Ahojte , prosím viete tu niekto poradiť v zákone o rodine ?? 🙏🙏 pred cca 6r zomrel môj vlastný otec , matka si pred 3r našla druhého s ktorým sa stihla vziať za cca pol roka , mám mladších súrodencov , troch a ten ich nevlastný otec zakazuje stretnutia somnou !!!! Nemôžu sa somnou stretávať , čo nás to veľmi trápi a oni by radili trávili čas pri nás (ja a môj priateľ , čoskoro aj bábätko) surodenci moji maju od 8r do 13r ....matka ho v tom ešte podporuje!! Ja sa s ňou nebavím od kedy zomrel otec , neodsudzujte 🙏 pre mňa to bola krkavčia žena ktorá vlastne deti zamenila za chlapa !!! A takto sa správa k nám a zakazuje medzi nami stretnutia!!!!!! Prosím poraďte 🙏
Presne týmto som si prešla aj ja... Zakazoval, ale deti podrástli a každý okrem syna u mňa našli útočisko (2 sestry) na syna nedal dopustiť.Ja som bola nevlastná aj so sarsiou sestrou a sním mala dcéru a syna. Mamu bijaval ale ta bola ako 🙄🙄🙄ani neviem ako to napísať.... Nakoniec aj tak niesu spolu a my sestry na seba nedáme dopustiť brat ten začína byť otcova kópia 😞((
@mackove tak je to dosť vážne, skus sa s niekym ihneď právne poradiť alebo navštíviť právne poradenstvo ktoré je zadarmo... Si myslím, že nemá právo ti to zakazovať a si myslím ako 13 ročný ta môže kedykoľvek navštíviť a sa len vyhovori, že ide s kamošmi.... Dávaj si veľký pozor na také dačo.. Ja som tak bola teda mamka žila s jej priateľom 6 rokov... No ona zomrela pred rokom celé to zavinil on... On jej ukradol kľúče od skrine kde boli všetky doklady šperky teda zlato a hlavne hotovosť... A sa chcel tváriť, že je dobrý atď. Pri tom moju mamku podvádzal aj po smrti.. Išli mu iba o peniaze keď zistil, že nejaké dostanem od štátu nakoľko som bola študentka a keď som povedala, že nedám.. Tak už vedel, že je zle a využil to, že som nebola doma ukradol všetko a na polícii tvrdil, že vraj zlato kúpil on.. A to som mala dedičstvo aj po babke... A co s tým vyriešila polícia 🤷♀️ nič.... Vrátili mi auto a jedine tri prstienky, z ktorého jeden prstienok bol zásnubny ktorý kúpil on sám mojej mame.... Tak viete ako ma to trápi, že som bola taka hlúpa, mam dôkazy aj k tomu, že sa priznal, že všetko má zlato atď.. A polícia co vám povie 🤷♀️ môže vás zažalovať , jedine súdnou cestou.. No lenže ja nemám toľko peňazí sa ťahať cez súd. .... Tak sa cítim aj celý čas 😭 a ešte nebolo málo, všetko zlato a šperky som uvidela v záložní, srdce mi išlo roztrhnúť, 😭.... A on si kúpil dom v Maďarsku a k tomu si zobral za manželku jednu špinavú, smradlavu 21 ročnú ciganku.. No pochopíte to?... Po mamkinej smrti plakal a neviem co, no hlavne je, že ju podvádzal a aj bil... No také šťastie majú po niektoré sviňe a vy trpte
To je otazka skor na pravnika, ci sa vobec v tomto da nieco robit ak su to teda tvoji nevlastni surodenci... Tazko povedat, no tu je vidno, co dokazu spravit zle rodinne vztahy
Môžeš si dať upraviť súdom styk s nimi.
@mackove no mrzi ma to, ja neviem co si taketo "mamy" kompenzuju, moja je tiez rada ked medzi surodencami nervy narobi a potom sa nebavime.. povymysla si vsetko, poohovara.. proste nverial som , nechapala som, kym so to v priamom prenose nevidela... Hrat sa na novu rodinku s novym chlapom a ostatnych poskupinkuje, tak ako sa jej paci. Najstarsi a nevyhovujuci z domu, zvysok zmanipulovat... a pritom chlap otras, stale vyhovorky, ze ona by to bez neho nezvladala, s detmi, financne a neviemn ako.... proste uplne odveci, zarabala (aj zaraba) roky viac ako on, byvanie vlastne velke a nas otec na nas dostatocne prispieval a pravidelne, prave ju ten trulko brzdil, ziarlil, vyvadzal... napriek bitke, natlaku, vydieraniu, vzdy sa dala ukecat.. teraz je to uz starsia dama a na jej psychickom stave sa to urcite odrazilo, nespokojna, nervozna, rozlietana, falosna... na detstvo, ked si spomeniem, a vidim ze nemam k nej ani stipku ucty uz (najma potom, co som na vlastnej kozi zazila ako fungujucich surodencov rozdeli za chrbtom), tak si davam velky pozor aky vzor davam svojej dcere... ci uz v zaujme o nu, starostlivosti, ale aj vo vztahu k muzom.
CIze nie je to ziadna rarita asi, taketo spravanie.. S pravnikom sa skus poradit, ale najviac urobi cas... deti same podrastu a neudrzi ich nijakym sposobom.
@mackove no ale tam musel byť medzi tebou a mamou aj iný predošlý problém, keďže otec zomrel pred 6 rokmi a odvtedy sa s mamou nebavíš z nejakého dôvodu. Priateľa si našla pred 3 rokmi ako píšeš. Takže na prvý problém sa to zákonite nabaľuje a to, že nevlastný otec s mamou zakazujú stretnutia s tebou je asi nejaké vyvrcholenie zlých vzťahov, ktoré sa medzi vami vybudovali....
No bohužiaľ prežívam niečo podobné, moja mama taktiež zakazuje súrodencom styk so mnou a to sú vlastní. Keď prídem na návštevu môžeme sa vídať len keď je tam ona, raz za mnou prišla na návštevu sestra a oho to bolo peklo. Viacej to nikto z nich neskúša. Bohužiaľ dospelá je len jedna sestra a tá o kontakt so mnou nemá záujem, lebo ona už má rodinu a ja žijem nadivoko s priateľom, ako mi rada pripomína. Tak či tak neviem či sa s tým niečo dá urobiť, ale držím ti prsty...
@mackove Je mi ľúto, čo prežívate vy i vaši súrodenci. Osobne odborne poradiť neviem, aké tu na MK je skupina právne poradenstvo a v nej zlatí odborníci, ktorí vedia aspoň na začiatok nasmerovať. Držím päste. Je hrozné, ak niekto do svojich osobných sporov zatiahne deti a bráni ich stretnutiu s rodinou. :(