Nevlastná dcéra

aninkaninka
25. máj 2020

Ahojte, čo robiť, lebo už netuším, manžel má dcérku z bývalého vzťahu, nakoľko sme sa minulého roku brali, jeho bývalá s tým stále nie je extra stotoznena a malú hucká proti otcovi, nebývajú pri sebe ale cca 250 km ďaleko, a keď manžel môže a jej mama dovolí tak ide k nej no trávia spolu tak víkend a preč, ona ho tam neznesie a nenormálne ho podceňuje pred malou, keď jej zavolá, tak stále povie, že sa o ňu nestará, že jej zavolá len občas a peniaze, ktoré posiela, nakoľko si madam zvolila výšku výživného na 1 dieťa žiada 270€tak stale málo že ona ma nároky, no zo, že ma každý týždeň nové značkové veci, ktoré vôbec nepotrebuje tak... Bude mať 6 rokov a je tak rozmaznané a jej mama stále... Nikoho nepočúva je drzá.. No presne takto sa správa, manzel jej stále navrhuje, že ak má toho veľa, tak kľudne dôjde a zoberie ju k nám na kvázi prázdniny no ona ved ty si ju nikdy nevolal atď.. A pritom je to stále o ona akosi nevie rozdychat, že hoci mame malé babo, jej sestričku so mnou vychádza a počúva ma hoci jej nekupujem co si zmyslu a ona si ju kupuje, hucká ju proti nemu, že chce aby si zmenila meno atď.. No to je na dlho, nech sa nikto na mňa nehnevá ale prvé mesiace keď bola jej mala mala a vyhodila môjho teraz už manžela, manzel jej posielal nenormálne palky ako výživné... A neviem už ci podať žiadosť o určenie výživného a tým pádom sa k nej aj dostať alebo ako, - niekoľkokrát sme ju už žiadali aby aj samy by sme jej sporili, no nehnevajte sa mamky na mňa 270 eur na 6 ročne dieťa je trocha priveľa a to ja mam batoľa.. A už vážne neviem/mé ako s ňou poradiť.. Pretože co chce ona tak to hneď a co my, tak nikdysi to dala určiť súdom, aby sme vedeli čo a ako, lebo

ivn
25. máj 2020

Ahoj, nechápem dobre... tých 270€ má manžel od súdu určené? má upravený styk s dcérou súdne? Lebo ak sa s ex nedá rozumne porozprávať tak to treba samozrejme súdne riešiť. Nás rozviedli minulý december, manžel mi platí súdne určených 300€ na dve deti 13 ročnú a 9 ročného, + im sem tam dačo kúpi na oblečenie, zatiaľ vystačím ale určite budem žiadať o zvýšenie keď pôjde dcéra na strednú a syn do 5 ročníka. Podľa mňa jej platí dosť ale záleží od toho koľko manžel zarába, od výdavkov - či má lieky, krúžky a pod., či ex zarába a koľko... A k styku s dieťaťom, je to dosť ďaleko 250km, môj ex býva 10km od nás, bráva si ich každý druhý víkend, to tiež máme od súdu potvrdené, tak sme sa aj dohodli, zatiaľ to vyhovuje aj deťom, ale časom si myslím, že tam chodiť prestanú. Deti voči otcovi nehuckám ani nikdy nebudem - je to primitívne......že od nás odišiel a našiel si mladú a krásnu to je jeho vec, ja som to už predýchala a deti tam ťahať je zbytočné. Ale viem si predstaviť, že niektoré ženy to znášajú zle, tiež som mala začiatky ťažké, trvalo mi to tak pol roka, kým som si tým prešla. Tu pomôže jedine sa s ňou porozprávať a ak nemáte súdom určený styk a výživné určite by som do toho šla, ak sa s ňou nedohodnete.

aninkaninka
autor
25. máj 2020

@ivn ahoj, ale kdeže, výšku si určila ona, na základe toho, že mala potrebuje značkové veci a neviem co, manzel je momentálne PC nakoľko mal dosť vážny úraz s ramenom, no stále sa snažíme nejako jej tie peniaze poslať, aby nebolo zle, a nie, nemajú to určené súdom, lebo keď sme to chceli my, že by sme si malú mohli bravat na víkendy pripadne dlksie, nakoľko so mnou dobre vychádza a nie je problém, žeby nechcela byť s nami tak povedala, že to nemáme podávať my, že to urobí ona, nakoľko je to asi jednoduksie, no doteraz sa to tak nestalo a už to bude skoro rok, a dôvod prečo ju nechce púšťať, niekedy mi to naozaj pripadá tak, že nechce aby si s ním vytvorila ešte hlbší vzťah ako majú a už duplovane kvôli mne, lebo spolu dobre vychádzajú, oni nikdy manželmi neboli, nakoľko sa ona po 7 rokoch s nim vyjadrila, že on je pod jej úroveň, proste ona, chcela len babo a tým to haslo, nakoľko už mala aj svoj vek ale to je jedno, ja jej malú zobrať nechcem a ani to nikdy neurobím, no mrzí ma, že jemu vykrikuje a neviem co, stále ma malo, xyzkrat sme jej povedali, že ak by malú nemala kde dat alebo ma toho veľa, nakoľko zarába 3xlepsie ako manžel keďže ona Nitra a on PP tak predsa tie platy sú tu iné, tak mu začala vykrikovať nech si nemyslí, že keď má 2 dcéru tak nebude platiť, že ona z neho aj posledné vytrieska aj keby pod mostom mal spat, tak toto si myslím, že už je až až, no neviem si veľmi rady ako jej klepnut po prstoch, lebo ona si to potom vybija na malej, a to bude mať 6 rokov a hoci ju milujem musím povedať, že je extrémne rozmaznana a škola nehrozí

ivn
25. máj 2020

@aninkaninka ako som Ti napísala, on jej nemá prečo dávať 270€ - na základe jej požiadavky???? ja by som chcela 500€ a nemám 🙂, kľudne nech jej začne dávať po 100 a nech si dá na súd návrh na určenie výživného a úprava styku s maloletou, tam rozhodnú, nemáte sa prečo báť ak je to tak ako píšete, a ak začne v telefóne zvyšovať hlas treba jej povedať že rozprávať sa budete len a výlučne o dieťati a o výživnom až po súde...

aninkaninka
autor
25. máj 2020

@ivn no asi jedine takto, lebo inak to nejde a 270 jej dáva, lebo oni spísali akýsi dodatok ci co, no tam je aj uvedené, to navštevovanie a to sa nedodržiava, takže určite bude najlepšie ak ten navrh na súd podáme my akú huckat malú, aby chcela od otca aby jej dovolil zmeniť si priezvisko

luccija
25. máj 2020

To je Vaša chyba neviem načo čakáte?na súd, o ktorý ona nemá záujem podať?Davno ste to mali mať na papieri aj peniaze, aj čas, ktorý môžu byť spolu.Sviatky, prázdniny...nikoho nezaujíma, že chce značkové výživné sa vyráta z príjmu muza.Ze si to vôbec necháte muž nemá pomaly žiadne práva iba povinnosti.Ved to zober ty do rúk, keď muž je taký tolerantný hlúpy?ich, jej výchovu nekomentuj ty sa staraj, aby dievča chodilo k Vám a boli vzťahy normalne

catherine1989
25. máj 2020

Je to naozaj nefér, poznám aj ja takú, čo len peniaze ťahá z kamoša, ale dcéru mu nechce dávať, už má 3roky a on s vlastnou dcérou nebol nikdy dlhšie ako pár hodín 😞😞😞 a pritom to chce, má o ňu záujem, tiež bývajú ďaleko od nej, vždy tam ide, keď mu ona dovolí a väčšinou sa aj tak zbytočne preženie, lebo malá s ním nechce ísť 😞 a ženská sa tvári, že ona nevie prečo, pritom dobre vie, malú proti nemu hucka, straší ju vlastným otcom 🤦🤦🤦 výživné si tiež len z prsta vycucala, posielal jej 250€, vždy nie že na deň, ale na hodinu presne + ona mu vždy dá aj kopu bločkov, že nutné musela malej kúpiť, nech jej aj z toho polovicu preplatí... Lenže ona má tatka veľké zviera na polícii a kamoš sa bojí dať to na súd - už sa mu vyhrážala, že nech to len skúsi, malú už neuvidí vôbec, len platiť bude... Neporadim ti, ale je to svinstvo, ako niektoré ženy dokážu byť zlé a zatrpknute a využívajú vlastné deti na svoju pomstu

maciatkolulu
25. máj 2020

@aninkaninka asi majú uzatvorenú rodičovskú dohodu, nuž treba si to dat súdne potvrdiť, alebo žiadať menej, ale sudca môže kľudne odklep ut aj 270 eur, keď platil doteraz.... Možno trochu zníži z dôvodu narodenia druhého dieťaťa, ale všeobecne sudcovia toto nemajú radi, otec je schopný si robiť deti, má ich vedieť aj uživiť, tiež kebyže ostaneš sama, by si asi bola rada kebyže dostaneš viac... Ono tých 270 nie je až taký peniaz.

petronelka47
25. máj 2020

@catherine1989 nechápem niektoré ženy len vycucať chlapa a dieta mu nedať, to je choré

catherine1989
25. máj 2020

@petronelka47 a pritom v tomto prípade odišla ona, ešte len zistila, že je tehotná a už sa s ním rozišla, lebo že dieťa aj tak nie je jeho - podvádzala ho už pár mesiacov... Keď sa dievčatko narodilo, hneď si dal urobiť testy otcovstva a zistil, že je predsa len jeho. To už ale krásavica bola s tretím čávom a s tým aj momentálne žije a má druhé dieťa... Tak neviem, za čo sa msti 🤷

petronelka47
25. máj 2020

@catherine1989 ako niektorá ženy sú tupelá tupé 🤦‍♀️🙈

fokuska
25. máj 2020

270€ je vela?
Dieta asi niekde byva, cize matka potrebuje financovat aj tu cast za nu + voda, elektrina, plyn, kurenie, poplatok za odpad. Jedlo, drogerie, prilezitostne lieky (ak je inak chvalabohu zdrava a neberie ziadne lieky pravidelne). Oblecenie - lebo ved deti rychlo rastu, cize kazda sezona nove topanky, sezonne oblecenie ako bunda, oteplovacky. A sem tam nejaky kruzok, alebo sportova cinnost, kino, alebo divadielko. Poplatok za skolku + dalsie poplatky ako zrps, "triedny" fond, fotenie, vylety zo skolky, strava v skolke. Mozno cast benzinu, autosedacka, bicykel...

Ak sa vam to nezda, tak netreba cakat a fnukat a nadavat na byvalu, ale podat navrh na sud - nehc je urcene vyzivne a nech je urcene stretavania, na ktorom potom treba trvat a v plnej miere ho aj vyuzivat.

petronelka47
25. máj 2020

Niektoré

eliska13
25. máj 2020

@fokuska čo je malo a veľa je diskutabilné.Dieta má 2 rodičov snáď tá mala nestojí 540 eur mesačne, Ale všetko záleží aký má otec príjem od toho sa odvíja vyzivne.Je to dosť vysoké výživné nie úplne bežné.
@aninkaninka koľko muž zarobí?Čudujem sa, že to nemajú na papieri.Mala pôjde do školy bude pýtať zvysenie.

fokuska
25. máj 2020

@eliska13 Samozrejme, rodicia su dvaja a maju sa starat obaja a dieta ma mat zivotnu uroven ako rodicia.
A ak dava otec 270, to neznamena ze aj matka da presne rovnako z financneho hladiska. Kedze ona venuje dietatu v podstate cely svoj cas, starostlivost je na 90% na nej, takze aj to sa berie do uvahy.

Ale presne na to je tu sud - ak sa mu dohoda, ktoru uzavreli uz nezda, alebo nie je dodrziavana, tak sud je prislusny aby posudil situaciu a rozhodol ake vyzivne je primerane.

kittykat22
25. máj 2020

@aninkaninka chapes, ze 270eur je nic ked sa zena stara sama o dieta, ze ano. Ak si myslis, ze za 270 eur oblecies dieta do znackovych veci tak to znacku myslis Zara? 😀 Ved uz dieta mas, a vies kolko stoji. Ja sa nezastavam ex ani toho ako sa sprava, ale pisat, ze jej posiela mailand je trochu mimo. A chapem ze ked ste od seba 250km tak asi k vam nebude chodit dieta ako na husle. Ja na tvojom mieste som rada, ze chce len 270eur a nedava ti domov dieta. Vies si predstavit, ze ti zacne posielat kazdy druhy vikend dieta ktore ta nenavidi a robi ti z domu cirkus humberto? V neposlednej rade, nie je chyba dietata ze ma sprostych rodicov. A ano, myslim tym aj tvojho manzela. Pretoze spravi dieta so zenou s ktorou nie je schopny normalne vychadzat, potom ju ani nevie ukocirovat vo vztahu k vlastnemu dietatu - aj ked na dialku. A ty svata svatica, matka najlepsia vies len cudzie dieta ohovorit - ktore vlastne ani nepoznas.

anita6666
25. máj 2020

@aninkaninka to je ich problém,nestaraj sa. Osobne by som nikdy nebola s chlapom,ktorý už dieťa má a keďže si sa na to podujala,môžeš byť iba ak pozorovateľom,nič viac.

aninkaninka
autor
25. máj 2020

@catherine1989 ved to a najhoršie je, že na nej akoalej je to už vidno, a presne jej mama po ňom steká ako taký pes, a aj mala to zle prežíva, lebo bola raz s nami, nakoľko ona odmietala prísť do PP a to aj keby sme šli pre ňu, za 5 skoro 6 rokov bola u otca 1 a to vtedy keď 1.krat uvidela aj mňa a akosi sme si padli do oka a videla, že sa to dá aj bez kriku a hadok, nie ako sa baví jej mama s nou a potom ju kupuje drahými hračkami keďže nato ma

majkeel
25. máj 2020

Zalezi od vasich moznosti, ak zvladnete 270 eur, tak posielajte tolko.
Urcite si pravidla. Ziadne stvanie, ziadne prieky, ze chcete mat malu v ramci moznosti co najcastejsie. Inak budete na oplatku robit tiez prieky. Ze jej poslete mesacne 100 eur a nech sa ide sudit. Co je lepsie, istych 200-270 eur po "dobrom", alebo mozno nakoniec iba 100 eur mesacne po sudoch?
Kludne mozte volat na nu socialku, policiu, posielat predvolania na sud kazdy tyzden. Nech si rozmysli, ci je lepsie spolu vychadzat po dobrom, alebo sa natahovat... Ked to nepojde dohodou, dajte si urcit dohodu sudom. Ak nie je uplne hlupa, sama pochopi, ze aj jej pomoze oddychnut si obcas a urobit si volno, ked bude mala u vas. Nehovoriac o tom, ze ona asi vyrastala v uplnej rodine, ale svojmu dietatu uz pekny vztah s otcom nedopraje.

aninkaninka
autor
25. máj 2020

@kittykat22 no ho ho ho brzdí brzdí ak si takto dopadla ty, tak ok, a nemáš dôvod niekomu nadávať do sprostých a už dupľom nie ľuďom, ktorých nepoznáš, a áno mam dieťa a narozdiel od tej 6 ročnej ma 4 mesiace a ci je to nákladné áno je, no moje dieťa nemusí mať Adidas, Nike a ako si spomínala Zara, ja sa viem uskromniť a stačia mi veci aj z Tesca, Pepca ci Kiku a ja? Svätí a to nie a ani nikdy nebudem, no milujem ju ako svoju a trápi ma ako kričí na vlastnú mamu aby sa nehadala s otcom, ja nikoho neosocujem ohovára ci niečo podobné a vidím do toho až až, ak si potrebuješ niekde vybiť ego, nech sa páči, no ja niesom ta osoba, ktorá ti ublížila, tak utoc na inych

katrin21
25. máj 2020

Fuha moja..no toto ti nezavidim..
Okamzite poziadajte o urcenie vyzivneho aj styku s dcerou...a je jedno kde,kludne u vas v Poprade. Ide o to,ze takto je to cesta do pekla..viem ,co hovorim..a pocitaj s tym,ze pride puberta a to mile dievcatko,ktore ta ma teraz rado bude za tie roky, ked 90% casu stravi s mamou ,co ju hucka proti vam, sa zmeni a ta idylka sa zmeni.
Hned rieste ak financie , ak jej chcete sporit,tak tych 270e kludne rozdelit 170e matke,100 na ucet dietata na sporenie ale tak,aby matka nemohla tie peniaze zobrat.
A naozaj to neodkladajte. Velmi vam to narusi vztah a pridu rozne problemy... neviem si predstavit 250km vzdialenost...moja dcera chodo k otcovi 120km a uz to je mooc a od 12r chodila uz aj sama.. oni maju krasny vztah, nikdy som im nebranila a otca neociernovala. Zato moj muz ma ex 50km daleko,ta robi cele roky len problemy a je to nieco ako mas ty a tiez to dievcatko bolo zlate a lubilo ma,ked malo 6r.. vsetko sa zlomilo v puberte asi v 12r, ked ju mama systematicky manipulovala proti mne a otcovi...a teraz je druhykrat v rozbodovom konani 😂,karma je zdarma..
prajem pevne nervy.
Nie je to jednoducha situacia a kto nezazil,ten nepochopi.

aninkaninka
autor
25. máj 2020

@majkeel ved o to sa snažíme, a aj jej chceme pomôcť, no ona namiesto toho aby sme sa nejako dohodli, že ak toho má veľa tak si vezmeme malú my tak ju hodí starým rodičom a to je tak stále, čiže asi v tomto prípade pomôže iba súd, nakoľko sa to vlečie a hoci sa jedna strana prispôsobí stále ta druha ide iba po finančnej stránke a nedovolí sa podieľať na vychove

aninkaninka
autor
25. máj 2020

@katrin21 veľmi pekne ďakujem za úprimnosť a pochopenie a určite sa dotoho pustíme co najskor

ssandyy
25. máj 2020

@aninkaninka nič si z toho nerob z niektorých primitivnych zien. Že 270 je málo... to su nenasytne ženy ktoré nevedia čo pýtať. A to že sa nemáš do toho starať???? Bože... normálne ma to udivuje. Určite to ries spolu s manželom máte spolu dieťa spoločnú domácnosť a spoločné financie. Takže áno pomôž mu staraj sa. Určite to ries súdom tie matky budú chcieť vždy viac a viac dobre že nie každé 2 roky... daj návrh na 100€ to dieťa možno pôjde ešte aj na výšku dovtedy je to koľko rokov ešte? Má sa starat aj matka aj ona ma platiť za energie vodu plyn... by som chcela vidieť či ked žiadajú na súde zvýšenie od otca či aj oni si zvýšia zo svojho prijmu samé na dieta...
Odpoveď určite každý pozná 🙂

eliska13
25. máj 2020

@aninkaninka neviem prečo si otec roky nenarokuje svoje dieťa na prázdniny, sviatky...mne by vadil taký chlap, ktorý má niekde dieťa pošle peniaze a koniec.Urcite u Vás nebude ob týždeň kvôli vzdialenosti, ale je otec.

aninkaninka
autor
25. máj 2020

@ssandyy ďakujem za pochopenie a ona neplatí energie, nič, všetko platia jej rodičia, nakoľko ona je matkou ich jediného vnúčata, pokiaľ nebude mať iné deti, čo jej prajem a my sme jej už sporenie založili, ak by teda na tu výšku chcela a za 2.mama nemá prístup k tomuto sporeniu, a úprimne, nemáme toho veľa nakoľko ja materská a manžel momentálne PN, a okrem toho sú tu aj iné účty, no viem sa uskromniť, ale ak si niekto žil stále na vysokej nohe tak chce svoj štandard a ako tu niekto napísal robiť deti a starať sa... Nebol v tom sám a on spláca jej dlhy a jej sa ešte mali, no to je jedno, ľudia sú akí sú, jedni vedia žiť aj s mala, no druhí idú za mamonom.. No karma je zdarma

maciatkolulu
25. máj 2020

@ssandyy 👍👍👍👍ty si fajn osoba, nedáva svojmu dieťaťu asi nič, všetko minies na seba a vyčlení mu 100 eur mesačne. 👍😂

leskovael
25. máj 2020

Tak 270 nieje malo ale povedzme si úprimne ani to nieje zase tak prehnane veľa. Presne ako sa vyššie písalo 90% starostlivosti je na matke všetko treba prispôsobovať dieťaťu, teda do prace chodí tiež možno tak na polovičný úväzok, neustále branie dovolenky či ne plateného voľna ked je dieťa choré...tiež nevieme nic o nej kde pracuje ci zarába mesačne 400eur alebo napr 1000...byva u rodičov alebo platí niekde nájom..to su tiež veľmi rozdielne naklady na bývanie. Toto su take témy, kde su vždy dve strany a dva uhly pohľadu. A hlavne kde je každý zaujatý prosto tomu druhému a vacsina si to neprizná 🤷🏽‍♀️ Ty si tu vykreslila jeho ex ako hnusobu ale ak otec má nato, na platiť, ja chápem že vás rozpočet je ukrateny ale správy chlap ma zabezpečiť všetky deti, nielen tie s ktorými matkou práve žije... no realita je taká že akonahle chlap opustí rodinu záhadne už pomaly nemá ani na výživné.. a teda 250km je dosť veľká diaľka, ja by som napr nedala dieťa tak ďaleko ani k otcovi, každé dieťa je iné (moj je povaha ktora by nesla sama ani s krstným ci tetou ktorých pozná odmala, v tomto prípade by som nedovolila aby dieťa išlo k otcovi a to len a len koli tomu, že si svoje dieťa poznam a teda nič v zlom ale isto by som bola vykreslena ako nejaká harpia, ktora nechce dávať dieťa otcovi...napríklad) to huckanie dietata proti druhému rodičovi, no neviem, aj dospelí si často domyslaju možno viac ako by bolo treba, ale áno sú takí rodičia ktoré deti bohužiaľ huckaju čo nepochopím, lebo pre mna je to v konečnou dôsledku ublizovanie iba dieťaťu.... Ale ako píšem vždy su dve strany.

Ak ona zakazuje styk s otcom tak ste to už dávno mali dať na súd, ja teda neviem, mna by od dieťaťa neodtrhlo nič, aj keby som mala chodiť každý víkend vlakom hoc aj 250 km na otočku, aby som strávila pol dna s dieťaťom a ak by mi niekto bránil behom mesiaca by bol podaný návrh a nečakala by som rok... Ak je 250 pre vas veľa podajte návrh na zníženie výživného a úpravu styku, no ak ste doteraz na také výživné mali, zníženie bude minimálne, ak bude odsúhlasené.

aninkaninka
autor
25. máj 2020

Ďakujem baby, za každý názov, prajem ešte pekný deň