Ahoj,
Na začiatok sa ospravedlňujem že riešim (pre niekoho možno) banality...
Chcela by som vedieť ako je to u vás s umývaním, upratovaním spoločného auta (myslím komplet). Totižto, vzniklo medzi mnou a manželom nedorozumenie a výmena názorou. ( v prvom rade musím spomenúť že niekoľko krát som vyluxovala auto úplne sama, občas si pomáhame ja si vezmem na starosť vnútro manžel vonkajšie umývanie). Vrátim sa spät k nedorozumeniu . Manžel mi vyčíta že som mu uz 2x naposledy nepomohla umyť auto , a musel všetko robiť ON SÁM (podotýkam prišla som domov z práce o 17.00 a veru sa mi už nechcelo riešiť ešte nejaké upratovanie auta, mám okrem toho externé štúdium kde mi momentálne prebiehajú skúšky , ďalej domácnosť a deti). Samozrejme sme sa hneď pochytili , " keďže využívam auto aj ja mala by som ho aj upratovať". Ja som mu na oplátku povedala či on využíva kúpeľnu /samozrejme že áno/ a koľko krát ju poupratoval?môžte hádať. Preto sa chcem opýtať ako je to v iných domácnostiach. Ďakujem za vaše odpovede
u nas riesi obe auta muz, ja mam v pazi, mam co upratovat, vysavat a umyvat doma 😁
Kazdy upratuje svoje auto. Moje robia deti, maju v tom zabavu. Ale pre mna to je relax aj sama odist do umyvarne a k vysavacu. Nemame problem ale vymenit si role, ja robim auta a manzel uvari a je s detmi.
to je trtko. 🙂 my mame dve auta a mne muz dokonca este aj tankovat chodi, do umyvacky s mojim chodi. ja jedine co s autom robim je, ze ked prezuvame gumy na zahrade, tak kym on prezuva, ja ho zvnutra povysavam a trochu vytriem 🙂 takze 2x rocne 😅
ešte NIKDy som neumývala auto a to ho používam ja denne. Jedine čo spravím je že si kúpim benzín... Všetko spraví manžel, však on je nespokojný že je auto špinavé....😉ale ešte mi to neotrieskal ani raz...
Presne ako vravíš...pokiaľ pracujete obaja, má sa starať o spoločné veci rovnako.
Pokiaľ "nepracujes", je tak nejak prirodzené ze sa o domácnosť staras viac ty.
My mame dve autá a 4 motorky. A ja maximalne obcas tankujem a dolievam vodu do,ostrekovačov. O ostatne sa stará manžel. Keď treba umyť, umyje v ručnej umývačke spolu so synom a majú z toho srandu. Raz za čas ich dáme vytepovat. Nesilime to vôbec. Skla umyjeme keď cez ne nevidno...A sedačky povysavame keď sa z nich bordel dokáže zachytiť na oblečení 😂
Čiže on sa stará o vozidla, kosi, striha, psa kúpe...polieva...
A ja o tie veci vnútri. Ale nemáme problém si pomôcť keď ten druhy potrebuje. Všetko je o dohode. Rovnako tak nemám problém si zobrať upratovačku na pol dňa.
Autá mame dve,jedno jeho to ani nevidím,druhe moje a je tam riadny svincik uz, ďakujem za pripomenutie...umyva oba on,alebo ja ale len to moje.
A dobre si mu argumentovala s tou kúpeľňou,cize asi to bude len na dohode.
Mame dve auta a ja som sa ich nikdy ani nedotkla. Moj muz mi vzdy povie, ze o auto sa ma starat chlap. Po všetkých stránkach. Ja si mam iba sadnut s detmi do čistého a odviezť sa kam potrebujem. A je uplne jedno ci pracujem, nepracujem, ci sa vozim sama alebo vsetci. Ked ma cas, poumýva karcherom a vsetko okolo toho. Ked nema a to väčšinou nema lebo sa s tym zabaví aj 2 hodiny, da ho umyť ručne.
mame 2 auta, kazdy si riesi to svoje ( hoci su obe moje )...umyva a upratuje si mm sam, a ja tiez...on nema taky bordel ako ja, malo vozi dieta, vacsinou sa ide mojim
Mala by som sa hanbit, ale v zivote som neumyla auto. Manzel ci synovec vzdy umyju aj moje 🙈
Muž robí okolo aút vsetko
a ked uz sme pri tom... vsak teraz za par drobnych ci dokonca za body v umyvarke krasne auto vylestia. no naco glancovat rucne? vytrases parkrat kobercek a hotovo. ked je taky uchylak na poriadok a vadi mu kazda omrvinka, nech si ho aj robi.
u nás robí všetko ten, kto príde prvý a má chuť. Jednoducho raz umyjem ja jedno auto, raz druhé, raz natankujem jedno, raz druhé. Inokedy on. Jediné čo riešime ráno, že kto si aké auto vezme. Niekedy neumývame vôbec. Autá sú pre nás totálne spotrebné veci. Sú to síce nové autá, ale jednoducho je to tak.
Moja polovicka sa stara o moje aj o svoje auta. Od servisu az po umyvanie. Niekedy som mu pomahala ale teraz si to uz vsetko robi sam. Ja mam ciste auto a on cistu domacnost 🤗
@viestta toto ma zaujalo,preco? Kde si prečítam viac?
Robi to len manzel a to mame kazdy "svoje" a robi teda aj to "moje" a v zivote nikdy mi nepovedal, ze to mam spravit ja. A kym som mala externe studium (a to sme nemali aj deti doma) a chodila do prace, tak robil aj 90% domacich prác a nikdy som ho o to neprosila. Samozrejme ked som nemala skusky, tak sme to mali podelene vsetko doma cca 50 na 50, ale ziadne take ze by dokopy nic nerobil a este mi vycital ze som mu nepomohla umyt auto. Ved auto aa umyva menej casto ako napr kupelna. Ak doma toho vela neporobi, tak by som odteraz trvala na tom aby ste všetko robili obaja. Ale to je normalne a samozrejme a nie ze panko 2x umyje sam auto a uz je zle. Ved mas kopu iných starosti.
Ja neuznavam, ze doma ma robit vsetko len zena, to plati v pripade ak nemaju deti a zena len tak nechodi do prace, tak v tom pripade ano. Ale ak obaja pracuju, tak nechapem preco by jeden z nich mal robiť viac.
Máme každý svoje auto a o obidve sa stará len a len muž. Umýva, prezúva, do servisu chodí, kvapalinu do ostrekovačov dolieva, STK a EK vybavuje... Svoje auto som umývala jedinýkrát, keď bol muž na služobke a moje auto si potrebovala požičať jeho dcéra. Tak som jej ho nechcela dať špinavé.
Raz ja raz on, je to naša vizitka, takže, kto má čas, mňa to aj baví, aj keď niekoho veziem, nechcem sa hanbiť, ale filtre, olej, pneu, servis to rieši muž
a podotýkam "umývanie" u nás je myslené ísť na umývačku, kde v kľude sedím v aute. Vnútro nám robí umývajú v servise. Sem tam vysávame.
My máme 2 auta a nikdy som neumyvala ani nevysavala ani jedno z nich. Plus muž má motorku. O všetkých tátošov sa stará on. Aj o bicykle. Ja mám dosť roboty doma s deťmi a manžel aj tu kúpeľňu umyje, takže pozdravujem toho tvojho experta.
ja neznášam upratovanie auta, ani svojho, nie to ešte manželovho, takže o obe sa stará výhradne manžel, ja svoje občas zaparkujem v umyvárke a spustím program... a tankujem... to je celá moja starosť okolo auta
Tá veta keď ti povie : veď aj ty auto "užívaš" tak upratuj ho tiež...by mňa zarazila, v zmysle jeho správania k tebe...o auto sa má starať muž a o hrnce a domácnosť žena (btw.muz mi pomáha aj v kuchyni)
Tak ja zutorku asi nepodporim...u nas musim upozornit a tzv pozvat pod ideme umyt auto..zastav na benzinke aby sme ho povysavali..lebo on nic nevidi...hneva ma to..ale uz som si zvykla,ze to inak nebude...takze ..ani u nas to nefunguje....kto by sa on mohol starat...a ja nato nemysliet...
@marcellka32 kde to pisu ze o auto sa ma starat muz.a zena o hrnce.....zvlast,ked sa dnes zeny biju o rovnopravnost?
Normálne žasnem, pre čo sa dokážu ľudia pohádať 🤔🤣
Rieši to u nás v 90% muž na umyvarke. V lete si svoje občas povysavam a umyjem sama.
Riesi to len manzel a to mame dve auta. Auto som umyla raz aj to len z vonku