Ahoj maniny, chcem sa vyrozprávať ale aj poradiť...žijem s partnerom v spoločnej domácnosti aj s jeho rodičmi. Nič zvláštne v dnešnej dobe. ALE...už dávnejšie to bolo ťažké keďže partner je dosť mamáčik...pri jednej z hadok s jeho rodičmi som povedala, že odchádzam, on chcel ísť so mnou na čo mi mama mojej ,,svokry" vydesena volala, prosím neodchadzajte, lebo ONA sa zrúti...a tak sme ostali. Teraz máme syncek
Osamostatnit sa a hotovo... Inak mozes skor ci neskor cakat rozchod....
Ešte som chcela dodať, že odkedy je na svete malý, je to len horšie, svokra so svokrom ma nerešpektujú, keď niečo poviem, naschvál urobia opak a partner si ich zástava, bohužiaľ rozchod je jedine rozumné riešenie aj ked viem, ze malý má otca rád. Len problem je v tom, že partner sa mi vyhráža, kontroluje mi fb aj mail...vyhrážky typu maleho si vysudim, to bude kto z koho a podobne su pri každej hádke. Vraj má pri nom lepšie zázemie aj podmienky..áno, on pracuje, ja nie ani som nepracovala keďže som rodila dva tyzdne po staniciach 😕 bojím sa lebo i keď sa o malého starám, on je v tomto vo výhode, vôbec neviem čo robiť, zobratí nie sme takže aj o to je to ešte ťažšie😢
Zobrati nie ste, je to o to lahsie. Jasle, praca (super, mas vysku, nieco najdes) a ked sa odstahujes, zmen si vsetky hesla. Vyhrazkami sa nenechaj zastrasit a ak sa vyhraza, aspon si mozes byt ista, ze rozchod je jedine spravne riesenie. Drzim palce, nech sa ti to podari cim skor. Dufam, ze mas prehlad po pravnej stranke co a ako a ked nie, tak si vsetko nastuduj
Mamou "svokry" sa nenechaj vydierat a do buducna uz nikdy taketo byvanie... Podla mna je to aj v dnesnej dobe zvlastne teda
Hadat sa uz nemusis, nic ti to neprinesie, s takym kontrolorom nie je o com. Zariad sa podla seba...
Odporučila by som riešiť samostatnè bývanie s priateľom a hádam má chlap dosť rozumu na to, aby sa konečne odtrhol od maminho cecku...alebo prichádza do úvahy len rozchod???
@bublinky162 Malého ti žiadny súd nezoberie, pokiaľ nechlastáš, nedroguješ a pod. Na Slovensku takéto malé deti idú vždy matke, samozrejme partner sa ti vyhráža, lebo sa bojí, že odídeš. Skús si s ním pohovoriť, či by ste sa teda nejak neosamostatnili a ak nebude súhlasiť, tak sa odsťahuj ak máš kam. Ak nie, tak ako baby radili nájsť prácu, malé do jaslí a ideš. Nenechaj sa zastrašovať, to sú len silné reči. Kamoškin sa presne takto vyhrážal a na súde zadrel, že on malého nechce do starostlivosti, lebo musí chodiť do práce.
No veľmi sa rozhádzať nechcem, predsa len vždy som tomu dala šancu ale zo skúseností viem, že chlapi sa veľmi nezvyknú menit a ja nemienim žiť s tyranom, lebo dnes to je len kontrola fb ale co to bude o par rokov? A aj tých šancí už bolo dosť...bohužiaľ a vždy ustupujem ja, teraz je rad na druhej strane
@bublinky162 nemá ťa čo kontrolovať, toto si si mala vydiskutovať hneď po prvom raze. Máš kam ísť? Ak áno, spakuj sa a odíď. Ak nie si pevne rozhodnutá odísť, tak mu daj podmienku, že to môžte ešte spolu skúsiť, ale vo vlastnom, aj keď prenajatom byte, bez akéhokolvek kontrolovania, inak nie. A neustúp.
naposledy sa porozprávajte, daj mu dve možnosti, odsťahovať sa s ním alebo bez neho
@bluka2 máš pravdu, ale ona nie je ešte pevne rozhodnutá pre rozchod, doteraz vždy ustúpila, čo bola chyba. Či on bude schopný sa odstrihnúť od matky, uvidí časom, rozísť sa môžu aj potom, no ona s pocitom, že urobila všetko pre to, aby vzťah zachránila. Inak nechápem, ako jej môže kontrolovať maily, kto mu dal heslo? Tak vytvorím nový a vybavené, zaheslujem aj PC a uvidím reakcie. Ale ak je patologický žiarlivec v kombinácii s maminým ceckom, tak tomu šancu nedávam.
@maslenka Ja myslim, ze ak si teraz zmeni heslo, to bude este len peklo. Predpokladam, ze si bude mysliet, ze nieco taji a chyti nervy, ale nech vyskusa, ja to zazit nemusim 🙂 Lebo normalna hlava nekontroluje takto, predpokladam, ze ak sedi s malym dietatom u jeho rodicov, dovod mu ani nedala, ani nic cim by sa to dalo akokolvek vysvetlit
@bluka2 info že je tyran atď.napísala
@bublinky162 až po mojom prispevku do diskusie, takže nemôžem v ňom reagovať na fakty kt.nepoznám. 😉
píšeš neucelene žiaľ, nedá s az toho vyrozumieť, o čo ide. Je maminkin cecok, nič zvláštne žiaľ v dnešnej dobe, ktorá vychovala premaznaných chlapov pripútaných k mamičkinej suknici( už o tomto fenoméne vedia aj za hranicami SR,kde som sa pohybovala,že akí sú tu chlapi mamánci-to nikde nie je),
a aj ťa kontroluje ?to je už fakt dosť, si si to hne´d s ním mala vydiskutovať, ako začal...asi je žiarlivý.
Nemáš iné možnosti, len tie o kt. vieš ty sama- rozchod s ním a odísť preč,alebo sa s NIM odsťahovať aj s dieťaťom od takej rodinky podarenej.NIč iné neprichádza do úvahy
Necitala som opat celu diskusiu..ale urcite ODIST!!!!!!cim skor..aj ta nasa babka sa isla "infarktovat a psych.kolabovat"ale myslim,ze po skoro 2rokoch jej dochadza,ze sme spolu stastni aj bez nej.
on dieta uzrcite nevysudi len preto, ze robi a Ty nie. Na to sud pri maloletych detoch vobec nepozera. Pokial niesi alkoholicka alebo sa o maleho nestras, urcite bude prisudeny tebe. Nenechaj ich aby Ti nicili stastie. Vzdy je lepsie byt sam a stastny. Ja som tiez slobodna matka(rozvedena). Ak nieco budes potrebovat kludne napise IP
Ahoj. Ja som zila skoro 6 rokov so svokrou pod jednu strechu a skrachovalo mi manzelstvo 2 roky rozvedena. A dufam ze je spokojna ze syn nema onoch rodicov. Sama presla rozchodom a bola na syna sama. A mala mat pochopenie. Taktiez ex bol maznacik. Ked je to raz zle lepsie to nebude. MLADA RODINA MA BYT SAMA BEZ ZASAHU RODICOV CI ZO STRANY MUZA ALEBO ZENY! DRZIM PALCE
@bluka2 presne to je problém, zmenim heslo aj ked netajim vobec nič...Len proste chcem nejaku dostojnost a sukromie a je ohen na streche....
Maminky, ďakujem vám za rady 😄potrebovala som sa utvrdiť...je ti škoda, že som chcela dať synovi krásne detstvo aké som ja nemohla mať, ale nemôžem donekonečna ustupovať...ak si chce zastávať SVOJU rodinu namiesto nas, nemam inu možnosť...je to smutne, lebo v dnešnej dobe takto končí asi 90% mladých aspoň v našom okolí, ale radšej pôjdeme z kratšej cesty, nech si teda užíva mamička svojho synáčika. Ps: dočítala som sa, že takéto správanie sa dá kvalifikovať ako psychické týranie, nikdy by som tomu neverila, ale bohužiaľ, je to tak 😕
@bublinky162 aj ty mas dostupny jeho mail? Vies heslo? Ci iba ty si pod kontrolou? Ano, toto je psychicke tyranie. A ak taketo spoluzitie vnima tvoj syn, je to pre neho horsie, ako keby zil len s tebou.
@maslenka hej aj ja mám jeho heslá, ale rešpektujem jeho súkromie a nekontrolujem mu všetko priebežne tak, ako on mne...už sme sa o tom spolu xkrat bavili ale argumentuje tým, že predo mnou on nema ziadne tajomstvá tak prečo ja áno...ale toto je len kvapka v mori a asi ten najmenší problém, to som len chcela vykresliť aký je, ako sa správa ku mne
@bublinky162
osamostatnite sa s priatelom