Ahojte. Veľmi ma trápi môj vzťah so sestrou. V podstate od vysokej školy som bola viac preč ako doma. Počas výšky na internáte, a keďže som v tom čase spoznala môjho manžela často som víkendy trávila u nich doma. Čiže doma som bola pomenej. PO vysokej škole sme odišli s manželom pracovať do zahraničia,čiže opäť som bola cca 1 a /4 roka mimo domova. No problém nastal odkedy som sa vrátila a vlastne už bývame aj s manželom u mojich rodičov a mladšou sestrou. Ona má rada ako hovorí svoje súkromie, nerada sa prispôsobuje iným. Má priateľa s ktorým chodí už pár rokov a i ked bývajú od seba asi 200 m takmer denne chodil ku nám prespávať. Teraz je tehotná takže tie návštevy sa trochu obmedzili. Chcem povedať že ona nikdy nepovedala žeby jej vadilo že tu bývam s mužom a keď sem občas prišiel na víkend (no ide o to, že my sme boli od seba vzdialení 260 km takže logicky nemohli sme sa stretávať na dve hodiny na rande). Mne však trochu prekáža to, že sestrin priateľ tu prespával takmer každý deň a sestra ku nemu nešla spať ani raz za tie roky a to tam majú hlavne posledný rok dosť súkromia lebo sú tam len jeho rodičia, jedna sestra býva na prízemí a má akoby vlastný byt v dome a druhá je preč pracovne. Keď som sa jej na to opýtala prečo nejde občas spať aj ona ku nim len zazrela, odula sa a nebavila sa so mnou.
Ďalšia vec: asi 3 mesiace po nej som taktiež otehotnela. S mužom sme zobratí takmer rok a bábo sme plánovali už dlhšie. Sestrin priateľ nechcel ani počuť nielen o svadbe ale ani o spoločnom bývaní kým neostala tehotná. Dozvedela som sa, že som musela byť isto nasratá kedže otehotnela skôr ako ja. (keď som toto počula nevedela som čo povedať....veľmi jej bábo prajem, to je jedna vec a to že otehotnela bol pre každého z nás mierny šok. Nikdy by mi nenapadlo jej závidieť že je tehotná skôr ako ja i keď sa to skôr čakalo u nás). Posledné dni bol sestrin priateľ silno nachladený, niečo ako chrípka, kašlal a kýchal tak som jej dnes povedala že by tu nemusel teraz chodiť keďže sme 2 tehotné aby nás nenakazil, na čo sa sestra opäť odula že ked sme my boli chorí v zime a ona bola tehotná čo mala ona vtedy robiť. Akurát tu je jeden rozdiel že my tu bývame zatiaľ čo segrin priateľ predsa býva v dome 200 m od nás. Opäť sa zdula a nebaví sa so mnou. Už som si na to trochu zvykla no proste ma to trápi že vždy keď s ňou chcem prebrať nejaký problém tak sa oduje. Som dosť priamy človek a veci sa s nažím riešiť na rovinu a z očí do očí...
že bol pre vás šok ,že otehotnela? a čo ste čakali,ked tam prespával roky? je to na vašich rodičoch,ja mať pod strechou tehotnú nevydatú dcéru /mimochodom kto ju živí?/ tak si oboch mladých zavolám a poviem svoje- riešiť bývanie a riešiť svoj vzťah,kým sa malé narodí nech sa láskavo rozhýbu,zdúvaním sa nič nedosiahne,utekaním mladého k svojim rodičom tiež nie.....
Nie je výhrou,že ty s manželom bývate u vašich,súkromie mladej rodiny je neoceniteľné....a to si vás tam všetkých neviem ani predstaviť s dvoma malými uplakanými deťmi.....rodičov ľutujem....viem,čo to je,chodili sme k našim ja i sestra s dvoma babetkami občas na víkend sme sa tam obe stretli,všetci sa tešili,ale asi viac,ak sme odišla každá do svojho bytu....
@niikaniika *u tvojich rodicov
A kto vam kazal sa tam nastahovat? Ako zasnem nad touto modernou vlnou, nicnsi nenasetrit, napchat sa k rodicom a este sa pohorsovat nad vsetkym. Ved sa odstahujte a budete mat pokoj, to este len bude rosambo, ked sa deti narodia, lutujem tvojich rodicov
Dom patri tvojim rodičom? Ak ano, a im to nevadi, ty to nemas vo riesit
Ak ti zo vadí, tak si zaobstaraj s muzom vlastne byvanie a budes mat svätý kľud, ktory najviac ocenis, ked sa ti narodi dieta
naplánujete si deti, ale stále ostávate s rodičmi, good job, namiesto toho, aby ste obidve vypadli z domu a budovali si svoje si hryziete nervy
chudáci rodičia, vychovali svoje a chcú mať pokoj a namiesto toho im tam okrem dcér pribudnú štyria další ludia, namiesto toho aby si rozmýšlala nad vlastným bývaním sa sťažuješ na sestru, ktorá za to, že ste tam prikvitli nemôže
Neuraz sa, ale to su take zabomysie vojny.. Nic co by sa muselo riesit ako nejaky velky problem.. Ked chces mat sukromie o ktorom budes rozhodovat sama, najdite si samostatne byvanie a nebudes musiet premyslat, kto ma vacsie pravo kde prespavat a kychat.. Dospeli ludia maju byvat sami..
A to ze sa sestra oduje - no mozno si priamy clovek, co nevie veci podat citlivo, ktovie.. Je tehotna, vtedy sa veci ludi dotykaju viac.. Ak sa nechcete hadat, najdite si byvanie vy aj oni a je po probleme..
Pise ti clovek, co so sestrou a jej rodinou zil 2roky (najprv sme byvali my u nich a stavali dom a potom oni u nas a stavali dom) bola to ponorka a narocne, niekedy sme si vadili aj ze dychame v jednom dome.. Vsetko sa vyriesilo ked sme zacali byvat sami.. Sme sudedy, vychadzame super, mame sa rady ale nemozeme zit v jednej domacnosti.. Uplne normalne..
My sme byvali sami 2 roky.Teraz cakame na najomny byt a kedze sme uz asi pol roka prvy na poradi neriesime kupu bytu/domu.Byr by sa mal uvolnit do leta.Urcite nemienim byvat urodicov s dietatom ved to da rozum.
@niikaniika no neviem mate to tazke doma, ja sama zijem v zahranici a poviem ti tolko, to ked ty si odisla na intrak alebo do zahranicia tak ona si zila doma svoj zivot, zvykla si na samotu doma a svoje pohodlie a vy ste sa vratili a narusili jej zabyvany system, ty si sa vratila domov a kvazi do casu kedy si odisla no ale za toe roky sa to tam posunulo. Neviem ci chapes ako to myslim. A to z chripkou tak to ma pravdu ak bude tvoj muz chory kam ho posles? Nemozes to brat inak. Ste obe tehotne ona nevydata ok ale tak ako ona nema kam ist ked je tvoj manzel chory preco by mal jej priatel chodit prec ze?
@niikaniika akoze prepac, po precitani tvojho problemu konstatujem jedno, nemali ste byt tehotne, ale sa zabavat asi v detskej izbe a tam sa hadat..... Dofrasa, co si robite deti, ked nemate kde byvat??????? Ani raz si nespomenula rodicov, ktori musia byt nadsenim bezseba, ze maju plny byt dospelych deti, ktore si dovliekli partnerov a este tam pribudnu vnucence, pevne verim, ze ma necaka nieco podobne, pretoze za mna, najprv aspon ake take vlastne byvanie a potom makat na dietati a predbiehat sa ktora zo sestier bude prva a kto u koho prespava, to, ze tvojej sestry priatel tam prespava a teba to irituje, akoze prepac, je to tvoj byt???? Tvoja sestra tam je rovnako asi doma ako ty.... Takze obidve by ste mali "sklapnut" a cusat ako vsi, pretoze obidve ste mali najprv mysliet na zazemie a potom rodit. A nie sa zduvat a natahovat kto kde prespava a kto ma ako daleko partnera a ci ma pravo a ci nema prespvat u rodicov, akoze silneee kafe😨
Byva tam tvoj manzel? Tak nechapem, akym pravom ti prekaza, ze tam prespava sestrin priatel 😲 aj keby tam kazdu noc prespaval, nemas jej co vycitat
Pracujete? Nasetrili ste si v zahranici? Mozete si prenajat izbu pokial cakate na iny byt namiesto nasackovania sa k rodicom
@niikaniika nehnevaj sa na mňa, ale obidve ste si mali zariadiť svoje bývanie... Tebe vadí sestrin priateľ, ale akože trafená hus zagágala? Či len preto, že vy dvaja ste manželia, tak máte väčšie právo bývať u vašich rodičov ako sestra s priateľom? Jeho posielaš k jeho rodičom - a vy dvaja prečo nejdete k tým jeho? Proste si tá posledná, kto jej má čo vyčítať.
Chceli ste byť strašne dospelí a mať svoje rodiny, tak ste si mali aj zariadiť svoje vlastné bývanie. Alebo keď chcete byť v rodičovskom, tak buďte ticho a šúchajte nohami, obidve ste na tom rovnako.
Kým vás rodičia nejak nevysporiadali, tak je to ich dom a ty nemáš čo koho odtiaľ posielať preč.
@niikaniika ja akosi nechápem prečo práve ty máš mať právo si nasáčkovať svojho manžela k mamičke a tvoja sestra nemá právo nasáčkovať si svojho partnera k mamičke tiež?
v čom je medzi vami dvoma a vašimi partnermi rozdiel?
- ty si dieťaťom svojej mamy tak ako aj ona
- ty chceš aby tvoj partner býval s tebou u mamičky, tak to chce aj ona
fakt si myslíš, že vzdialenosť alebo status: manžel, dáva tvojmu partnerovi vačšie práva? prečo? byť tvojou sestrou tiež sa asi fučím keby sa ku mne moja sestra stavala ako k menejcennej a na základe akýchsi vymyslených kriterii by som mala mať menšie práva ako ty.
čo takto jednoduché riešenie:
- ste obe dospelé, odsťahujte sa od mamičky a žite svoje životy po svojom. Ak som správne pochopila práve ty si sa rozhodla ísť bývať spať k mamičke aj napriek tomu, že si vedela, že tam ešte stále býva mladšia sestra....prečo?
Ak ti tak vadí jej prístup a to, že chce v podstate len to isté čo ty, tak prečo nebývaš sama aj so svojím manželom?
fakt to píšem asi kruto pravdivo, ale inak mi sa mi nedá....
tvojej sestre odporúčam presne to isté: je dospelá, nech nesedí mamičke pri zadku, a nech sa o svoju budúcu rodinu stará sama spolu so svojím partnerom.
Chudaci rodicia ☹
Ja som tu nepostrehla čo chcú vaši rodičia. Čo chceš alebo nechceš ty alebo tvoja sestra, to je fajn, ale žijete kde? Možno by ste mali začať brať ohľad na svojich rodičov, zistiť čo im vadí alebo nie, a dostaneš odpoveď
Mne to príde akoby žiarlivosť z jej strany. Ty máš muza-ten jej si ju aj napriek babu nechce zobrať. Sveci o Tom aj tá poznámka-o tehotenstve....
@hipuska Mne to pride ako ziarlivost zo strany autorky. Vyrovnany clovek by nemal potrebu vobec spominat, ze "nechce si ju ani zobrat"; styl akym to pise zavana vyvysovanim sa (haha, naozaj zavisi hodnota cloveka od toho, ci zije v manzelskom zvazku?)
a v tomto pripade je to uplne irelevantne v akom zvazku ziju,
takze chapem skor jej sestru, ani ja by som nemala chut sa s nou nejako rozpravat, lebo vodu kaze a vino pije 😀
boze take problemy mat, ludi trapia ine veci a skutocne ich ani nedokazu ovplyvnit vies si predstavit zeby si bola dieta a nemala by si ziadneho surodenca a mala iba jednu sesternicku a bratranca ktory je v zahranici a nechodia na slovensko ? vies si predstavit ze by si bola prakticky same dieta ako prst? napriklad toto bude cakat moje dieta a trosicku ma to aj trapi ze surodenci mojho muza nemaju ziadne deti a iba moja sestra prec v zahranici ma deti ....
@niikaniika ste v rodičovskom dome, myslím, že tam máte obe rovnaké postavenie a ty nemáš právo posielať jej frajera domov, ani žiadať, aby tam nechodil. A je úplne jedno, ako blízko, alebo ďaleko býva on, alebo ten tvoj. Ste obe malicherné a žiarlite jedna na druhú. Treba dospieť.
Bože zeny, asi bývajú s rodičmi,lebo nemaju inú možnosť. Možno nemajú ani na posr*tý podnájom. Aj keď muž robí. Niektoré ste strašne múdre.
@niikaniika bývajte sami a nie u rodičov, zásadný problém!
Prepáč, ale Ty s "VŠ" si žila po svojom dokým platili rodičia, potom šla s milujúcim snúbencom do zahraničia a vrátiš sa ako tehotná s mm k rodičom ?? Byť Tvojou sestrou, tak Ťa asi zahluším, si SEBEC!!!!!!
No zeny niektore ste tu poriadne zakerne i ked do situacie vidite len z tych malo informacii co som uviedla.Len pre informaciu vysoku skolu mi nasi zaplatilu tak max intrak.Vsetko ostatne som si platila sama.Ziadne vylety ,nakupy ci uzivanie si na ucet rodicov.Brigadovala som od 17stich.Na start v zahranici som si vzala studentsku pozicku.Nepytala som od nasich ani len cent.No a preco sa chodi pracovat za hranice?Asi aby sme mladi mali lahsi start a pristup k byvaniy.V zahranici sa mi vratili po rokoch vazne zdrav.problemy ktore mam dodnes a do konca zivota ich mat aj budem.Takze reci o nesamostatnosti si myslim ze nie su na mieste.Sestra studovala lenze denne dochadzala z domu.Ju zatial rodicia zivili doma,mne platili internat.A aby sme ich nezatazili financne odisla som z vs uz po 3 rokoch aby sme nasetrili na svadbu a start do byvania ktory uz za par mesiacov verim ze aj bude. Doma riadne platime za energie, jedlo velke nakupy robime my s manzelom a rodicmi.Sestra sa tohto zucastnuje malokedy. Kupi si len to co sama potrebuje. Inkaso zrejme plati to je zalezitost rodicov aby pytali aj od nej prisluchajucu ciastku. To ze ma rovnake pravo u nas doma ako ja je mi tiez jasne.Skor by som povedala ze obe ho tu mame minimalne.Niw je to nas dom ale rodicovsky.Nasi mi po svadbe povedali ze kym sa zariadime mozme tu byvat aj preto,ze vztah segry s frajerom sa nejak nevyvijal a nik nepredpokladal ze s chlapom ktory nechcel ani len pocut o spolocnom byvani budu mat babo.Sestra mi povedala ze tak trochu ho tym babom chcela donutit aby spolu aspon zacali byvat.....tak sa pytam kto je tu sebec?
Obe byvate u rodicov a obe riesite chobotiny... osamostatnit sa a prestat si vzhladom na tehotenske hormony a malo m2 liezt na nervy... zbytocne riesis, koho je to chyba, kto rodicov v minulosti ci teraz viac vyciciaval financne... co bolo bolo, chces to s nou donekonecna debatovat aj dalsie roky? Na co do kelu? Pozeram vpred - rodina je najviac! Je to teta tvojho dietata, tvoja prava ruka, ked sa nieco zomelie. Budes ju potrebovat - aj ona teba. Vyrieste to byvanie. Obe. rodicia si po rokoch zasluzia tiez svaty pokoj. Obidve ste v podstate egoistky.
@niikaniika aj my sme obe ostali tehotne so sestrou a riesili sme rovnako blbosti aj sme sa hadali ako nepricetne dnes ma kazda svoju rodinu,byvanie aj lepsi vztah so sestrou 🙂 tak drzim palce a budte zdrave
situacia po 5 rokoch: hned v septembri 2017 sme sa odstahovali s manzelom,bývame dodnes sami.Mame 2 deti,usporiadaný rodinný život, venujeme sa detičkám. Sestru mám rada ,za tych 5 rokov ma aj ona druhe dietatko.Vztahy s manželom má hrozné, takisto so svokrovcami, s ktorými bývajú už 2.rok. Svokra sa jej stará o deti a ona pracuje. Rodičov neustále zaťažuje jej nevydareným vzťahom, hroznými svokrovcami aj švagrinými. Rozhádala ma už aj s maminou a ocinom,nakoľko jej deti sú vždy doma uprednostňované pred mojími. Ked rodičom treba pomôcť, pomáhame ja a muž, švagor nula bodov. Zatiaľ čo kým sesztra bývalôa u našich,bol tam doslova každý deň, od kedy bývajú spolu, nepáchne na návštevu ako je rok dlhý, ignoruje oslavy mojich detí aj sestru, je doslova ako handra u nich doma.Za všetkým uteká za mamičkou ,vlastne nechápem,načo má svoju rodinu, ked na prvom mieste sú jeho rodičia a statok.Detom sa nevenuje, neberie ich na výlety, nikam.Stále sedia doma na dvore alebo sú u jeho mamy. Je mi veľmi ľúto sestry,no každý sme si strojcom svojho šťastia.
@niikaniika no mna z toho vsetkeho napadla len otazka preco byvate u svojich rodicov a neriesite si radsej vlastne byvanie? Pokial je v dome viac ako jedna "gazdina",nikdy to nebude dobre...len teda problem je len medzi tebou a sestrou...
Osobne-nebavilo a vadilo by mi byvanie s rodicmi a este aj so sestrou ked by som bola tehotna+vydata....urcite by som sa snazila JA vyriesit si otazku byvania a je po probleme...len teda neviem ake moznosti mate a preco ste si byvanie riesili takto....
Sestre ked sa narodi dieta tak kde budu vsetci byvat?? Ostane v dome s babom a nastahuje sa k vam este aj jej priatel ci?