Nevlastný otec

22. jún 2024

Ahojte píšem sem prvý krát a chcela by som od vás radu alebo že či máte s niečím podobným skúsenosti. Žijem s rodičmi a stále ešte študujem no otca mám nevlastného. Môjho "pravého" otca nestretávam lebo mamu týral keď bola so mnou tehotná. Som jedináčik a môj nevlastný otec do mňa v kuse zapara aj keď skoro všetko robím doma ja. Umývam riady, kosim, vešiam prádlo, upratujem celý dom vždy sama lebo on za 1h spraví hneď bordel a občas aj varím. Mama tá nič nerobí malo kedy umyje riad alebo navarí(najčastejšie varí otec) tak isto ja nakupujem potraviny a oni len zaplatia(v tom zmysle že ak s nimi nejdem tak doma není ani šunka alebo saláma) proste všetky veci čo by mali robiť oni robím ja. Samozrejme viem že rodičom treba pomáhať ale oni nič nerobia iba otec aj to len varí a v záhrade trhá burinu. V kuse do mňa buzeruje že nič nerobím, nič zo mňa nikdy nebude, na všetko je sám. Biť ma nebije no boli chvíľky keď fľašu na mňa zdvihol alebo ruku ale nikdy ma nebuchol max facka. Mohli by ste mi dať radu ako by som to mohla celé zmeniť alebo jeho prístup ku mne?

viestta
22. jún 2024

Dostudovat a postavit sa na vlasne nohy mimo tejto domacnosti. Aj za cenu velkeho uskromnovania sa, zariadit si svoj zivot po svojom. Oni, nech si ziju ako vedia a chcu.

jaskolka
22. jún 2024

Na internáte nemôžeš byť? Po skole sa čím skôr osamostatniť, v zmysle práca a bývanie, aj keď na začiatok pôjdeš do zdieľaneho bytu.

enmery
22. jún 2024

Jeho prístup k Tebe nezmeníš, aj keby si sa rozkrájala. Starého psa už novým kúskom nenaučíš. Sústreď sa na doštudovanie, začať pracovať a ísť bývať sama. A vyhoď si z hlavy, že jeho alebo túto situáciu zmeníš, nebodaj ešte tým, že už budeš robiť pre nich komplet všetko. To je cesta do pekla, ale len pre Teba a Tvoju psychiku.

tenerifka
22. jún 2024

Je to strasne nefer, ze musis toto zazivat. Nie je to normalne, vacsina deti zije uplne inak. Ako sa k tebe chova tvoja mama?
Musis hlavne dostudovat, a odist..... Hlavne sa ale nezaves na prveho debila, ktory ti pride do cesty

katkati
22. jún 2024

Facku ti nemal dať, uvedomuješ si to?Jeho niekto fackuje? Pomáhať doma máš, ale v žiadnom prípade im nemáš robiť slúžku. Nemáte v škole psychologičku, ktorá by ti poradila, čo máš robiť, aby sa to už nikdy nestalo? Alebo zavolaj na Ipecko č.t. 116111. Držím palce, aby si nabrala odvahu a nenechala to tak.

cacianka
22. jún 2024

Koľko máš rokov a čo študuješ ?

danica2711
22. jún 2024

on je pre teba vlastne cudzí človek a navyše debil, ale čo tvoja vlastná matka? Tej je to jedno? Skús sa porozprávať s ňou. Ak to bude bez výsledku, skús odmietnuť niektoré práce s tým, že sa musíš učiť, nemáš čas... nemajú právo ti povedať, že keď ťa živia, musíš im otročiť, matka má k tebe vyživovaciu povinnosť, kým študuješ a navyše berie na teba peniaze od štátu. No a keď nepomôže nič, tak len zaťať zuby a po skončení štúdia okamžite vystreliť z domu. Držím ti palce, aby si to nejako vyriešila, resp. vydržala

mantilka
22. jún 2024

Mám skúsenosť, môžem ti napísať do súkromnej správy.

lily246
22. jún 2024

Je mi veľmi ľúto, čo prežívaš. Žiadne dieťa nemá takto vyrastať. 😔 Čo je zač tá tvoja mama, keď toto dopustí na svojom dieťati a ešte aj hnije a nič nerobí. 😤 Koľko máš rokov? Ak máš 18, hľadaj zdielanú izbu, prácu a preč od tých tyranov a vykorisťovateľov, čo sa hrajú na tvojich rodičov. Buduj si priateľstvá a užívaj si mladosť. Nezaves sa na prvého chlapa, čo ti sľúbi modré z neba, lebo baby, ktoré necítili rodičovskú lásku, zvyknú naletieť hovädám. Prajem ti veľa šťastia v živote a ešte...odstrihni sa úplne od tých vykorisťovateľov ("rodičov"), sú guľou na tvojej nohe a ťahajú ťa dole.

autor
23. jún 2024

@tenerifka mama je milá a keď sa so mnou otec háda tak si ma zvykne zastať občas pár krát mi aj pomôže ale len málo kedy. Mám ju rada lenže bola by som radšej kebyže si viac všíma že aký je ku mne "otec"

autor
23. jún 2024

@katkati ďakujem😊

autor
23. jún 2024

@danica2711 ďakujem mama mi občas pomáha a posledný čas jej vždy hovorím že ho nemám rada a nechcem s ním žiť lenže buď mi povie že nečuduje sa mi alebo na to nepovie vôbec nič

autor
23. jún 2024

@mantilka ďakujem😊💗

autor
23. jún 2024

@lily246 ďakujem😊