Nezáujem o 7-ročnú dcéru

10. mar 2024

Otec sa 7 rokov nezaujima o dceru, vyzivne riesene cez exekutora,teraz ked som podala o zvysenie,zrazu,ze on sa chce stretnut, podla mna cista vypocitavost,aby ukazal pred sudom,ze mal zaujem,pritom dieta ho nepozna a neslo by za nim.ma tu vyznam este riesit stretavanie ked to nie je uprimne?

anjelicek26
10. mar 2024

Úprimne neúprimne, nechajme to v rovine,ze kde sú povinnosti,ma aj práva... držím palce,nech to ex nepokasle a vytvorí si s dcérou aký taky vzťah...

autor
10. mar 2024

@anjelicek26 no ako ho poznam nebude mat trpezlivost si ho vytvarat,kedze je momentalne pre nu cudzi,urcite to nejde tak,ze mu malu prinesiem,a ona s nim bude travit cas,to by bolo na dlhsie.

beurre
10. mar 2024

Stretnúť sa môžu, ale aby ste bola pri tom. Nie samu poslať s ním niekam. Len pod vaším dozorom... A opýtala by som sa dcérky či by chcela.

autor
10. mar 2024

@beurre on praveze nechce v mojej pritomnosti za ziadnych okolnosti

anjelicek26
10. mar 2024

Autorka to, ako budú prebiehat tie prvé stretnutia urci sud.. ak ste na noze, dohodnite sa,ze dcérku das babke,švagrinej a on tam dôjde za nimi/pre nu... riešenia to ma,len netreba ist do konfliktov..

autor
10. mar 2024

@anjelicek26 samozrejme su riesenia...lenze chciet musia obe strany

eternity24
10. mar 2024

Myslím, že súd ani nedovolí také stretávanie , keďže otec dcéru ešte nevidel a ona ho nepozná. Aspoň podľa mňa by to bola utopia poslať dieta na tretnutie s cudzím človekom. Určite sa tam urci nejaký prostredník, ktorý na stretnutí bude tiež.

hipuska
10. mar 2024

@anjelicek26 toto nechápem. Píšeš bludy. Véd on si jednu jedinú povinnosť ktorú má určenú súdom neplní a výživné neplatí. A to nehovorim o ostatnych moralnych povinnostiach, ktore jednoducho nie su vymahatelne ale su na baze dobrovolnosti. 7 rokov dieťa nevidel, neprispieva a zrazu mu mam dat dieta? Píšeš o právach otca ale čo.pravo dieťa? Na životný štandard, právo mat.otca?

@autor ak sa chce stretnúť tak navrhni stretnutie niekde v centre,cukrárni za tvojej prítomnosti. Daj.mu tam na výber dva dni, dva časy.. nech ma možnosť výberu. Posli mu tu na mail. Ak sa mu to nebude páčiť, smola. Takto, pred súdom dokážeš, že.mu nebranis, že si.mu umožnila. A neboj sa, aj keby určil súd stretávanie, jeho to prestane baviť. Len sa nedaj vyprovokovať.

anjelicek26
10. mar 2024

@hipuska platí cez exekútora,ale platí.. ja im do toho nevidím a ry tiež nie,co a preco bolo a je len na nich,co bude....

sante81
10. mar 2024

@anjelicek26 Martuška, ty by si dala dieťa exovi, ktorý ho nevidel 7 rokov? Bez prítomnosti jeho matky????

sindla
10. mar 2024

V ziadnom pripade by som mu nedala dieta bez mojej pritomnosti. To dieta ma 7 rokov, vnima uplne vsetko. Moja dcera ma coskoro 7 a k jej otcovi chodila zbezne ked sa ozal, cca 1x za 2 mesiace a ona velmi citi, ze o nu nema zaujem, nevenuje sa jej tak, ako by sa mal. Momentalne k nemu uz chodit nechce.
Neviem si ani predstavit, ze by som ju dala pre nu cidziemu cloveku bez mojej pritomnosti. Mohol by sa od zlosti chlap aj posrat ale bohuzial, 7 rokov je velmi dlha doba a to dieta si k nemu nevybuduje vztah.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. mar 2024

@kittykat22 urcite sa vykasle....

hipuska
10. mar 2024

@anjelicek26 nevidím podrobnosti ale stačia mi dve veci. Ze dcéru nemal záujem vidieť 7 rokov a ze neplatí. To, že otec platí cez exekútora, lebo je celý pototo z toho, neznamená ze ma o dcéru zaujem

autor
10. mar 2024

@hipuska on mi len napisal doved ju k nam,ja na to ze nepojde k nim,lebo ich nepozna, ze ked tak sa mozme niekde vonku stretnut,ze to nie,a zacal mi nadavat,ze som chora,lebo ked teda javi zaujem ja mam s tym problem

hipuska
10. mar 2024

@autor zbytocne sa nerozpisuj a nevysvetluj. Len odpis fakty. Ani nepíš " ak sa chceš stretnúť " (vydieranie). Jednoducho naformuluj: pre stretnutie s dcérou ti navrhujem XY deň a XY den tam a tam, za mojej prítomnosti cas môžem po práci po 15tej...nech si vyberie. Takto mu dáš možnosť voľby. Na súde kludne povies: nevidela ho 7 rokov, mal.moznost sa s ňou stretnúť ale nemal záujem. Takto budeš dokonale kryta

kristinapetronela
10. mar 2024

V žiadnom prípade dieťa "otcovi " nedávať .veď to by bola trauma na celý život.bohvie čo by jej aj na rozprával .... On nech píše čo chce na súd ,ty sa k tomu vyjadris .možno určia stretnutia cez tretiu osobu ale jeho to baviť nebude. Proste smola 7 rokov sa nestaral ...

sabrea
10. mar 2024

No a presne preto by som vyzivne neriesila a bola spolojna, ze mam od byvaleho svaty pokoj. Ale tiez som sa takto popalila a poucila.

autor
10. mar 2024

@sabrea tak on o nu bojovat urcite nebude,toho sa nebojim,skor len chce mat dokaz na sud,ze sak sa snazil,ale zbytocne,ze mala za nim nechce ist

hipuska
10. mar 2024

@autor ale prosím ta. Véd na sudca tiež nie je na hlavu padnuty. Neplatil výživné, nevidel ju 7 rokov takže.o snahe nemôže byť ani reč.

beurre
17. mar 2024

Tak ale to neprichádza do úvahy keď ona ho vlastne ani nepozná. Čiže dôjsť pozrieť ju môže, ale budeš tam. Aj ty budeš mať dôkaz na súd že si mu to umožnila.