Ja neviem či je to psychycké tyranie,alebo naozaj ja som taká nemožná a manžel má vo všetkom pravdu?A naozaj by som sa mala zmeniť ja?Ale už takto nevládzem.Samé hádky,vždy len hádky ☹.Sme spolu 8 rokov.Od začitku len hádky.Ze ja sa mám zmeniť.Pomali ale isto,mám už toho dosť.Ved dobry vzťah má byť o tom že sa podborujeme,rešpektujeme sa,sme rovnocenny..Ja som velmy citlivá,a tichá osoba.Ale už fakt zmeniť sa na inu neviem.tak asi musi si nájsť inu.Lebo ja som ja.Podla neho zlá matka,zlá žena,o nič sa nestarám..atd.A pritom ja to citim tak že ja robim všetko možné..a pre neho nikdy nie som dosť dobrá.Velmi ma vyčerpávaju tieto naše hádky..
to nikam nevedie...pokial to trva od zaciatku , tam asi nieje moc o com diskutovat.urcite sa najde niekto s kym ti bude lepsie..a aj jemu
ked mu tak velmi vsetko na tebe vadi, preco je s tebou 8 rokov?
skus ho trochu postrasit, naznacit ze pomyslas naodchod od neho, ostat parkrat dlhsie v praci (ak pracujes), pripadne ist s kamoskou von a zdrzat sa..ak to nepomoze, asi sa budes musiet zmierit s tym, ze vasmu vztahu je koniec, a zacat to riesit, nech maju tvoje deti klud a ty tiez.
Tak mu povedz,ze ked si taka zla matka,manzelka preco ta uz davno nenechal? Je to cudne spravanie..
@terezka1947 lebo nerobim podla neho.Dieťa dostáva aj zlé známky,on by to chcel riešiť prisne.Ale ja nedávam zaracha,ani nezakážem kružky ktoré má rád.Podla neho by som mala.Ale nerobim.A kriči somnou.Tak mu hovorim,večer to decko opitaj "čo bolo v škole,dones ulohy" skontroluj to..On na to že "ani somnou sa nikto neučil".A stym je to uzavreté.Potom na dalši deň zasa odznova.Zase ja som tá ktorá sa nestará,všetko dovoluje..Potom neupratujem,to nerobim,hento nerobim..A vždy to isté.Nič mu nie je po voli.Teraz určite to bude problém že sedim pri počitači 😖
@klincek
@dada7701 hovori že ma miluje.Potom aj to že si nájde inu,normálnu a potom sa možem zbaliť a odisť.Lebo ja som "nenormálna" lebo som mu hovorila že ja sa zmeniť neviem-ja som takáto.Prisposobujem sa,ale ako nastaveny robot podla jeho predstáv-to mi nejde.
Ináč vulgárne mi nenadáva,a udrel ma iba 1x.Takže možno sme iba velmi odlišnej povahy.
preco ste spolu zostali a mali deti, ked sa teda hadate uz od zaciatku?
@ronna tvoj muz sa chova ako debil..prepac-ale na jednej strane pyskuje, ako vychovavas syna, na druhej on nevychovava nijako, a este ten argument, ze ani so mnou sa neucili..no je normalny? ved ked sa mi nieco nepaci, tak na tom popracujem.
ty sa prilis snazis a on nerobi nic a papuluje..skus veci zariadit tak, aby mal viac roboty a menej casu buzerovat 😠 . nenavar (nestihla som, ucila som sa so synom), neuprac (vysavat urcite vie aj on), neper (len blbec neviem zapnut pracku). ked sa nespamata, nech ide dokelu, naco ti je taky chlap? jaj, som sa nastvala, takych nemozem ani vystat-darebak a este aj papulnaty a najmudrejsi na svete! 😠 😠
@ronna no mne toto presmenu nerobi mangel,ale moja matka úžasná dokonalá,s ktorou bohužial musím zdielat jednu domácnosť 😀 ..Ak sa s manzelom hadate uz tolke roky a nieste stastny,asi by bolo na case sa nejako rozist,,teda samozrejme ,len pokial si si ista ze ti ma kto pomoct,pripadne mas kam ist a ze to nejako utiahnes s dietatom.. tento vas vztah je dost depresujuci a zbytocne riesite nieco co uz inak nebude a ten maly je tiez zbytocne vystresovany ked su stale hadky doma.. 😒
@ronna vies,co poradi cudzi clovek? ☹ jednoducho dokladny rozhovor niekde v klude,jednoducho mu vysvetli,ze potrebujes aj jeho pomoc,ze nie si sluha,ale partner....a ze jednoducho aj ty potrebujes cas pre seba...na seba...a deti maju dvoch rodicov,nie jedneho....a ako dalej?je to na vas dvoch...a fakt,nech ti tu baby napisu cokolvek,vzdy to bude na vas....asi uz mas dost vsetkeho,zrejma si doma na materskej...a jednoducho co ja viem,co este....skratka,porozpravaj sa s nim...a nehnevaj sa,preco akoze nemozes sediet ani pri pocitaci?..hm,jednoducho si jeho manzelka...nie sluzka!!!!!
@slniecko154 na začiatku som si myslela že naozaj ja som tá ktorá sa musi zmeniť sa.A ináč je dobry človek.Ale asi nie sme sudeny..
@terezka1947 každy deň mu to hovorim-pekne.On začne "ale ja..ja ja..to potrebujem,podlam na to tak traba...ja ja a ja"Nič iné len on.A preto ma už to nebavi.
Naozaj netušim čo ztoho bude.Počitač je podla neho blbosť,takže nikto prednim nech nesedi,ked ani jeho to nezaujima,tak ani mna to nemá.A naozaj som tu iba málo.
Ale dakujem za rady.Dnes som velmi smutná a unavená z toho,Preto som to sem napisala.
@ronna su dni,kedy je cloveku nanic,ma depku,atd.....usmej sa na deturence 😉 ...urob mu kavu,ked pride domov,prip.dobru veceru...a skus sa na neho usmiat 😉 .....uz nech je to akekolvek medzi vami,aspon ho tym prekvapis 😀 a vyrazis mu dych 😉 vela sil a hlavu hore 🙂
@ronna kluc a zamka - ty submisivna, on dominantny. ludia sa podvedome svojimi povahami pritahuju. submisivny spociatku vidi v tom dominantnom oporu a istotu. dominantny v tom submisovnom svoju hodnotu, potrebnost.
casom mu submisivnost zacne vadit a zacne konat coraz bezohladnejsie, lebo nema od partnera stanovene limity. submisivny prestane znasat panovacnost dominantneho, uz ho nebavi, ze o vsetkom chce rozhodovat iba on.
on nemusi byt ani manipulator a tyran (hoci moze). tymto sa clovek stane, aj ked dostane prilezitost, napriklad v podobe submisivneho partnera. sme tak nastaveni, ze si rozsirujeme pole posobnosti a ak nam niekto dovoli, nevieme sa zastavit (rozmaznane deti, "tyranski" partneri, bezohladni kolegovia, sefovia, ...).
po rokoch sa toto bude tazko riesit, uz si zvykol na svoje teritorium, ktore si mu ustupila. dobit si svoju poziciu spat je na tvrde lakte.
mala by si si najst (trebars aj cez internet, su aj internetove poradne) psychologa a naucit sa konat asertivne. len tym mas moznost manzela zastavit.
je tu riziko, ze si natolko zvykol na svoje teritotium, ze ked mu z neho zacnes "ukrajovat", radsej nim pohrdne (vyjadri to ako pohrdnutie tebou, tvojou osobnostou - preto si to neber k srdcu ako urazku, ked to bude robit a nepoddavaj sa tomu, nevztahuj to na seba) a odide, akoby si nan dal siahnut. jednoducho tvoja zmena moze vyvolat aj reakciu, ze sa jej on nevie prisposobit (bude hovorit o tvojej zmene k horsiemu, sebeckosti, egoizme, atd. - tomu sa nemozes divit, je to cisto akcia reakcia. ak sa zacnes menit, bude sa tvoje okolie menit tiez a teda na teba reagovat. pozitivne, ci negativne. istych ludi stratis, prestanes s novo-nadobudnutymi vlastnostami byt s nimi kompatibilna, inych zase prekvapivo najdes - to je to pritahovanie ludi podla toho, aka si.)
konkretne rady, ako na to, ti dat tazko, kedze nepozname tvojho manzela a nevieme, co respektuje, teda co by na neho posobilo motivacne (aby pochopil, vedel sa vcitit, vedel porovnat, ...).
ale mas pravdu, ze co robi nie je ok.
Normalne ako by si o mne pisala.. a tiez som s toho vycerpana..uplne psychicky na dne niekedy. Rozmyslam nad rozvodom..tiez mi manzel neustale dava kazdu hadku za vinu a ze ja sa nam zmenit a on je proste perfect. To vies niekedy to neznamena ze ludia su zli len si proste nesadli povahami..ja a moj manzel sme uplny opak a preto mam proste pocit ze to nikdy nebyde fungovat. Mozno len stracame cas a niekde tam na nas cakaju nase prave lasky...
@ronna udrel ta IBA 1x?! aj to je viac nez je pripustne.
a uz len to by chybalo, aby ti vulgarne nadaval-to, ako sa k tebe uz sprava, uplne staci 😖
uz sa neprisposobuj, ziadne sluby, ziadne zmeny. kto je on, ze sa mas prisposobovat jeho zelaniam?! je snad viac ako ty? bud sama sebou. ak sa mu nepaci, nech ide kadelahsie. nech si teda najde inu, ked sa tym vyhraza, a nech si zbali svoje smradlave ponozky a vypadne. ak sa tak stane, samozrejme to bude davat za vinu tebe, ale to bude len sposob, ako sa s tym jeho obrovske ego bude schopne vyrovnat-a na to sa tiez mozes vykaslat.
krasne to vystihla @moonlight1210, asi to tak u vas naozaj je, ale nesmies to tak nechat, lebo utrapi teba aj syna.
Baby a preco ste sa vobec odhodlali zit s takymi muzmi a mat s nimi deti, ked Vas psychicky tyraju??Ci co, vsetky problemy prisli az po svadbe resp. po narodeni dietata?
Napišem vám,už viem kto som,čo chcem.Prišla som na to.Lebo mm našjel si taku prácu (už 1,5roka tak robi) že 4tt robi a 1tt doma.Takže som sama na deti,na domácnosť.A ja šťastná ako pekne všetko zvládam,a on pride domov a mi dobre vynadá že nič nezvládam.Stym ma velmi urazil.Zase len hádky.Aj predtym boli,ale ked každy den sme boli spolu,tak to bolo "prirodzené".Už na to nemám silu,on hovori-ja už len počuvam.Ale už viem že nemá pravdu.Dám tomu čas ako moonlight1210 pisala.Ja chcem rodinu držať po kope.Uvidime-dám tomu ešte čas.
A čo poviete na to že som vymenila gynekologa (mala som ženu,a teraz chodim k mužovi),a aj to mu vadi.Nečakane stym vide že stari muž sa vo mne može hrabať?či mi to robi dobre?ja som stym šokovaná s takymito otázkami.Mne to padne velmi zle.A hlavne takto že málo sme spolu a aj vtedy su len hádky.Potom ani ten sex už mi snim nepadne dobre 😖
@kattrin5 Tak to si potom velmi skromna, alebo si robila neskutocne lukrativnu pracu....lebo ja s mojou pracou si neviem predstavit uzivit moje dve deti (bez manzela)...... Ale zase, zalezi aky zivotny styl vedies...kde byvas a co Ti k zivotu staci......
Takze zarobit dostatok je dost relativny pojem... Ty mas statne obcianstvo, alebo green card?
Jednoznacne, ak sa na to citis a myslis, ze by to bolo pre vas najlepsie riesenie, tak do toho chod...len sa rozvadaj v dobrom, lebo americke zakony ohladne deti su extremne tvrde.... Tvoja dcerka sa nemusi dozit toho, ze uvidi Slovensko.
@maminuska Pas- obaja rodica musia byt pritomni pri vybavovani pasu dietata. Ak je jeden nepritomny, musi mat notarom overeny doklad a zdvovodnenie, preco sa nemohol zucastnit navstevy
Vycestovanie- notarsky potvrdeny doklad, kedy matka/otec american davaju suhlas druhemu rodicovi vycestovat
V pripade rozvodu- dieta nemoze opustit krajinu
V pripade rozvodu- vacsinou matka a otec maju striedavu vychovu
V amerike, ked si zena zoberie americana, tak nema sancu opustit krajinu a vratit sa naspat na Slovensko aj s detmi. Muz by jej to musel pravnicky dovolit a v tom vidim velky problem...tie navstevy cez more su dost nemozne 😒
@ronna ☹ preco si mysli,ze si zla matka a manzelka?