Nezaberú nám deti vyváženosť vo vzťahu?

11. jan 2022

Zdravim vas,

Mam uzasneho partnera po vsetkych strankach. Samozrejme ma nejake muchy, ale mne asi nevadia ani tie :D
Zatial deti nemame. Mame 32 a 37 rokov. Rozmyslali sme o nich a nechcem aby to vyznelo sebecky, ale nezoberu nam nase deti tu vyvazenost v nasom vztahu? Vela zien v mojom okoli je ustvanych kvoli detom, maju rozpadajuci sa vztah, niektore aj rozvedene a celkovo nespokojne so zivotom.
Potom poznam dalsiu skupinu parov, aj starsich ako sme my, co deticky mat nemozu a skusaju. Tiez to vnieslo smutok do ich vztahu.
Ja som vzdy tuzila byt matkou, aj ked som to odsuvala. Prosim nesudte ma, ale hladam nejake inspirativne skusenosti z vasej strany, mozno povzbudenie. Ale asi ked clovek neskusi, tak nikdy nevie🙂
Vopred dakujem za kazdu fajn odpoved.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beatrice1111
11. jan 2022

Zamyslat sa nad tým je podľa mna úplne zbytočne. Oberas sa o prítomný okamih. Rob tak ako to citis/citite tak je to asi so vsetkym. Nikdy nevieš čo ako dopadne,tak na čo sa ukracovat o šťastie? 🙂

deti95060810
11. jan 2022

a ešte je tu jedna skupina - bezdetných , kde sa môže stať o pár rokov že manžel si nájde inú slečnu ktorá mu dieťa porodí... prečo? no lebo zrazu zatúži po dieťati a nájde ochotnú čo mu želanie splní...😉

autor
11. jan 2022

@beatrice1111 jeeej toto ste velmi pekne napisali 🙂 asi nechame tomu volny priebeh a uvidime 🙂

ibajaanikiny
11. jan 2022

Rozmyslala som ako ty,napokon matkou uz som,aj ked sa to stalo necakane a dost ma to vzalo,lebo vtedy som mala este ine “plany”.vztah nam to dokonca vylepsilo,aj ked dobry uz bol aj pred tym…partner je skvely otec a uzivame si to,aj ked je mala obcas narocna…

autor
11. jan 2022

@deti95060810 aj ja mam taku znamu. Avsak jej manzel stihol dieta aj s vlastnou zenou a aj s milenkou. Odstup deti su asi 2-3 mesiace.

bajka16
11. jan 2022

Ja si myslím že keď ráz vzťah nefunguje tak fungovať nebude ani pri dieťati. To isté platí aj naopak. Práve dieťa ukaze pravdu aký ste úžasní naozaj a či naozaj ste tak silní spolu.
Dieťa nič nezlepší ani nezhorší. Iba ukáže holu pravdu ako to naozaj je. Bez dieťaťa je totiž všetko úžasné. Ale skuste takú skúšku že nemať na seba čas, trošku viac stresu, skúste na koľko ste tolerantní voči sebe a ako si dokážete pomôcť a spojiť svoje sily 😉

deti95060810
11. jan 2022

to je BOREC...🙄

tosomja
11. jan 2022

Ja mam dve skúsenosti. S bývalým manželom sme boli super pár, každý nám 'zavidel'. Vedeli sme sa smiať, zabávať, podporiť, mali sme super prácu, neskôr bývanie, svadba...a potom to prišlo, chcela som dieťa, on nie...chlapa nedonutis, ani som naplánovala ho znasilnovat, no jeho mamička zauradovala a on sa nejak 'poddal'. Už počas tehotenstva som bola na všetko sama, už sa menil, uzatváral do seba...po rokoch z neho vyšlo ze on decko nechcel a ani k nej vzťah nebude mať. A prestal ma aj ľúbiť.
S terajším priateľom sme od začiatku prepojení, od začiatku sme chceli deti a aj sa podporujeme, ľúbime ešte viac ako bez deti. A neobmedzujú nás detičky, sú našim vesmírom.

ankare
11. jan 2022

Ja si myslím,že ak je vzťah pevný, deti vzťah posilnia. Deti sú najväčšia životná skúška, aj skúška vzťahu. Manželia sú aj viac stmeleni.
Ak je vzťah slabý, deti ho ešte viac narušia a len urýchlia začiatok konca.
A poznám v okolí niekoľko párov, ktorým sa za istý čas nepodarilo splodiť deti a jednoducho ich nič neviazalo spolu, tak sa rozišli.
Ja byť Tebou... Nechám čas plynúť a milujem sa bez ochrany. Čo má prísť, príde.
Držím palce!

autor
11. jan 2022

@tosomja jej to pribeh s happy endom 🙂
Moj partner povedal, ze on bude spokojny, ked budem aj ja. Ci uz s detmi alebo bez. Je vsak velmi pracovity a obetavy. V domacnosti tiez vie vela porobit, nenechava to len na mna.

autor
11. jan 2022

@ankare ano, asi to tak spravime 🙂 asi sa len obavam kvoli okoliu, kde vidim skor problemy v rodinach a partnerskych vztahoch. Ale to neznamena, ze to musi tak byt aj u nas.

amelia89
11. jan 2022

Niekedy sa to az hanbim povedat ale ja mam uzasneho muza. On bol super priatel/snubenec/manzel a aj otec. Fakt len to pozitivne mi priniesol, zazili sme strasne super vela veci pred svadbou a detmi. A ked prisiel minuly rok nas syn tak napriek tomu ze je to vazne narocne obcas,manzel mi pomaha, a aj ked sme unaveni ako kone na konci dna sa pri vareni vecere smejeme. Chyba mi obcas nasa bezstarostnost to je jasna vec ale s detmi to je cele take nejake ine,lepsie. Nas vztah je stale super, aj ked fantazirujeme o tom ako sa zase raz vyspime a pojdeme na veceru len my dvaja 😂

777januska777
11. jan 2022

Ono vacsina vzťahov je pekných, ale v kritických situáciách sa vždy vzťah ukáže. Mat dieta je veľká skúška pre vzťah, lebo dieta často ukáže hlavne sebectvo partnerov navzájom. Sú situácie, ktoré sa dajú predpokladať aj bez dieťaťa, ze ako sa asi človek bude správať s dieťaťom. Dôležité je rozdelenie prác v domácnosti a trávenie voľného času. Tieto veci najčastejšie spôsobia, ze vzťah sa začne rozpadať.

tomikejt
11. jan 2022

Podľa mňa je dôležité pri deťoch nezabúdat na to, že nie ste len rodičia, ale stále aj muž a žena. Stále treba udržiavať iskru, dá sa to aj pri deťoch.

julish
11. jan 2022

Zoberú, a aj tak to všetci skúšajú, niektorí aj opakovane 🙂 V mojom okolí nemám ženu, ktorá by sa nesťažovala na zhoršený vzťah, žiaľ.

syslik81
11. jan 2022

omuza mozes prist kedykolvek a ak nebudes maty ani tie deti ostanes sama a stara a potom budes lutovat ze si to neskusila .. ja som mala malu az v 33 -stastnou nahodou som otehotnela ale ostala sama a dnes v 40tich som tak za nu rada ...

tramtada31
11. jan 2022

Dieťa rozdelí partnerov(nemyslím tým rozvod, ale už nikdy nebudete len vy dvaja). Možno bude so mnou niekto nesúhlasiť, ale prvé roky sa zivot točí len okolo dietata, ak si spravíš dve rýchlo po sebe, tak je to ešte horsie😀 my mame umravčané deti, v klude si nepozrieme vecer ani telku a každý uspava “svoje” dieťa. Tie spolocne chvíle s mužom mi chýbajú(ist si sadnúť v klude na veceru, nikoho nemusieť kŕmiť, nahanat, snažiť sa udržať na mieste). Aj keď si neviem predstavit už syna nemat, keby sme vedeli, čo obnáša mat dve deti, zostaneme pri jednom.

ankare
11. jan 2022

@tramtada31 neboj,rýchlo vyrastú, príde čas,kedy budete mať čas len Vy dvaja na seba a budú Tí tie časy, keď boli deti na Tebe závislé, chýbať. ❤️

mamina0078
11. jan 2022

Nie, deti určite nezničia vzťah ale zlá komunikácia - nedostatočná diskusia ohľadom výchovy, starostlivosti najmä v prvých mesiacoch, kto čo bude robiť ako často pomáhať je pre mňa nevyhnutnosť tak isto treba vedieť robiť kompromisy a nájsť si čas pre seba, nestať sa otrokom domácnosti, ktorý len celý deň pratá, stará sa o deti a varí. Všetko toto si treba ujasniť pred otehotnením lebo keď prídu deti už to je neskoro a začiatok konca vzťahu.

marzuz89
11. jan 2022

Deti vztah nepokazia. Jedini zodpovedni za svoj vztah su partneri samotni.

petamich
11. jan 2022

boze to su take bludy o posilneni vztahu a bla bla - chcela by som vidiet jeden par, ktory to prvy pol rok az rok po porode nemal "na rozvod" - lebo to proste je tazke, lebo nie kazdy ma spiace usmiate dieta ako z obalu knih o tehotenstve a materstve, lebo porod vie byt tazky, lebo hormony su svina, lebo chlapom trva dlhsie, kym im dopne, ze zivot sa zmenil aj im a nie len manzelke s prichodom dietata 🤷‍♀️ mam pol rocne dieta a uzasneho manzela a aj tak by som ho obcas najradsej zhodila z postele, ked xty krat vstavam, lebo dieta zle spi alebo mu ublizila, ked sa ma v sobotu rano spyta ako som sa vyspala (lebo on spal s malym a mysli si, ze ma zachranil, hoc som aj tak 6x kojila) 😃 takze ano (a kludne so mnou nesuhlaste) dieta na zaciatku zamava aj tym najharmonickejsim vztahom, kym kusok podrastie, zacnete si rozumiet a rytmus zivota sa prisposobi faktu, ze mate dieta a potom bude lepsie - zvyknete si, nastavite si ako tak fungovanie, nastavite staroslivost a predstavy, dieta aky taky rezim a uz to na ten rozvod nebude vyzerat

amelia89
11. jan 2022

@petamich Toto podla mna nie je na to na co sa pyta- take chvilkove nervy na vsetko (na muza,na dieta, na celu tu zivotnu zmenu atd) je ine ako celkovo zhorsenie vztahu a harmonie z neho. Ze kvoli dietatu sa ludia rozidu pretoze zistia ze prave tie stresove situacie nezvladnu spolu ako par. Aky je blud to ze dieta ten vztah bud posilni alebo naopak pochova? Nemyslim teraz posilni ze juj mojko lubim ta a tancujeme na oblaciku ale v zmysle ze aj napriek tym narocnym dnoma nociam si viete dat pusu, nekricat po sebe,snazit sa pochopit toho druheho a proste mat sa rad?

zafir01
11. jan 2022

Prve som rodila v 23,muz mal 29. Druhé bábätko mam zomrelo tesne pred pôrodom. Tretie som rodila v 30 a teraz mam 34 a každú chvíľku pôrodom štvrté. Muz ma 39. Postavili sme dom s veľkou záhradou, chodíme na dovolenky, mame svoje koníčky (rôzne športy, turistika... Hory, cestovanie)
V ničom nás naše deti neoslabili. Práve naopak. Naš vzťah okorenili, posunuli na inú úroveň. Dali mu inú príchuť. Deti nie sú zmyslom nášho vzťahu a nášho života. Netoci sa všetko doma okolo nich, no dávajú mu inú príchuť. Naše deti sú mixom toho najlepšieho z nás, a je úžasné vidieť ich rast a rozvíjať sa. Sledovať ako v jednej malej bytosti, ktorá vznikla z nás dvoch. Ktorí sa milujeme , môže byť toľko povahovych čŕt, pričom jedna je po mne, druhá po mužovi. Naše deti sú pre nás výzvou vychovať z nich určité osobnosti, a sú pre nás niečím, čo tu ostane po nás, keď tu raz nebudeme.
Rodičovstvo je nie len zodpovednosť, ale aj obrovský prísun nového druhu lásky.... A ak neskusis, nevieš. Lebo sa to ťažko opisuje.

petamich
11. jan 2022

@amelia89 vo vsetkom s tebou suhlasim - skratka zamava to kazdym vztahom na zaciatku, niekomu na pol roka, niekomu na rok, len to som tym chcela povedat

malokto od prichodu z porodnice ma doma jednorozce a duhy (okrem tych v detskej izbe)

ailiba
11. jan 2022

Rozhodne je to záťaž na vzťah a potom, bud to u stojíte a posunie té sa ďalej, alebo nie... Samozrejme už to bude iné, nebude to o vás dvoch, ale o tom, čo potrebuje malé...

poopsie
11. jan 2022

Napriek tomu, že máme celkom náročné dieťa máme s mužom stále fungujúci vzťah.. Tešíme sa, keď ju pošleme na internát 🤣🤣🤣

nominativ
11. jan 2022

Kedysi dávno, asi 6r dozadu, som sem dávala podobnú diskusiu, ešte pod iným nickom. :D

Viac menej to bolo o tom, že to bude dobré atď.

No. Neviem, asi chceli byť žienky tu milé alebo čo... 😄😄

tomikejt
11. jan 2022

Čítam skúsenosti a teda dosť sa divím, my mame skoro ročné dieťa a vo vzťahu mňa a muža sa nič nezmenilo, ako tu niekto písal ze to zamava každým vzťahom. Mame urevanca, v noci cca 6 krát hore, niekedy som na nervy ale vzťah mame stále super, dopĺňame sa pri malom a môžem určite povedať ze nás vzťah je ešte o kúsok lepší odkedy máme krpca. Takže je to podľa dosť individuálne a záleží od povahy oboch partnerov.

julka828
11. jan 2022

Zaberu zivot s detmi je velmi narocny a tazky ale vzdy sa najst cas na seba a manzela ked sa chce