Nezáujem otca o syna

milly9
1. okt 2020

Chcem sa opýtať, moj partner nemá záujem o syna. Syn bude mat 3 roky, narodil sa na partnerove narodeniny, ale vzťah so synom nemá skoro žiaden, maly sa na neho teší snaží sa ho zaujať vola ho vždy do svojej izby a partner nemá záujem. Syn síce ešte nemá normálnu komunikáciu snaží sa rozprávať ale má svoj “vlastný jazyk” ešte a partner má nervy na neho lebo nekomunikuje s ním, nevie čo chce, odbíja ho čo raz častejšie že je unavený, pritom má homeoffice (kvôli korone) sedí cely deň sám doma za PC a syn je v škôlke. Tvári sa že ho nepočuje keď nieco chce. Stačí že nás niekam odvezie a berie to tak že strávil čas so synom a následne ho má zas “na haku” je to normálne u chlapov? Alebo ako to máte vy? Ja som už zúfalá

nnnuuunnn
1. okt 2020

Venuje sa synovi tak, ako keby ziadneho nemal. ☹

deti95060810
1. okt 2020

smutné....

pribinak
1. okt 2020

Normálne sa s ním posadiť a povedz mu, že toto je malo, toto by nestačilo ani škrečkovi. Jednoducho nech si uvedomí, že toto je jeho syn a nie vec, ktorú v aute odvezie z bodu A do bodu B
Zbal mu syna a pošli ich spolu na ihrisko, nech si spolu skladajú lego, choďte spolu na výlet, ....

Normálne by som na papier spisala koľko sa za deň venuje dieťaťu aby to sj videl v reále

janci05
1. okt 2020

Nie je to OK. Pre môjho manžela je syn všetkým. Je to smutné a škoda, že sa partner takto chová. Očividne nie je na rolu rodiča a zodpovednosť pripravený.

kikulienkadd
1. okt 2020

Ahoj,nie,nie je to normálne. Najneskôr v puberte sa syn s ním prestane baviť úplne. Dieťa robí čo môže a ocko ho ignoruje. Nechápem... Treba sa s partnerom porozprávať. Dieťa potrebuje záujem a starostlivosť oboch rodičov. Veď to je nádherné vidieť komunikovať ocka a syna, u nás od 1.dňa. Vždy hovorím,že môj muž okrem kojenia dal úplne všetko! Obdivujem ho za to,nevedela som,že niečo také je možné, ale existuje to. Menší má teraz 2r a vie čo je to urobiť s ocinom raňajky, kavicku,ide sa s ocinom holiť (strojčekom, spolu ho potom čistia). Spolu skrutkujú, majstrujú, malý napodobňuje otca hudobníka a vyhráva mu na flaute (vypýta si aj potlesk!). Máva mu z okna keď ide do práce, čaká na neho keď sa vracia... proste žijeme spolu a tešíme sa z toho. Ak to tvoj partner nechápe,má veľmi smutný život. A žiaľ ty so synom s ním tiež. Držím ti palce, nech sa ti podarí vysvetliť mu,že tieto krásne roky keď je dieťa malé sa už nevrátia.

limetka69
1. okt 2020

Nie je to normalne. Nehovorim, ze oco je no. 1, ale aktivne sa zapaja od mala. Sice tiez som mu musela prehovorit do duse ked bol maly fakt maly, ze ked chce nejake puto s nim mat, tak si ho musi vytvorit, ze same sa neurobi. U nas takto. ❤️

ivca88
1. okt 2020

Mooja, to mi je ľúto.
Aký má on vzťah so svojimi rodičmi ? Je intenzívny, alebo viac menej taký " rezervovaný".
Skús sa ho opýtať, či mu niekedy nebolo ľúto ako dieťaťu, že sa s ním otec nehral hokej na ulici, alebo že ho nenaučil kopať loptu.
Či to chce takto aj pre svojho syna ..
Neviem.
My máme síce dievčatá, ale môj muž by ich aj kojil keby to šlo. Aj keď volá z práce, tak volá vlastne dievčatám a spolu sa rozprávajú, ako bolo v škôlke a s kým sa staršia hrala a či boli aj vonku a podobne.
Pre mňa ako mamu je to to najkrajšie na svete, preto chápem, aká veľmi smutná z toho musíš byť.
Čo robí toľko na PC ? ..preco je z toho nervózny ?

vilma7
2. okt 2020

@limetka69 u nás je to podobne

- nie že syn lipne na tatkovi, ale tatko na synovi, aj keď niekedy by ma potešilo, keby trošku ubral 😆😆😆 ale dcerku lubi tak isto, parťák je s oboma.
Neviem či tvoj partner
@milly9 dieťa chcel lebo to patrí k životu, vzťahu a rodine, alebo že ho naozaj chcel.
Ak partner s ním nevie len kvôli reči, tak sa najskôr s ním hravajte spolu všetci kým sa nenaučí pochopiť čo malý chce. Ale ak tam záujem nie je, tak nepomôže nič.

martyzpp
2. okt 2020

@milly9 ach, až mi slza vyšla. Chúďatko maličké ☹️. Veru, nie je to normálne. My máme 15mesačného a kým nechodil, tak manžel tiež akosi nevedel čo s ním má robiť, ale bol pri ňom, aj keď často zaspal na kockách a malý stvornožkoval okolo 😆. Teraz už malý lieta ako šarkan a keď manžel príde z práce, ja prestanem existovať, hrajú sa len oni dvaja a mňa občas chytá infarkt, čo všetko vymyslia 🤦. Manželovi ale často vravím ako ho malý zbožňuje, že je to jeho hrdina a bude po ňom všetko opakovať a muž len tak rastie od pýchy 😊.

lija22
2. okt 2020

velmi smutne. prichadza o najkrajsi vek dietata, kedy je dieta uplne najrozkosnejsie. skoda, jeho skoda

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
2. okt 2020

Čím viac času s ním bude tráviť,tým viac mu bude rozumieť,nie?

marca12
2. okt 2020

To je strasne. Ze nevie,co s nim? Uz len keby ho mojkal,nosil,stiskal to by uplne stacilo na zaciatok. Neskusala si,aby sa s nim tulil,polaskal ho?