Nevlastný otec bol prepustený z väzby a ja sa ho bojím

bea_b
13. sep 2024

Zdravím.
Mám len 21 rokov a nedávno som dokončila opravnú maturitu. Môj nevlastný otec bol v base cca rok za to že ma fyzicky napadol (nie raz ) + fetoval. Lenže ho prepustili a neprišla mi žiadna pošta/prepúšťací list ohľadom toho. Žijem s maminou a ona ho veľmi ľúbi aj keď jej fyzicky ubližoval 🙂. Je už u nás zhruba mesiac no začína byť taký istý a začínajú sa aj hádať. Ja z mojej izby takmer nevychádzam od kedy prišiel domov pretože sa fakt bojím. Nie som ešte v takom štádiu že mám prácu a môžem odísť. Dokonca ani neviem či má ten muž zákaz priblíženia no ak ho nemá chcem ho vybaviť ale neviem ako. Bojím sa , že mu znovu prepne v hlave a napadne ma. Mama s ním žije od mojich troch rokov a väčšinu času ma ponižoval kvôli tomu že som tučná alebo ma mlátil….Viete mi prosím nejako poradiť? Nechcem znovu zažiť to isté…

enmery
13. sep 2024

@bea_b Uf, mamina ho veľmi ľúbi.🤐 Tu pomôže len čo najskôr sa osamostatniť. Nemáš nikoho iného,ku komu by si mohla ísť?

kavasmliekom
13. sep 2024

Choď na internát a daj si súdim určiť výživné od matky aj otca rovným dielom.
V prípade, ak ideš ďalej študovať, ak nie, tak možno nejaká ubytovňa, kým si nájdeš pravú ktira ta uživí.

enmery
13. sep 2024

A tu opíš svoju situáciu, právnik Ti online odpovie, čo sa dá robiť.
https://admin.ficek.sk/online-pravna-poradna

sevrin
13. sep 2024

Za radou by mala prísť skôr tvoja matka, lebo evidentne nezvláda viacero vecí naraz.

enmery
13. sep 2024

@sevrin Matku nerieš, ona názor nezmení. Keby áno, nemusela by tu autorka zakladať diskusiu. Je to strašné si to len predstaviť, nieto denne žiť.

pe_mi
13. sep 2024

@bea_b choď za vlastnou matkou a napluj jej do ksichtu
Chce sa mi vracať z jednej ženy, ktorá nestojí z a svojim dieťaťom.fuj
On je za ublíženie TEBE v base a ona je s ním.chudera

janickacrazy
13. sep 2024

@bea_b Nemáš iných príbuzných, starších súrodencov, babku, tetu? Nemôžeš ísť k ním na nejaký čas, nájsť prácu a potom si nájdeš nejaké ubytovanie? Ak sa nedá, tak hľadaj prácu s ubytovaním, napríklad chyžná v hoteli.

pribinak
13. sep 2024

@pe_mi veľmi zlá rada, ale veľmi. Stupňovať napätie a nervozitu už aj v rak rizikovej rodine je cesta do pekla.
Prosím tá, takúto radu už nikdy nedavaj !!!!

Tu sa treba držať zdravého rozumu a ustúpiť v mene vlastnej bezpečnosti

Autorka: zlatko odidi, buď k príbuzným, na intrak , niekotri zamestnávatelia poskytujú aj ubytovanie
Hľadaj rýchlu cestu preč

mamina7070
13. sep 2024

domoncila si opravnu maturitu sup do zahranicia aj ked riady umyvat upratovat

lucylaw
13. sep 2024

@bea_b Kokos tak on bol v base za to,že ťa nie raz fyzicky napadol a tvoja mater ho po prepustení vzala naspäť? 🤮 Čím skôr by som sa osamostatnila alebo sa odsťahovala k inej rodine,ak máš kam a svoju mater by som vymazala zo svojho života..

svetlonos
13. sep 2024

@bea_b
vies trochu nemecky? Mater bez rozumu je uplne debilne! Jej problém nech ju matike je vadna.
Ty chod robiť auoair do Rakuska! Náš strechu nad hlavou, stravu vreckové, a staráš sa riadne o deti a domacnoct. Naučíš sa poriadne jazyk a ani sa domov nevratis, uvidíš. Alebo urob kurz a chod robiť opatrovatelku pre starých ľudí tiez do rakúska. Hned nahlas, ze chceš kludne aj 2 mesacne turnusy! Obrať sa na spoločnosť Hilfswerk vo Viedni- Altespflege. Oni sú seriózny, kedysi tam robili na personálnom 2 Slovenky. Na SK si v prípade 2 týždňovej volna pozri lacný penzión a tam bud, domov nechoď. Ani nech ta nenapadne financne tých blbcov podporovať! Šetrí peniaze sebe!
Alebo nájdi v Prahe pracu s ubytovnou.
Nesmieš ostat doma lebo budeš úplná troska psychicky!
Ja by som tvojej matke spätne dala platiť ti prachy za ujmu na zdravý! A sedela by aj ona v base za zanedbanie starostlivosti, krava sprosta debilna!

mamutka
13. sep 2024

@bea_b musis odísť. Potichu, nehovor o tom vopred, nebal sa okato, zmizni odrazu a nepovedz kam. Prácu vieš nájsť aj s ubytovaním, alebo zdieľaná izba s inou babou, zarobíš si na seba, hlavne odíď. Dávaj si na seba pozor. Veľmi ti držím palce ❤️

ivangeline
13. sep 2024

Nájdi si prácu a chod preč.

andreatytler
13. sep 2024

@bea_b Och, to mi je luto. Urcite sa odstahuj, ale mam pocit ze to bude pre teba problem. Ak si takto tyrana od malicka uz mozes mat urcitym sposobom narusenu psychiku alebo minimalne si zmanipulovana. Napriklad to ze nechapes ze matka je prvotny problem. Snazit sa o zakaz priblizenia neviem ci bude fungovat. Ak ho dostanes, mozno sa budes musiet ty odstahovat a nie on.
Skus ist za psychologom nech ti pomoze sa nastartovat.

jumama
13. sep 2024

Riesenie pre teba existuje - chces ho pocut? Ak ano, prosim priprav sa, ze budes potrebovat trosku odvahy a citaj dalej.

Hladaj taketo pracovne ponuky a odid!

https://www.profesia.sk/praca/hotel-karpatsky-d...

https://www.profesia.sk/praca/talent-solutions/...

Daj si do vyhladavania na profesii "ubytovanie" a najde ti vela pozicii v roznych vyrobach, alebo taketo pomocne prace, kde nie je potrebne nic, oni si ta zaucia. Na zaciatok je to velmi dobre pre teba. Budes sice sama, ale do mesiaca akoby ti padol balvan z pliec.

Ak si myslis, ze potrebujes nejake potvrdenie o maturite - nuz chod do skoly, kde si ju robila, tam ti ju vydaju.

U vas doma je toxicke prosteredie, to preco tvoja mama prijala naspat toho chlapa je, ze ona ma s nim traumaticke puto - ona sa ho tiez viac boji ako by ho mala rada, a bolo by to na roky liecenia.

Ak ta zaujima co je traumaticke puto:
https://nidkyviac.wordpress.com/2023/04/29/5-zn...

Prosim sprav to sama pre seba, odid od nich, skor ako sa nieco stane a nedaj sa vmanipulovat matkou spat. Musi padnut na dno a pochopit, ze robi strasnu chybu. Svoj zivot si musi ona sama napravit.

Oddel sa a najdi si pracu mimo, s ubytovanim. Ak sa to da, usetri si trosku kazdy mesiac a hladaj si podporu - nejakeho psychologa pre seba. Potrebujes ziskat sebavedomie, ktore si pri svojej mamine a otcimovi totalne stratila. Velmi ti ublizili. Nedovol im ublizovat ti uz viac. sycholog ti pomoze nastavit zdrave hranice.

Vies, lebo idealna mama by sa spravala inak. Necakala by na navrat partnera, ktory jej dceru napadol s otvorenou narucou. Namiesto toho by chranila svoje dieta a prestahovala by sa na druhy koniec republiky, tak aby ich uz ten partner nikdy nenasiel. Chranila by svoje dieta.

A kedze prezivas teraz obrovsky strach - prosim kontaktuj napr. IPcko, miesto toho, ze pises sem, je to anonymne, mozes s nimi chatovat... https://ipcko.sk/ Tu ti moc dobre rady ludia nedaju, mozu vyostrit tvoj strach , tvooje pochyby, tvoje otalanie na mieste...

Ty potrebujes hovorit s nikym, kto ti poskytne aspon trochu istoty a motivacie na zmenu, na tom IP to su odborni ludia, ktory najdu spravnejsie slova ako my tu vsetci dokopy... Pomozu ti krok za krokom naplanovat tvoj odchod tak, aby si sa citila pocas toho bezpecne. Aby to nebolo zbalim sa a idem do neznama, ale aby si tie jednotlive male, ale strasne tazke kroky dokazala urobit...

Pomozu ti s tym, aby si nasla motivaciu odist a aby si nevyviedla nejaku hlupost, co by vyprovokovala matkinho partnera alebo matku k dalsiemu ublizovaniu tebe.

apolka77
13. sep 2024

Nemáš starých rodičov, tety, niekoho z rodiny kam by si mohla ísť?
Tiež navrhujem nájsť si prácu kde ponúkajú ubytovanie. Na začiatku trebárs aj chyžná v BA. Postupne si nasetris nejaké peniažky ( na cestu a kurzy cudzieho jazyka) a môžeš ísť robiť au-pair napr. Do Anglicka, Nemecka, Švajčiarska proste západnej Európy...naučíš sa riadne jazyk budeš mať strechu nad hlavou aj jedlo ...postupne si môžeš plánovať lepšiu budúcnosť. A inú prácu v zahraničí..hlavne sa nevrátit už domov k mame.
Ja som mala 19 keď som šla do Anglicka ..zvládneš to aj ty..len si daj cieľ vzdelanie a prácu ktorá by ťa mohla baviť ...keď budeš mať vlastné peniažky budeš na seba hrdá.
Držím veľmi palce. 🤞🤞🤞☘️

betulinka1
13. sep 2024

@bea_b to vazne tvoja mama zobrala chlapa domov, ked ti ubližoval. To nie je v poriadku. Ak mozes najdi si pracu, kde je ubytovňa. Uz si po maturite a mozes ist prec. Alebo niekde na hotel pracovat, ci na Sk alebo v zahranici. Ide zimna sezona, vsade hladaju.

vilma7
13. sep 2024

Na tvojom mieste idem do zahraničia do rodiny ako aupair na začiatok, kde budeš mat ubytovanie atď a môžeš sa potom osamostatniť.

bbshop
13. sep 2024

Čudujem sa, že ju ešte nazyvas maminou..

karolinakr
13. sep 2024

mama vedela, že ťa mláti a veľmi ho ľúbi? tipujem, že fackuje aj ju..takže ťa neochránila, ale sa ho zastávala..to je katastrofa, okrem odsťahovania a samostatného života nič iné ti nepomôže

enmery
13. sep 2024

@karolinakr Veď to píše, že fyzicky ubližoval aj je. V takýchto vzťahoch to nie je nič neobvyklé. Jej mama žije v traume a nevie odísť. Hádam to zvládne aspoň autorka, lebo iný život skutočne existuje.

karolinakr
13. sep 2024

@enmery nechcela by som takú mamu

majusik1304
13. sep 2024

@jumama veľmi dobré rady. 👍

karolinakr
13. sep 2024

Na MTV 16 a tehotna mali rodičov, chlap chodil do basy, žena davala naňho trestne, potom išla za pravnikom a prosila, nech to stiahne, si to rozmyslela, lebo ho lubi, on bol polku času v base a ona ho pekne čakala, zas ju vybuchal a tak dokolečka

dobryden
14. sep 2024

Ak mas skoncenu skolu jedine sa osamostatniť,hľadaj pracu s ubytovaním.

lujza123
14. sep 2024

@bea_b bože chudatko toto je hrozne. Potrebuješ sa postaviť na vlastne nohy. Fakt skús hocijakú pracu s ubytovaním, či v hotely alebo nejakej fabrike.
Hlavne si dávaj veľký pozor na vzťahy a chalanov, tým ako si vyrástla ta zmenilo a zanechalo následky a je veľká šanca ze skončíš ako tvoja mamina. Toto prekonať bude pre teba ovela väčšia výzva ako osamostatniť sa.

Ono súdny zákaz ti nepomôže, môže ešte situáciu dosť vyhrotit, ver tomu ze tvoj otčim ta obviňuje ze bol koli tebe rok vo väzení, nie ze on ta bil ale ty si ho tam dostala. Je to chorý psychopat a mamina tvoja tiez, dlhodobo týrané ženy majú úplne zmenené zmýšľanie, to sa nedá úplne pochopiť. Ale doma podporu nenájdeš

personality
14. sep 2024

Prežila som niečo podobne 😔, ak chceš, tak mi napíš.