Mam male dieta preskakali sme si vazne choroby a stale som to zvladala bavilo ma venovat mu cas a mame aj psika..male steniatko 5 mesacne no velmi ma obidvaja vycerpavaju a to az tak ze sa mi sprotivili akekolvek aktivity hry hracky a cas straveny s nimi..jednoducho ma stve ze sa nevedia zabavit samy..mali sme uz aj psa no nikdy som nemala pocit ze mi je na obtiaz..teraz taky pocit mam a ked si chcem aspon trocha oddychnut tak oddychovat neviem jednoducho mi busi srdce a myslim uz dopredu co zas budeme robit aby sa ani syn ani steniatko nenudili..ubija ma to a nici lebo v noci uz myslim na dalsi den..manzel mi pomaha minimalne..ked pride s prace tak zariaduje byt lebo prerabame a ked nerobi to tak ide niekam s bratom na bicykli a ja som cele dni aj noci na vsetko sama..potrebovala by som aby sa manzel postaral o obidvoch aspon tyzden vkuse lebo take to chvilkove pauzicky mi neprospievaju..starostlivost o domacnost a varenie ma stale drzia no neviem ako dlho este
@julia_33 samozrejme, nema cas
To bola jeho odpoveď? V manželstve aj domácnosti by mali fungovať kompromisy a mala by si mu povedať, že už jednoducho takto nedokážeš dlho fungovať.
Daj psa preč, dieťa má prednosť. Radšej len dieťa a naozaj sa venovať, ako mat aj dieťa a aj psa a padať z toho všetkého na hubu
A to je psík taky náročný? Ak áno tak určite by mi bolo prioritnejsie venovať sa dieťaťu a domácnosti. Psíka daruj a zvládneš to aj bez stresu. Dôležité je dieťatko teraz si myslím že okrem domácnosti by si sa mala naplno venovať jemu.
Nemáš možnosť dať psíka napríklad na pol roka k rodičom a potom si ho vziať späť? Alebo aspoň na pár dní ho dať niekomu do opatery, aby si si oddýchla.
toco mas za psa ze potrebuje nonstop nieco robit? a dieta tiez nepotrebuje 24/7 mat neaky program ... domacnost ta tiez nepotrebuje kazdy den ... proste miesto premyslania co zas bude si skus zivot zorganizovat ... vezmem dieta do kocika na bike alebo neviem -ako je stare a psa na voditko na hodku dve na prechadzku a hned sa unavia a doma pospia ... ja mam sice maleho psa gaucoveho a macku a dieta a od zaciatku som na ne bola a som sama ale teda nikdy mi neprislo ze by som nevladala ci nestihala ... v pohode stiham domacnost pracu zvierata a i dieta ... ak mas vacsie plemeno daj ho na cvicak tam ti ho vybehaju a aj vycvicia ...
nepises kolko ma dieta rokov, kazdopadne ten pes asi nebol uplne dobry napad - zvazila by som, ci si ho nechat a manzel by mal starat tak ci tak, nech vezme dieta na bicykel a nech s nim je cez vikendy minimalne a domacnost nemusi byt tip top a ani svieckova na stole kazdy druhy den, ked mas narocne alebo male dieta
ja vas zeny seriozne nerozumiem a to sa nikoho nechcem dotknut ale co to mate za partnerov? to ste si zobrali prvu volnu spermobanku? snad ste si to dieta spravili spolu a ste rodicia spolu, ja som alergicka aj na manzel musi pomahat - ake pomahat? ved je druhy rodic a rozumiem, ze ta starostlivost, ked je dieta mensie nemoze byt 50/50 alebo objektivne moze mat manzel narocnu pracu a nevie sa cez tyzden dietatu venovat ale je to jeho dieta, ma sa predsa o neho starat a nie pomahat, pomahat moze mama alebo svokra
pes je teraz steniatko, je hravy, ale podrastie a zvykne si na gauci. urcite mu neplanuj aktivity, pes si zvykne na vas rezim. teda pokial to nie je border kolia atd,ktore potrebuju pohyb. alebo psika daruj a venuj sa iba dietatu,neviem ake je stare
Po prve-nemala si si robit dieta ked teraz lutujes ze nemas cas na seba-ono sa na svet nepytalo, je to dieta, clovek ziva bytost a tiez potrebuje zabavit a pripravit mu program a to je tvojou ulohou ako jeho matky, mas mu dat vsetko aby bolo stastne. A po druhe- ked nestihas dieta, naco mas aj psa????dalsiehi o ziveho tvora, ktory tiez potrebuje zabavit-daj ho niekomu inemu, lebo pri tebe ten psik len trpi ked mas potrebu vypisovat na forum ako sa ti nechce onho starat. Zamysli sa nad sebou.
no s dieťaťom toho veľa nespravíš, ak je malé, jednoducho vyžaduje čas len na neho....tam pomôže až škôlka a to zase pôjdeš do práce.....čo sa týka psa, starostlivosť o šteniatko je tiež dosť náročná tiež si vyžaduje svoj čas.....ak ho chceš darovať alebo predať za normálnu sumu napíš mi IP, ja zase rozmýšlam nad psíkom, ale dieťa nemám....
Akého máte psa ? My mame malé plemeno yorka ktoré nepotrebuje taký výbeh ale keď bol steniatko vyžadoval si viac pozornosti viac sa chcel hrať ale aj viac spal. Tak pól hodku vonku na prechádzke a spal 4 hodiny. No postupom času si zvykol na nás režim. Ja si myslím že máš veľa myšlienok v hlave a to tá hlavne vyčerpáva. Zober si kalendár, alebo diár si kúp a správ si takto v nedeľu plán na týždeň.
Nebudeš toľko rozmýšľať čo ako kedy aby boli všetci spokojný a dieta aj pes si zvyknú na tvoj režim. Do tohto plánu si zarad aj čas pre seba niečo čo ta teší cvičenie, manikúra, kavicka s kamoskou a manžel akože môj tiež staval dom a venoval sa aj rodine aj psíkovi je to len o prioritách a keď on vie ist sam s bratom na bicykel aj ty si zaslúžiš ist sama s kamoskou a on nech je s dieťaťom.
Ako je veľmi náročné ist von so psom s dieťaťom a na oboch dávať iným spôsobom pozor a pritom ich oboch učiť. My sme si psíka zaobstarali skôr ako babo a poviem ti teraz s babom by som steniatko nedávala vôbec lebo toho psíka treba všetko naučiť a odučiť zlým návykom a venovat sa každý deň až kým sa nenaučí. No držím palce
Možno nejaké bližšie info o psíkovi a aj do drobcovi by pomohli. Ono dieťa sa odložiť nedá, tomu sa musíš venovať, to proste cez to vlak nejde. Ale so psíkom možno by bolo fajn ho za čas dať rodičom ak sa dá, alebo niekomu kto by sa o neho dobre postaral. Kto by mu vedel venovať viac času a lásky.
a to máš jedno dieťa a psa...čo tak 5 detí a statok 😀
No čo už hoď si mincou čo si necháš
Zacinajuca depresia
Prepáč, ale pes nie je hračka. Je to zodpovednosť na XY rokov aj finančná okrem iného. Len tak, že waaaw rozkošné stena, no nič už má. Nebaví ide preč, lebo si otrávená z robenia programu psovi????? Mam 10rocneho psa. A 8 ročne dieťa. A dve dospelé,z toho to jedno dospelé bolo vážne choré. Aj keď som mala všelijaké stavy, toto je trochu moc. To máš nejako postihnuté to dieťa? Lebo ak hej, tak rozumiem, potom nerozumiem kúpe šteňatá, čo teda nerozumiem aj tak. No, ale toto si musíš vyriešiť sama. Ideál urobiť si druhé dieťa a zobrať mačku s morča tom aspoň. Ja nemám slov. Pokiaľ naozaj nemáš vážne postihnuté dieťa, tak nerozumiem. Sú tu mam iný, čo majú 4+deti a existujú ak máš psychické problémy hajde k Dr a nekupuj zvieratá. To nie sú hračky.
no podla mna si este mladunka, mat stena to je ako keby si mala
dvojicky teraz, stena je ako dieta svojim sposobom a ocividne je to na teba moc. ak chces vezme
ti stena a najdem mu novu rodinku. venuj sa tomu co je prvorade a to je dieta
Podľa mna si len upadla do depresii zo stereotypu.. jedno dieťa a šteniatko zvládnuť je podľa mna OK sama mam tri deti 5,3,1rocne a vzali sme si šteniatko a úplne v pohode všetko zvládam aj ked bol najstarší syn babatko sme mali psika a dalo sa to zvládnuť tiež mam ale dni kedy mi všetko vadi ale potom to upadne.. neviem akú mate rasu psa ale vačšinou sa pes prispôsobí režimu v domácnosti a nevyžaduje celodennú pozornosť aj ked je šteniatko a s dieťaťom detto tiež sa vie zahrať aj samé trosku.. na tvojom mieste by som sa povypravala s mužom a nech sa začne aj on viac venovať dieťaťu aj psovi alebo ak mas v blízkosti rodinu tak nech zoberú dieťaťu von alebo k sebe mech si trosku oddychnes neviem aké staré síce je ale urcite by to slo ak by boli ochotný
Robiť psovi program, aby sa nenudil?zober ich obidvoch von dieťa naučíš, že každú voľnú chvíľu sa mu venuješ a to nerob.nepises ako je veľké dieťa, ale nechaj ho aj samého sa hrať a len prihliadaj.Psa preč nedávaj väčšina psov chce ísť 3,4 x von žrať a piť neviem aké starosti máš so psom?Každá žena má niekedy stav, že by chcela týždeň voľna a oddýchnuť si musela si vedieť, že dieťa je na xy rokov starostlivosť a obeta.
ak Ti búši srdce daj si magnézium pravidelne a nájdi si aj nejaký ventil šport, beh, prechádzky či plnú vaňu a casopis
A čo najviac chodievaj von, s kamarátkou, rodinou kýmkoľvek nikomu nerobí dobre byť veľa doma možno potrebuješ trocha zmenu
@natalia_r skor je otazka kto chcel toho psa, ak ona tak potom si sama zavarila. Mozno muz psa nechcel preto sa k tomu tak stavia. Psa moze darovat niekomu inemu dieta nie 😉
Bud dieťa alebo psa preč. Výber si.
A rozprávala si sa s ním o tom?