Nezhody s kamarátkou

10. jan 2022

dievcata, neviem co sa stalo, vcera brutalna hadka s kamaratkou. Nie je to nejako extra dobra kamaratka, ale tak ked potrebovala pomoc, vzdy som jej pomohla, radou, povzbudenim. Vcera vsak sa rozzurila a ja neviem kvoli comu. :/ Skusim to nejak popisat zrozumitelnejsie.

Mam manzelstvo ktore trva dlhe roky ( okolo 20 ) no poslednych 6 rokov s manzelom zijeme ako spolubyvajuci. Riesili sme to aj cez poradnu, aj vela rozhovorov bolo, no dospeli sme do stadia, ked sme si povedali, ze ako partneri nedokazeme spolu fungovat: nevieme sa pochopit, podporit, fyzicky uplne sa nepritahujeme, objatie, pusy zo strany manzela voci mojej osobe manzel uplne odmieta. Nakolko ani jeden nemame nikoho ineho, dohodli sme sa ze kvoli detom ( 3 deti , dvaja vysokoskolaci a mala 6 rocna) budeme byvat spolu a fungovat aspon ako rodicia. Manzelovi sa nepacilo, zeby sa dom predal a ja by som sla do podnajmu s detmi,ktore tu maju zazemie. S manzelom sa vieme dohodnut na vsetkom, nehadame sa, financie mame poriesene, inych partnerov, milencov nemame ani jeden. Chodi s nami na vylety, dovolenky, proste ako rodina vieme fungovat. Normalne sa aj doma rozpravame, kto mal aky den, proste ako kamosi. Vsetko platime na polovicu, nie je problem sa dohodnut ako dvaja dospeli ludia.

Kamaratka, ta vzdy povie, ze ma stastne manzelstvo, ze svojho manzela velmi lubi, no cely zivot jej v manzelstve nieco chyba a riesi to tak ze si vypisuje s cudzimi chlapmi. Je to jej zivot, nech robi co chce. Aby sme sa rozumeli vypisuje si dlhodobo a len s jednym. Potom sa stretnu raz za cas kamaratsky na kave a jej to zrejme imponuje ze ma niekto o nu zaujem. Zrejme nieco k tomu dotycnemu aj citi, no prezentuje sa ze city si vie ustrazit, a manzela velmi lubi. Uz predtym roky mala ineho pana ktory sa do nej zalubil a dal jej na vyber, znasala to velmi tazko.

No a teraz k tej hadke medzi nami dvoma s kamaratkou: Povedala som jej, ze to jej manzelstvo asi nebude az take stastne, ked ma potrebu viest aj virtualny zivot. Na to sa rozzurila, ale velmi. ze manzela lubi a ze v manzelstve clovek nikdy nie je 100 percetne naplneny. Na to som jej oponovala ze ja vo vztahoch som vzdy bola naplnena na 100 percent , a rozzurila sa az do nepricetnosti. Najprv zacala ze kde su tie moje vztahy teraz. Oznacila ma za sebecku, ze ona by tak ako ja nedokazala zit. Ze preco som nesla do podnajmu, ked doma s muzom zijeme ako spolubyvajuci a ze som sebecka. Ze co bude s detmi ked sa dozvedia ze manzela nelubim( nechapem preco by som toto mala detom hovorit).To, ze preco som sebecka som vobec nepochopila ani mi to nechcela ozrejmit.. A druha vec co ma zarazila, ze co ju tak rozzurilo, sla az do amoku.

anjelicek26
10. jan 2022

Skor ste mali obe PMS a nevedli sa normalne porozpravat a pochopit jedna druhu. Potrebu jedna druhej ukazat, ze ani ona nie je dokonala a nie je stastna a tiez robi chyby. Ja ti neviem, takto sa konflikty neriesia medzi skutocnymi kamaratkami by ta miera tolerancie mala byt vyssia...aj v to, ze ma kazdy vlastny zivot a vlastnu predstavu, co je spokojnost a stastie... mozes niekomu naznacit, ze zmena by bola dobra, ale nie sa hadat a dokazovat mu, ze to tak je/nie je... kamaratok mam dost a kazda zije v inom type vztahu a obcas sa potrebuju vyrozpravat, vyplakat, ale to posledne, co potrebuju, je poucovanie...ked nieco nefunguje, ta zena to vie najlepsie aj - sama...netreba do toho este prstom pichat a ranu zvacsovat.

dskjhfdlkdjhl
10. jan 2022

A preco si mala potrebu jej hovorit, ze jej manzelstvo stastne nie je? Aby si bola spokojnejsia, ze ked to Tvoje nie je, nie je ani druhych? Ved to je jej problem, nech si ho riesi a Ty si ries ten svoj, mas dost co riesit svoje, tak neryp do druhych.

autor
10. jan 2022

Lebo sa chvalila ked sme sa bavili cosi o manzelstvach. Ved mne je jedno ako zije. Len sme sa cosi bavili o manzelstvach a reku ved takto stastne manzelstvo nevyzera a to v nej spustilo amok. Kricala. Ja som flegmos viem argumentovat takze kricala len ona. Ved uz nech kazdy zije ako vie, ja som rada ze sa viem s muzom dohodnut a dokazeme fungovat.co zrejme nie je az taj bezny jav

anjelicek26
10. jan 2022

Proste si ju poucovala a pritom zijes takto... bez sexu a bez lasky... asi treba zdvihnut telefon a mat dost chochmesu sa jej ospravedlnit, ze to tak myslene nebolo a ta hadka bola uplne zbytocna.

petulda333
10. jan 2022

Podla mna si trafila klinec po hlavicke a jej sa to zle pocuvalo. No aj tak si myslim,ze si mala byt ticho. Jej zivot

autor
10. jan 2022

Ja mam kamaratky co ziju kadejako, aj milencov maju, neodsudzujem to ale aspon si priznaju ze doma je to nafigu..skor ma zarazilo ze sa vnima ako stastne manzelstvo

autor
10. jan 2022

A ano asi som mala byt ticho a tvarit sa ze je vsetko ok.

anjelicek26
10. jan 2022

Ludia neradi pocuvaju, ze robia chyby... celkovo prijat kritiku vie len mizerne percento ludi... hlavne medzi kamaratkami proste clovek ocakava (napriek chybam) toleranciu a podporu.

makova333
10. jan 2022

Autorka: A preco by ti mala kamoska priznavat, ze to ma doma nafigu? Musi? Dalsia vec, ze ludia su stastni a spokojni v kadejakych vztahoch. Mozno im to takto vyhodvuje, mozno je tak dokonca stastna, mozno aj jej manzel si s niekym pise a mozno len nechcela otvarat nieco, co nema spracovane. A nie, nemusi t sa priznavat a spovedat ani najlepsej kamoske, ani mame, ani fararovi v kostole. Posudzovat ci jej reakcia bola primerana alebo neprimerana sa neda, kedze nepozname cely vas rozhovor.

autor
10. jan 2022

@makova333 nemusi sa zalovat ani mi priznavat, casto to robi sama. Mohla kludne povedat vies co, naozaj som stastna. A nie kricat ale tak kazdy asi reagujeme inak

desore
10. jan 2022

Myslim, ze je nacase, aby ste sa kazda starala o svoju rodinu. Potrebujete si dokazovat, ktora ma lepsie manzelstvo? Nemusis ukoncovat priatelstvo, ale dala by som ho do inej roviny.

autor
10. jan 2022

@desore priatelstvo neukoncujem, ale ako pises dam ho do inej roviny, nabuduce ked bude chciet radu ohladom firmy a vztahov zrejme si velmi dobre rozmyslim ako zareagujem. Ved ako pisem mam kamaratky viacere, nemaju problem povedat veci priamo aj ich pomenovat, ale aby krical po mne niekto kvoli tomu tak tiez mi to nepride v poriadku.

0silvia0
10. jan 2022

Nechapem naco mas potrebu vyslovit tvoj pohlad na jej manzelstvo. Pytala sa ta na nazor? Ked sa citi stastna aj s jej virtualnymi panmi, tak nech sa citi... ty si spochybnila jej pocity a to sa nerobi. To akoby som sa ti stazovala, ze sa citim v manzelstve osamelo a ty mi budes tvrdit, ze nie, nemozes sa citit osamelo, ved mas muza, stara sa o teba atd.

mandala77
10. jan 2022

zvyčajne ľudia prehnane emočne reagujú, keď sa človek dotkne ich citlivého miesta. Už to v diskusii niekto povedal.

Ja v blízkych vzťahoch nemám absolútne žiadny problém druhej osobe čokoľvek povedať. Čiže ak by som tú kamarátku považovala za blízku osobu, už dávno by som jej povedala, čo si o jej mimomanželských vzťahoch myslím, lebo predpokladám, že Ti o tom rozpráva. Ona to možno považuje za skvelé, že má vzťah, ktorý ona pokladá za funkčný a do toho má aj virtuálne vzťahy. To je niečo, čo možno v jej očiach vyžaduje obdiv.

Priateľstvá sú o tom, že môžeš byť otvorená a že druhá strana nebude po Tebe kričať, ak sa dotkneš jej citivého miesta, ale môže o tom s Tebou rozprávať a hľadať možno príčiny, prečo to robí. Ale ľudia často žijú povrchné vzťahy, aj ženy medzi sebou. Od priateľov čakám, že mi povedia aj veci, ktoré sa mi nepáčia.

A ak by po mne kričala kamarátka, ku ktorej nemám blízky vzťah, určite by som si jasne nastavila hranice a v budúcnosti jej nehovorila nič zo svojho súkromia.

autor
10. jan 2022

@mandala77 dakujem ano brala som ju za blizku kamaratku, a som rada, ze aj ty vnimas tie priatelstva podobne ako ja. Ako som pisala vyssie mam kamaratky co maju aj milencov a ked sa bavime narovinu povedia ze doma je to nafigu tak to riesia zatial takto, nekricali po mne. Ja som po nej nekricala, mozno ju rozculilo aj to ze som moc kludna, ja uz fakt neviem. Konkretne pri tejto kamaratke som takmer nikdy jej neoponovala, vzdy len vypocula ale vcera nejako som sa vyjadrila myslela som, ze to zoberie v pohode. Ine kamaratky ona nema.

bronik89
10. jan 2022

mozno si fakt trafila nieco, co ju trapi. to co clovek povie a ako to ozaj je, moze byt veru diametralne odlisne. niektore pary len potrebuju pred ostatnymi vyzerat dokonalo, no v skutocnosti, to tak vobec nemaju

0silvia0
10. jan 2022

ja zas mam skusenosti, ze kazdy ma tu svoju pravdu a tej sa drzi. Tiez mam kamaratku, ktora si vybrala nevhodneho chlapa, aj s nim zije. Od zaciatku to bol zly vyber, aj som jej to hovorila, jej argument bol, ze nechce byt sama. Tak som vlastne zistila, ze ona sa potrebuje len postazovat, nechce pocut, ze ho ma opustit, lebo ho neopusti, a urcite neprekope cely svoj zivot, lebo jej to hovorim ja hoci je to pravda.
Mozno takto je to aj s tvojou kamoskou, len ti chcela porozpravat o svojom zivote a nepotrebovala analyzu jej vztahu.

autor
10. jan 2022

@0silvia0 je to dost mozne o svojom zivote mi hovori casto, vedela som to aj skor, ale mna trosku nahnevalo to, ze tvrdi ze svojho manzela miluje, to mi pride dost take zatvaranie oci pred pravdou a ked sa jej ten pan den neozve tak je polozrutena. Ano bola som ticho posledne roky pri nej, lebo radu neziadala tak som vzdy len vypocula,ale vcera mi to nejako nedalo.

mandala77
10. jan 2022

čiže si pre ňu možno len bútľavá vŕba. Do budúcna by som jej povedala, že Teba tie jej vzťahy nezaujímajú, nech Ti o nich nerozpráva.

soldi
10. jan 2022

ja som nazoru, ze dobri kamarati si povedia do oci aj pravdu, ktora sa nie uplne dobre pocuva. idu do toho s rizikom konfliktu. takze z mojho pohladu si sa Ty zachovala spravne (otazka je akym sposobom si to podala) a uz je na kamaratke, ako sa s tym vyrovna. ak sa mate radi, tak si to v klude vyrozpravate. ak nie, tak nic. nechaj kamaratku vychladnut a uvidis, ako sa bude vase kamaratstvo vyvijat dalej.

0silvia0
10. jan 2022

Mozno milovat manzela pre jednu znamena nieco diametralne odlisne ako znamena milovat manzela pre druhu... niektori mozu mozno milovat viacerych, neviem, ja to mam tak ako ty. Cize s tvojim nazorom suhlasim. Ale mozno stacilo povedat vies co, neviem sa vzit do tvojich pocitov, ja ked milujem, tak by som nedokazala vypisovat s inymi, pripada mi to nefer... cize aj forma je dolezita.

7lenka11
10. jan 2022

podľa mňa tvoja kamarátka psychicky nezvláda to, čo sa okolo nej deje a je nevyrovnaná so svojim životom, preto má potrebu po tebe hulákať.. vyrovnaná, sebavedomá žena nerobí scény pre nič, ale žije si svoj život bez toho, aby ju rozhodil názor iného človeka..

desore
10. jan 2022

Odporucam pytat sa na firemne veci, partnerske vztahy treba odlozit bokom, kazdy ma inu formy lasku. Po urcitych skusenostiach temu sukromneho zivota neotvaram, maximalne pred muzmi( dobrymi kamaratmi) z detstva. Povedia mi muzsky nazor na urcitu vec a ten je pre mna relevantny.

dada_99
10. jan 2022

@7lenka11 hmm tiez si myslim, ze ak by mala v zivoite vsetko tak ako by chcela, tak by nemala potrebu po nikom takto hulakat. asi proste zabrdla do niecoho co kamosku trapi a ta to proste neuniesla a vybuchla

yna1
11. jan 2022

to ako ste sa rozpravali nebolo zrovna stastne riesenie, stastna volba. Ono ja si kamaratku vypocujem, snazim sa poradit, ale nesudim, nevies ake to maju doma, nevies, co citi a co preco robi. Ono netreba robit si zavery.