Máme dieťa a svokra chrlí jednu radu za druhou. Nemyslí to zle, ale zatiaľ som sa nedozvedela nič nové, a ja si viem so svojím dieťaťom poradiť aj sama ;)
Otázka znie, ako slušne povedať, nech s tým prestane? Nechcem sa jej dotknúť, alebo tak, ale fakt už toto nechcem počúvať. Ako ste to riešili vy, ak ste sa s tým stretli / prípade máte nejakú dobrú ,,formulku,, , akou reagovať ? 😏
Vďaka za všetky odpovede
Ako často si s ňou? Ak s ňou bývaš, navrhla by som “nárazové”, ale stále slušne jednanie 😅 ak sa s ňou stretneš na víkend raz za 2 mesiace, pritakávať treba 😅 iné nebudeme ani my. Tiež sa teší z vnúčata a ma pocit, že vie všetko lepšie, však už svoje vychovala.
Nehrotila by som.
Chces formulku? "Dobre, dakujem" Nic ine sa na to neda povedat. Zvacsa to je povahou a tu uz nemenis.
Ja ti rozumiem, toto asi väčšine ľudí lezie na nervy. Len ti chcem povedať aj iný pohľad. Ja sama sebe často nadávam za to, že nemám takéto rady dávať švagrinej. Ale u mňa to ani nie sú nevyžiadané rady, ja skôr akoby "spomínam" na to, ako to bolo s mojim synom. Ak si švagriná spraví po svojom, neriešim. Len to tak zo mňa vybehne a ona si tiež môže myslieť, že jej dávam nevyžiadané rady.
@laura07 áno asi tak sme často spolu, raz za mesiac. Možno to spravím ako píšeš 😏 ale popravde niekedy mám dosť na to nervy 😁
Ja som s n moju len tak kukla a robila som si po svojom,už mi nerozpráva ,už do muž hudie ako máme čo robiť a ten mi to vždy povie,ale už to hovorí ako svoj nápad. Teraz sa rieši prečo deťom nerobím krupicu s grankom na večeru, že im mama tak robila a že to by som mala aj ja,že je to zdravé.
Ale ak aj dačo si svokra pri malom urobila po svojom,som si to normálne pred ňou opravila tak ako to máme my,ako to robím ja. Ked mi raz zabalila dieťa pri 8stupnoch do fusaka a ešte dvoch diek a aj tak lamentoval že mu bude zima ,tak som to normálne pred ňou zložila a urobila po svojom. A aj iné veci.
Ale toto je ešte podľa mňa ok,ale keď sa státie svokra do výchovy,že keď muž zvýši hlas na dieťa pre niečo a ona začne na muža pssskat že nemá po ňom kričať,tak toto mne riadne vadí,do toho by sa nemal starať
Len nádych a výdych. Nechce zle. Teda ak mate ináč “štandardný” vzťah svokra - nevesta 😅 , tak načo rozduchavat vášne. Ja mám najlepšiu svokru na svete, je 400km od nás 🤣 ale aj moja mama je toľko od nás, muž si teda tiež pochvaľuje 😅 ale keď prídu, tak to nie je hodinová návšteva, ale rovno na pár dni spolu 😅 ale však dobre. Rada som za nich. A už som veľká, vlastne už mám aj dieta veľké, už som z toho
asi “vyrástla”. A to mám 38, nie 100! 🙈🤣
Stretnu sa dieťa,jeho mama a jeho babka.O čo by mali rozprávať? O kvantovej fyzike alebo recenzia najnovšieho div.predstavenia to asi nebude.Tak je to o deťoch,o tom ako to robila svokra,ako bol jej syn malý...asi žiadna nestoji pri neveste s revolverom pri hlave,že musíš robiť to a to....
ale asi by svokry trebalo zastreliť 3 dni po svadbe alebo aspon dať zákaz priblíženia k vnukom...Otázka znie...komu a ako svokra svojimi rečami ubližuje? Ahaaaa,nevesta má nervy....tolerancia,úcta,pokora a podobné veci sa už nenosí,o ženskej diplomacii ani nehovorím.......ved stačí jedným uchom dnu a druhým von a vybavené....lebo raz sa ti tá svokra zíde,ak bude treba dieťa strážiť a na prázdniny ho ku babke šupnúť...vtedy už ani je "hlúpe" reči vadiť nebudú...
Tak treba trochu vydržať,dnešné nevesty raz budú svokrami,budú netom vyškolené a budú sa správať ideálne.Len o čom potom budú písať nevesty bude zaujímavé sledovať....
@andrea_82 no ale toto nie je spomínanie, keď mi npr začne vysvětlovat ako treba správne dávať dieťaťu rukavice. Ja som ho porodila, snad už tie rukavice zvládnem 🙂
@evica17 súhlasím
@janinah áno, vtipné, máš z jednej strany pravdu. Ja hovorím o chrlení rád. Vieš, niekedy sa potom cítim ako neschopak, ktorému treba vo všetkom radiť 😏 je toho veľa proste
Pokiaľ je to raz za mesiac a ak netrvá hneď na tom, aby si sa podľa jej rady hneď aj zariadila, tak jedine jedným uchom dnu, druhým von.
To tak neber. 🙂 isto to tak nemysli.
Ideálne odovzdať dieta a ísť na kavej. Babka nech sa postará a všetci budú superstastni 😁
Jednoznačne by všetko šlo do mňa jedným uchom dnu a druhým von :D Neriešila by som. To máš podľa mňa ešte šťastie, že nejak nenalieha na to, aby si sa podľa nej aj riadila.
Vďaka za rady, uľavilo sa mi. Čiže jedným uchom dnu z druhým von 😁
Presne taaaak 🙂
Jedným uchom dnu a druhým von, to som si aj ja myslela, že to tak budem zvládať, ale veru nie. Častom sa toho nakopilo a začala som byť alergická, keď som ju počula nejaké rady dávať. Tiež to chápem, že nechce zle, ale nech hovorí, keď sa jej niekto pýta.
Ja len ze úcta ma byt obojstranná, nie iba nevesta k svokre, ale sj svokra k neveste. Poznám dobre nevyžiadané rady,… tiež som brala jednym uchom dnu, druhým von, pokým sa tie nevyžiadané rady nerozsirili na všetko. Ako si mame usporiadať nábytok v domácnosti, ako sa mám obliekat, čo mám variť. Takze niekedy, už treba druhu stranu stopnúť. Keby každá žena, ktorá porodí a vychová dieťa mala behať za čerstvou matkou a píliť jej uši radami, tak sa tu zbláznime. Zi a nechaj žiť. Svokre by som povedala, ze ďakujem, ale všetko viem co mi hovorí aj sama a keď budem chciet radu, sama sa opýtam.
Vieš čo, ja sa.niekedy tým svokram ani nečudujem, keď tu čítam otázky ako : ako obliecť dieťa v januári? V čom ho vziať v marci z nemocnice??? 🤣🤣
Neexistuje formulka ktorá by bola dostatočne jasná na pochopenie ale zároveň nikoho neurazil. Ak áno, sem s ňou lebo ja takého nevyžiadane rady počúvam už 5 rokov. A moje nervy a uši to už niekedy fakt nedávajú. U nás to nie je svokra ale babka ale to je jedno, ešte horšie, keďže to je rozdiel už dve generácie, nie jedna ako pri svokre.
Na to je nejaký grif ? Na rukavice?
No niekedy sa dobra rada môže zísť, aj keď dnes všetko je na webe😅
Voľakedy nás osoba z rodiny obliekala do pančúch a to bolo revu cez pol dediny, vzala nohu a strčila do pančuchy, my dostipani a zúfalí... Potom došiel nedyspraktik, nazhrnal pančúchu na ruku a jedným ťahom navliekol... Kúzelník. 😀
@dadula_15 no a povedala si jej niečo? Veď mne to tiež vadí
@katkami123 tá posledná veta je top, slušná, stručná, vystižná
Svokre by som....
@ahhola dobra rada, keď nie sú jedna za druhou. A ešte k tomu výsluch, čo ako robíme 🤦 aspoň mi to tak pripadá
@katkami123
@cacianka neviem, či by sa neurazila :(
A to je to pekne, ty berieš na jej city ohľad. Ona nie. Skús sa teda ty nabudúce uraziť, keď začne výsluch a rady. Pretože keď niekomu slusne naznačíš, nevidím dôvod na urazenie.
Ja som mojej rovno povedala asi na druhej navsteve, ako sa maly narodil….se kazda mama si robi po svojom, ona si asi tiez urobila ako uznala za vhodne ked vychovavala svojho syna, teraz je rad na mne vychovat si svoje dieta po mojom….hotovo, a nebolo treba ani diskusiu zakladat na konovi 😉
ked ti mam tak pravdu povedat, tiez som mala "doma" to iste, svokra riesila take veci velakrat, ze som normalne cumela. ale samozrejme, ze som si robila aj tak po svojom. ona uz mala svoju sancu vychovat si syna, nebude sa predsa starat do vychovy aj toho mojho :D
Ja som svojej povedala že ďakujem za pomoc, keď budem niečo potrebovať tak sa jej rada opýtam 🙂 a pochopila