol neustále chorý a už sme museli kvôli nim odkladať očkovania nášho syna). Sú ľudia, ktorým jednoducho asi niekto stojí na kabli. Naša úžasná švagriná stále argumentuje s tým, že keby sme mali dobrú imunitu tak sa nenakazime.

bublinka0811
autor
7. feb 2024

@slovenka753 z jedla sa 4x nezvracia. Moj maly zvykne sem tam zvracat z jedla, ale dostane to zo seba na 1x a je pokoj. Keby nemam male dieta a nie som tehotna, tak to ani neriesim, ze nieco doniesla. Ale zostanem doma uz len preventivne, ak vidim, ze to moje nie je v poriadku.

reanda
7. feb 2024

ako vies, ze to urobila vedome? teda s vedomim vas nakazit? deti nezvracaju iba z choroby, moze im aj nesadnut jedlo.. ty si sa tiez mohla ozvat hned, ako to povedala a nie to riesit, az ked ste ochoreli a hned tonom, ze jej 'pekne dakujes' - to sa uz tazko komunikuje, ked hned na niekoho zautocis.. mimochodom, preco ste si to nevysvetlili a nevydiskutovali hned v tom tvojom telefonate, ale teraz cakas, ze ti bude volat a omluvat sa? a ked zavola bratovi, tak on ju nezdvihne? a co ma teraz vlastne urobit? ritualne sa zasamovrazdit, aby odcinila tu strasnu vinu? okrem toho, nikdy si nemozes byt ista, ze ta nakazili prave oni.. si to mohla chytit aj uplne niekde inde.. ale asi lepsie z toho spravit celorodinnu dramu 🙄

nevenka
7. feb 2024

@slovenka753 no pekne, a takto sa to siri. My sme mali besiedku v skolke na konci sk.roka, dcerka spominala, ze viacere deti boli chore, ale snad uz dobre bude. No potom, po akcii sme si dali pizzu, dcera zvracala potom vecer, dokopy asi 3x, nasledujuci den dobre, tak sme sa dalsi den vybrali k nasim na chalupu, to bola sobota a v nedelu rano som uz grcala ja, vecer syn, dalsi den grcal manzel. Potom moja mama, mladsi syn nastastie nie, ani moj ocino. Bola som tehotna a tak ako vtedy som negrcala cele 4 tehotenstva. Takze hpci si myslis, ze je to z "jedla", nemusi to tak byt a treba byt opatrni a nie sa trepat na navstevu silou mocou. Taka som bola nestastna, ze sme to mame doniesli. Ale pomahala nam velmi, lebo ja som bola uplne mimo 3 dni.

nevenka
7. feb 2024

@reanda mala byt opatrna. Nesla by som na navstevu, ak mi den predtym dieta zvracia niekolkokrat.

renat04
7. feb 2024

mozno to vazne neurobila naschval, nerobila by som urychlene zavery, potom zbytocne vznikaju konflikty a nedorozumenia. ale chapem, ze si vytocena, tiez by som asi bola na tvojom mieste.

queen_mary
7. feb 2024

Asi nemate moc dobry vztah. Bolo jej jedno, ze vas mozu nakazit..

nevenka
7. feb 2024

@bublinka0811 vies co, ja som zvracala asi 5x z uhorkoveho salatu, co bol v chladnicke a vela a z chuti som ho zjedla. To kym nevyslo zo mna vsetko von, tak nebol klud. Ale dieta male Ti nepovie...ak ma zimnicu, tak veru z jedla to nie je. Nemali sa trepat ku Vam. Jednoznacne.

babulkomale
7. feb 2024

@bublinka0811 lebo su proste pridrbaní 🤷

mamina7070
7. feb 2024

so 4 krat zvracJu im dietatom den predtym sa na navstevu k tehotnej pred porodom NECHODI
ani omlom ani v dobrej viere ani nijako

reanda
7. feb 2024

@nevenka su ludia, co nemaju v hlave iba nakazy a mozne hrozby.. proste ich to ani nenapadne.. pochybujem, ze to spravila naschval, lebo jej to bolo jedno.. ale tak niekomu asi vyhovuje, ze sa moze na niekoho hnevat a obvinovat ho, no..

bublinka0811
autor
7. feb 2024

@reanda nikto nepovedal, ze to urobila naschval. Ale isla k nam s vedomim, ze ta mala nie je ok.

petulda333
7. feb 2024

@bublinka0811 aj z jedla sa moze viackrat zvracat. Dcera minule pojedla paradajky,jahody,pomaranc. Potom muzovi kradla z taniera cestoviny s nivovou omackou a ked bol muz v sprche vzala jogurt a zjedla ho v izbe. Grcala celu noc a viac nez 4x

sardinka32
7. feb 2024

Každý sa od niekoho niekde nakazí, tak sa šíria choroby...zabrániť sa tomu určite nedá na 100 percent. Ja by som asi ani nepozývala v tomto chorľavom období návštevy k sebe domov, ak by som bola vo vysokom štádiu tehotenstva. Niektorí ľudia riešia každý soplík, iní majú na háku...áno, mala brať ohľad a zamyslieť sa, že či ozaj je vhodné prísť, ak jej dcéra zvracala, to je na druhej strane pravda. Zas ale rozhádať sa kvôli tomu, brat nedvíhať sestre telefón, to už je asi prehnané...však nech zdvihne, vydebatujú si to a je. Stalo sa, nabudúce si dá aspoň väčší pozor.

reanda
7. feb 2024

@bublinka0811 ok nebola den predtym.. ked isli na navstevu, uz jej zle nebolo, inak by ju asi tazko niekam tahala.. ja chapem, ze niektori ludia ziju iba chorobami a nastrahami, ale fakt su aj taki, ktori toto tak neprezivaju.. a da sa to vysvetlit aj inak, ako byt na niekoho strasne nahnevany, tym pochybujem, ze nieco vyriesis.. len si kvoli blbosti pokazite vztahy

reanda
7. feb 2024

@bublinka0811 a je vobec aj ta jej mala chora, alebo ona je ok?

bublinka0811
autor
7. feb 2024

@reanda Nezijem len nastrahami a chorobami. Kym som nemala dieta, taketo veci som neriesila. A vlastne som to neriesila doteraz, pretoze vzdy ked niekto prisiel chory, nepovedala som mu nic. Moje dieta ma dobru imunitu a soplik ma netrapi. Viete, mohla aspon predtym zavolat, ze mala zvracala, ci som s tym ok, alebo radsej nemaju chodit. Je to podla mna normalne. Na sviatok sa neunuvala mi ani napisat sms alebo zavolat. Nikto sa s nou nechce hadat ani rozbijat vztahy v rodine. Ale slovko prepac, neuvedomila som si to, by potesilo.

petulda333
7. feb 2024

A si si ista,ze aj ona bola chora? Teda,zimnica a pod. Lebo zvracat mohla aj z ineho.

dskjhfdlkdjhl
7. feb 2024

@bublinka0811 No, keby moje dieta bolo chore, tak sa s nim netrepem na navstevu a to v prvom rade kvoli tomu, ze beriem ohlad na svoje dieta (nech to vyznie akokolvek sebecky, ale moje dieta je u mna na prvom mieste, az potom ostatne deti), ale samozrejme beriem ohlad aj na druhych. Ak niekto taha chore dieta na navstevu, tak neberie ohlad na vlastne dieta a netreba ocakavat, ze bude brat ohlad na cudzie dieta. Ju nezmenis, Tvoj manzel by to mal vykomunikovat, nie sa tvarit, ze sa ho to netyka.

ankare
7. feb 2024

@bublinka0811 tiež by ma to naštvalo. Je riadny sebec.

buducamama
7. feb 2024

@bublinka0811 za blbost sa plati, uz by som tu sliepku selektovala. Toto su tak blbi ludia, az to boli. Mam toto iste v rodine a ak sa musime stretnut, hned sa pytam, ci su zdravi. Permanentne ma v tehotenstve a potom s uz babatkom ohrozovali, ci to bola siesta ci aka choroba, alebo korona, nonstop k nam chceli prist cez koronu a moje dieta malo par tyzdnov, to som zrusila a dobre som spravila, lebo chvilu na to mali koronku.. Tito ludia maju svoj sebecky a bezohladny svet.

lubkovaandrejka
7. feb 2024

@bublinka0811 Ahoj. Uplne ta chapem.mna by tiez poriadne vytocila. Mala ti to povedat, ze mala zvracia den vopred. A ze nepridu. Nie sa dotrepat a este o tom hovorit pocas navstevy,akoby sa nechumelilo. Co si stoji na vedeni?? Tehotnej s malym dietatom toto spravit... Lutujem ta. Dufam,ze budes skoro fit.🌺 Inak,k nam ked ma niekto prist uz sa vopred pytam ci su zdravi.. naposledy sme tak mali hnisavu anginu a chripku... Ako niekoho nemoze napadmut,ze ma chory sediet doma, tomu nerozumiem.