Dobrý deň, mám dve úžasné deti, jedno uz chodí do škôlky a druhé ešte nemá rok svokra býva kúsok od nás ,je na dôchodku no vnúčatá vidí minimálne, vyhovára sa ze nechce otravovať. Nemá nijaké koníčky ani nič,je samotár. Jej 38 r dcéra ma prvé dieťa, bude mať 7m o pár dní , žije v Maďarsku. No a deje sa to, ze svokra v podstate viac vidí to vnúča z Maďarska ako naše deti. Chodí tam skoro každý druhý mesiac pomáhať dcere s malým a domácnosťou ( lebo vraj nestíha pri ňom) potom sa vráti na SVK, strašne sa chce snami stretnúť a donesie deťom hrbu hračiek oblečenia a blbosti. Sľúbi
vnukovi ked odchadza zee sa za dva tri dni znovu zastaví,ze ho vezme tam a tam... A odvtedy nič, musíme prísť az my . Pritom je doma stále. Je mi to ľúto skrz deti, lebo hej veria ale ja už viem ze sú to len plané reči.
Potom zas odcestuje za dcérou a
Tak sa to opakuje.... Ide mi stým na nervy. Ako by ste ju riešili vy? Pred týždňom sa takto vrátila tiež, prišla na návštevu a odvtedy nič,iba si píšeme cez WhatsApp ,chce pýta b fotky deti, Asi to jej stačí.
Ja ju nepotrebujem na pomoc ani nič,len deti sa na ňu tešia a vadí mi ako ich zavádza a v podstate kašle na ne
Dcéra je len jedna a to sa dokáže aj takto prejaviť. Kamarátka sa tiež nad týmto rozčuľovala, ale neurobíš s tým nič. Proste je to jej voľba.
Tak jej povedz nech im nehovori, ze pride ked naozaj neplanuje prist lebo su potom deti smutne. A dalej by som to neriesila. Tato je aspon taka, ze sa raz za cas naozaj aj zastavi. Niekto nechodi bud vobec alebo su zasa svokry, ktore rano zazvonia a odchadzaju vecer.
Asi by som jej zavolala po tych troch dnoch, ze ju vnucik caka. Aspon nech neslubuje ked to nevladze dodrzat.
A zenam na dochodku poviem len tolko, zhodou okolnosti mam viacero zien v preddochodkovom a dochodkovom veku. Ony su rady, ze maju svoj pokoj a cas pre seba. Energia znacne znizena a nevladzu ficat ako pred par rokmi.
Tvoja svokra vycerpa vacsinu energie na vnuka od dcery a potom potrebuje pokoj. Skus jej vysvetlit, ze nie je spravne vnukovi slubovat a nedodrzat, ze to zle znasa....
@pielka sranda je ze ked príde, dcéru len poohovara ze ako nezvláda domácnosť ,ale to tam bolo na nič atď, tak isto aj jej dieťa, ze naše su šikovnejšie , múdrejšie. keby tak švagriná vie..
@0silvia0 toto si myslím aj ja, skúsim hodiť o tom reč snou, radšej nech nekeca,syn sa potom dlho pýta kde je babka a babka je uz dávno v Maďarsku
Nepríde, lebo vie, že prídete vy. Keď máte dobrý vzťah, nekaz si to. Keď bývate blízko, nepotrebuješ pomoc, tak v rámci prechádzky choďte vy tam, môže sa ísť prejsť s vami, napríklad.
Moja mama bývala 5 minút od nás a bola za 13rokov u nás až 2x, raz na mužovu 30tku a raz na dcerine narodky, keď mala rok. Vždy som chodila ja. Teraz mám dve malé deti, dosť ďaleko k nej, kým sa vychystame, kým prejdeme, už aj domov treba ísť, nevideli sme sa dva roky a nejak jej ani nechýbam. Vždy ju volám, nech príde lebo mne je ťažko prísť s deťmi, tak vždy sa vyhovára.
my sme mali otcových rodičov za plotom, no mali absolútny nezáujem, keď prišli, doniesli sester plesnivé tyčinky, a keď náhodou mama poprosila o postráženie, napr. kým odbehne do obchodu, tak oni vraj nie sú na to, aby strážili JEJ dieťa /mimochodom svoje vnúča, dieťa ich syna/. Nič sa nám nestalo, prestali sa stýkať, nemáme na nich žiadne spomienky, babka z mamininej strany bývala v susednej dedine, s ňou sme trávili veľa času a nikdy mi neprišlo ľúto, ani čudné, že mám iba jednu babku/jedného dedka.
V tvojom prípade také extrémne to neni. Jednak ako to už písali, asi radšej chodí k svojej dcére, ako k neveste, aj keď vychádzate dobre. Ja by som sa s ňou porozprávala, nech nehovorí deťom, že sa vidia o 2-3 dni, keď to nevie dodržať. Netreba sľubovať nič. Ak býva blízko, tak deti keď chcú ísť za ňou, zavolaj, či nerušíte, a chodte k nej, predsa návštevy nemusia byť jednostranné. Neposielať jej fotky, povedať, že ju radi u vás privýtate, nech príde /ozaj, možno ju nevoláš ku vám, lebo je ti prirodzené, že však nech príde kedykoľvek, ale ona to možno vníma tak, že čo keď bude rušiť/.
@tosomja nechcem si to kaziť,mam ju v podstate rada, . Ale toto ma hnevá. No my chodíme ku nej už malo,ked som pochopila ako sa vecí majú chodíme len občas všetci cez víkend.
Nevadí ti to ? Ze sa vyhovára a deti nevidí ani jej nechýbajú?
aj moja svokra s anezaujima o svojho vnuka, ma ho rada, da obcas peniaze, ale inak nic, syn je vacsi, teeneger, ale od mala to tak bolo, mne to obcas luto pride, ale co spravim, uz to nereisim. tiez nema ziadne konicky, ju nezaujimlao nikdy nic. a byva asi tak 7 minut od nas.
Tak trápi ma to, lebo som tam bola každý deň, kým som nemala deti. Nikdy som neverila, aké je to zložité s dvoma malými deťmi ísť niekde na návštevu. Mám dosť keď potrebujem ísť do obchodu.
No ona to pochopila tak, že sa vyhováram ja. Čiže kto tam príde, zlá som ja. Potom mi vypisujú, že prečo som sa tak odcudzila, že tam nechodím, že čo mi spravili atď. No majú stále dvere otvorené, proste tam nepôjdem z jednej domácnosti do druhej. Ten čas radšej budem tráviť na ihrisku, na prechádzke.
Deti sa mi narodili v čase korony, boli zakázané návštevy, keď som tam chcela ísť, ešte keď som mala len syna, tak nie, lebo sa boji že ju nakazime, potom môj priateľ robí vonku v zahraničí, tak podmienila to tým, že 14dni karantény lla tak sa máme dať otestovať aby sme mohli prísť. Prestalo má to baviť sa domáhať návštevy. Keď ich chce vidieť, nech príde. Keď ideme vonku, vždy ju volám. Tak ona vonku nechodí, lebo raz je zima, raz teplo, potom nevládze, atď.
Ja mám super vzťah so svokrou, ale som stále len nevesta a dcéra je dcéra ;). Bývame hodinu a pol cesty od svokrovcov, švagriná 5 hodín a v inom štáte. Dcére sa chodila pravidelne starať o deti, dokonca tam s nimi chvíľu bývala, keď bolo treba. My keď sme ju zavolali, vždy prišla, ale tu sedí ako hríbik na návšteve. Švagrinej riadi domácnosť, varí, ako doma proste. Aby som upresnila, toto nie sú výčitky, to len také pozorovanie. Ten vzťah mama dcéra je proste iný ako svokra nevesta ;).
My to máme úplne rovnako. Bývame 200m od seba, na návštevu sa musíme nanominovať my a aj to polovicu razy povie ze nemôže. Ak ich pozývame, oni neprídu lebo nemajú čas. V podstate vidia deti raz za 2 mesiace a aj to my musíme na nich tlačiť. A inak tiež vždy keď nás vidia tak im naslubuju, že ich vezmú na zmrzlinu, že ich vezmú vezmú hračkami, ze ich vezmú na prechádzku....a skutek útek. Tiež mi nejde o žiadnu pomoc ani nič nepotrebujeme, iba nejaký záujem kvôli deťom.
Tak ako sa nezaujímajú o naše deti, nikdy sa nezaujímali ani o svoje. Všetky deti vyrástli len na tom, ze pozerali cele dni telku. Je to smutné ale neviem co s tým
@yoxinka asi to tak bude aj u nás, dcéra je dcéra.. aspoň skúsim zatrhnut tie sľuby.. syn uz potom aj zabudne po čase že babka existuje a potom zas ked príde chvíľu to trvá no,potom ju zas nerieši.
Tiež radšej idem von na prechádzku ako sedieť tam, chodíme preto málo, radšej som ma vzduchu. som.snami tiež nechodí, väčšinou ma robotu doma nejakú vraj,(na byte) - výhovorky. Tak ju uz nevolam ked idem.
Možno svokra chodí na koníka, čítať príbehy žien, ktorým svokra pije krv už len tým, že k nim príde na návštevu a nechce byť tiež taká. Buď rada, že nechodí naopak príliš často. Možno čaká, že ju zavoláš, nechce prísť bez pozvania. Tak ju pozvi na kávu a koláč s tým, že vnúčik sa na ňu teší.
@h2 vie že môže kedykoľvek zavolať, vždy som jej to vravela. Vie ze sa máme radi, nemáme zle vzťahy.. len toto no..
@h2 ano to som samozrejme rada,ze ju tu nemám mesiac vkuse 😂
Ale vies čo, moja svokra zase má fakt robotu. Oni predali byt a opravili dom po babke, tam sa nasťahovali. Svokra má vytúženú záhradu konečne, sad ovocný, furt jej v tej záhrade. V lete povie, že nemôže nikam ísť lebo treba polievať. A zavára a džemy robí, mrazí ovocie, uhorky zavára a potom všetkým rozdáva … Keď jej poviem, že či príde k deťom, tak povie, nech ich donesiem tam. Ona im navarí, všetkých obriadi, všetko urobí, ale toť vsjo. Furt len v záhrade, to je jej život. Susede rodičia berú deti vkuse na výlety, vláčia ich kade tade, ukazujú im svet … Toto je asi aj o povahe dosť.
Tak sa jej ozvi ty, že malý sa pýta kedy príde,lebo mu to sľúbila aspoň pochopí, že si pusu nemá púšťať na spacir, keď to nesplní🙂Mozno nechce rušiť, možno ....a neboj sa dcere v Maďarsku zase hovorí o tebe podobné veci.Dcera bude vždy dcéra tam si môže dovoliť variť, upratovať..
Bývame v rovnakej dedine, svokor chodí aj 3x do týždňa, svorka len keď potrebuje niečo s notebookom a hneď že prišla detičky vidieť a pritom príde keď syn spi na obed a dcérka je v škôlke takže tak 😬 nechce nenútim ale vrátilo sa jej, boli sme cez sviatky na návšteve a pred rodinou sa išla babka ukázať a malý od nej utekal ani na ruky nechcel a s dedom sa tulil a potom plakala tak si vravím plačte keď je notebook prednejsi
Ked nepride Mohamed k hore, musi hora k Mohamedovi 🤷♀️
Ani moja svokra nema zaujem.... Sice byva dalej, ale je na dôchodku, cas by mala. Syn ma 2 roky a este u nas nebola. My tam chodime raz za rok, ale na tyzden... Za ten cas sme sa videli raz, aj to ken na oslave. Co mam k tomu povedať.... Tiez je mi to luto kvoli malemu, mne osobne je to jedno.
Proste ako pises, jej stacia tiez fotky a videa....
Hlavne jej povedz, nech detom neslubuje, co nesplni, lebo je syn smutny.... viac sa neda. Zaujem sa neda vynutit.
Mám dve deti, už sú v puberte. Prešla som so svokrou svoje, volali sme ju na návštevu x krát. Staršiu ešte došla pozrieť do pár týždňov, malú videla 1x v 9 mes. Muž po ňu došiel autom ale už cestou k nám sa pýtala kedy môže ísť domov. Nepáčilo sa jej čo varím, že si môže zapáliť iba vonku, viac ako krabicu za deň a ku každej žiadala kafe. Nedokázala vyčkať kým náskokom či uložím dieťa spať. Nikdy nebola ochotná povarolvat na polhoďku...
Po čase sme snaženie s mužom vzdali. Tie jej výhovorky prečo nemôže prísť. Deti si na to rýchlo zvykli už sa dávno nepýtajú na ňu. Nikdy nedostali nič na Vianoce či narodky. Prežijeme aj bez nej.
keď máte dobrý vzťah, tak čo tak sa s ňou otvorene, úprimne, na rovinu porozprávať? Býva to najlepšie riešenie
Nenapíšem asi nič nové, proste nerieš vzťah mama- dcéra, ty si “ len” nevesta… jedine čo by som riešila sú plané sľuby, že príde a namotáva deti…
Moja svokra sa sla “ zblázniť”, keď sa narodila naša dcera (prvé vnúča), bola až otravná, 10x denne volala, chcela videá, foto, pýtala si ju k sebe na víkend a podobne… potom sa narodilo dieťa jej dcére ( teda švagriná) a akoby uťalo, je pravda, žeby som asi jej mala sem tam zavolať, ale mne vyhovuje ten kľud…
Jedine ma však mrzí, že už moja dcéra vníma tu zmenu, že sa to u babky zmenilo… naposledy sme tam boli na Veľkú noc, dvihli sme sa po 2 hodinách absolútneho nezáujmu ( to už dcéra chcela ist domov, a pritom tam veľmi rada chodila, aj manzel zhodnotil že stačilo…), ale mame dokonalý prehľad čo robí švagriná, ako to robí, aké pokroky robí jej dieťa a podobne..
Tým som chcela povedať že naozaj sa zameraj len na tie nesplnené sľuby voči vnúčatám, ostatné nerieš…
Ked mate take dobre vztahy ako o nich pises tak preco si to nevydiskutujete? Co je problem jej povedat, ze detom slubuje a nedodrzi a ze by bolo fajn, aby slub aj dodrzala? Ved predsa mate “dobre vztahy”…
Moja svokra je ten typ co rano zvoni a vecer odchadza. Co ja by som dala za svokru, ktora nechodi a nemontuje sa mi do vsetkeho 🙏
@luckynat máš pravdu ,aj ja som vďačná ze nieje vtierka. Možno nebyť dcéry a jej dieťaťa bola by u nás non-stop. Lebo v minulosti to bolo, iné, syn bol prvé vnúča, bol stredobod záujmu. Tak na druhej strane by som mala byť asi aj rada,ze mám pokoj 😂
No ved si len predstav take tie nevyziadane rady, cpanie sladkeho do deti a recicky typu “ta maminka je na teba taka zla, pod ja ta pomojkam” a budes mat dost 😀 radsej nezaujem ako toto…akoze balans medzi tym by bol idealny, len toho su maloktore svokry schopne 🤷♀️ Aspon mas klud a deti skus niecim inym zaujat, ked im pride babka na rozum…
Len nevieš čo zase hovorí o tebe a o deťoch jej. To je také jój. Neprekvapilo by ma keby jedno hovorila tebe a druhé jej. Lebo teda už neraz som o takých prípadoch počula.
No ale ved vy nemozete prist k nej?
Ak mozete, kde je problem?
Sup synovi telefon do ruky a nech babke cez WhatsApp zavola a opyta sa kedy pride, kludne aj kazdy den. Pripadne nech si s nou skypuje, pokeca, poukazuje hracky ... ako v tej reklame 🙂
A aby som upresnila, máme dobrý vzťah,vraj som jej druhá dcéra, rozumieme si a máme sa radi .no toto mi kole oci čo robí, niesom naivná...