Nezhody s manželom

12. apr 2024

Asi sa potrebujem vyrozprávať, uz neviem co ďalej ani ako bude.Mam 2 male deti a manžela s ktorým si už ale nerozumieme a furt sa hádame pracuje v zahraničí ja som rada keď je preč mam pokoj a kľud ani deti s nim nechcu byť všetko len mamka mamka. Problém je v tom ze on neznasa mojich rodičov všetko mu vadí, inak moji rodičia bývajú vedľa nás a dosť mi pomáhajú s deťmi od mala ,vedi mu keď prídu do nás k deťom alebo keď prídu na náš dvor...ja nechcem aby sme sa pohádali kvôli tomu, lebo mi pomahaju s deťmi vždy keď treba a on je v zahraničí, lenže on nechape že keby ne oni na všetko som sama. Ďalšia vec ani sa ku mne nespráva slušne len hlas zvyšuje aj tam kde nemusí, hudre a furt mu dačo vadí je nervak. Ja fakt neviem ako ďalej ci by mi bolo lepšie bez neho len sa bojím ci to finančne zvládnem a k tomu mame aj dom. Ale toto sa nedá počúvať dookola my sa medzi sebou pohadame a on hneď prekruti temu a začne nadávať na moju rodinu,že som taká p..ča jak moja mama atď a už rieši rodičov a nie to kvôli čomu sme sa pohádali

jaaankaaaa
12. apr 2024

Tak raz by mi muž povedal, že som taká p ako moja mama, a koniec🫣

bluka2
12. apr 2024

Zober si to z jeho strany, robi niekde na vase rodinne vydavky, dojde domov, deti s nim nechcu byt, ty s nim nechces byt ("mas rada svoj klud"), citi sa vyluceny a frustrovany. Nemohli ste ist s nim, stal vam ten zarobok za toho?

hopsas
12. apr 2024

Toto je problém mnohých rodín, muž odchádza za robotou, žena na všetko sama, vzťahy ochladnúť a nasleduje rozvod... Preto sa rodina nemá rozdeľovať, treba byť spolu či už v zahraničí alebo tu

muchacici
12. apr 2024

Ja ťa chápem, môj muž tiež pracuje v zahraničí a je to záťaž pre vzťah. Ale aj jeho chápem, vy si tam žijete s tvojimi rodičmi na hromade, on sa vráti a musí furt byť s nimi. Mne by sa to tiež nepáčilo, veď nemusia vaši stále chodiť, keď je doma, nech má aj on trochu kľud. Moja rodina napríklad vie, že máme ocka doma, tak sa tu nepchajú. A mne vadí, keď behá za svojimi rodičmi, lebo je na roztrhanie, všetci len naňho čakajú, lebo nikto iný nie je ochotný 🤦‍♀️ tá cholerickosť.. je to ťažké s cholerikmi, tam treba ústupky z tvojej strany, ale hlavne on musí na sebe popracovať. Aj tak si myslím, že stále sa vracia domov už vopred nasratý, lebo vie, čo ho čaká a zase bude od teba počúvať sprostredkované kecy od tvojej rodiny. Nadávky sú už cez čiaru a vzťahy s deťmi treba tiež budovať a udržiavať.

melanta
12. apr 2024

Absolútny súhlas s @bluka2
Autorka, tvoj muž pracuje v zahraničí, predpokladám, že živí teba aj vaše deti. Ty si rada, že je preč, deti tiež, si radšej so svojimi rodičmi ako s mužom. dokonca aj keď príde domov. A keď teda príde domov, tak ty o neho nemáš záujem, deti tiež a na dvore má svokrovcov. Slovo p*** je príliš. to áno. Ale ak toto zažíva permanentne, tak nechápem, načo je s vami a načo si ty s ním. Lebo jediný dôvod, ktorý mi z toho vychádza je ten, že potrebuješ jeho príjem. Na to je tebe aj deťom dobrý.

gribka1
12. apr 2024

Musia tam byť aj keď je už doma? Predsa by ste mali byť sami ako rodina a budovať vzťahy. Ty a on a ona a deti.

autor
12. apr 2024

@bluka2 ja som mu vravela,že mal byť doma ale on na mňa vyskočí z tým ze on na Slovensku živorit nebude...nedá sa s ním normalne rozpravat hneď vybuchne a už je problem ,vždy bol problemovy

zuzanna33
12. apr 2024

Niekedy byť treba viac tolerantný a určiť si hranice. Mi sme mali rovnaké problémy v rodine a tak pre dobro manželstva sme rodinu vynechali navštevujeme sa občas a ak sa strhne hádka stopnem to a poprosím aby sa nevyjadroval na moju rodinu pretože aj ja mám čo povedať...ale nebudeme si ubližovať. Máme deti a jeden druhého sme sa naučili rešpektovať a lásku sme si získali naspäť je to o vzájomnej dôvere a neustálom snažení sa na vzťahu pracovať. Ale sú výborné aj manželske poradne ale musia chcieť obaja

0silvia0
12. apr 2024

Keď bol vždy problémový, tak prečo si si ho vybrala za partnera a otca svojich detí? Správa sa ako hulvát, to iný chlap nebol k dispozícii? Ak sa nechceš rozviesť, tak treba vyvinúť nejakú iniciatívu aj z tvojej strany.
Jasné, že ho deti nechcú, keď ste zavesení na tvojich rodičoch a deti sú na starých rodičov zvyknuté tiež. Keď ti príde chlap domov, treba vytvoriť atmosféru, že ste sa na neho aj tešili, vymyslieť nejaké aktivity, výlet. A poprosiť rodičov, aby keď je muž doma, vás nechali samých.
Tiež by sa ti nepáčilo, keby si mala svokrovcov za zadkom nonstop, ak by to bolo opačne.

anjelicek26
12. apr 2024

Nuž ako píše kocka vyššie, prijde domov, svokrovci nasackovany,deti s nim nechcú byť a ženu otravuje.. treba to vidieť aj z jeho strany.. rodina sa nemá deliť,takže rozmýšľaj, ako sa pobaliť a ist za nim. Deťom je cudzí a je to tvoja/vaša vína. Peniaze to nevyrovnaju.

ellemell
12. apr 2024

Tiež si myslím, že je nezmysel ísť od rodiny, aj keby v tom mali byť neviem aké veľké peniaze. Každý jeden vzťah dopadá nakoniec takto. Aj keď teraz už je asi neskoro plakať nad rozliatym mliekom.

0silvia0
12. apr 2024

ako často chodí manžel domov?

kitycat
12. apr 2024

Joj MADAM! Zamyslela si sa trochu nad sebou ked si si to po sebe precitala?
On robi v zahranici, tak schvalne ci by doma zarobil a uzivil dom a rodinu.
Dojde domov a je vam vsetkym na obtiaz.
Naco si vobec vyliezla spod maminej sukne?

ivik4
12. apr 2024

Vzdy robil problemy a aj tak si s nim spravis dokonca 2 deti 😄.
Musim sa ho zastat, ak sa citi prebytocny, necudujem sa ze je taky.

glorikarebeka
12. apr 2024

Si to zober z druhej strany ty keby si makala a prídeš domov a čakajú ta deti,svokrovci a muž ktorý je vlastne nešťastný, že žena prišla domov

sasa1310
12. apr 2024

na financie ti je dobrý, že

autor
12. apr 2024

@melanta není to tak ,moji rodicia nesú nasačkovany u nas...to ze prídu na dvor k deťom trochu predsa neni problém alebo do nás,ja som aspoň trochu rada keď ich niekto postrazi a si spravím veci ktoré pri nich nemôžem...v živote som ja nenadavala na jeho rodinu ani by som si nedovolila ako on mne pri každej hádke ze som jeb...nuta jam moja matka a celá rodina atď....áno keď je preč mam kľud aspoň sa nehadame a neriešime somariny takisto sa ku mne nespráva slušne ako k žene ale niekedy ako hovado a potom príde o pár minút a ťuťu muťu ako keby sa nič nestalo ale mňa to sere ze sa tak správa potom dotkne sa ma to

gribka1
12. apr 2024

Vyskúšaj najbližšie keď príde tráviť čas len s ním a s deťmi. Nech nechodia ani na dvor. Pár dní snáď vydržia. Vy máte problém ako rodina, treba to skúsiť urovnať.

maciatkolulu
12. apr 2024

A kde pracuješ ty?

autor
12. apr 2024

@maciatkolulu som na materskej s deťmi

betulinka1
12. apr 2024

Keby ten tyzden ked je doma k vam nechodili, tak by sa nehádal?

autor
12. apr 2024

@betulinka1 neviem,ale si myslím žeby si našiel furt dačo...ale my sa nehadame len kvôli rodičom, proste normálne keď sa pre niečo pohadame medzi sebou ako každý pár pre niečo tak on hneď mi vynada že aka som jak moja matka a hneď na nich útočí a pritom sme sa pohadame pre niečo ine,tak nechápem načo tam pletie ich

glorikarebeka
12. apr 2024

Ja viem prečo mu vadia....lebo sú stále u vás keď príde chlap domov z roboty aj mne by to vadilo keby mam doma stále mamu (a to mame krásne vzťahy)svokru

domkakvet
12. apr 2024

Ked robi v zahranici, tak ked pride uzite si to vy ako rodina bez dalsich ludi, aby ste mali sukromie sami pre seba.

betulinka1
12. apr 2024

Mas to tazke aj ked citam tie komentare, ze naco k vam chodia. No chodia lebo väčšinu mesiaca ti pomahaju. A tvoj muz by si to mal vazit, ze si tam neni sama. Kazda zena je ina, jedna pomoc nepotrebuje a druha potrebuje. Sprav taky pokus a dohodni sa aj s rodicmi, ze ked bude muz zase doma, ze nepridu. A kludne im vysvetli preco. Pozoruj situaciu. Zopakuj to aspon 3x. Ak nebude ziadna zmena zo strany tvojho muza, tak zial. Zapoj ho do prace s detmi. A neviem ci si zvyknete volavat po veceroch ale mozno by som mu povedala, ze pocuvaj velmi ma trapi ako sa spravas, ked prides domov zmen na mna tón, bud na mna mily aby som sa na teba opat zacala tesit. Vyhoda telefonu je ta, ze keby chytil zase amok kriku, tak telefon vypnes 😉.

autor
12. apr 2024

@betulinka1 ďakujem jedina mi tu rozumiete, ja sa nechcem hádať s mojimi rodičmi mam ich veľmi rada, a jedinú pomoc od nich s deťmi keď muž není doma, jasne neváži si to koľko krát som mu povedala bud rad ze mi pomáhajú s deťmi.

gribka1
12. apr 2024

Aj ostatné ti rozumejú, len sa na to pozerajú aj z pohľadu muža. Nikto ti neradí odstaviť rodičov. Ale dať šancu tomu, aby ste boli sami a vylúčil sa iný rušivý element. No a zas rodičia môžu byť super, ale mať svokrovcov vedľa alebo doma je iná vec.

0silvia0
12. apr 2024

Preco by si sa mala hadat s rodicmi? Nikto ti nepise, aby si sa hadala s rodicmi. Len ich treba slusne poziadat, ak mas muza doma, aby ti s detmi nepomahali, ved netreba, maju doma otca

maciatkolulu
13. apr 2024

Tvoji rodičia by vážne nepochopili,že chcete byť sami a nepotrebujú oddych aj oni? Trochu divne

patchworkjezlozity
15. apr 2024

@autorka

Ja sa pripajam k nazoru vacsiny. Zda sa mi, ze na svojho muza neberies ohlad vobec a radsej sa s nim rozvedies ako by si mala riesit Vas vztah.

Ved ked pride domov tak potrebuje sukromie s Tebou a potom aj cas vklude s detmi. Tvoji rodicia Vam asi prilis zasahuju aj do vztahu. A on nie je Tvoj financny otrok. Ved sa o Vas stara.

Sadni si s nim v klude a vypocuj ho. Ze preco takto nadava. Ze Ti na nom zalezi a tiez na Vasich detoch. Zalezi T vobec na nom? Ak to od Teba neciti a citi, ze sa ho chces iba zbavit, tak mu emocne ublizujes a mala by si byt k nemu uprimna a potom ho radsej pre jeho dobro opustit.

Ak ti na nom predsa len zalezi a lubis ho, tak sa dohodnite na spolocnych krokoch. Ak sa Ti neotvori, tak mate problem vztahovy. Ak jemu nezalezi na inom fungovani a nechce nic zmenit, tak je to toxicky clovek a odporucam s nim nebyt vo vztahu.